Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko sklapanja
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: Kratak spoj je verovatan u ovoj situaciji... 11.07.2010. 08:24 #229493

status: user
broj poruka: 19074
@mkozlica
brate, znam da ce potrajati zbog kucista, ali probaj ovo sto su ti rekli, da izvadis sve bez kucista pa probas, nadam se da je samo to...a ploca je rev.2.01, kapiram da ima BIOS kompatibilan sa procesorom 540, to sam prvo pomislio, jer mi je malo nelogicno da posumnjam na neispravnu plocu...a memorija je 99% kompatibilna, jer je GEIL BlackDragon, cini mi se na 1600, ta memorija radi na svim plocama...kad bi nasao nekog drugara ko ima neki cpu, ili plocu da bocnes svoj cpu, pa da probas, ovako moras da se cimas da nosis plocu i procesor u microsystems..

:: Imao sam isti problem sa jednom Gigabyte plocom, potpuno novom, pre 4-5 godina. Napatio sam se i ja i mnogi serviseri, dok se jedan nije dosetio da je izvadi i postavi na izolator, na stolu, i ploca se, gle cuda, upali. Da se ne bi smo zezali da trazimo gde probija na kuciste, zamenili smo je. To ti je jedina opcija koju treba da proveris pre nego sto se zaputis u radnju da je menjas
::
:: POZZ I JAVI STA SEDOGADJA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Re: Kratak spoj je verovatan u ovoj situaciji... 11.07.2010. 09:10 #229496

broj poruka: 9459
Bez obzira na bilo kakvu nekompatibilnost memorije,procesora...ploca mora da startuje makar kulere,pa cak i kada se prikljuci na napajanje bez icega nabodeno na nju.Ovde je ocigledno problem u kratkom spoju,tako da napajanje reaguje tako sto automatski iskljucuje napone.Naravno da postoji i mogucnost neispravne ploce,ili napajanja,ali to cemo staviti na poslednje mesto,buduci da je sve `ispod cekica`.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: @mkozlic
:: brate, znam da ce potrajati zbog kucista, ali probaj ovo sto su ti rekli, da izvadis sve bez kucista pa probas, nadam se da je samo to...a ploca je rev.2.01, kapiram da ima BIOS kompatibilan sa procesorom 540, to sam prvo pomislio, jer mi je malo nelogicno da posumnjam na neispravnu plocu...a memorija je 99% kompatibilna, jer je GEIL BlackDragon, cini mi se na 1600, ta memorija radi na svim plocama...kad bi nasao nekog drugara ko ima neki cpu, ili plocu da bocnes svoj cpu, pa da probas, ovako moras da se cimas da nosis plocu i procesor u microsystems.
:: :: Imao sam isti problem sa jednom Gigabyte plocom, potpuno novom, pre 4-5 godina. Napatio sam se i ja i mnogi serviseri, dok se jedan nije dosetio da je izvadi i postavi na izolator, na stolu, i ploca se, gle cuda, upali. Da se ne bi smo zezali da trazimo gde probija na kuciste, zamenili smo je. To ti je jedina opcija koju treba da proveris pre nego sto se zaputis u radnju da je menjas
:: ::
:: :: POZZ I JAVI STA SEDOGADJA
obradmi Ti mozes da kresnes plocu i sa srafcigerom 11.07.2010. 09:33 #229500

broj poruka: 7732
ako napravis kratak spoj na power switch ,nema veze plus i minus sem kod led dioda.Cisto ono da budes siguran izvadi iz kucista pa je probaj odvojeno.(to je vise tipicno za starije ploce ,da prave problem sa kucistem)Opet ne verujem da je ploca prosla Asus QC a da ne radi ,nesto je oko napajanja ili nisi nesto lepo spojio ,prostudiraj malo knjzicu koju si dobio uz plocu.
imarkovic Re: Ti mozes da kresnes plocu i sa srafcigerom 11.07.2010. 09:39 #229501

nema sta knjizica, ploca ima samo jedan jedini jumper za CLR CMOS, a napajanje je kvalitetnije OCz, sve NOVO, iscupao sam sve konektore iz ploce (usb, od kucista, front panel itd.,), uboo samo ATX i P2 od napajanja i zvucnik konektor i srafcigerom upalio plocu, vrte svi kuleri, radi led diodica na ploci, zvucnik se uopste NE CUJE, nikakav zvuk, i to me malo zbunilo, pa sam pomislio na plocu...

:: ako napravis kratak spoj na power switch ,nema veze plus i minus sem kod led dioda.Cisto ono da budes siguran izvadi iz kucista pa je probaj odvojeno.(to je vise tipicno za starije ploce ,da prave problem sa kucistem)Opet ne verujem da je ploca prosla Asus QC a da ne radi ,nesto je oko napajanja ili nisi nesto lepo spojio ,prostudiraj malo knjzicu koju si dobio uz plocu.
gilopile Re: Re: Ti mozes da kresnes plocu i sa srafcigerom 11.07.2010. 09:43 #229504

Znaci kuleri vrte?Eh,to je vec druga prica.

:: nema sta knjizica, ploca ima samo jedan jedini jumper za CLR CMOS, a napajanje je kvalitetnije OCz, sve NOVO, iscupao sam sve konektore iz ploce (usb, od kucista, front panel itd.,), uboo samo ATX i P2 od napajanja i zvucnik konektor i srafcigerom upalio plocu, vrte svi kuleri, radi led diodica na ploci, zvucnik se uopste NE CUJE, nikakav zvuk, i to me malo zbunilo, pa sam pomislio na plocu..
:: :: ako napravis kratak spoj na power switch ,nema veze plus i minus sem kod led dioda.Cisto ono da budes siguran izvadi iz kucista pa je probaj odvojeno.(to je vise tipicno za starije ploce ,da prave problem sa kucistem)Opet ne verujem da je ploca prosla Asus QC a da ne radi ,nesto je oko napajanja ili nisi nesto lepo spojio ,prostudiraj malo knjzicu koju si dobio uz plocu.
vladarko E, pa sad!?! 11.07.2010. 11:57 #229522

broj poruka: 4228
Da li se vrte ili ne vrte. dajete oprečne informacije!

Probaj bez optike, bez miša i tastature.

Ako imaš više memorija - probaj sa jednom, u različitim podnožjima (u sva 4).

Pozdrav!

Vlada

imarkovic Re: E, pa sad!?! 11.07.2010. 12:33 #229526

pa ko je rekao da se ne vrte??? PROBANO, bez optike, misa, tastature, i nebitno je da li su iste vezane ili ne, kakve veze to ima, zivota ti?! probano i sa jednom memorijom, ponavljamo se..,

:: Da li se vrte ili ne vrte. dajete oprečne informacije
:: Probaj bez optike, bez miša i tastature
:: Ako imaš više memorija - probaj sa jednom, u različitim podnožjima (u sva 4)
:: Pozdrav
:: Vlad
Ishmerish Ljudi nema to nikakve veze sa napajanjem 11.07.2010. 14:57 #229549

broj poruka: 7285
Nesto od vitalnih komponenti nije u redu,zato ploca ne dobija povratni signal a bez njega nece ni kresnuti.U ostalom svi znate kao se proverava napajanje na suvom,ako radi ma koliko struje(i kakvu) davao ploca mora da upali.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

vladarko Re: Re: E, pa sad!?! 11.07.2010. 21:41 #229730

Ima veze, jer ti pišeš da se vrte, a on piše da se ne vrte. Izvini ako sam nešto ponovio, samo pokušavam da pomognem, to je sve, nisam ništa loše rekao.

Pozdrav!

Vlada

:: pa ko je rekao da se ne vrte??? PROBANO, bez optike, misa, tastature, i nebitno je da li su iste vezane ili ne, kakve veze to ima, zivota ti?! probano i sa jednom memorijom, ponavljamo se..
:: :: Da li se vrte ili ne vrte. dajete oprečne informacije
:: :: Probaj bez optike, bez miša i tastature
:: :: Ako imaš više memorija - probaj sa jednom, u različitim podnožjima (u sva 4)
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
vladarko Re: Ljudi nema to nikakve veze sa napajanjem 11.07.2010. 21:45 #229733

Skoro sam imao slučaj sa LC Power 6550 napajanjem, kada se prikljči na ploču - ne radi. Kada ga priključim na tester, odnosno kratko spojim - radi normalno, kao da su svi naponi ispravni. Kada sam na tu ploču priključio drugo LC 450W - sistem radi normalno. Više mi moj tester napajanja nije nikakav pouzdani pokazatelj ispravnosti nečega - tek neispravnosti.

Pozdrav!

Vlada

:: Nesto od vitalnih komponenti nije u redu,zato ploca ne dobija povratni signal a bez njega nece ni kresnuti.U ostalom svi znate kao se proverava napajanje na suvom,ako radi ma koliko struje(i kakvu) davao ploca mora da upali
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
mkozlica mali pomak :)) 12.07.2010. 09:33 #229811

broj poruka: 236

@svi :)

dogodio se pomak, uspeo sam da startujem masinu, izgleda da je bio problem u 12v grani, da li kabl nije nalegao ili je nesto drugo bio u pitanju ne znam..

e sada, sledeci problem je sto nema slike :( probacu danas kada dodjem sa posla i sa posebnom grafickom, ne znam zasto integrusa ne radi... moram da probam i clear cmos jos jednom mozda da rezultate....

mada, sumnjiv mi je procesor, nisam siguran da li radi.... zato ne bi bilo lose da se javi neko da probamo procesor kod njega.. nazalost dolazi u obzir samo neka 1156 ploca posto je u pitanju i3 :)

pozzzz

imarkovic Re: mali pomak :)) 12.07.2010. 09:43 #229812

stani malo, jel smo probali kod mene i zavrteli su kuleri, samo slike nije bilo, i onda sam uzeo PCIx graficku, bocnoo u PCIx i ni tad nije bilo slike...??
na istom si :)
veruj mi, pre ce biti da je do ploce nego procesora..mada, nek se javi neko, probaj jbg..
@vladarko respekt, nisam te napao, samo komentarisem, nisam znao da je rekao da se cooler-i ne vrte..kod mene su se zavrteli svi, odmah..

:: @svi :
:: dogodio se pomak, uspeo sam da startujem masinu, izgleda da je bio problem u 12v grani, da li kabl nije nalegao ili je nesto drugo bio u pitanju ne znam.
:: e sada, sledeci problem je sto nema slike :( probacu danas kada dodjem sa posla i sa posebnom grafickom, ne znam zasto integrusa ne radi... moram da probam i clear cmos jos jednom mozda da rezultate...
:: mada, sumnjiv mi je procesor, nisam siguran da li radi.... zato ne bi bilo lose da se javi neko da probamo procesor kod njega.. nazalost dolazi u obzir samo neka 1156 ploca posto je u pitanju i3 :
:: pozzz
mkozlica @imarkovic 12.07.2010. 10:28 #229818

Jeste jeste, i tad je vrtelo, ja sam se totalno istripovao... Probacu danas kad dodjem sa posla jos jednom pa da vidim sta se deseava.. Jbg :(

Probacu i sa plocom na stolu, mada ne kapiram sto nema slike, realno sve sljaka, sve se vrti (ventilatori) ali samo slike nema...

Mislim da bi bilo najbolje da se proba kod nekog, posto Microsystems uzima opasnu kintu za puku dijagnostiku ... 1500 rsd ?? ? ? :(

Pozzzz

vladarko Re: Re: mali pomak :)) 12.07.2010. 10:34 #229820

Sve je u redu, nego pokušavam da shvatim šta se dešava, lako je tebi kad si video i svaka ti čast što si ponudio pomoć!

Bez obzira na kvalitete Geil memorije, pošto sve to ipak radi (vrti se, najzad, svuda) ja bih probao sa nekom drugom memorijom, ako ne sa konkretnim modelom sa QVL liste, onda sa sličnim modelom navedenog brenda.

Pozdrav!

Vlada

:: stani malo, jel smo probali kod mene i zavrteli su kuleri, samo slike nije bilo, i onda sam uzeo PCIx graficku, bocnoo u PCIx i ni tad nije bilo slike...??
:: na istom si :
:: veruj mi, pre ce biti da je do ploce nego procesora..mada, nek se javi neko, probaj jbg.
:: @vladarko respekt, nisam te napao, samo komentarisem, nisam znao da je rekao da se cooler-i ne vrte..kod mene su se zavrteli svi, odmah.
:: :: @svi :
:: :: dogodio se pomak, uspeo sam da startujem masinu, izgleda da je bio problem u 12v grani, da li kabl nije nalegao ili je nesto drugo bio u pitanju ne znam.
:: :: e sada, sledeci problem je sto nema slike :( probacu danas kada dodjem sa posla i sa posebnom grafickom, ne znam zasto integrusa ne radi... moram da probam i clear cmos jos jednom mozda da rezultate...
:: :: mada, sumnjiv mi je procesor, nisam siguran da li radi.... zato ne bi bilo lose da se javi neko da probamo procesor kod njega.. nazalost dolazi u obzir samo neka 1156 ploca posto je u pitanju i3 :
:: :: pozzz
raic Ajd, ajd 12.07.2010. 10:39 #229821

broj poruka: 9006
Kozlica druže, jel ti daleko medaković, imam ja 1156 konfiguraciju, možemo da probamo sve, greota da se jebavaš s tim ovako dugo. Samo da se dogovorimo kad, imam neke radove po kući a pre podne sam zauzet.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

mkozlica Re: Re: Re: mali pomak :)) 12.07.2010. 10:40 #229823

Problem je sto nemam drugu DDR3 memoriju a moj drugi komp je 775 konfiguracija i ddr2 memorija tako da ko je zainteresovan, a znam da sam DOSADAN, neka se javi pa testiramo komponente...

Pozz

:: Sve je u redu, nego pokušavam da shvatim šta se dešava, lako je tebi kad si video i svaka ti čast što si ponudio pomoć
:: Bez obzira na kvalitete Geil memorije, pošto sve to ipak radi (vrti se, najzad, svuda) ja bih probao sa nekom drugom memorijom, ako ne sa konkretnim modelom sa QVL liste, onda sa sličnim modelom navedenog brenda
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: stani malo, jel smo probali kod mene i zavrteli su kuleri, samo slike nije bilo, i onda sam uzeo PCIx graficku, bocnoo u PCIx i ni tad nije bilo slike...??
:: :: na istom si :
:: :: veruj mi, pre ce biti da je do ploce nego procesora..mada, nek se javi neko, probaj jbg.
:: :: @vladarko respekt, nisam te napao, samo komentarisem, nisam znao da je rekao da se cooler-i ne vrte..kod mene su se zavrteli svi, odmah.
:: :: ::
:: :: :: @svi :
:: :: :: dogodio se pomak, uspeo sam da startujem masinu, izgleda da je bio problem u 12v grani, da li kabl nije nalegao ili je nesto drugo bio u pitanju ne znam.
:: :: :: e sada, sledeci problem je sto nema slike :( probacu danas kada dodjem sa posla i sa posebnom grafickom, ne znam zasto integrusa ne radi... moram da probam i clear cmos jos jednom mozda da rezultate...
:: :: :: mada, sumnjiv mi je procesor, nisam siguran da li radi.... zato ne bi bilo lose da se javi neko da probamo procesor kod njega.. nazalost dolazi u obzir samo neka 1156 ploca posto je u pitanju i3 :
:: :: :: pozzz
mkozlica Hvala svima na pomoci 13.07.2010. 09:53 #230116

PROBLEM JE RESEN :)

Juce tokom radnog dana kada sam vec postao ocajan setim se one Marfijeve `Ako nista ne uspe procitaj uputstvo` :) i vodjen tim motom odem na Asus sajt na podrsku i snimim link `Guideline for solving PC startup problem` i naidjem na step by step varijantu resavanja problema.

Da ne davim, vec posle 15 min je sve bilo reseno i na masini je sada win7 x32 (a mozda bih mogao i x64 da zveknem??)

Znaci sve radi, i ploca i procesor i memorija, samo je sada mala guzva zbog kablova u onom mini kucistu ali fercera..

Hvala jos jednom svima na cimanju..

Pozzzzzzz

gilopile Re: Hvala svima na pomoci 13.07.2010. 10:07 #230119

Cek,cek,neces tek tako lako da se odjavis.Reci ti nama sta je to objasnjeno u uputstvu step po step,a sto ti vec nismo ovde rekli.Da li stada makar znas u cemu je bio problem?Valjda smo toliko zasluzili:))

P.S.Drago mi je sto je prosljakalo!

:: PROBLEM JE RESEN :
:: Juce tokom radnog dana kada sam vec postao ocajan setim se one Marfijeve `Ako nista ne uspe procitaj uputstvo` :) i vodjen tim motom odem na Asus sajt na podrsku i snimim link `Guideline for solving PC startup problem` i naidjem na step by step varijantu resavanja problema
:: Da ne davim, vec posle 15 min je sve bilo reseno i na masini je sada win7 x32 (a mozda bih mogao i x64 da zveknem??
:: Znaci sve radi, i ploca i procesor i memorija, samo je sada mala guzva zbog kablova u onom mini kucistu ali fercera.
:: Hvala jos jednom svima na cimanju.
:: Pozzzzzz
mkozlica Re: Re: Hvala svima na pomoci 13.07.2010. 10:17 #230123

Ma ne bezim nigde, tu sam jos da smaram :))

Hmmm, pa sad vise i nisam siguran sta je bio konkretan problem, posto sam i pre nego sto sam nasao tu stvarcicu na asusovom sajtu vadio i bateriju i sve napolje itd itd ali nista nije uspelo, i dalje se sve startovalo ali od slike nista...

E sad, prema uputstvu tamo, otprilike najvaznije je ukljuciti pc speaker i na osnovu pistanja otklanjati problem po problem.. Tako prvi put sam startovao masinu bez memorije i ostalih nepotrebnih komponenata, samo procesor i napajanje.. Zvuk je signalizirao da nema memorije, cim sam ubacio memoriju, pistao je i signalizirao da nema ostalih stvarcica (HDD, DVD....), kad sam to popravio i vratio sve u kuciste proradilo je...

Ni meni nije najjasnije u cemu je bio problem ranije, posto se nista nije znacajno promenilo, svi kablovi su ostali na svojim mestima sto se tice napajanja tako da od toga nista, power switch je isto utaknut... mozda je clear cmos odradio posao :) uglavnom sve sto ste rekli je bilo ok.. ali valjda gremlini nisu neko vreme dozvoljavali da prosljaka :)))

Sad ostaje jos problem-chic sa kablovima, da se iscimam i da ih nekako bolje organizujem ali sve sljaka...

:: Cek,cek,neces tek tako lako da se odjavis.Reci ti nama sta je to objasnjeno u uputstvu step po step,a sto ti vec nismo ovde rekli.Da li stada makar znas u cemu je bio problem?Valjda smo toliko zasluzili:)
:: P.S.Drago mi je sto je prosljakalo
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: PROBLEM JE RESEN :
:: :: Juce tokom radnog dana kada sam vec postao ocajan setim se one Marfijeve `Ako nista ne uspe procitaj uputstvo` :) i vodjen tim motom odem na Asus sajt na podrsku i snimim link `Guideline for solving PC startup problem` i naidjem na step by step varijantu resavanja problema
:: :: Da ne davim, vec posle 15 min je sve bilo reseno i na masini je sada win7 x32 (a mozda bih mogao i x64 da zveknem??
:: :: Znaci sve radi, i ploca i procesor i memorija, samo je sada mala guzva zbog kablova u onom mini kucistu ali fercera.
:: :: Hvala jos jednom svima na cimanju.
:: :: Pozzzzzz
mkozlica Re: Ajd, ajd 13.07.2010. 10:19 #230125

tek sam sada primetio ovaj tvoj post, srecom sve je prosljakalo tako da necu da te mucim, sve je ispravno :)

hvala ti puno u svakom slucaju :D

:: Kozlica druže, jel ti daleko medaković, imam ja 1156 konfiguraciju, možemo da probamo sve, greota da se jebavaš s tim ovako dugo. Samo da se dogovorimo kad, imam neke radove po kući a pre podne sam zauzet
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

imarkovic Re: Re: Ajd, ajd 13.07.2010. 10:26 #230129

e pa, nek je sa srecom!

:: tek sam sada primetio ovaj tvoj post, srecom sve je prosljakalo tako da necu da te mucim, sve je ispravno :
:: hvala ti puno u svakom slucaju :
:: :: Kozlica druže, jel ti daleko medaković, imam ja 1156 konfiguraciju, možemo da probamo sve, greota da se jebavaš s tim ovako dugo. Samo da se dogovorimo kad, imam neke radove po kući a pre podne sam zauzet
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

raic Re: Re: Ajd, ajd 13.07.2010. 10:37 #230137

broj poruka: 9006
Uživaj samo, bitno da radi, pretpostavio sam da ti je daleko ili si na kraju pao u krevet od muke čim se ne javljaš.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: tek sam sada primetio ovaj tvoj post, srecom sve je prosljakalo tako da necu da te mucim, sve je ispravno :
:: hvala ti puno u svakom slucaju :
:: :: Kozlica druže, jel ti daleko medaković, imam ja 1156 konfiguraciju, možemo da probamo sve, greota da se jebavaš s tim ovako dugo. Samo da se dogovorimo kad, imam neke radove po kući a pre podne sam zauzet
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

mkozlica hehe 13.07.2010. 11:21 #230152

@imarkovic hvala hvala :))

@raic ma nije daleko nego se nisam nakacio na PCB jer sam vec postajao ocajan :)) da nije uspelo dosao bih da probamo :)

hvala momci jos jednom :D

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs