kako god i sta god samo ne dva jezgra, a mozda bi najbolje bila da malko sacekas i uzmes LIANO platformu koja ce ti raditi vishe nego dobro u narednom periodu the future is fusion
EDIT http://i56.tinypic.com/o7pszt.png i ostane ti da odaberes neko kuciste za 3+k dinara ovo ti je nesto sto bi bilo korisno da uzmes iz razloga sto je najnoviji CPU i MB tj socket, eto
ljudi, to je kao kad bi ja kojoj sestri uzeo Phenom x4 sa 5770 i 4gb ram-a za njene zajebancije, muziku, filmove, facebook i male logičke igrice koje može da pokrene i moj aparat za tople sendviče.Niti će da klokuje procesor i memoriju, niti da otključava i da se bakće sa aftermarket coolerima.athlon x3, C-45, 2 giga rama, neka jeftina grafa,500giga hdd i kućište sa PSU po izboru, i to je to...I više nego dovoljno za njene potrebe, što manje da para, manje će da pukne kad bude menjala i zdravo.Opet je počelo sa rečenicom: `meni je budžet toliko i toliko`, završiće se sa: `nemoj da si štekara, dodaj još 50 ili 100e, pa uzmi ovo, to je do jaja, ima da pržiš crysis u full-u, a tek u furmarku i 3d mark-u...`.Rečenice tipa: `ja bih uzeo ovo...` ovde stvarno nemaju primenu jer ona ne kupuje vama komp nego sebi.Znam da imate dobre namere i da hoćete da ona uzme strava mašinu, ali joj to ne treba, bez veze će baciti pare za nekog phenoma koji nikada neće biti iskorišćen ni 20%, a kamoli otključan i klokovan...
@Annat - Nemoj da se iznenadiš ako ti neko sa foruma pošalje poruku da hoće da te oženi zbog onog `Asus, asus, i samo i jedino asus!`.Nemoj tako da reklamiraš brendove, ima ljudi koji se seku na to i shvataju takve izjave veoma ozbiljno. :)
Imam i ja, phenomenalna stvar kad ne znaš šta ćeš sa starim lebom... a i lepo tera jewel quest. Preporučujem pica sendviče sa suvim vratom, tvrdim sirom, paradajzom i origanom.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: male logičke igrice koje može da pokrene i moj aparat za tople sendviče ::
Re: Re: Taj fazon, samo je moj Moulinex-ov...radi na 4ghz
20.07.2011. 13:19
status: user broj poruka: 3241
Pazi ovako: Na donju krišku tost hleba ide margarin, pa onda suvi vrat ili pečenica, ili praška šunka.Pa onda preko toga kačkavalj(može i taj tvrdi sr), malo zdenke(čisto da da šmek kad se istopi), pa onda na gornju krišku ide majonez, pa kečap,... Preklopiš, zapečeš dok ne porumeni sa obe strane, i udri! :)
:: Jel ovako nešto :: http://www.tehnomanija.rs/UserFiles/protected_products/details/19387.pn :: :: Imam i ja, phenomenalna stvar kad ne znaš šta ćeš sa starim lebom... a i lepo tera jewel quest :: Preporučujem pica sendviče sa suvim vratom, tvrdim sirom, paradajzom i origanom :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: male logičke igrice koje može da pokrene i moj aparat za tople sendviče :: :: ::
Re: Re: Re: Taj fazon, samo je moj Moulinex-ov...radi na 4ghz
20.07.2011. 13:29
status: user broj poruka: 9006
E, to je to. Ja doduše svoj nisam hteo da mučim, ostavio sam ga na default 220V i još ga elektrodistribucija povremeno undervoltuje na 180-200.
Može, može, unutra i šiptara da strpaš dobar bi ispao.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Pazi ovako: Na donju krišku tost hleba ide margarin, pa onda suvi vrat ili pečenica, ili praška šunka.Pa onda preko toga kačkavalj(može i taj tvrdi sr), malo zdenke(čisto da da šmek kad se istopi), pa onda na gornju krišku ide majonez, pa kečap,.. :: Preklopiš, zapečeš dok ne porumeni sa obe strane, i udri! : :: ::
:: E, to je to. Ja doduše svoj nisam hteo da mučim, ostavio sam ga na default 220V i još ga elektrodistribucija povremeno undervoltuje na 180-200 :: :: Može, može, unutra i šiptara da strpaš dobar bi ispao :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: Pazi ovako: Na donju krišku tost hleba ide margarin, pa onda suvi vrat ili pečenica, ili praška šunka.Pa onda preko toga kačkavalj(može i taj tvrdi sr), malo zdenke(čisto da da šmek kad se istopi), pa onda na gornju krišku ide majonez, pa kečap,.. :: :: Preklopiš, zapečeš dok ne porumeni sa obe strane, i udri! : :: :: :: :: ::
@ toothless brate mislim da joj LIANO najbolje dodje iz razloga sto hoce da uzme na duze staze, znaci na dug period sto znaci sto novije to bolje, ima i slabiji liano za 2000 manje ali ovo je buducnost i ako nesto podje naopako lakse ce da zameni, a uzmi pa igraj malo duze i to jos par igara na faceu da vidis kako flash jede ram i cpu, a i ne mora da se koristi vishe jezgara za neki render nego multithread, djuska muziku i neki igricu na face, a u pozadini se skida nesto sa jdownloaderom koji jede ram npr, sto je u sustini klasicno koriscenje racunara, a nista nije probilo budzet, mislim neka devojka sama odluci sta ce da uzme primera radi ja odem na beatport (koji je srecom sad sredjen) sajt koji je ceo u flashu i lap mi umre od jednog sajta a ima intel core duo, govorim iz licnog iskustva nista vishe
Ma OK je za RAM, to može uvek da umoči još koji stik od 2GB.Ali vidi koliko ljudi čekaju buldožer, i sad je pitanje da li će izaći uopšte i koliko će biti pouzdan(mislim, da im se ne desi sranje kao sa Intel chipset-om)...ovako ima proverenu platformu i best buy.Uostalom, ako da duplo manje keša za komp sada, ne mora da ga čeka 9 godina da ga zameni, ovako samo zabode u oglase i doplati opet malo za novo, kad Liano i Buldožer budu standardni i provereni.
:: @ toothles :: brate mislim da joj LIANO najbolje dodje iz razloga sto hoce da uzme na duze staze, znaci na dug period sto znaci sto novije to bolje, ima i slabiji liano za 2000 manje ali ovo je buducnost i ako nesto podje naopako lakse ce da zameni, a uzmi pa igraj malo duze i to jos par igara na faceu da vidis kako flash jede ram i cpu, a i ne mora da se koristi vishe jezgara za neki render nego multithread, djuska muziku i neki igricu na face, a u pozadini se skida nesto sa jdownloaderom koji jede ram npr, sto je u sustini klasicno koriscenje racunara, a nista nije probilo budzet, mislim neka devojka sama odluci sta ce da uzm :: primera radi ja odem na beatport (koji je srecom sad sredjen) sajt koji je ceo u flashu i lap mi umre od jednog sajta a ima intel core duo, govorim iz licnog iskustva nista vish :: :: :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: ::
idu TV kartice i u PCI i PCIe i na usb, externe... ima sta oces :)
Inace konfa sto si ti sastavio je sasvim lepo izbalansirana.
mozda eventulano neko LC power kuciste i napajanje u kompletu za ~3000din i onda neka malo bolja grafika...
frekfencija
:: 1. Seko, TV kartica ide u običan PCI, a ne PCI/e slot, tako da možeš slobodno da uzmeš neku sa 1xPCI express slotom, i ostalim običnim PCI slotovima :: 2. Uzmi lepo ovako nešto :: Ploča: MSI 870-C45 4900 di :: CPU: AMD Athlon II X3 455 6335 di :: HDD: Hitachi deskstar 500gb 3300 di :: RAM: 2GB DDR3 1333mhz Patriot 1629 di :: Grafička: GT210 1gb DDR3 3167 di :: Optika: Samsung 222AB 1813 di :: Kućište i napajanje: Cooler master Elite 332 420W 5375 di :: UKUPNO: 26519 :: :: Objašnjenje: Ploča sa integrisanom grafikom ima malo PCI slotova, i kada budeš uzela grafičku, ostaje ti jedan(koji obično guši ventilator od grafičke).Uzmeš ovu najjeftiniju grafičku jer je bolj od integruše, a uvek možeš da je zameniš, igraćeš svoje igre bez problema.Memorija 2GB jer nema šerovanja grafičke, ne mora Patriot, sad su sve iste koju god izabereš.Optike su sve iste takođe, hardovi slični.Pusti fanovanje brendova, nije to zdravo.Ovako uštediš dosta para koje možeš da potrošiš u šopingu, ne treba ti jače od ovoga ni u ludilu. .) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=RGz5lLot4Q :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: Dakle.. :: :: :: :: Cifru sam napisala, oko 35k, s tim što ako bih odmah uzimala i napajanje jače onda je max 40k :: :: :: :: Namenu sam tkđ napisala, tj navela igrice koje igram. Naravno da se podrazumeva da ću gledati koji film ili seriju. Naravno da idem na net. Naravno da ponekad obradim koju fotku u fotošopu. Ili koji dvd pretvorim u divx (što više i nema poentu jer svega ima na netu). Znači, sve. Ali i ništa posebno :: :: :: :: Što se komentara za moj izbor memorije tiče... U suštini. Imala sam kingmaxa i kingstona koji su geknuli. Ali je neka NCP i dalje živa. Toliko o `brandovima`. Geil, zato što je kjut na izgled (barem onaj plavi modul koji sam čačkala rukama) :: :: :: :: :: :: A čitavog života sam imala Intel i hvalila se njime na sva zvona. I onda jednog dana otišla do wc i vratila se zatekavši komp kako pišti kućište. Ugasih ga. I taj procesor nikad više ne upalih. Onda sam uzela (ovaj što ga i sad koristim) AMD Athlon XP2000+ koji je sahranio po brzini grebovanja istog raw audio fajla u mp3 nego ćaletov laptop koji je imao i više memorije i jači intelov procesor. No stvarno ne bih da ulazim u intel/amd raspravu bez prestanka :: :: :: :: Zatim... 2 GB rama bi mi bilo malo jer će grafika da sharuje 1, a da mi onda preostane samo 1... Malo :: :: :: :: Ploča.. Zaboravih da kažem da namerno fixiram ovu sa 2 pcie slota jer ću jednog dana (možda već za godinu dana) sigurno uzeti grafičku i tv karticu :: :: :: :: Još nešto :: :: :: :: :)
1. Znam, znam, znam da ih ima pun qrac ali sam hteo da kažem da ne mora da uzima sa 2 PCIe slota samo zbog Tv kartice, ćitahte sve postove.To je poenta mog komentara povodom njenog objašnjenja za 2xPCIE ploču. 2. @Dautović: Gde si ti u nedelju, jebem li ti najbolju komšinicu koju maš?!Jesi se ošašoljio k`o pijani šaran u subotu uveče, pa nisi čuo telefon ceo dan?Što se ne jevi kad si ustao iz kome bar? :P
:: idu TV kartice i u PCI i PCIe i na usb, externe... ima sta oces : :: :: Inace konfa sto si ti sastavio je sasvim lepo izbalansirana :: :: frekfencij ::
da ne citiram bice post 200 na sat dugacak :D to ono sta kazu jess, mada koliko vidim za sada nema problema sa LIANOm,procesora kao i ploca vec ima u prodaji, mozda je jos rano ali obzirom da je AMD u pitanju svaki pa i mikronski propust bi bio medijski vise propracen nego li sudar zemlje i marsa :) ja da nesto znam je ne bih bio ovde
:: 2. @Dautović: Gde si ti u nedelju, jebem li ti najbolju komšinicu koju maš?!Jesi se ošašoljio k`o pijani šaran u subotu uveče, pa nisi čuo telefon ceo dan?Što se ne jevi kad si ustao iz kome bar? :P
Koja je cena takve konfe?Nisam u toku sa Lianom, ako je slična ovome, i nema pritužbi na kvalitet, onda OK.Ali Phenom-i i ostala čuda muda za nju su bespotrebni ukoliko su skuplji i 30e od ovoga.Pa i ja sam, koji pikam igrice tu i tamo, nisam uzeo Phenom-a jer mi ne treba.
:: da ne citiram bice post 200 na sat dugacak : :: to ono sta kazu jess, mada koliko vidim za sada nema problema sa LIANOm,procesora kao i ploca vec ima u prodaji, mozda je jos rano ali obzirom da je AMD u pitanju svaki pa i mikronski propust bi bio medijski vise propracen nego li sudar zemlje i marsa : :: ja da nesto znam je ne bih bio ovde :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: ::
Tovario je on neku sojku, pa je dobio retku polnu bolest čestu kod nas,Srba - zaboleo ga qrac za nas. :P Moago je bar da se javi, nije valjda da ne može da j..e i da kuca poruke u isto vreme? :P
:: Kaze da je utovarivao ugalj , kaze.. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: :: :: 2. @Dautović: Gde si ti u nedelju, jebem li ti najbolju komšinicu koju maš?!Jesi se ošašoljio k`o pijani šaran u subotu uveče, pa nisi čuo telefon ceo dan?Što se ne jevi kad si ustao iz kome bar? :P ::
imas gore link od konfiguracije, a ima i 3650 LIANO za 2000 manje tj 10000, sjajan CPU i GPU
nVidia je debela a AMD ima kriv nos
:: Koja je cena takve konfe?Nisam u toku sa Lianom, ako je slična ovome, i nema pritužbi na kvalitet, onda OK.Ali Phenom-i i ostala čuda muda za nju su bespotrebni ukoliko su skuplji i 30e od ovoga.Pa i ja sam, koji pikam igrice tu i tamo, nisam uzeo Phenom-a jer mi ne treba :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=RGz5lLot4Q :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: da ne citiram bice post 200 na sat dugacak : :: :: to ono sta kazu jess, mada koliko vidim za sada nema problema sa LIANOm,procesora kao i ploca vec ima u prodaji, mozda je jos rano ali obzirom da je AMD u pitanju svaki pa i mikronski propust bi bio medijski vise propracen nego li sudar zemlje i marsa : :: :: ja da nesto znam je ne bih bio ovde :: :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: :: :: ::
OK je to, ali je ipak 10 000 više od one konfe koju sam ja predložio.Ovako može uvek da proda kad hoće i manje da izgubi para, doda malo i uzme kasnije Liano ili buldožer, ionako će cene samo ići na dole.Ipak je 100e mnogo više ulaganja za njene potrebe.Mislim , ako hoće, neka uzme, njen izbor.Ja samo ukazujem na to da nema potrebe za time u njenom slučaju, uvek će žensko naći pametniji način za trošenje para od ulaganja u jaku konfu.
:: imas gore link od konfiguracije, a ima i 3650 LIANO za 2000 manje tj 10000, sjajan CPU i GP :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: :: :: Koja je cena takve konfe?Nisam u toku sa Lianom, ako je slična ovome, i nema pritužbi na kvalitet, onda OK.Ali Phenom-i i ostala čuda muda za nju su bespotrebni ukoliko su skuplji i 30e od ovoga.Pa i ja sam, koji pikam igrice tu i tamo, nisam uzeo Phenom-a jer mi ne treba :: :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=RGz5lLot4Q :: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: :: :: da ne citiram bice post 200 na sat dugacak : :: :: :: to ono sta kazu jess, mada koliko vidim za sada nema problema sa LIANOm,procesora kao i ploca vec ima u prodaji, mozda je jos rano ali obzirom da je AMD u pitanju svaki pa i mikronski propust bi bio medijski vise propracen nego li sudar zemlje i marsa : :: :: :: ja da nesto znam je ne bih bio ovde :: :: :: :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: :: :: :: :: ::
uzmi ovaj HTPC sto je Raic kupio i jos ti ostaje para za neki fini 24` monitor i da nakrivis kapu (sesir?)... Sve ostalo (ako ne planiras da se igras na njemu ) je bacanje para...
Duga prica nije za forum :D uglavnom videcemo se pa cemo pricati :D, trebalo bi sad u subotu da bude neki sabor .)
frekfencija
:: 1. Znam, znam, znam da ih ima pun qrac ali sam hteo da kažem da ne mora da uzima sa 2 PCIe slota samo zbog Tv kartice, ćitahte sve postove.To je poenta mog komentara povodom njenog objašnjenja za 2xPCIE ploču :: 2. @Dautović: Gde si ti u nedelju, jebem li ti najbolju komšinicu koju maš?!Jesi se ošašoljio k`o pijani šaran u subotu uveče, pa nisi čuo telefon ceo dan?Što se ne jevi kad si ustao iz kome bar? :P :: :: http://www.youtube.com/watch?v=RGz5lLot4Q :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: idu TV kartice i u PCI i PCIe i na usb, externe... ima sta oces : :: :: :: :: Inace konfa sto si ti sastavio je sasvim lepo izbalansirana :: :: :: :: frekfencij :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ajd, ajd. Cvrcnut se setio kako se s komšinicom igrao doktora kao mali pa rešio da nastavi zanimaciju :: Znamo te mačko koje si boje :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: Duga prica nije za forum :D uglavnom videcemo se pa cemo pricati :D, trebalo bi sad u subotu da bude neki sabor . :: :: :: :: frekfencij :: :: ::
Posto sam video da se uzima na kredit preko banke. Ne uzimati komp u prodavnici i tamo raditi sa kreditom, nego otici do banke dignes tamo kesh kreditni i tim parama se odlazi do prodavnice i kupuje sebi komp. Jer ovako kada se radi preko prodavnice, obicno te oderu za jos toliku cenu.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.