...pa za to je dovoljan i Celeron na 900Mhz i 256 mb memorije a vi mu preporuciste I7, sta bi meni preporucili za Gaming ?...4 X I7 i 4 X ATI 5970 ....
Gresis, ako je neki stvarno tezak fajl sa mnogo fotografija, animacija, teksta, itd. treba ti prvo mnogo rama, pa onda procesor. HDD se koristi za trenutno skladistenje podataka kada se memorija napuni. Zamisli u Excel-u iz 1000 kolona treba da ti izracuna neku opasnu funkciju koliko ce mu vremena trebati sa i3 a koliko sa i7 ? To ti je isto kao sto bi rekao da je E8400 ok proc za render, ali za neke proove je i i7 920 malo, tako mu ona dodje pro u Excel-u i Access-u :). A zamisli otvori odjednom 3 tabele, pa joj trebaju podaci iz trece za prvu a iz prve za drugu itd. :).
Pozdrav!
:: :: ...pa za to je dovoljan i Celeron na 900Mhz i 256 mb memorije a vi mu preporuciste I7, sta bi meni preporucili za Gaming ?...4 X I7 i 4 X ATI 5970 ... :: :: :: Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V :: Asus P5Q- :: 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Modul :: 1x250GB Seagate, 1x500GB W :: Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MH :: Xigmatek Utgar :: Corsair CMPSU-650T :: Logitech G11 + A4Tech X :: Asus MB19S :: Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audi :: Xoro 5.1 :: ::
Naravno u medjuvremenu se na trzistu pojavilo dosta novih procesora, ali ovo ti je da okvirno vidis kolika je razlika. A ti najbolje znas koliko si para spremna da odvojis i da li ti se isplati neka skuplja platforma.
Excel i Access da bi napunili 1gb rama treba da se usere koliki to treba bude komplikovane tabele. Slazem se da je memorija bitna, ali ne sto vise nego sto brza tu ima jako mnogo puno upisa i citanja iz memorije. Takodje potreban je procesor sa sto brzim upisom i citanjem iz meme, a to su athloniII i phenomII i I3,5,7 stim da broj jezgra ne igra nikakvu ulogu dok kes igra pa preseci i vidi.
Po meni idealna kombinacija phenomIIx2 sa ddr3 memorijo. Sve preko toga je bacanje para.
ti zavrsavaju posao.Oracle koji je komplikovanija baza podataka od Access ne trazi vece resurse,cak ako si i developer.Nego je covek pobrkao mozda, Xeon se stavlja na servere od koji imaju dosta klijenata i dosta upita od strane klijenata i tu treba jak CPU ,jer server treba da odgovori na x istovremenih upita. Ali za programere i klijent aplikacije ovo gore sto sam naveo zavrsava posao.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.