Vecina nas ovde je vise nego spremna da pomogne,i ta vecina se ponasa kao policijski inspektori sa stavom(opravdanim),sto u prevodu znaci kada nesto pitas potrudi se da prezentujes sto vise informacija mozes i da pazljivo citas odgovore.
Jer ovako zbunjujes i sebe i nas. Hajde sada lepo reci za koju konfu si se odlucio i koliko bi otprilike love izdvojio za monitor?Gledaj da to otprilike ne bude od 150-250e.
:: Vecina nas ovde je vise nego spremna da pomogne,i ta vecina se ponasa kao policijski inspektori sa stavom(opravdanim),sto u prevodu znaci kada nesto pitas potrudi se da prezentujes sto vise informacija mozes i da pazljivo citas odgovore :: :: Jer ovako zbunjujes i sebe i nas :: Hajde sada lepo reci za koju konfu si se odlucio i koliko bi otprilike love izdvojio za monitor?Gledaj da to otprilike ne bude od 150-250e ::
Da primetio sam po odazivu, stoga nemam nikakvu zamerku ! a odgovore sam detaljno analizirao :) Moja zelja je bila samo da izvucem sto bolje mogu, bez fixne cene..objasnih vec 2 puta, ako ce nesto znatno bolje raditi a treba malko vise uloziti ili negde skinuti gde je nepotrebno...i malo po malo dogurah do 850 ://
no,hteo sam Phenom II X6 1055T ..,.............................................. .190 Gigabyte GA-890XA-UD3 ............................................. 140 ASUS EAH5770 ........................................................ 125 (ima samo za 140 i to u jednoj firmi, mora da ima neka dovoljno dobra za 100/110 bar?) samsung spinpoint F3 500gb............................................46 2 x 2GB DDR3 Mushkin PC1600 Blackline Stiletto CL7..............105 (ima samo geil od 1333 za maltene istu cenu) Samsung DVD-RW ......................................................20 LC Power ATX Midi Tower, 914BII, 600W, 12cm fan ...............50 ispade ukupno 670 + monitor + 50 za ostale dzidzabidze
a zeznuh se sto iz prve nisam naveo da ne sklapam samo kuciste..pa sad gledam kako monitor od 150-180 da uklopim a nesto da smanjim... da sve ukupno izadje i do 700 ako je moguce
izgleda ce morati ona intel varijanta da padne..? hteo sam ovu AMD zato sto deluje dosta bolje a za malo vecu cenu , ali opet, da li mi i treba bolje od recimo i5..msm nisam neki pro koj ce ziveti od 3D modela.....
tako da cu morati procesor i5 750 koji je za 10e samo jeftiniji od X6 1055T :/// ali ne zahteva plocu od 140e..GA-P55-USB3 je 105 ...pa na ovome dobijam 45e
ne znam da li sam jasniji, ali ako se snadjes hvala ti
Core i5 750 - 180 GA-P55-USB3 - 105 Ati Radeon 5770 (sigurno tera Assassin`s creed II u full-u) - 120 2x 2 GB DDR3 - 100 (radice u single channel-u) Monitor: neki od ova dva koja ti je preporuchio raic. - 160-170 Sve zajedno - 675
A da li imash gde to da popakujesh (kucishte) i chime da napajash (napajanje)? Za to ti nisamo dali preporuke.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Ako nisi pasionirani gejmer možeš mirne duše da uzmeš recimo 4770, isto je novija ekonomična karta pristojnih performansi, košta oko 80e, to će već da ti smanji zbir za 40.
i5 750 ko što smo već rekli je za sve primene odličan procesor, bije ga thuban u nekim stvarima al opet u nekim bije i ovaj njega, možeš da ga klokuješ prilično i na fabričkom kuleru i default naponu, pritom ima povoljno dobrih ploča za njega, neće sigurno ništa da ti fali ako ga uzmeš a izaći će te jeftinije.
Eto, to je već 100e manje. Od onih monitora što sam stavio možda bi ti najbolje legao onaj philips, ima DVI i nije pretarano skup, oko 170e čini mi se.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
::tako da cu morati procesor i5 750 koji je za 10e samo jeftiniji od X6 1055T :/// ali ne zahteva plocu od 140e..GA-P55-USB3 je 105 ...pa na ovome dobijam 45
Ni AMD X6 ne zahteva plocu od 140 evra.
Asus M4A87TD....................93 evra GIGABYTE GA-870A-UD3........98 evra GA-880GA-UD3H.................102 evra Asus M4A88TD-V EVO/USB3....105 evra Asus M4A89GTD PRO............120 evra GigaByte 890GPA-UD3H.........130 evra
Sve su ovo dobre ploce koje podrzavaju AMD X6 procesore.
Imas cak i jeftinije,ali ja ne bih isao ispod ovoga...Naravno imas i skuplje.
Bolji je 1055 T od i5 750 negde su isti negde je malo losiji 1055T, ali nista narocito. I 1055T se po testovima na netu dobro klokuje. Ja da sam na njegovom mestu uzeo bih AMD jer ce imati sigurno veci upgrade nego na 1156 platformi.
Pozdrav!
:: Ako nisi pasionirani gejmer možeš mirne duše da uzmeš recimo 4770, isto je novija ekonomična karta pristojnih performansi, košta oko 80e, to će već da ti smanji zbir za 40 :: :: i5 750 ko što smo već rekli je za sve primene odličan procesor, bije ga thuban u nekim stvarima al opet u nekim bije i ovaj njega, možeš da ga klokuješ prilično i na fabričkom kuleru i default naponu, pritom ima povoljno dobrih ploča za njega, neće sigurno ništa da ti fali ako ga uzmeš a izaći će te jeftinije :: :: Eto, to je već 100e manje. Od onih monitora što sam stavio možda bi ti najbolje legao onaj philips, ima DVI i nije pretarano skup, oko 170e čini mi se :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Mi i jesmo tu da te još više zbunimo, to jes, predložimo neke alternative da ti otprilike vidiš šta valja pa onda sabereš kolko imaš para, malo gledaš review-ove po netu, malo kombinuješ sam, ovo je najslađi posao, i što je najlepše nije dogmatika ni u kom slučaju.
Tebi srećnp mpzganje i kupovina a ja idem da davim komarce jebo im ja pas mater
p.s. onaj bstaletićev zamzung ima i moj blagoslov
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Svaka aplikacija koja podrzava vise od 4 threada prednost ide u korist 1055 T ,zahvaljujuci 2 jezgra vise,a to se najbolje vidi u Cinebench ,avidemux,mainconcept ,Adobe premiere itd... you name it.Sto se tice igrica tu ti 60 fps puna kapa.
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.