Tako nešto, sitnije nepravilnosti u naponu će da ispegla kvalitetno napajanje a ako je naišao baš neki jači strujni udar to će da reši običan produžni s osiguračem od 500din.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
da uzmes. bitno je kako tih 6 jezgara komuniciraju a sporije sigurno od novog intela. ne na kazem ovo zbog favorizovanja Intela naproriv ja imam amd, ali bolje je uzeti novu arhitekturu. zar nisam u pravu?? hardove si trebao na drugom mestu da uzmes, f3 je super.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Tako nešto, sitnije nepravilnosti u naponu će da ispegla kvalitetno napajanje a ako je naišao baš neki jači strujni udar to će da reši običan produžni s osiguračem od 500din :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: verujem ti, ali sumnjam da je za to nedostatak UPSa kriv.. koje napajanje si imao na tom sistemu? produzivac ::
KaDA jedna cicija pročita ovako nešto, MLAD OSEDI. Pazi kada likuz ladno napajanje košta više nego matična ploča? Manimo napajanje, pa i kućište gotovo košta kao matična?!? Pa jel negde zdrav razum odlutao??? Kupi onda bar kao svet matičnu za Sandy Bridge i neki lepi Intel do 20000 edindži i vozi narednih 5 godina... Kada te već košta napajanje i kućište kao nov Intel i5 2500k onda ne vidim razloga u čemu je stipsarenje? I ovako je jedva par hiljada skuplji od tog AMD-a kome će kraj biti kada ga pregazi Buldožer. U svakom slučaju, i buldožer neće parirati Intel-u to je očigledno, i ako neko planira 80000 dinara za PC, ONDA JE LUD ako ne kupi najbolje štzo ima za te pare, a to je Intel. I ja imam AMD takodje i boli me kita za Intel, ali, ako bih odvojio 80000 iljadarki .... Intel bi se uklopio uf ljubi ga majka ...
Dobro, gde ja mogu da vidim koliko je taj sandy gridge bolji Amd II x6 Tubana? Ne dovodim u pitanje da li je bolji, sigurno jeste, ali da li razlika u ceni to opravdava? Inace ta prica o trajanju godinama, to batalite, vec sledece godine Sandy bridge ce biti zastareo. Tako da... batalite... :: :: KaDA jedna cicija pročita ovako nešto, MLAD OSEDI :: Pazi kada likuz ladno napajanje košta više nego matična ploča? Manimo napajanje, pa i kućište gotovo košta kao matična?! :: Pa jel negde zdrav razum odlutao?? :: Kupi onda bar kao svet matičnu za Sandy Bridge i neki lepi Intel do 20000 edindži i vozi narednih 5 godina.. :: Kada te već košta napajanje i kućište kao nov Intel i5 2500k onda ne vidim razloga u čemu je stipsarenje? I ovako je jedva par hiljada skuplji od tog AMD-a kome će kraj biti kada ga pregazi Buldožer :: U svakom slučaju, i buldožer neće parirati Intel-u to je očigledno, i ako neko planira 80000 dinara za PC, ONDA JE LUD ako ne kupi najbolje štzo ima za te pare, a to je Intel :: I ja imam AMD takodje i boli me kita za Intel, ali, ako bih odvojio 80000 iljadarki .... Intel bi se uklopio uf ljubi ga majka .. :: ::
I meni napajanje i kuciste kostaju najvise...ploca mi je nova 55e procesor 90e, a kuciste CM 690II advance 85e, napajanje Corsair TX650W 90e. Nikako nemam razumevanja i ne shavtam tvoje cudjenje?prepisujem ih nedostatku iskustva ili neceg drugoog....
A sto se teme tice, X6 odlican cpu ALI nema potrebe za 6 jezgara - vidim da si gejmer, ispravi me kao gresim? Phenom II x4 955 BE ti je i vise nego dovoljan...
:: :: KaDA jedna cicija pročita ovako nešto, MLAD OSEDI :: Pazi kada likuz ladno napajanje košta više nego matična ploča? Manimo napajanje, pa i kućište gotovo košta kao matična?! :: Pa jel negde zdrav razum odlutao?? :: Kupi onda bar kao svet matičnu za Sandy Bridge i neki lepi Intel do 20000 edindži i vozi narednih 5 godina.. :: Kada te već košta napajanje i kućište kao nov Intel i5 2500k onda ne vidim razloga u čemu je stipsarenje? I ovako je jedva par hiljada skuplji od tog AMD-a kome će kraj biti kada ga pregazi Buldožer :: U svakom slučaju, i buldožer neće parirati Intel-u to je očigledno, i ako neko planira 80000 dinara za PC, ONDA JE LUD ako ne kupi najbolje štzo ima za te pare, a to je Intel :: I ja imam AMD takodje i boli me kita za Intel, ali, ako bih odvojio 80000 iljadarki .... Intel bi se uklopio uf ljubi ga majka .. :: ::
citiram `Inace ta prica o trajanju godinama, to batalite, vec sledece godine Sandy bridge ce biti zastareo`...on oce da traje i traje a sto ce tebi da se cini zastareo....mnogi ce ga tek tad i kupiti(kriza bato,kriza)
CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB BLACK SAMSUNG2233BW
ne radi se o tome ko ce kad koju platformu kupiti, nego kojom brzinom lopine iz intela menjaju sockete... Oni moraju da zaradjuju a uslov je to da konstantno `napreduju`, tj da konstantno izbacuju `nove` platforme...
Ti ovog sad casa ako imas Q9550,P35/45 plocu i 2x2Gb ddr2 a kupio si to pre 3-3.5 godine, miran si jos narednih 2godine uz povremeno unapredjivanje GPU-a.
Ali ako pratis forume poput ovih, ako nemas pametnijeg posla pa GUGLAS testove novih platformi, neces brate za leba imati...
Evo prvi mi na pamet padne Skeletor aka Lepi Sale aka Ultras aka Hero aka MaestroBG
Decko je krenuo od intela E5200 pa q9550 sad ima i7-950, a letos je dao brdo para za 5850 u vreme kad su je svi prodavali za lepe novce on je kupovao...SAd je prodaje i moze da dobije smesne pare. ALI KAKO SAD DA ON IMA 5850 KAD SU IZASLE NOVE GENERACIJE? Decko nas je molio da mu pomognemo da klokuje cuveni E5200 na 4GHz na DFI ploci, pa ga je u svojoj ludosti `terao` na 1.5V da radi. E TAKAV lik lik ima komp od 1000e a kapiram da ne zna posteno ni da se igra, a ostale funkcije racunara su za nejga u domenu naucne fantastike.
Moj savet tebi i drugima, kupi samo ono sto ti je potrebno...
:: citiram `Inace ta prica o trajanju godinama, to batalite, vec sledece godine Sandy bridge ce biti zastareo`...on oce da traje i traje a sto ce tebi da se cini zastareo....mnogi ce ga tek tad i kupiti(kriza bato,kriza) :: :: CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550 :: ASUS P5K- :: CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3 :: KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl :: ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz :: WD 500GB BLAC :: SAMSUNG2233B :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.