Ako padnu cene najbolje je da uzmes x4 955, meni se posrecilo sa x2 555BE, otkljucao sam mu stabilno zakljucana jezgra i sad mi ga vidi kao x4 955, e sad jedino sto je to rizik, pa ces morati da odlucis.....
:: :: Procesor, vidim, kažete da sam pogrešio osim ako mi se ne posreći da ga otključam na quatro core. Znači sa :: AMD Phenom II X2 555 BE 85e da idem na AMD Phenom II X4 945 BE 120e, AMD Phenom II X4 955 BE 130e ili AMD Phenom II X4 965 BE 150e ili da nadjem neku i5 intelovu verziju. Izgleda da moram da prođem gradivo iz intela ::
*** Za i5 spremi 50-tak € više za procesor i 30-tak € više za ploču nego za phenom x4 kombinaciju.
:: Ram memoriju samo mi recite da li uzmem DDR3 2x2GB 1600MHz Exceleram Red Culvert CL7 58e ili DDR3 (2x2) 1600MHz KINGSTON CL9 HyperX od 47e? Jedno od ta dva i ništa više. Razilka 11e i CL ::
*** CL nije razlika. Exceleram ima 7-10-10 a kingston 9-9-9 što ti izađe na isto tako da možeš tu da uštediš... ili da uzmeš memoriju koja stvarno ima niže latencije.
:: :: Elem, u ponudi su mi GTX460 Palit Sonic od 180e jer je to jedina da valja za tu cenu ili Radeon 6850. Koja mi se više isplati? I ako dodamo da bih pokušao da menjam bios da bi grafička pomislila i radilla kao da je 6870. I dodajte proizvođača i zašto ::
*** Svejedno je oćeš li 6850 ili GTX460, podjednake su pa uzmi šta god ti se više sviđa, i opet kažem da bi za GTX radije uzeo recimo gigabyte nego palit, bolje hlađenje i duža garancija a kažeš da ćeš terati ovaj komp dugo pa valja da se nađe. Ako uzimaš 6850 asus sad ima dobru cenu i najkvalitetnija je, sapphire ima 2g garancije a sa gigabyte ima problema.
:: Svi mi pričaju za napajanje, a niko za kućište. LC Power 7011B 55e je kućište koje sam odabra, a ima integrisano napajanje od 600w. Samim time sam ga i odabrao. :: Javite ako neko ima boju računicu za slične pare kućište + napajanje :: ::
*** Za slične pare i nema ništa bolje, samo za veće pare.
:: DVD+/-RW Samsung SH-S223C 15e niko ne komentariše, znači valja i uzimam :
*** To je sve isto sranje i potrošna roba, uzimaj.
:: Monitor je samo komentarisao milosh666 i dobro je rekao zašto da ga uzmem. Znači 24` Samsung 2433 LW 180e ::
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Evo ovakva objašnjavanja ja volim, raic je rekao što me je interesovalo. Zahvaljujem na savetima, a posebno za grafičku, samo bih te zamolio da mi napišeš šta predlažeš za procesor i matičnu koja bi valjali.
Naravno da je bolje da uzmeš PII x4 ili I5 ali ja sam shvatio da ti je 500e limit. Rekao sam ti šta bih ja uzeo kad bih sada uzimao CPU za igre i da se uklopi u tvoj budžet. Nemam poverenja u taj excelram. Nije dosad bilo pritužbi ali je nov na tržištu. Razlike u brzini nisu vredne pomena ali kingston pravi najmanje problema sa kompatibilnošću. VGA - uzmi 6850 ili GTX 460 1GB, svejedno - samo mi je 180e previše, pogotovu jer imaš izbora za 160e. Zaboravi na promenu BIOSa, to su za sada tračevi. Kućište je škakljiv izbor jer ti imaš gomilu detalja koji su ti bitni. Hoćeš konfu za solidno igranje, uzimaš VGA iz visoke srednje klase i kačiš ga na govnjivo office napajanje? Uzmi neko foxconn ili frontier ili codegen kućište do 30e, ali idi u radnju da ga vidiš i proveriš sve detalje oko USB-ova i poklopca i onog što te zanima, i to upari sa napajenjem koje sam ti gore pomenuo.
Ako si odlučio da ideš na quad onda phenom x4 955 i recimo asus M4A87TD EVO, ima usb3/sata3 zlu ne trebalo i bolju naponsku od ploča slične cene, dobro dođe ako poželiš da mrcvariš taj procesor.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Evo ovakva objašnjavanja ja volim, raic je rekao što me je interesovalo. Zahvaljujem na savetima, a posebno za grafičku, samo bih te zamolio da mi napišeš šta predlažeš za procesor i matičnu koja bi valjali.
Gigabytova zato sto je Asus skuplji (smatram neopravdano) a Sapphire daje ``samo`` 2 godine garancije. A Asus i Gigabyte po 3, pa je eto ta dodatna godina garancije meni presudila...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: Dobro ajde sada pokušao sam da budem što više jasan, ali evo za buduće naraštaj :: :: Čitajte uvod, konfiguraciju i zaključak :: :: Opis čitajte ukoliko se dohvatite jednog dela iz konfiguracije :: :: Sada podpitanja :: :: za miloš66 :: :: Zašto baš Gygabitevu, a ne drugu mislim da li je najjača sa odnosom cena/performanse ili ima nešto drugo. Zapravo koristim stari kuhinjski sto, jer kad sam komp kupovao ni jedan sto mi se nije svideo, inače rekao sam minimum 22` baš zbog toga i zato što na poslu imam 22` monitor, tako razika sa ovih 17`.. :: :: za Drag :: :: Athlon II X3 445 da li je bitna razlika što onaj nema L3 :: Da razmišljao sam i za tu matičnu, ali mi je bilo čudno što ima 1666MHz, a nema 1600MH. Sad kad si dodao memoriju na 1600MHz zaključujem da to pasuje. Da li je napajanje od 500w dovoljno :: :: za raic :: :: za koliko procenjuješ da će pasti, da vidim da li se isplat :: :: za Joker9 :: :: hval :: :: za TheBea :: :: još pitaš?! 6 meseci sklapam čudo i kad pogledam dva dela ono poskupelo ili nestalo :: :: za Alphacor :: :: aha znači samo procesor problem? Intel sam izbegavao jer kad god se okrenem cene do nebes :: :: Ispravka: Dragg izbaci poslednje pitanje, nešto sam se preračunao
za Dragg, citiram poslednji pasus iz oblašnjenja :: :: HDD sam već kupio i mislim da sam pogrešio. Samsung SpinPoint F1 1TB SATA2, ali ga sada koristim na matičnoj od SATA1 pa ne znam da li to čini ovaj HDD lošijim jer mi se čini da je učitavanje iz mesta sporiji nego ATA tip od 80GB što sam imao. Merio sam i kaže da je 14ms dok mu je prosečan protok 38MB/s ::
mudro zboriš milosh666 zato sam i dodao onih +20e u računici kad me je Dragg opomenuo.
za rhher
Neka si ti meni bogat, živ i zdrav i da ti je uvek prav, da te uvek sreća prati, da te više ne dosađuje mati, i da ti svaka riba dala, mnogo više no vode iz bokala,
Paa sta decko oce da objasni jer je u nedoumici a nioje strucnjak.
Samo trebal.i ste pre vredjanja da mu objasnite da ili ce da ceka WinRar i da ode da spava dok mu extrakytuje igrice ili ce da da 100e za SSD za OS. Da li ste mu objasnili probleme koje ima 6850 ili samo Gigabyte 6850. Tu kartu bi ispustio iz ruke strecno bi se kada bi mi je neko stavio posle svega procitanog. Za 200e i malo vise moze 6870 i da produzi duzinu trajanja racunara. Takodje moze da nadje 965 BE Black Edition povoljno polovan star dva meseca za te pare. Nek naidje na nekog kao ja ko nije klokovao a ima maniju za kupovanjem novog pa oce da stavi X6. Samo ne ja jer ja svoj X4 965 ne prodajem iako sam razmisljao. Ali da ga prodajem dao bi ga po toj ceni koju sam rekao. Ali ima drugi koji isto razmisljaju kao ja. Iako nadje C3 stewping 965 staar 2 meseca nekolokovan vredi da da 10.000 za njega umesto taj koji je rekao.
Wlada011 možeš li da mi daš linkove par sajtova sa samo polovnim kompijuterskim delovima na prodaju. Ja sam našao samo itsvet.com da ima oglase, a na halooglasi.com još nisam naleteo.
:: :: Wlada011 možeš li da mi daš linkove par sajtova sa samo polovnim kompijuterskim delovima na prodaju. Ja sam našao samo itsvet.com da ima oglase, a na halooglasi.com još nisam naleteo.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.