Što se tiče GPU renderinga trebao si da ideš na NV i to 460 ili 560... Za sve jače od toga bi morao da obezbediš i dodatno hlađenje jer se 470 i 570 praktično usijaju za vreme GPU rendera i po meni je ono moguće ohladiti samo vodom.
Da sam na tvom mestu pre bih ulagao u RAM nego u grafiku, ali neću da kritikujem pošto si već kupio konfiguraciju. Svakako će te služiti dobro i sigurno ćeš biti prezadovoljan pošto prelaziš sa četvorke na Quad.
Mislim da je samo pitanje vremena kada ce ATI moci da radi GPU render. Sudeci po nekom dekriptovanju podataka za sta je potrebno instalirati ATI Stream i gde je GPU aktivan 24/7 na 99% mislim da se u buducnosti mozda moze ocekivati i brzi GPU render na ATI grafama u odnosu na nVidia grafe. Uostalom trenutne ATI grafe izvlace vise Tflops-a u odnosu na nVidia grafe :). Samo fali malo dobre volje pojedinaca, a i sigurno novca da naprave da to sve radi :(.
:: Mislim da je samo pitanje vremena kada ce ATI moci da radi GPU render. Sudeci po nekom dekriptovanju podataka za sta je potrebno instalirati ATI Stream i gde je GPU aktivan 24/7 na 99% mislim da se u buducnosti mozda moze ocekivati i brzi GPU render na ATI grafama u odnosu na nVidia grafe. Uostalom trenutne ATI grafe izvlace vise Tflops-a u odnosu na nVidia grafe :). Samo fali malo dobre volje pojedinaca, a i sigurno novca da naprave da to sve radi :( :: :: Pozdrav
Potpuno se slazemo Gile da fali samo `dobre volje` da to proradi. Neka moja procena je da će ATI GPU rendering (u 3D aplikacijama) zaživeti tek sa Bulozerom (iil čak drugom generacijom APUa) i novom generacijom GPUa... AMD ce forsirati Fusion na novim APU čipovima... Za sada jedino što su uradili na Llano je da su vezali Phenom 2 i GPU na istu pločicu bez neke bitne saradnje imeđu te dve jedinice,ali bi sa Buldozerom trebalo da profunkcioniše i paralelono procesuiranje većine aplikacija i da komunikacija između CPUa i GPUa postane mnogo bolja i to bi trebalo da donese ogroman pomak na svim poljima... U tom slučaju će ATI GPU biti mnogo zastupljeniji. A činjenica je da će sve aplikacije narednih godina preći na paralelno procesuiranje podataka i tom pravcu se razvija sav novi softver... Od običnih ofis paketa i internet brouzera do zahtevnih računica kao što su simulacije i render. Tu su na dobitku AMD/ATI i Nvidia,a Intel će biti na velikom gubitku, tako da će se sigurno potruditi se ta grana ITa što sporije razvija... Makar dok se ne dokopaju nekog GPUa koji ce moći da praira AMDu ili Nvidii.
Bitcoing mining je gde dobijas podatke preko nekog programa i dekriptujes ih, kod CPU dekriptovanja postizes tipa ~300 Khash/s ako radi samo CPU bez ikakvog GPU-a dodatog kao sto je danas kod Sandy-a, dok sa jakim ATI GPU-om ide i preko 700 Mhash/s. Zasto ATI evo ovde tabele koja pokazuje koliko je ATI GPU superiorniji u odnosu na nVidia GPU-ove u oblasti komplikovanih kalkulacija :
Da bi se ovo enable potrebno je instalirati ATI Stream na komp. Ali sve ti to dzabe kada neko stalno favorizuje nVidia-ju.
Ja sam pre skoro 4 godine pisao nesto o toj paralelizaciji u Petnici dali nam nesto pa sta cu gde cu aj da napisem. I koliko se secam paralelizacija je uvedena sa pojavom Dual Core procesora, a sada moze da predje to i na GPU kao sto si ti vec napisao :). Inace ne brini se ti za Intel gaze oni lepo, ali nemaju standalone GPU kao ATI ili nVidia to ih zeza inace u procesorima imaju solidne GPU-ove ali i dalje slabije od AMD-ovih :), ali izvucice se oni imaju podosta kesa. Inace AMD je zabelezio dobar start Fusion-a :) :
Inace ta parelelizacija ce da se vrti neko odredjeno vreme kod nas na Desktop masinama dok sve ne predje u Cloud pa kada kod kuce budes imao samo displej i izlazne uredjaje sa USB i jos nekim slotom, dok ti se render i aplikacija vrte u nekom udaljenom data centru :).
Pozdrav!
:: :: Mislim da je samo pitanje vremena kada ce ATI moci da radi GPU render. Sudeci po nekom dekriptovanju podataka za sta je potrebno instalirati ATI Stream i gde je GPU aktivan 24/7 na 99% mislim da se u buducnosti mozda moze ocekivati i brzi GPU render na ATI grafama u odnosu na nVidia grafe. Uostalom trenutne ATI grafe izvlace vise Tflops-a u odnosu na nVidia grafe :). Samo fali malo dobre volje pojedinaca, a i sigurno novca da naprave da to sve radi :( :: :: :: :: Pozdrav :: :: Potpuno se slazemo Gile da fali samo `dobre volje` da to proradi :: Neka moja procena je da će ATI GPU rendering (u 3D aplikacijama) zaživeti tek sa Bulozerom (iil čak drugom generacijom APUa) i novom generacijom GPUa... AMD ce forsirati Fusion na novim APU čipovima... Za sada jedino što su uradili na Llano je da su vezali Phenom 2 i GPU na istu pločicu bez neke bitne saradnje imeđu te dve jedinice,ali bi sa Buldozerom trebalo da profunkcioniše i paralelono procesuiranje većine aplikacija i da komunikacija između CPUa i GPUa postane mnogo bolja i to bi trebalo da donese ogroman pomak na svim poljima... U tom slučaju će ATI GPU biti mnogo zastupljeniji. A činjenica je da će sve aplikacije narednih godina preći na paralelno procesuiranje podataka i tom pravcu se razvija sav novi softver... Od običnih ofis paketa i internet brouzera do zahtevnih računica kao što su simulacije i render :: Tu su na dobitku AMD/ATI i Nvidia,a Intel će biti na velikom gubitku, tako da će se sigurno potruditi se ta grana ITa što sporije razvija... Makar dok se ne dokopaju nekog GPUa koji ce moći da praira AMDu ili Nvidii :: :: :: DaSickSystem ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.