da li da uzmem novu ili da budzim staru konfiguraciju
STRANA 2 OD 2
CuMsHoT
Re: Re: Re: Ovako
01.06.2011. 14:19
status: user broj poruka: 259
ma kuciste cu uzeti od nekoga u kraju,kanta ko kanta,nego ako kojim slucajem skupim koji dinar vise uzeo bih 560 ti samo ne znam koju da li asus ili gigabyte posto su oko 21000 dinara obe da li ce onda moci da posluzi ovaj lc tj overclockovan i5 2500k a kasnije i grafu,realno bas je povoljno ali dal je i kvalitetno?
:: Nema frke, stavih 6850, biće lufta kolko voliš a i nije to napajanje loše uopšte + sandy ne srče preterano :: :: Za kućište najjeftinije koje ima bi bilo neko bljuberi za 15-ak evrića. Najjeftinije pristojno je TT V4 Black nešto ispod 3000
CPU je reda radi sa 2.8 shibnut na 3.0 bez dizanja voltaze grafiku nisam oc nema ni potrebe , a i ovako se greje posteno dalje nisam ni hteo da idem jer je ploca low kvaliteta i brljavi kad je cpu na 3.2
Trebalo bi da si miran sa tim napajanjem ali nije na izmet da uzmes i jace. Otvori se za jos 2 000, i nesto od 50e mozes da uzmes a da je krsteno.
Mada realno ni ne moras, pogotovo ako uzmes ati grafiku, a i 560 trosi malo manje od 470.
Ne znam kolko bi ti se isplatilo da uzimaš 560ti za 21000 kad je 6870 nešto preko 15000. Jača je karta, al 6000din jača nije a i troši bar 30-40w više.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ma kuciste cu uzeti od nekoga u kraju,kanta ko kanta,nego ako kojim slucajem skupim koji dinar vise uzeo bih 560 ti samo ne znam koju da li asus ili gigabyte posto su oko 21000 dinara obe da li ce onda moci da posluzi ovaj lc tj overclockovan i5 2500k a kasnije i grafu,realno bas je povoljno ali dal je i kvalitetno ::
da to je tacno,celih 60eur vise,ali ova 6870 je samo 2 godine garancija,brine me da se ne pokvari u 3 godinimposto ove 560ti imaju 3-godisnju garanciju kakav je kvalitet ove 6870 al moze da traje vise godina,ja citao za 560ti od gigabyta da ima u sebi delove koji ce trajati dosta dugo nije kao kvarljiva roba
:: Ne znam kolko bi ti se isplatilo da uzimaš 560ti za 21000 kad je 6870 nešto preko 15000 :: Jača je karta, al 6000din jača nije a i troši bar 30-40w više ::
Vidi najbolje sam šta ti je bitnije, nije ti hitno pa mozgaj do mile volje. Ne mogu ni za jednu da ti garantujem da se ne kvari, pa ni za te s `military class` komponentama.
Ako ti je grafika centralni deo idi najbolje na onu drugu varijanu 955 i AM3+ ploču pa ćeš imati para i za 560ti i za kvalitetno napajanje.
Preskoci gigabajt, brljave malo u zadnje vreme. Kad nacepim procesor na 4.5Ghz i grafu na 990Mhz, pustim paralelno furmark i linx iz napajanja izlazi mlak-topljikav vazduh. Koliko je opterecenje napajanja ne znam ali je sve stabilno. Da li ces to moci sa tim napajanjem od 30-50 evra ne znam. Neka iskusniji kazu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Trebalo bi da bue u prodaji za desetak dana od premijere platforme.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
amd 1090t http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A88V_EVO/ 4gb a data memorije 1tb f3 samsung 560 ti gigabyte chieftec 600w full cm 430 dwd-rw sve skupa tacno 67000 koliko i ovaj lik ima da da za komp,ovo je am3+ ploca koja podrzava bulldozer tako da ako zatreba lako cu zameni svoj 1090t ploca ima da se nadje kod nas u jednoj firmi za tacno 100eur !!!
idem na i5 2500k asus p8p67 i gigabyte 560 ti pa sta bude nego imam nedoumicu za memoriju nasao sam neku exceleram black shark na 1866 valja li ta memorija eto jos samo to da pitam pa idem da kupim
Sto se tice graficke karte ja bih pre uzeo ili msi gtx 560 twin froz ili asus gtx 560.Na obe ti je garancija tri godine i mislim da su ove dve karte kvalitetnije od gigabyte gtx 560.Mislim da im je hladjenje odradjeno bolje.Ja sam pre mesec dana kupio asus gtx 560 i prezadovoljan sam karticom.Bez dizanja voltaze sam je ubrzao 10 posto sto je meni za sada dovoljno.Sa 830 mhz sam je digao na 920 mhz.Radi odlicno,ne greje se uopste i nije bucna sto mi je bila vazna stavka jer dosta gledam hd filmove posto mi je komp spojen na 40 inch-a full hd televizor. Moja preporuka je da uzmes jednu od ova dva modela koja sam naveo.
:: :: :: idem na i5 2500k :: asus p8p6 :: i gigabyte 560 ti pa sta bud :: nego imam nedoumicu za memoriju nasao sam neku exceleram black shark na 186 :: valja li ta memorija eto jos samo to da pitam pa idem da kupim :: :: :: do not fear CuMsHot is here : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
sebi i5 konfiguraciju i zadovoljan sam,nego sad imam drugi problem na racunar su mi se nakacili sestra i otac,pa ubedjujem starog da da nekih 50000 cigli za kompjuter,ja bih u tu konfiguraciju ubacio amd 955 posto je najjeftiniji,ali koliko je on dobar za naredne godinu dve jel ce biti dovoljan ako moze neki predlog stari igra sve i pucacine i fudbal,a poceo je i warcraft pozz i hvala
Što ne bi poslužio, čisto sumnjam da će igre odjednom da traže više od 4 jezgra, već je dokazano da je trenutno isključivo za igre neisplativo kupovati jači procesor od njega jer nema velike razlike.
Aj vidi mail časkom.
:: sebi i5 konfiguraciju i zadovoljan sam,nego sad imam drugi problem na racunar su mi se nakacili sestra i otac,pa ubedjujem starog da da nekih 50000 cigli za kompjuter,ja bih u tu konfiguraciju ubacio amd 955 posto je najjeftiniji,ali koliko je on dobar za naredne godinu dve jel ce biti dovoljan ako moze neki predlog stari igra sve i pucacine i fudbal,a poceo je i warcraft pozz i hvala :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.