Ma vise to intel je intel je deplasirano. Intel drzi cenu po meni neopravdanu u odnosu nakonkurenciju. AMD ima sad odlican cjipset procesore x6 i grafe i to po odlicnim cenama. Taj X6 je odlican procesor i po odlicnoij ceni po meni vredi svaki euro 6 fizickih jezgara za 150e a najaci model i to otkljucan ispod 200e. Odlican je X6.
:: amd x6 nije bolji procesor od i5 750.... ima 6 fizickih jezgara koja mu sluze za nista obzirom da po sintetickim testovima ima performanse kao i 5 a cena je ista! uz to, intel je intel.. :: :: moj izbor bi bio p55 ud3r i5 750 ako vec nemas kinte za 1366.. :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black,PUSH&PUL :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES (1132Mhz :: ATI RADEON HD 585 :: NZXT Lexa S Neon Mode :: Mad Catz R.A.T. :: ::
Pazi kolje se sa I7 na istom taktu. Ja i drugar smo nesto poredjivali on ima x6 ja i7 sa HT-0m i na istom taktu od 4Ghz Bogami X6 je veoma zajeban. A dosta jeftiniji od ovog mog proca. Zajeban je x6 poprilicno, mnogo znace za dva dodatna jezgra i overklokuje se lepo.
:: ti i tvoj slepacki um... ako cemo vec sa vredjanjem jebem te usta bas. :: :: nego... sta on postize time sto ima 6 jezgara?? samo da se kaze da ih ima 6? ma nemoj da me zajebavas... :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black,PUSH&PUL :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES (1132Mhz :: ATI RADEON HD 585 :: NZXT Lexa S Neon Mode :: Mad Catz R.A.T. :: ::
kako ista cena, ovaj ima x6 jezgra i kosta oko 2k manje!?!?!? Pa jel se to ne isplati?? da se uzme cpu sa x6 jezgra za nesto manje para ako ima skoro iste performanse kao i5 a negde mozda i bolje!?!?
I da naravno da se trenutno vise isplati AMD platforma jer pruza sve sto treba za manje para!
Baciću Cinebench sa svojim 1090T BE @ 4 GHz, onaj ko me prestigne sa Intelom, svaka mu čast.
Koliko god forsirali Intel, AMD je trenutno isplativiji. Ja sam ovaj CPU uzeo za 200e, vredi svaki dinar koji sam dao za njega! CPU je prosto zver! 1055T tek vredi, s` obzirom da košta 160e.
Da se razumemo, i meni je Intel draži, mogao sam da kupim i5-760, prošao bih i jeftinije, ali neka hvala, neću da me neko dere ko jarca. i5-750 je koštao 15000 RSD kad je izašao, i sad mu se posle god. dana podigla cena na 18000 RSD. Ma da, evro je skočio. Sigurno je zbog toga. Posle god. dana, umesto da cena padne, ona se diže. Opet ponavljam, Intel mi je draži, ali njihova politika me jako nervira, deru. Ali jbg, može im se.
Oko za oko,tj jezgro za jezgro AMD je u velikom zaostatku za Intelom kako u brzini tako i u tehnoloskim resenjima i to vec dugi niz godina. Sto se tice cene.Da se ne zanosite kako je AMD dobar i posten a Intel alav i sl.. AMD nema drugog nacina osim da korisnicima ponudi CPU po nizoj ceni a solidnim peroformansama jer je to jedini adut da bi opstao na trzistu.Jednostavno ne moze da bude konkurentan Intel-u. Da je situacija obrnuta,da je AMD taj koji je u prednosti mislite da nebi imao vece cene,kao sad npr Intel?Da se vratite malo u proslost pa prelistate istoriju>? Intel-u se moze,jednostavno je vladar na polju CPU-a i cenu moze da plasira kako mu se cefne a da ne bude ni najmanje ugozen.Koliko god da kosta Intel ce se prodavati..
decko je rekao na forumu neka mu neko obori Cinebench 11.5 . Bolji price perfomance ratio ima AMD od Intela to je cinjenica . Sandy bridge je buduce vreme ,ali i Buldozer je buduce vreme.Evo ja predvidjam da ce Buldozer da bude jaci od Sandy bridge ,izlazi par meseci posle Sandy. Scyter ce moci da prenese Thuban na Buldozer plocu ,a Sandy bridge moras opet novo i ploca i cpu.
Evo 10 najjacih CPU trenutno.Stoji da Intel drzi prvo mesto ali cena od 1000 E odbija sve. Thuban 1090 T je 3-4 CPU na svetu po jacini na desktop trzistu.
AMD vs Intel prepucavanja... Mora se priznati da je AMD vs nVidia malo smorilo :) Dobro je, bolji dani za AMD, čim su krenula prepucavanja :)
@Zarko1: ako gledaš platformu na duže staze, onda definitvno Phenom X6.A ako baš hoćeš Intel-a, strpi se mesec-dva, da izađe Sandy Bridge, pa onda biraj do mile volje :)
pa naravno da treba da bude brzi, bilo bi glupo da nova generacija nije superiornija, ali kao sto kaze Obrad AMD izbacuje bagerce pa da vidimo kako ce ko proci, a to sto se svi hvatate za 6 jezgara kod AMD, pa neka napravi intel po povoljnoj ceni 6 core CPU, moje licno misljenje je da svako ima svoju tehnologiju i sa njom se bori, intel ima HT i bolje setove instrukcija, drugaciji pipe line itd ne mozes da ocekujes da AMD ima isto, intel verovatno izvrsava naredbu u manje koraka i zato je i brzi klok za klok ali skuplja tehnologija, to ti pise u svakoj informatici I kada se ` informises` o arhitekturi CPUa (ne pravim se pametan)
mozda bi AMD bio skuplji da je na tronu i bilo kako bilo kupicu ono sto mi je jeftinije, do relativno skoro intel nije imao nista za normalne pare da ponudi i zato i imam ovaj PII940
ovo sad sto imaju i Intel i AMD je usavrsena AMD Barcelona ,HT link (koji je AMD imao od prvog Athlona 64 2003 god.)=Intel QPI to je opste poznata stvar.Intel je to razradio do bola i plus fura manji tehnoloski proces . Autohtona Intelova arhiktetura je bio C2D i C2Q koja je kao sto znamo prevazidjena.Ako se neko seca starih rasprava o nezavisnim jezgrima.Intel je pokusao 6 jezgarni Dunigton na toj arhikteturi ,ali je to propao projekat ,slicno kao Larabi,Tako da je pobedila strategija vise nezavisnih jezgara, koju je uzgred receno prvi plasirao AMD.AMD je cepao cenu ja se secam i to 3 godine je bio skuplji od Intela kada je imao jaci CPU (Athlon 64 i posle sa 2 jezgra ,do pojave C2D).ALi mislim da je sada Intel preterao sa cenom ,klasicna navlakusa.I dan danas 65 % Intelovog trzista cini socket lga 775 koji je prevazidjen kako od AMD =a ,tako i od novijih Intelovih platformi sto govori koliko je upgrade path ocajan kod Intela.
Ti da bi imao danas bolji CPU od AMD-ovog (Thuban 1055T je 170 E) moras da das 1000 E za gulftown .Sta reci drugo sem hvala Intelu, AMD je uzeo vec deo desktop trzista od Intela.
:: naravno da je 1366 bolja i tu je glupo bilo sta raspravljati ali cena je jaca.. :: :: 1156 je mrtav socket.. :: :: :: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg :: :: :: DFI DK P45-T2R :: Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black,PUSH&PUL :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES (1132Mhz :: ATI RADEON HD 585 :: NZXT Lexa S Neon Mode :: Mad Catz R.A.T. :: ::
C c c, do kad ćeš samog sebe da psuješ nekulturo? Sad još i incest sa svojom majkom? Nemoj tako, nije sve crno :D __________________ Scourge of PCBerza
Ma vidiš da se čovek svadja sam sa sobom kad mu nešto nije po volji, a kad se posebno iznervira, onda se još i psuje... Mora da je to od onog silnog fotografisanja samo sebe sa mobilnim... Jbg, neki ne prodju pubertet nikada.... __________________ Scourge of PCBerza
Re: ...Ma hoce da uvalja taj njegov krs za jedan dobar vibrator.
02.12.2010. 21:09
status: user broj poruka: 32
Uopste mi nije jasna takva pojava, ne mogu da kazem covek jer to nije , koja sebi dozvoljava ovakve ispada i to ne sporadicno nego konstanno. Dosta slicnosti ima sa zelenim zubom, kao da je on njegov alter ego.
:: Miran, psu... : :: :: Jel to mašinu na benchmarku prodaješ za novi stetoskop ili za all inclusive u Lazi? :: :: Samo pazi, neće ti dati sigurno da uneseš novi stetoskop.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.