Ne mogu da verujem da ovde na forumu postoje kretenčine koje su ti savetovale da na tu nakazu od ploče staviš taj dotični procesor. Ne vredi ti da se zajebavaš, kupi normalnu ploču sa nekim 770 čipsetom u najgorem slučaju.
Znaci ne mogu da verujem,zadnji dinar sam dao za CPU. Eee muke moje znaci tek pocinju. Znaci moram da menjam ovo smece od Ploce. Uzas! Sta da radim koju da stavim neku jeftinu a da radi Dobro i neki ram isto jeftin.Dajte neki predlog.JA ne mogu da verujem kakva je ovo glupost i koji su ovo kreteni na ASRock sajtu. Tesko sam razocaran.
Re: To je ono (i to je ono) na sta stalno upozoravam: AMD stalno, stalno
14.12.2010. 23:30
status: user broj poruka: 4163
Toga tek IMA sa intelom. Baš danas lik pokušao da uglavi P4 na 3.0 na Asus P5G-MX i dobija poruku op ploče - sorry ja podržavam samo do 65W procesore - možeš da ga dućkaš, a da napišem sve slične primere trebalo bi mi vremena do prekosutra. Mogao bi da prestaneš sa favorizacijom i potenciranjem NV i Intela.
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: nesto muti sa TDP-om, pokusava da snizi temperaturu i potrosnju, i kao posledica toga pojavljuju se razne varijante jednog te istog CPU-a (ista oznaka) koja jeste podrzana od tog-i-tog chipset-a, nije podrzana od nekog drugog, a i jeste i nije od nekog treceg... Sa Intelom toga (skoro da) nema. Evo, pre nekoliko dana sam stavio Core2Quad 9400 na jednu plocu sa bajatim chipset-om (P35) i bajatim BIOS-om. BIOS nije `predvideo` ovaj CPU ali nakon rucnog podesavanja parametara butuje ISTO kao da jeste, i radi perfektno, tako da sam samo reda radi (za svaki slucaj) flesovao .. :: ::
Imao je u njegovoj temi dosta dobrih odgovora tipa da za te pare uzme neku normalnu ploču i Athlon x4 ali nije slušao, mada mi je najjači zadnji odgovor u temi, ništa lično, verujem da nije čovek pažljivo čitao od početka temu. Pozdrav! Evo linka ka temi: http://spedr.com/32pdg
:: Ne mogu da verujem da ovde na forumu postoje kretenčine koje su ti savetovale da na tu nakazu od ploče staviš taj dotični procesor. Ne vredi ti da se zajebavaš, kupi normalnu ploču sa nekim 770 čipsetom u najgorem slučaju :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Nisu kreteni. To je najjeftiniji ploča predviđena za office mašine. Kupi neku novu ploču sa AMD 770 čipsetom. Tvoju možeš da prodaš za 20-ak evrića što znači da ti je ukupna investicija oko 40€
:: Znaci ne mogu da verujem,zadnji dinar sam dao za CPU. Eee muke moje znaci tek pocinju. Znaci moram da menjam ovo smece od Ploce. Uzas! Sta da radim koju da stavim neku jeftinu a da radi Dobro i neki ram isto jeftin.Dajte neki predlog.JA ne mogu da verujem kakva je ovo glupost i koji su ovo kreteni na ASRock sajtu. Tesko sam razocaran.
Ne ljuti se, kolega. Napomenuo sam: skoro da nema. Ima, ali...
14.12.2010. 23:38
status: user broj poruka: 11019
mnogo redje. TDP kao ogranicavajuci faktor, u poslednje vreme iskljucivo se pojavljuje u kontekstu AMD CPU/chipset compatibility. U nekoliko poslednjih generacija chipset-ova, Intel tih problema nije imao (35, 38, 45, 48 i tome slicno, pa do X58). Apsolutno im je svejedno da li je TDP 65W ili 95W (a X58/P55, to je vec posebna prica).
sad bar trazi da ti zamene procesor za c3 reviziju kad si se vec zajebo... prodaj maticnu i memoriju i uzmi bar MSI 770-c45 + 2gb rama ne bi trebao jako puno da doplatis... nekih 30-40e max a mozda ni toliko.. koji ram imas trenutno i kolicina?
:: Imao je u njegovoj temi dosta dobrih odgovora tipa da za te pare uzme neku normalnu ploču i Athlon x4 ali nije slušao, mada mi je najjači zadnji odgovor u temi, ništa lično, verujem da nije čovek pažljivo čitao od početka temu. Pozdrav :: Evo linka ka temi: http://spedr.com/32pd :: :: :: Ne mogu da verujem da ovde na forumu postoje kretenčine koje su ti savetovale da na tu nakazu od ploče staviš taj dotični procesor. Ne vredi ti da se zajebavaš, kupi normalnu ploču sa nekim 770 čipsetom u najgorem slučaju :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: ::
Re: Ne ljuti se, kolega. Napomenuo sam: skoro da nema. Ima, ali...
14.12.2010. 23:41
status: user broj poruka: 4163
Ne ljutim se. Ja samo PREZIREM Intela, ne mogu da ga smislim, mrzim ga. Evo sa` ću i avatar da izmenim.
:: mnogo redje. TDP kao ogranicavajuci faktor, u poslednje vreme iskljucivo se pojavljuje u kontekstu AMD CPU/chipset compatibility. U nekoliko poslednjih generacija chipset-ova, Intel tih problema nije imao (35, 38, 45, 48 i tome slicno, pa do X58). Apsolutno im je svejedno da li je TDP 65W ili 95W (a X58/P55, to je vec posebna prica) :: ::
Ne znam vise sta da radim majke mi. Ne mogu da veruem da ima 2 ista procesora sa istom oznakom samo razlicitim Watima. Kakva glupost. Da ga vratim ne mogu tako da moram da zamenim plocu za neku drugu.Znaci ceka me ono cega sam se plasio a to je zamena svega... Uzas zivi majke mi. Jedva sam skupio pare za CPU i sada cu da ga gledam na regalu ko zna koliko dok ne skupim pare za Plocu i Memoriju...
pa ja kad pricah da uzmes ddr3 plocu i ram,athlon 630 a prodas plocu i ram i ostane ti para ti nisi hteo da me poslusas.Sad nadji one sto su te savetovali za taj proc a da nisu ni pogledali dal moze ploca.Rekli su nemoj 965 ne moze,uzmi 945 ha,ha,ha jaka razlika!No to sad nije bitno.Ako nista probaj da ga zamenis za 630 i neku plocu a prodaj tu.Nznm sta drugo.Ako ga i nateras crce ti ploca a onda nista nisi uradio. AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Vucko je kupio CPU i to je gotova stvar. Po meni je najbolje da proda upareno AsRock i Athlon5200 a DDR2 da zadrzi. Mislim da ti je resenje GA-MA770 ploča. http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3350 Podržava taj CPU. Najvažnije nije skupa, a zaokružićeš celinu koju si hteo.
Prvo nisi poslušao ljude, da uzmeš nekod Atlona II i čestitu ploču. Onda nisi gledao koju reviziju procesora tvoja ploča podržava, a koju kupuješ. A najveće greška je što si ranije uopšte kupio to kancelarijsko đubre od nForsa. Na kraju je naravno kriv AMD što pokušava da snizi potrošnju svojih procesora izbacivanjem novijih revizija.
Prvo da se svima zahvalim na podrsi i odgovorima jer da nije vas ne bi znao sta cu. Moram sam da se pomirim sa cinjenicom da mi je maticna smece i namenjena za igranje tetrisa :) Inace AMD je izbacio ne 2 vrste nego 7 vrsta istih AMD Phenom II X4 945 evo linka
Hoce li sve ovo da radi zajedno i da se smirim vise nisam spavao celu noc zbog ovoga, Oci mi ispadose iz glave. Jos jednom se zahvljujem na odgovorima i brzoj podrsci. :))))
:: Može sve to, ima da radi ko Doxa :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Prvo da se svima zahvalim na podrsi i odgovorima jer da nije vas ne bi znao sta cu. Moram sam da se pomirim sa cinjenicom da mi je maticna smece i namenjena za igranje tetrisa : :: :: Inace AMD je izbacio ne 2 vrste nego 7 vrsta istih AMD Phenom II X4 945 evo linka :: :: :: :: http://shop.amd.com/US/_layouts/shop/shop-amd.aspx?csquery=945&ShopSearchBox=tru :: :: :: :: Neki ljudi su me posavetovali za makar neku plocu 770 i uzeo bi ovu: Lin :: :: :: :: http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1812&maincat_no= :: :: :: :: U Cpu support kaze da podrzava. hvala bogu Evo moj :: :: CPU part number HDX945FBK4DG :: :: Box part number HDX945FBGIBO :: :: :: :: Hteo sam ovu memoriju moze li :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-2gb-1600mhz-ddr3-khx1600c9d3-2g/comp_comp_ram/71/110 :: :: :: :: Hoce li sve ovo da radi zajedno i da se smirim vise nisam spavao celu noc zbog ovoga, Oci mi ispadose iz glave. :: :: Jos jednom se zahvljujem na odgovorima i brzoj podrsci. :))) :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.