Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Par pitanja..
STRANA 2 OD 6  
annat Re: Re: Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :) 17.02.2012. 01:57 #399491

status: user
broj poruka: 228
Nisu persijanke nego je jedan mačak poprilično mator (21 godina), pa se liiiiiiiiinjaaaaaaa kao nenormalan, a kao svi matorci, mnogo je dosadan. :)

Kako nisam ranije primetila pwrclr, da mi je znati... :D Verovatno sam oduvek buljila previše samo u Asus Asus Asus i Asus. :D

Znači... Ne mogu opisati koliko jedva čekam nov komp. Ovo me više izluđuje. Zatvaranje mozille mi traje 3 minuta!! 3 minuta komp drnda u prazno. Ne dao bog da probam da ga start/turn offujem dok drnda. Kuku... Onda iskoče silni errori, pa se eventually ugasi. ALI kad sutradan startujem mozillu... 10 minuta drndanja. :|

:: Powercolor postoji od 1997. tako da nije baš nova firma
::
:: 6850 malo troši i malo se greje na default-u.Ova koju ja uzeh pre nedelju dana ne prelazi 65-70C u Skyrim-u na ultra podešavanjima
:: A što se tiče laptopa, ne bi ga mačke zagušile.Moje 3 su čak ponekad i ležale na lapu pa mu nisu naudile
:: Jedino ako tvoje nisu persijanke pa se linjaju kao lude. :
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat Re: Re: Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :) 17.02.2012. 01:58 #399492

AHA. To je objašnjenje! :) Pre sam uvek gledala samo nvidiu. :)

:: Oni prave isključivo grafičke sa ATI(AMD) čipovima
toothless Powercolor je među najjeftinijim kartama... 17.02.2012. 02:02 #399494

broj poruka: 3241
ali se razlika u ceni uglavnom odnosi na jeftinije pakovanje i dodatke koji idu uz grafičku.Čak su se na nekim testovima pokazali kao veoma dobrri primerci za overclock.
Asus jeste jedan od najboljih zbog boljeg hlađenja, dizajna, ali i fensi pakovanja.Mada se na stock vrednostima serije 6XXX od ATI-ja i ne greju kao npr Nvidijin `Termi`...

A moje mačke se po sto puta dnevno kupaju, i zato nigde nema dlaka po kući. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Nisu persijanke nego je jedan mačak poprilično mator (21 godina), pa se liiiiiiiiinjaaaaaaa kao nenormalan, a kao svi matorci, mnogo je dosadan. :
:: Kako nisam ranije primetila pwrclr, da mi je znati... :D Verovatno sam oduvek buljila previše samo u Asus Asus Asus i Asus. :
:: Znači... Ne mogu opisati koliko jedva čekam nov komp. Ovo me više izluđuje. Zatvaranje mozille mi traje 3 minuta!! 3 minuta komp drnda u prazno. Ne dao bog da probam da ga start/turn offujem dok drnda. Kuku... Onda iskoče silni errori, pa se eventually ugasi. ALI kad sutradan startujem mozillu... 10 minuta drndanja. :
gilopile Re: Re: Re: Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :) 17.02.2012. 02:08 #399495

broj poruka: 9459
Ocigledno fali RAM-a u toj staroj konfiguraciji i pride ako jos otvoris vise tab-ova i ne brises redovno `temp`. pa zato i gasi pola cuke FF, jer ide sve iz swapa u ram, pa nazad...Moze se i starije makine lepo optimizovati i dovesti koliko-toliko u red i rad na njema ce biti dosta prijatniji.

Izvinjavam se za Off!

Pozdrav!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Nisu persijanke nego je jedan mačak poprilično mator (21 godina), pa se liiiiiiiiinjaaaaaaa kao nenormalan, a kao svi matorci, mnogo je dosadan. :
:: Kako nisam ranije primetila pwrclr, da mi je znati... :D Verovatno sam oduvek buljila previše samo u Asus Asus Asus i Asus. :
:: Znači... Ne mogu opisati koliko jedva čekam nov komp. Ovo me više izluđuje. Zatvaranje mozille mi traje 3 minuta!! 3 minuta komp drnda u prazno. Ne dao bog da probam da ga start/turn offujem dok drnda. Kuku... Onda iskoče silni errori, pa se eventually ugasi. ALI kad sutradan startujem mozillu... 10 minuta drndanja. :
:: :: Powercolor postoji od 1997. tako da nije baš nova firma
:: ::
:: :: 6850 malo troši i malo se greje na default-u.Ova koju ja uzeh pre nedelju dana ne prelazi 65-70C u Skyrim-u na ultra podešavanjima
:: :: A što se tiče laptopa, ne bi ga mačke zagušile.Moje 3 su čak ponekad i ležale na lapu pa mu nisu naudile
:: :: Jedino ako tvoje nisu persijanke pa se linjaju kao lude. :
f0rever Re: Pošto nećeš klokovati, svejedno je... 17.02.2012. 02:51 #399500

broj poruka: 3821
FX-4100 ni u snivima ne moze da bude brzi do 960t, cak ni na difoltu.

Annat, 960t je bolji CPU od FX-4100.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: I jedan i drugi će ti završiti posao za sve igre.Možda će ti čak mali buldi i biti bolje rešenje jer je na default-u brži tj radi na većoj frekvenciji
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
:: :: http://www.cpu-world.com/Compare/275/AMD_FX-Series_FX-4100_vs_AMD_Phenom_II_X4_960T.html
DmasteRNo1 Mašina je skroz OK 17.02.2012. 09:18 #399514

broj poruka: 6106
tako da kolege, iskulirajte sa prepucavanjima i filozofiranjem, jer stvarno nema potrebe.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

mixer93 Re: 17.02.2012. 09:36 #399515

broj poruka: 4187
@annat dao sam jedan mali predlog, ne znam sto se ostali prave pametni da uzmes FX-a. Bilo je tema o tome, cak smo uporedjivali rezultate, taj FX klokovan u cinebench-u ima isti rezultat kao moj AthlonII x4 nesto jako malo klokovan, s obzirom da se Athloni klokuju mizerno. A razlika u ceni izmedju tog FX-a i nekog AthlonII X4 je prevelika, s obzirom da taj FX nije maltene jos nizasta dobar, pogotovo za igranje, jer za manje para imas isti CPU(AthlonII) naravno po perfomansama isti...
Za tu razlku od ~3-4k zavisi gde uzimas komponente, (ako nisi gledala emmi.rs pogledaj) mozes ladno da uzmes graficku HD6850 koja ce raditi kao zmaj sa tim CPU-om i na tom LC-u. Ne znam za koje si pare nasla HD6790 ali ne verujem da je ispod 10k a za 13k imas HD6850. :)
http://goo.gl/O78AR ili http://goo.gl/7gypF(mada ako hoces tisu kartu, onda bolje PowerColor).

PCBerza u srcu!
annat Re: Re: Re: Re: Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :) 17.02.2012. 10:01 #399524

Ma fali i ram i grafička jer je ova mx440 jad i beda za proste flash animacije :D

:: Ocigledno fali RAM-a u toj staroj konfiguraciji i pride ako jos otvoris vise tab-ova i ne brises redovno `temp`. pa zato i gasi pola cuke FF, jer ide sve iz swapa u ram, pa nazad...Moze se i starije makine lepo optimizovati i dovesti koliko-toliko u red i rad na njema ce biti dosta prijatniji

Ma ja se pravim pametna za FX, a vi većinom govorite ne ne i ne, ali bez nekog konkretnog odgovora zašto ne. Klokovanje me ne zanima, tako da mi je totalno nebitno kako će raditi posle i ko je onda jači. Sve testove koje sam ja našla na netu, fx jede athlon za oko 1.000 poena. Dajte neki test gde je athlon bolji. Ovaj ipak ima veći keš... A koliko mi je objašnjeno keš je poprilično bitan za ono čime ja uglavnom ubijam komp (rad u više zahtevnih programa odjednom). Da se razumemo... Nisam skroz odlučena za fx, a i kako sam rekla, ima još vremena do uzimanja procesora, samo bih da znam o čemu tačno pričate kad kažete da je athlon bolji (a da to ne obuhvata klokovanje i slične varijante).

:: @annat dao sam jedan mali predlog, ne znam sto se ostali prave pametni da uzmes FX-a. Bilo je tema o tome, cak smo uporedjivali rezultate, taj FX klokovan u cinebench-u ima isti rezultat kao moj AthlonII x4 nesto jako malo klokovan, s obzirom da se Athloni klokuju mizerno. A razlika u ceni izmedju tog FX-a i nekog AthlonII X4 je prevelika, s obzirom da taj FX nije maltene jos nizasta dobar, pogotovo za igranje, jer za manje para imas isti CPU(AthlonII) naravno po perfomansama isti..

:: FX-4100 ni u snivima ne moze da bude brzi do 960t, cak ni na difoltu
:: Annat, 960t je bolji CPU od FX-4100
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :) 17.02.2012. 10:04 #399525

A cime se ti bavis, msm koji zahtevni programi odjednom?

PCBerza u srcu!

:: Ma fali i ram i grafička jer je ova mx440 jad i beda za proste flash animacije :
:: :: Ocigledno fali RAM-a u toj staroj konfiguraciji i pride ako jos otvoris vise tab-ova i ne brises redovno `temp`. pa zato i gasi pola cuke FF, jer ide sve iz swapa u ram, pa nazad...Moze se i starije makine lepo optimizovati i dovesti koliko-toliko u red i rad na njema ce biti dosta prijatniji
:: Ma ja se pravim pametna za FX, a vi većinom govorite ne ne i ne, ali bez nekog konkretnog odgovora zašto ne. Klokovanje me ne zanima, tako da mi je totalno nebitno kako će raditi posle i ko je onda jači. Sve testove koje sam ja našla na netu, fx jede athlon za oko 1.000 poena. Dajte neki test gde je athlon bolji. Ovaj ipak ima veći keš... A koliko mi je objašnjeno keš je poprilično bitan za ono čime ja uglavnom ubijam komp (rad u više zahtevnih programa odjednom). Da se razumemo... Nisam skroz odlučena za fx, a i kako sam rekla, ima još vremena do uzimanja procesora, samo bih da znam o čemu tačno pričate kad kažete da je athlon bolji (a da to ne obuhvata klokovanje i slične varijante)
:: :: @annat dao sam jedan mali predlog, ne znam sto se ostali prave pametni da uzmes FX-a. Bilo je tema o tome, cak smo uporedjivali rezultate, taj FX klokovan u cinebench-u ima isti rezultat kao moj AthlonII x4 nesto jako malo klokovan, s obzirom da se Athloni klokuju mizerno. A razlika u ceni izmedju tog FX-a i nekog AthlonII X4 je prevelika, s obzirom da taj FX nije maltene jos nizasta dobar, pogotovo za igranje, jer za manje para imas isti CPU(AthlonII) naravno po perfomansama isti..
:: :: FX-4100 ni u snivima ne moze da bude brzi do 960t, cak ni na difoltu
:: :: Annat, 960t je bolji CPU od FX-4100
mixer93 Re: 17.02.2012. 10:12 #399526

Ako vec neces AthlonII, onda barem taj 960T, ali koji ce ti on, kad je sad poskupeo, a mogudnost da otkljucas dva jezgra cisto sumnjam da ces iskoristiti. Ako nadjes negde u prodavnici PhenomII 955 to ti je najbolje resenje, ali tesko da ces ga naci.

PCBerza u srcu!

TheBear ... 17.02.2012. 11:02 #399529

broj poruka: 6502
Ako ne planiras da klokujes, ni slucajno FX-4100 ne uzimaj, ti procesori tek overklokovani vrede nesto, na 4.5+GHz inace na default su ocajni (ali zato klokovani trose nenormalno), uzmi Phenom II i uzivaj, imaces bolje perofrmanse u igrama i kasnije ces moci da dodas graficku koja je jaca od te bez brige da li ce procesor biti dovoljan.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Ok. 17.02.2012. 11:20 #399530

broj poruka: 17098
Jos jedan glas za phenom II,
dosta bolji a i jako slicno kostaju
+ mozda dobijes i gratis jedno ili dva jezgra...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat .. 17.02.2012. 13:24 #399563

MatLab kvantne simulacije. Nekoliko odjednom. Imala sam prilike da vidim kako radi na i3 + 4gb memorije, i moram reći da muzika počne da secka dok preračunavanja traju..

Stvarno ne želim procesor sa zaključanim jezgrima i sličnim budalaštinama (jer mi računar i baktanje oko njega ipak nije ceo život). Zato sam se i uhvatila za FX pošto su oni reklamirani kao unlocked. Postoji li neki phenom ili athlon koji je otključan, a bolji od 4100, slična cena, to me zanima?

BTW uzela sam napajanje, dvdrw i memoriju danas. Kućište ne nađoh. Zvaću od ponedeljka da ga rezervišem. :) I evo, živeli (viski) u to ime! :))
annat khm 17.02.2012. 13:28 #399564

I zašto 960t phenoma nema na amd sajtu???
Dexter013 Ok. 17.02.2012. 13:30 #399565

broj poruka: 17098
Ako vec bas hoces 100% x6 bez mozda se otkljuca mozda ne itd,
onda uzmi phenom II x6 1055t,
bolji je od tog fx buldozera...

http://goo.gl/rBH2

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: .. 17.02.2012. 13:39 #399567

Jel ti uopste znas zasto se zovu UNLOCKED ti procesori? To ti znaci da je mnozilac otkljucan i da ti to omogucuje laksi Overclock. Rekla si da te OC ne interesuje tako da to sto su UNLOCKED ti ne igra ulogu. I nemoj misliti da je muzika nekome seckala zato sto je imao `samo` 4GB RAM-a i i3 CPU... imas pogresnu predstavu. 4GB RAM-a i i3 jedu ponekad i Phenom-a II x4 u nekim slucajevima. FX procesori ne valjaju zato sto ne daju perfomanse kakve bi trebalo da daju. Kao odgovor na Sandy Bridge, doduse FX procesori nemaju integrisani GPU u sebi, ali logicno je da pariraju po snazi CPU-a sa Sandy Bridge procesorima. E situacija je skroz drugacija, jer su ti procesori (FX) losiji po perfomansama globalno od PhenomII procesora koji su stariji po arhitekturi. Znaci, moze se kazati da nije uspela misija sa FX procesorima jer nisu bolji od PhenomII procesora, a kamoli da `prismrde` Sandy Bridge procesorima.

PCBerza u srcu!

:: MatLab kvantne simulacije. Nekoliko odjednom. Imala sam prilike da vidim kako radi na i3 + 4gb memorije, i moram reći da muzika počne da secka dok preračunavanja traju.
:: Stvarno ne želim procesor sa zaključanim jezgrima i sličnim budalaštinama (jer mi računar i baktanje oko njega ipak nije ceo život). Zato sam se i uhvatila za FX pošto su oni reklamirani kao unlocked. Postoji li neki phenom ili athlon koji je otključan, a bolji od 4100, slična cena, to me zanima
:: BTW uzela sam napajanje, dvdrw i memoriju danas. Kućište ne nađoh. Zvaću od ponedeljka da ga rezervišem. :) I evo, živeli (viski) u to ime! :))
annat Re: Re: .. 17.02.2012. 13:44 #399568

A šta je sa pričom da će se FX procesori pokazati u punoj snazi kad izađe win8?

:: Jel ti uopste znas zasto se zovu UNLOCKED ti procesori? To ti znaci da je mnozilac otkljucan i da ti to omogucuje laksi Overclock. Rekla si da te OC ne interesuje tako da to sto su UNLOCKED ti ne igra ulogu. I nemoj misliti da je muzika nekome seckala zato sto je imao `samo` 4GB RAM-a i i3 CPU... imas pogresnu predstavu. 4GB RAM-a i i3 jedu ponekad i Phenom-a II x4 u nekim slucajevima. FX procesori ne valjaju zato sto ne daju perfomanse kakve bi trebalo da daju. Kao odgovor na Sandy Bridge, doduse FX procesori nemaju integrisani GPU u sebi, ali logicno je da pariraju po snazi CPU-a sa Sandy Bridge procesorima. E situacija je skroz drugacija, jer su ti procesori (FX) losiji po perfomansama globalno od PhenomII procesora koji su stariji po arhitekturi. Znaci, moze se kazati da nije uspela misija sa FX procesorima jer nisu bolji od PhenomII procesora, a kamoli da `prismrde` Sandy Bridge procesorima
:: PCBerza u srcu!
:: :: MatLab kvantne simulacije. Nekoliko odjednom. Imala sam prilike da vidim kako radi na i3 + 4gb memorije, i moram reći da muzika počne da secka dok preračunavanja traju.
:: :: Stvarno ne želim procesor sa zaključanim jezgrima i sličnim budalaštinama (jer mi računar i baktanje oko njega ipak nije ceo život). Zato sam se i uhvatila za FX pošto su oni reklamirani kao unlocked. Postoji li neki phenom ili athlon koji je otključan, a bolji od 4100, slična cena, to me zanima
:: :: BTW uzela sam napajanje, dvdrw i memoriju danas. Kućište ne nađoh. Zvaću od ponedeljka da ga rezervišem. :) I evo, živeli (viski) u to ime! :))
mixer93 Re: Re: Re: .. 17.02.2012. 13:49 #399571

Hoce ali ne ovi trenutni. Kako se prica, treba da izadju krajem godine ili sledece drugi procesori, koji ce biti ispeglani i bice bolji od ovih prvih buldozera. Nesto kao Phenom i PhenomII. Sad da vracamo pricu, meni se neda, ali bilo je dosta price o FX procesorima, i kakve bugove imaju...

PCBerza u srcu!

:: A šta je sa pričom da će se FX procesori pokazati u punoj snazi kad izađe win8
:: :: Jel ti uopste znas zasto se zovu UNLOCKED ti procesori? To ti znaci da je mnozilac otkljucan i da ti to omogucuje laksi Overclock. Rekla si da te OC ne interesuje tako da to sto su UNLOCKED ti ne igra ulogu. I nemoj misliti da je muzika nekome seckala zato sto je imao `samo` 4GB RAM-a i i3 CPU... imas pogresnu predstavu. 4GB RAM-a i i3 jedu ponekad i Phenom-a II x4 u nekim slucajevima. FX procesori ne valjaju zato sto ne daju perfomanse kakve bi trebalo da daju. Kao odgovor na Sandy Bridge, doduse FX procesori nemaju integrisani GPU u sebi, ali logicno je da pariraju po snazi CPU-a sa Sandy Bridge procesorima. E situacija je skroz drugacija, jer su ti procesori (FX) losiji po perfomansama globalno od PhenomII procesora koji su stariji po arhitekturi. Znaci, moze se kazati da nije uspela misija sa FX procesorima jer nisu bolji od PhenomII procesora, a kamoli da `prismrde` Sandy Bridge procesorima
:: :: PCBerza u srcu!
:: :: :: MatLab kvantne simulacije. Nekoliko odjednom. Imala sam prilike da vidim kako radi na i3 + 4gb memorije, i moram reći da muzika počne da secka dok preračunavanja traju.
:: :: ::
:: :: :: Stvarno ne želim procesor sa zaključanim jezgrima i sličnim budalaštinama (jer mi računar i baktanje oko njega ipak nije ceo život). Zato sam se i uhvatila za FX pošto su oni reklamirani kao unlocked. Postoji li neki phenom ili athlon koji je otključan, a bolji od 4100, slična cena, to me zanima
:: :: :: BTW uzela sam napajanje, dvdrw i memoriju danas. Kućište ne nađoh. Zvaću od ponedeljka da ga rezervišem. :) I evo, živeli (viski) u to ime! :))
Mortificat Re: .. 17.02.2012. 13:57 #399575

broj poruka: 3519
Muzika secka zbog hard diska, jer je verovatno sve na istom, pa fizički igla ne može da upiše sve podatke iz MATLAB-a i pravi se zastoj dok se baferuje muzika, pritom zavisi i od reda veličine kalkulacije, a FX procesori su ubedljivo najsporiji kad su MATLAB simulacije u pitanju u poređenju sa Phenom II ili i3/i5/i7 procesorima.
A što se tiče Win8 schedulera, to zaboravi.

:: MatLab kvantne simulacije. Nekoliko odjednom. Imala sam prilike da vidim kako radi na i3 + 4gb memorije, i moram reći da muzika počne da secka dok preračunavanja traju.
:: Stvarno ne želim procesor sa zaključanim jezgrima i sličnim budalaštinama (jer mi računar i baktanje oko njega ipak nije ceo život). Zato sam se i uhvatila za FX pošto su oni reklamirani kao unlocked. Postoji li neki phenom ili athlon koji je otključan, a bolji od 4100, slična cena, to me zanima
:: BTW uzela sam napajanje, dvdrw i memoriju danas. Kućište ne nađoh. Zvaću od ponedeljka da ga rezervišem. :) I evo, živeli (viski) u to ime! :))
annat ok 17.02.2012. 14:53 #399592

Uzmem taj 960t. Šta ću STVARNO dobiti? x4 ili x2???

http://www.tomshardware.co.uk/forum/328766-13-4100-phenom

Nemojte mi zameriti što ću ovo reći. Ali.. Čini mi se da svoje mišljenje o tome da je phenom bolji gradite na nekim testovima koje ste videli/pročitali... Da li je neko koristio phenom, pa onda probao fx na tu istu konfu? Ne vidim da ljudi koji su ga uzeli kažu da su nezadovoljni. Razlika možda postoji,i ok, da prihvatimo, phenom ubija fx u mnogo čemu, ali koliko se to REALNO vidi dok se igra neka igra (civilization 5 recimo) ili istovremeno koristi nekoliko manje zahtevnih programa i kopira nešto na usb? Koliko ti `poeni` na testovima stvarno znače?? Pitam prvenstveno jer utrošak energije koji pruža fx nije mali u odnosu na potrošnju phenoma, a vidim i da je temperatura fx-a poprilično manja od phenoma pri max opterećenju.
mixer93 Re: ok 17.02.2012. 14:58 #399597

Onda uzmi FX, ako si vec htela njega neka ti je... Ima vladats ja mislim da je on u pitanju, bas je pravio neke testove. A 960T je quad core, ali postoji opcija da otkljucas jedno ili dva jezgra. Tako da mozes dobiti hexa core.

PCBerza u srcu!

:: Uzmem taj 960t. Šta ću STVARNO dobiti? x4 ili x2??
:: http://www.tomshardware.co.uk/forum/328766-13-4100-pheno
:: Nemojte mi zameriti što ću ovo reći. Ali.. Čini mi se da svoje mišljenje o tome da je phenom bolji gradite na nekim testovima koje ste videli/pročitali... Da li je neko koristio phenom, pa onda probao fx na tu istu konfu? Ne vidim da ljudi koji su ga uzeli kažu da su nezadovoljni. Razlika možda postoji,i ok, da prihvatimo, phenom ubija fx u mnogo čemu, ali koliko se to REALNO vidi dok se igra neka igra (civilization 5 recimo) ili istovremeno koristi nekoliko manje zahtevnih programa i kopira nešto na usb? Koliko ti `poeni` na testovima stvarno znače?? Pitam prvenstveno jer utrošak energije koji pruža fx nije mali u odnosu na potrošnju phenoma, a vidim i da je temperatura fx-a poprilično manja od phenoma pri max opterećenju.
Miskonius Re: ok 17.02.2012. 15:04 #399598

broj poruka: 4420
`Elementary, my dear Watson...`
aj da upotrebimo dedukciju, ako je Phenom II x6 prosle generacije jaci (ili jednak) od Fx 8100
sta mislis kakaj je odnos izmedju quadova te dve generacije?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Nemojte mi zameriti što ću ovo reći. Ali.. Čini mi se da svoje mišljenje o tome da je phenom bolji gradite na nekim testovima koje ste videli/pročitali... Da li je neko koristio phenom, pa onda probao fx na tu istu konfu? Ne vidim da ljudi koji su ga uzeli kažu da su nezadovoljni. Razlika možda postoji,i ok, da prihvatimo, phenom ubija fx u mnogo čemu, ali koliko se to REALNO vidi dok se igra neka igra (civilization 5 recimo) ili istovremeno koristi nekoliko manje zahtevnih programa i kopira nešto na usb? Koliko ti `poeni` na testovima stvarno znače?? Pitam prvenstveno jer utrošak energije koji pruža fx nije mali u odnosu na potrošnju phenoma, a vidim i da je temperatura fx-a poprilično manja od phenoma pri max opterećenju.
TheBear Re: ok 17.02.2012. 15:10 #399602

broj poruka: 6502
A sta bi ti rekla da das 100 evra i dobijes njesra procesor a za iste pare si imala nesto sto je osetno brze/bolje, sigurno ne bi pisala o tome kako si se za*ebala po forumima, nego ces gledati da na neki nacin opravdas kupovinu, pa eto otud i ta pozitivna Buldozzer misljenja.

Mislim da testovi i review-ovi i sluze da se ne zeznes pri kupovini nego prvo pogledas par testova da znas sta kupujes.

U sustini u relanom radu neces sigurno primetiti neku ogromnu razliku, ali opet zasto bi davala iste pare za nesto sto je sporije pa makar bilo i 5% sporije...

960T je cetvorojezgarni procesor, dakle X4, cetiri fizicka jezgra.

FX-4100 ima dva modula i 4 jezgra koja dele neke resurse to i nije bas pravi Quad Core, za razliku od Phenom-a koji jeste.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: ok 17.02.2012. 15:20 #399603

broj poruka: 19072
+1
znam ja sta nju bocka, nervira, to sto je FX noviji procesor u odnosu na Phenom.
Ako je tako, tj. ako hoces novi cpu zasto onda ne bi isla na intel.. i5.. plus nVidia (kad je bal nek je maskenbal :P)

:: A sta bi ti rekla da das 100 evra i dobijes njesra procesor a za iste pare si imala nesto sto je osetno brze/bolje, sigurno ne bi pisala o tome kako si se za*ebala po forumima, nego ces gledati da na neki nacin opravdas kupovinu, pa eto otud i ta pozitivna Buldozzer misljenja.
:: Mislim da testovi i review-ovi i sluze da se ne zeznes pri kupovini nego prvo pogledas par testova da znas sta kupujes.
:: U sustini u relanom radu neces sigurno primetiti neku ogromnu razliku, ali opet zasto bi davala iste pare za nesto sto je sporije pa makar bilo i 5% sporije..
:: 960T je cetvorojezgarni procesor, dakle X4, cetiri fizicka jezgra
:: FX-4100 ima dva modula i 4 jezgra koja dele neke resurse to i nije bas pravi Quad Core, za razliku od Phenom-a koji jeste
:: :: Uzmem taj 960t. Šta ću STVARNO dobiti? x4 ili x2??
:: :: http://www.tomshardware.co.uk/forum/328766-13-4100-pheno
:: :: Nemojte mi zameriti što ću ovo reći. Ali.. Čini mi se da svoje mišljenje o tome da je phenom bolji gradite na nekim testovima koje ste videli/pročitali... Da li je neko koristio phenom, pa onda probao fx na tu istu konfu? Ne vidim da ljudi koji su ga uzeli kažu da su nezadovoljni. Razlika možda postoji,i ok, da prihvatimo, phenom ubija fx u mnogo čemu, ali koliko se to REALNO vidi dok se igra neka igra (civilization 5 recimo) ili istovremeno koristi nekoliko manje zahtevnih programa i kopira nešto na usb? Koliko ti `poeni` na testovima stvarno znače?? Pitam prvenstveno jer utrošak energije koji pruža fx nije mali u odnosu na potrošnju phenoma, a vidim i da je temperatura fx-a poprilično manja od phenoma pri max opterećenju.
Miskonius @imarkovicu 17.02.2012. 15:23 #399605

broj poruka: 4420
Zaboravio si dajoj kazes da joj uzme 570gtx !!!!
Facepalm.

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

STRANA 2 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs