Kao prvo, kod Snajpera ne može da se skine `motherboard trey` (barem kod mog ne može), a drugo to što se ``Expension slots` štafe na 690 II je po meni plus. Nije bilo šanse da ona plastična štipaljka na Snajperu drži mog 4870 u stabilnom položaju (da ne možeš rukom da mrdaš grafičku). Zvučnu i TV kartu može da drži, ali grafičku jok. Uostalom, imaš dojajno kućište, tako da nema razloga de se jediš.
Uz ovo moje advanced dobije se kao neki `VGA Holder` tako nesto, ima podrsku za 3 grafike i mozes na njega da montiras 80mm vent, to je za one krmace od grafika, a moze i na `lakse` da se stavi pa da se iskoristi oocija dodatnog hladjenja sa 80mm ventom.
Inace ako ne moze na tom snajperu da se ukloni motherboard trey odna je kuciste totalna shitina!!! Ovo je X puta bolje od tog sranja a meni i puno lepse...
inace kada sam otvrarao temu gde sam se troumio izmenju kusicta, nemo mi je na mail nudio bas snajpera za 110e :)
:: @Daum, tvoje kuciste ima opciju da se skine `motherboard trey` a moje ima ove rupe sa strane pa izgleda vizueleno lepse nista vise, a i ja sam se bas potrudio da odradim `cable menagment` a ti i nisi ako smem da primetim, verovatno ti nije bilo bitno...mada ni ja nemam prozor na stanici i ako volim taj `kič-fensi` detalj : :: :: @cvvelle, nema tu nikakvih lampica, prednja 14ica je blue led ali ima taster da se po zelji iskljuce diode, tako da kada se iskljuci u kucistu nijsta ne sija : :: :: @Ishmerish, nisam ga planirao uzimati al od ona 3 ako se secas ovo je ja mislim najbolj :: :: @DmasteRNo1, i spolja izgleda jako lepo ja sam se zacudio isto sam imao dojam ko ti.. :: :: :: Moja jedina zamerka je sto se `Expension slots` srafe - tj nisu `tooles` sto je karakteristika i puno jeftinijih kucista...
Uh sad sam to video i onda mi nije jasno sta je `kec u rukavu` tog kucista sto opravdava vecu cenu od ovog mog?
:: Ma potrudio sam se, nego mi kvare izgled naponski kablovi za bočni ventilator, na sve strane su.. :: :: Meni se ne skida motherboard tray, kamo lepe sreće.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: @Daum, tvoje kuciste ima opciju da se skine `motherboard trey` a moje ima ove rupe sa strane pa izgleda vizueleno lepse nista vise, a i ja sam se bas potrudio da odradim `cable menagment` a ti i nisi ako smem da primetim, verovatno ti nije bilo bitno...mada ni ja nemam prozor na stanici i ako volim taj `kič-fensi` detalj : :: :: :: :: @cvvelle, nema tu nikakvih lampica, prednja 14ica je blue led ali ima taster da se po zelji iskljuce diode, tako da kada se iskljuci u kucistu nijsta ne sija : :: :: :: :: @Ishmerish, nisam ga planirao uzimati al od ona 3 ako se secas ovo je ja mislim najbolj :: :: :: :: @DmasteRNo1, i spolja izgleda jako lepo ja sam se zacudio isto sam imao dojam ko ti.. :: :: :: :: :: :: Moja jedina zamerka je sto se `Expension slots` srafe - tj nisu `tooles` sto je karakteristika i puno jeftinijih kucista...
Trebaš ti sine da vidiš koji haos sam ja sakrio iza ploče Ovo još super izgleda...
Ma ti kablići mi kvare vizuelno samo cable management, tanki su jako pa ne smetaju...
A prednost je što je Sniper Tower kućište, imam 3x200mm fanove sa fan controlerom, imam ručke da ga pomeram po potrebi... itd __________________ Scourge of PCBerza
:: Uh sad sam to video i onda mi nije jasno sta je `kec u rukavu` tog kucista sto opravdava vecu cenu od ovog mog :: :: :: :: Ma potrudio sam se, nego mi kvare izgled naponski kablovi za bočni ventilator, na sve strane su.. :: :: :: :: Meni se ne skida motherboard tray, kamo lepe sreće.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: @Daum, tvoje kuciste ima opciju da se skine `motherboard trey` a moje ima ove rupe sa strane pa izgleda vizueleno lepse nista vise, a i ja sam se bas potrudio da odradim `cable menagment` a ti i nisi ako smem da primetim, verovatno ti nije bilo bitno...mada ni ja nemam prozor na stanici i ako volim taj `kič-fensi` detalj : :: :: :: :: :: :: @cvvelle, nema tu nikakvih lampica, prednja 14ica je blue led ali ima taster da se po zelji iskljuce diode, tako da kada se iskljuci u kucistu nijsta ne sija : :: :: :: :: :: :: @Ishmerish, nisam ga planirao uzimati al od ona 3 ako se secas ovo je ja mislim najbolj :: :: :: :: :: :: @DmasteRNo1, i spolja izgleda jako lepo ja sam se zacudio isto sam imao dojam ko ti.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moja jedina zamerka je sto se `Expension slots` srafe - tj nisu `tooles` sto je karakteristika i puno jeftinijih kucista...
Iz tvog posta nesto vidim ni da ti nisu ubedjen da su te da kazem razlike opravdale cenu...
Za 60-65 vise ovaj 690 II advanced mozes da opremis sa izdrkanim kontrolerom, jos jedno 2-3 vrhunska venta a za rucke mi nije frka :)
i meni je katastrofa od kablova ispod desne strane kucista - ali zato i sluzi taj medjuprostor :)
:: Trebaš ti sine da vidiš koji haos sam ja sakrio iza ploče Ovo još super izgleda.. :: :: Ma ti kablići mi kvare vizuelno samo cable management, tanki su jako pa ne smetaju.. :: :: A prednost je što je Sniper Tower kućište, imam 3x200mm fanove sa fan controlerom, imam ručke da ga pomeram po potrebi... it :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Uh sad sam to video i onda mi nije jasno sta je `kec u rukavu` tog kucista sto opravdava vecu cenu od ovog mog :: :: :: :: :: :: :: Ma potrudio sam se, nego mi kvare izgled naponski kablovi za bočni ventilator, na sve strane su.. :: :: :: :: :: :: Meni se ne skida motherboard tray, kamo lepe sreće.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: :: :: @Daum, tvoje kuciste ima opciju da se skine `motherboard trey` a moje ima ove rupe sa strane pa izgleda vizueleno lepse nista vise, a i ja sam se bas potrudio da odradim `cable menagment` a ti i nisi ako smem da primetim, verovatno ti nije bilo bitno...mada ni ja nemam prozor na stanici i ako volim taj `kič-fensi` detalj : :: :: :: :: :: :: :: :: @cvvelle, nema tu nikakvih lampica, prednja 14ica je blue led ali ima taster da se po zelji iskljuce diode, tako da kada se iskljuci u kucistu nijsta ne sija : :: :: :: :: :: :: :: :: @Ishmerish, nisam ga planirao uzimati al od ona 3 ako se secas ovo je ja mislim najbolj :: :: :: :: :: :: :: :: @DmasteRNo1, i spolja izgleda jako lepo ja sam se zacudio isto sam imao dojam ko ti.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moja jedina zamerka je sto se `Expension slots` srafe - tj nisu `tooles` sto je karakteristika i puno jeftinijih kucista...
Ne volim midi kućišta, skučena su mi malo... Ovde imam dosta prostora za bilo šta...
5970 primera radi ne može da stane u 690 a da ne skidaš HDD rack, al to je najmanje bitno :D
Može vrlo lako da se desi i da prodam ovo zarad 690II, pošto mi ne treba ovakva mašina više, sad se samo igram... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam ti nudio Snajpera. Jbg, u Mitrovici ću ga prodati teško i za 0 evra, a ne za 110. Ovde ljudi za 110 evra hoće da kupe ceo komp. Na koji štos, to stvarno ne znam. Prava nemoguća misija.
@Daum
Moj 4870 ima samo jedan limčić, a tvoj 5870 pretpostavljam onaj dupli, pa ga zato štipaljke drže dobro.
Kao sto sam ti i u mail-u rekao kuciste je zamena za osteceno nisam kupovao za novac :)
:: Ja sam ti nudio Snajpera. Jbg, u Mitrovici ću ga prodati teško i za 0 evra, a ne za 110. Ovde ljudi za 110 evra hoće da kupe ceo komp. Na koji štos, to stvarno ne znam. Prava nemoguća misija :: :: @Dau :: :: Moj 4870 ima samo jedan limčić, a tvoj 5870 pretpostavljam onaj dupli, pa ga zato štipaljke drže dobro :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: Antec 30 :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Licno meni se ne svidjaju kucista kojima je sata prikljucak okrenut na drugu stranu, pa kada hocu da izvucem hdd, moram i desnu da bih otkacio sata kabl. Zato Antecic ima hdd tray, a sata portovi su okrenuti ka zadnjoj strani, otkacis, izvuces tray, izvuces fioku na kojoj je hdd i voila! __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Sniper ima i fan kontroler za razliku od tvog, estetski je prihvatljivije, prostranije je. Sve to ulazi u cenu. Istina, Sniper je više nego skup, realno ne bi ni trebao da bude skuplji od 120 evra. Baš u tome je prednost tvog kućišta, jer opravdava odnos cena/kvalitet. Za tih 9k bolje kućište teško da može da se nađe. Meni se jedino ne sviđa prednja strana, ali je sve ostalo odrašeno vrhunski.
:: Uh sad sam to video i onda mi nije jasno sta je `kec u rukavu` tog kucista sto opravdava vecu cenu od ovog mog :: :: :: :: Ma potrudio sam se, nego mi kvare izgled naponski kablovi za bočni ventilator, na sve strane su.. :: :: :: :: Meni se ne skida motherboard tray, kamo lepe sreće.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: @Daum, tvoje kuciste ima opciju da se skine `motherboard trey` a moje ima ove rupe sa strane pa izgleda vizueleno lepse nista vise, a i ja sam se bas potrudio da odradim `cable menagment` a ti i nisi ako smem da primetim, verovatno ti nije bilo bitno...mada ni ja nemam prozor na stanici i ako volim taj `kič-fensi` detalj : :: :: :: :: :: :: @cvvelle, nema tu nikakvih lampica, prednja 14ica je blue led ali ima taster da se po zelji iskljuce diode, tako da kada se iskljuci u kucistu nijsta ne sija : :: :: :: :: :: :: @Ishmerish, nisam ga planirao uzimati al od ona 3 ako se secas ovo je ja mislim najbolj :: :: :: :: :: :: @DmasteRNo1, i spolja izgleda jako lepo ja sam se zacudio isto sam imao dojam ko ti.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moja jedina zamerka je sto se `Expension slots` srafe - tj nisu `tooles` sto je karakteristika i puno jeftinijih kucista...
:: Licno meni se ne svidjaju kucista kojima je sata prikljucak okrenut na drugu stranu, pa kada hocu da izvucem hdd, moram i desnu da bih otkacio sata kabl :: Zato Antecic ima hdd tray, a sata portovi su okrenuti ka zadnjoj strani, otkacis, izvuces tray, izvuces fioku na kojoj je hdd i voila
inace to sto se tebi en svidja je meni bas super - cable menagmet je bas dobar.
@raic, bas to, da je drugacije ne bi mi se svidjalo :)
@Mortificat za taj novac uzecu izdrkan kontroler koji kontrolise ventove odvojeno a sto se estetike tice tu se stvarno ne mogu sloziti...a vidim da je i ljudima koji su se javljali u ovoj temi a imaju snajpera ipak lepse 690 II advanced
:: Licno meni se ne svidjaju kucista kojima je sata prikljucak okrenut na drugu stranu, pa kada hocu da izvucem hdd, moram i desnu da bih otkacio sata kabl :: Zato Antecic ima hdd tray, a sata portovi su okrenuti ka zadnjoj strani, otkacis, izvuces tray, izvuces fioku na kojoj je hdd i voila :: _________________________________________________________ :: ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus :: :: https://www.eveonline.com :: https://www.quakelive.com :: https://www.swtor.com :: ::
Ja volim klasičan izgled kućišta kao ATCS840 i 690II... ovaj Sniper sam uzeo jer mi je dosadio posle 3-4 godine Cosmos 1000 a nisam mogao da nadjem nigde ATCS...
Za moj ukus, Sniper mi je previše nabudžen... odlično kućište na kraju ipak, ali stoji to za cenu... 690II je sweet spot pravi...
Btw, jel može kod nas sa prozorom da se nadje 690II? __________________ Scourge of PCBerza
ako negde ima, to je DESK, oni su generalni uvoznici za CoolerMaster, proveri i za ATCS840..
:: Ja volim klasičan izgled kućišta kao ATCS840 i 690II... ovaj Sniper sam uzeo jer mi je dosadio posle 3-4 godine Cosmos 1000 a nisam mogao da nadjem nigde ATCS.. :: :: Za moj ukus, Sniper mi je previše nabudžen... odlično kućište na kraju ipak, ali stoji to za cenu... 690II je sweet spot pravi.. :: :: Btw, jel može kod nas sa prozorom da se nadje 690II :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
pa sto ne uzmes sad 800D i zavrsis posao na duuuuze staze, prosla te zelja..?
:: Kad sam ga jurio pre nekoliko meseci, niko živ nije imao ATCS, a ja mrzim da čekam na neodredjeno.. :: :: Ista stvar je bila kad sam hteo da puknem 250 evra za Corsair 800D.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
:: pa sto ne uzmes sad 800D i zavrsis posao na duuuuze staze, prosla te zelja.. :: :: :: :: Kad sam ga jurio pre nekoliko meseci, niko živ nije imao ATCS, a ja mrzim da čekam na neodredjeno.. :: :: :: :: Ista stvar je bila kad sam hteo da puknem 250 evra za Corsair 800D.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: ::
@raic tebre Ma da, stoji sve to sto kazes...al` ono ja sam praktican co`ek... __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.