Zakljucio sam da tek ulazis u tu pricu, samo bacas pare sa ovakvom konfiguracijom, i3 ce ti zavrsiti posao,... Vidim ja da tu gaming igra glavnu ulogu .).
Gresis..Sasvim je druga prica i decko prati ,nije ne upucen!
:: Zakljucio sam da tek ulazis u tu pricu, samo bacas pare sa ovakvom konfiguracijom, i3 ce ti zavrsiti posao,... Vidim ja da tu gaming igra glavnu ulogu .) :: :: Pozdrav!
Sad sam video da mu je cilj da mu komp drzi 2 godine, a ne AutoCAD :),...
Pozdrav!
:: Gresis..Sasvim je druga prica i decko prati ,nije ne upucen :: :: :: :: :: :: Zakljucio sam da tek ulazis u tu pricu, samo bacas pare sa ovakvom konfiguracijom, i3 ce ti zavrsiti posao,... Vidim ja da tu gaming igra glavnu ulogu .) :: :: :: :: Pozdrav!
@gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire). Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica). Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire). Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis. Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Ja imam E8400 na kome vrtim 3D modelovan sklop sa ~30 partova bez problema + imam 2GB rama, i3 + 4GB RAM-a ti je za pocetak taman, i7 kada krenes u jako jako ozbiljne vode sve ostalo preko toga je izivljavanje, ovu konfiguraciju sto si ti zapisao da bi ljudski upregao moras da imas stalan posao + da zaradjujes brdo kesa. Sto pre sve ovo shvatis bolje za tebe.
Pozdrav!
:: :: :: :: @gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire) :: Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica) :: Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire) :: Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis :: Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Дечаче, јеси ли прошле године нешто обећао? Кад пишеш након мене (ајд добро, претекао те је хХСТРАХХх) шта смо рекли, којим писмом пишеш? :)
:: Ja imam E8400 na kome vrtim 3D modelovan sklop sa ~30 partova bez problema + imam 2GB rama, i3 + 4GB RAM-a ti je za pocetak taman, i7 kada krenes u jako jako ozbiljne vode sve ostalo preko toga je izivljavanje, ovu konfiguraciju sto si ti zapisao da bi ljudski upregao moras da imas stalan posao + da zaradjujes brdo kesa. Sto pre sve ovo shvatis bolje za tebe :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire) :: :: Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica) :: :: Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire) :: :: Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis :: :: Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Јесам обећао али си променио ницк, тек сам сад по овом посту схватио да си то ти :Д. Ти рече да си заувек напустио берзу .) ?
Поздрав!
:: Дечаче, јеси ли прошле године нешто обећао :: Кад пишеш након мене (ајд добро, претекао те је хХСТРАХХх) шта смо рекли, којим писмом пишеш? : :: :: :: :: Ja imam E8400 na kome vrtim 3D modelovan sklop sa ~30 partova bez problema + imam 2GB rama, i3 + 4GB RAM-a ti je za pocetak taman, i7 kada krenes u jako jako ozbiljne vode sve ostalo preko toga je izivljavanje, ovu konfiguraciju sto si ti zapisao da bi ljudski upregao moras da imas stalan posao + da zaradjujes brdo kesa. Sto pre sve ovo shvatis bolje za tebe :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire) :: :: :: Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica) :: :: :: Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire) :: :: :: Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis :: :: :: Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Веровао ти мени или не овај комп ми завршава све послове и уопште не видим потребу за неком јачом машином. Што се тиче игрица, 90% игрица које ја играм раде задовољавајуће. Иначе моја следећа куповина ће бити лаптоп завршава ми више посла, за десктоп ће бити времена касније у будућности. А када ћеш ти да се поновиш :) ?
Поздрав!
:: Ako je to osoba X koja mislim da jeste onda dobro nam dosla : :: :: I Gile,stvarno bi bio red da jednom zamenis taj vremesni Core 2 Duo,predugo si ga hvalio : :: :: :: :: Јесам обећао али си променио ницк, тек сам сад по овом посту схватио да си то ти :Д. Ти рече да си заувек напустио берзу .) :: :: :: :: Поздрав :: :: :: :: ::
Zivota ti hajde stvarno mi reci sta to ne mozes na svom i7-920 a mozes na caletovom i7-2600...
Pa AutoCAD nije zahtevan program, a oni koji te tako zdrusno savetuju pa pitaj ih da li oni imaju to sto ti savetuju... cisto sviranje organu na razmnozavanje...
Sto se tice skladisnog kapaciteta to je stvar licnog afiniteta i odmah vidis da li je osoba `sprinter ili maratonac` tj. da li uziva u FPS ili laganom uzivanju onoga sto poseduje... to to je kao opsednutost jurcanjem za vesticama...
Znaci GTX570 za AutoCAD, e da sam umro juce nikad ovakvu nebulozu ne bih cuo... Jel ti mozda savetnik ponudio svoju ili drugarovu koja se klokoje do neba i dalje...
Iz licnog iskustva a AutoCAD intezivno koristim od 1990-te tvrdim da ATI bolje saradjuje sa njim, tj. nikad nisam imao problem da kad udjes u poprilican zum nestane slike sa ekrana kao sa nVidia karticama i to onima koje su profesionalno orjentisane... a i sa onima koje nisu... Neko bi mozda pomislio da nesto ne radim kako valja ali hajde nisam ja radio samo na jednom racunaru i da sam samo jednom ili dva puta imao razlicite kombinacije u kucistu... no dobro...
U svakom slucaju ti je bolje da uzmes skuplju i za ono sto ti treba losiju karticu... mada najjaci OCer na ovim prostorima (gle cuda verovatno i on ima prilicno iskustva u CAD CAM sistemima) ti predlaze nesto drugacije... revolucionarno pocevsi od CPU-a pa do GPU-a...
Mislim radice sve to kako treba ali se malo zapitaj treba li ti sve to... posto ti je i Gile rekao da sve sto radi moze da se izvrti na E8400 (a on stvarno koristi CAD) pa se ti prosto zapitaj da li je merodavnije ono sto ti kaze neko ko je vec u toj oblasti ili neki OCer...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: @gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire) :: Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica) :: Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire) :: Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis :: Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Samo kod cika Abnera moze ATI da radi bolje u A Cadu..Vrh brate.Probio si sve fanboy barijere.. Preko 80% trzista u svrsi A Cad-a je pod nVidia grafikama. Quadro su kartice koje najbrze obavljaju ovu vrstu zadatka a sta je GeForce nego Quadro preorjenitsan za proracune.U kojoj svrsi su tu tranzistori ulozeni?
Pa cak i obican GeForce slajfuje po lobanji FirePro kartama :
I NARAVNO DA NE ZABORAVIM, STO PRE IDI NA KUPIRANJE USIJU !!!
Ko razume shvatio je...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Samo kod cika Abnera moze ATI da radi bolje u A Cadu..Vrh brate.Probio si sve fanboy barijere. :: Preko 80% trzista u svrsi A Cad-a je pod nVidia grafikama :: Quadro su kartice koje najbrze obavljaju ovu vrstu zadatka a sta je GeForce nego Quadro preorjenitsan za proracune.U kojoj svrsi su tu tranzistori ulozeni :: :: Pa cak i obican GeForce slajfuje po lobanji FirePro kartama :: :: http://www.cgarchitect.com/content/posts/legacy/videocard2010/graphs/ACAD2011-RANK.jp :: :: In our recent industry survey of the architectural CG market, we determined that 86% use nVidia cards and only 22% ATI cards. :: :: Cak i da ovo sve ne znam,google za 2 sekunde i voila : :: :: Stvarno ne znam sta ce mu nVidia : :: :: Mnogo se bre potresas,ne valja to u TIM godinama : :: :: P.S.Nauci ces i ti nekad da overklokujes,ima vremena,jos si `mlad i zelen` :D ahahaha :: Nemoj da si ljubomoran :D :D : :: :: P.S.P.S.Hoce covek ponekad da odigra i neku igru a nece valjda to da radi na ATI kartama ?? :: Muahahaha :: :: :: ::
Masina (bez mnitora) od 600-700e ce da traje skroz ok za sve zivo (bila ona AMD ili intel) naredne 3 mozda i 4 godine, eventualno upgrade nakon 2 godine prodas stari procesor i doplatis za novi, isto tako i za graficku.
2000e da posluzi za prvu pomoc neko vreme,a posle cu da kupim nesto ozbiljnije, ne igram igre i ne treba mi za njih ali cu da uzmem gtx 570.
Zanimljivo nema sta.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Imaš Ati FirePro V3800 koja košta oko 80 eura, FirePro V3750 za 100tinak, Nvidia Quadro 600 za 150 eura... Bilo koja od ovih kartica će obrisati patos sa GTX 570 u CAD aplikacijama, a sve su jeftinije! Ovo su sve kartice koje su pravljene za CAD aplikacije, preporučene za AutoCAD i imaju AutoDesk sertifikat. To nema nijedna gejmerska kartica, niti će ikada gejmerska karta raditi u aplikacijama kao karta koja je pravljena za tu namenu. Ko god je probao reći će ti isto ovo. Uštedećeš 150-200 evra i dobiti neuporedivo bolje performanse nego li sa bilo kojom gejmerskom kartom. Ne dozvoli da te muzu lešinari sa foruma.
Admini zašto tolerišete ovo!?!? Ovo je klasična prevara i navlačenje neupućenog čoveka!!!
@ xXFearXx Faco, vala i kod Ljubiše iz Pančeva da si otišo bolje bi prošao, ni onaj prevarant ti ne bi ovako očistio džepove. Sramota.
Ја сам тек почео да `користим` CAD ти и DaSickSyst чините то већ 5+ година. Него реци ми каква је важност сертификата о знању појединих CAD програма при запослењу преко из твог искуства ?
Чисто информативно у средњој школи за Solidworks 2010 се користи машина са једнојезгарним Intel пост C2D ЦПУ-ом и 2 ГБ рама, 90% ствари се лагано одради на некој таквој конфигурацији, графа Intel-ова интегрисана.
Конфигурацији од 500 е за CAD је супер куповина, за почетак а и за неке озбиљније воде. За неке две седмице ћу да одем код асистената на факсу моделирају пре свега вагоне (са брдо ситних делова), имају чак и неку брану код Врања моделирану. Све то када моделирају онда лупе на анализу баш ћу видети какви су компови које користе.
Поздрав!
:: :: Mislim radice sve to kako treba ali se malo zapitaj treba li ti sve to... posto ti je i Gile rekao da sve sto radi moze da se izvrti na E8400 (a on stvarno koristi CAD) pa se ti prosto zapitaj da li je merodavnije ono sto ti kaze neko ko je vec u toj oblasti ili neki OCer.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: @gile, trenutno imam i7-920, i sa njim ne mogu da radim to sto mogu na caletovom i7-2600. A posto vec uzimam novo, onda bi ili 2700 ili 3820(pokolebao me SkyFire) :: :: Sto se tice diskova, uzimam 1x1TB(ubedi me SkyFire), realno ja mogu i sa jednim od 120GB da prodjem (ali to je neka druga prica) :: :: Graficka, probao sam sli 560ti, i bilo mi je previse, tj nije mi trebalo, zato sam odlucio da uzmem jednu, ali ipak cu 570 (opet SkyFire) :: :: Monitor, imao sam dosta iskustva sa 24`, tako da to znam, pitao sam za 27` jel jos nisam imao prilike da vidim. A i po meni monitor je jedna od veoma bitnih stavki(ako ne i najbitnija). Zvucnici isto, ali mora se negde napraviti kompromis :: :: Sto se tice igranja, samo ponekad dota i to je to. Tako da mi za to ne treba. :)
Ja bar znam da sviram i u `armon`ku a ti sviras qrcu! Niko ti nije kriv sto nisi nasledio ni jedan koristan talenat. P.S.Vidim krenuli su mailovi,pozvao si drugara da te podrzi.. Razocarao si me,ocekivao sam vise od tebe.
:: Vidi vako... nemoj da se ljutis... ALI.. :: :: DRZI SE TI ARMONIKE I GRAND PARADE/ZVEZDA!!! :: :: I NARAVNO DA NE ZABORAVIM, STO PRE IDI NA KUPIRANJE USIJU !!! :: :: Ko razume shvatio je.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Paz ovako ljudi. Gile se uvatio za AutoCad a sad i DaSick, da li je neko od vas procitao da mi treba i za ArchiCad, 3Ds Max? Ne kazem ja da E8400 ili i7-920 ne mogu da rade posao, ali uzimam Novu masinu (i stare gace rade posao, pa opet kad dodje vreme novih, ne kupujem nosene). Necu da cekam 6h sati za render, za klip od 2min. Mozda je to OK nekome, ali ja stvarno ne mogu toliuko da cekam. Archi Cad pocepa masinu, kada se uradi samo 1 objekat potpuno opremljen itd...ne moze bilo koja masina da ga gura.
Dexter, ja ne znam kako ti, ali masina od 600e jednostavno ne moze da traje 3-4 godine, mislim moze ali za poslove stare 3-4 godine. Znam, jer do sada nikad nisam uspeo jednu masinu da izguram 3-4 godine.
I sta ja znam sta ce sledece godine izadji od igara, mozda izadja neka bez koje necu moci, pa treba biti spreman na to. :P
@DaSickSyst ne znam odakle tebi da sam ja bas toliko ne upucen da adminii moraju da reaguju. :) Daj molimte reci mi gde si to skontao, pa da znam da ne pravim vise takve greske. :D
Чисто информативно DaSickSyst је моделирао / правио дизајн унутрашњости Руског Културног центра у Београду (има негде на форуму потражи), тако да он овде зна шта прича у вези CAD-а.
Мој савет ти је да идеш на макс неки i5 ништа брже ти не треба, ако не играш игрице узми неку од про графа које су ти изнад препоручили.
Иначе ништа ти неће дати боље резултате у рендеру од графе јер је ГПУ много моћнији од ЦПУ-а. Убаци неки рендер енџин који подржава ГПУ убрзање видећеш колико ће се брже рендер завршити.
Иначе и ја сам прошао кроз сличну фазу као и ти пре неког времена, све сам убеђивао да ми комп треба за рад а дрндао сам игрице, додуше касније сам се бацио у те CAD воде :), и да комп од 600 е ми држи већ 4 године без проблема и право да ти кажем једини разлог да нови комп је што ми треба преносниви комп (лаптоп).
Поздрав!
:: :: :: :: :: Paz ovako ljudi :: Gile se uvatio za AutoCad a sad i DaSick, da li je neko od vas procitao da mi treba i za ArchiCad, 3Ds Max? Ne kazem ja da E8400 ili i7-920 ne mogu da rade posao, ali uzimam Novu masinu (i stare gace rade posao, pa opet kad dodje vreme novih, ne kupujem nosene). Necu da cekam 6h sati za render, za klip od 2min. Mozda je to OK nekome, ali ja stvarno ne mogu toliuko da cekam. :: Archi Cad pocepa masinu, kada se uradi samo 1 objekat potpuno opremljen itd...ne moze bilo koja masina da ga gura :: :: Dexter, ja ne znam kako ti, ali masina od 600e jednostavno ne moze da traje 3-4 godine, mislim moze ali za poslove stare 3-4 godine. Znam, jer do sada nikad nisam uspeo jednu masinu da izguram 3-4 godine :: :: I sta ja znam sta ce sledece godine izadji od igara, mozda izadja neka bez koje necu moci, pa treba biti spreman na to. : :: :: @DaSickSyst ne znam odakle tebi da sam ja bas toliko ne upucen da adminii moraju da reaguju. :) Daj molimte reci mi gde si to skontao, pa da znam da ne pravim vise takve greske. : ::
Јесте Гиле, као особа `х` никад више нећу да крочим на Берзу. Међутим, као особа са промењеним идентитетом, просто морам нешто да кажем у одбрану Нвидије и зеленог клана, јер су неосновани напади на њих неиздрживи!
:: @DaSickSyst ne znam odakle tebi da sam ja bas toliko ne upucen da adminii moraju da reaguju. :) Daj molimte reci mi gde si to skontao, pa da znam da ne pravim vise takve greske. :D
Znaš kako, kad neko dođe i kaže ti da ima budžet 2000 evra za CAD konfiguraciju i u tu konfiguraciju ubaci gejmersku karticu od 300 evra, a ne padne mu na pamet da kupi neku Quadro ili FirePro koje su se konačno pojavile kod nas po vrlo povoljnim cenama, a primi se na priču tamo nekog samoprozvanog stručnjaka koji mu predlaže GTX570 za CAD....Šta čovek da pomisli?
Ili nisi upućen ili taj ko ti je to preporučio nema pojma,ili pa ima pojma i hoće da te odere i uvali neki hardver koji ne može da proda... Ako taj neko stvaro ima malo pojma o hardveru onda ti na takvu konfiguraciju SIGURNO ne bi predložio gejmersku kartu od 250-300 jura...
Čisto za statistiku neke stvari ponavljam već godinama... Za CAD aplikacije nije neophodna jaka gejmerska grafika... Sve gejmerske grafike će raditi približno isto i sve će izbacivati približno isti FPS. Bilo da je to GF220 ili GTX 580.
Prednost profesionalnih grafičkih kartica nije u broju frejmova već u optimizaciji za određene programe. Gejmerske grafičke kartice se optimizuju za igre, što znači da kvalitet slike nije prioritet kartica već se „juri“ što veći broj frejmova u 3D okruženju sa malim brojem poligona tj. u igrama. CAD 3D modeli imaju neuporedivo veći broj poligona nego li igre i profi kartice se optimizuju da isprate veliki broj poligona i pri tome zadrže dobar kvalitet slike tj. prikaz 3D modela ili 2D crteža. Prioritet se stavlja na kvalitetu slike tj kvalitet prikaza modela sa velikim brojem poligona u šejdovanom, teksturizovanom ili vajrfrejm prikazu, a ne postizanju što većeg FPSa. To je glavna razlika između gejmerskih i profi kartica.
A možda grešim, možda ti i treba 570ica... Kažeš pored ArchiCADa,AutoCADa i MAXa igraš i DOTA... Jedna vrlo zahtevna igra. Ako se ne varam minimum za DOTA 2 je Nvidia gf6600 ili ATI X800, a za dobar ugođaj se preporučuje NVidia gf7600 ili ATI X1600 ili beše GS 240 i HD5670. Hm... I koja je svrha te GTX 570? Možda fizika??? Ko bi ga znao...
Tip: Ni u snu ne prihvataj 2x1TB umesto SSDa. Preporuka za SSD Kingston 128GB i neki veći HDD za skladištenje podataka.
:: Necu da cekam 6h sati za render, za klip od 2min. Mozda je to OK nekome, ali ja stvarno ne mogu toliuko da cekam Ako čekaš SAMO 6 sati na render animacije od 2 min ili ti još uvek ne treba bolji računar ili imaš jaku render farmu. Znam ljude koji stvarno razbijaju animacije i plaćaju iznajmljivanje render farmi bukvalno po par hiljada evra za render animacije od 1-2 minuta u HD rezoluciji. Ovo ti možda sada zvuči kao SF ali ako se ozbiljnije upustiš u te vode videćeš i sam.
Uključi rejtrejsd senke, ubaci neku HDRI pozadinu da daje refleksiju i refrakciju modelu i pusti neku skriptu recimo za simulaciju fluida da se provuče kroz animaciju... I vidi da li će ti trebati samo 6 sati za render animacije.
Bolji računar će ti ubrzati vreme rendera. Ali ti savetujem da prvo savladaš softver koji koristiš i da naučiš da optimizuješ crtež (model) da bi znao čemu služi bolji računar i da ne bi mogao svako da ti složi žvaku kako ti treba neko skupo, ali za tvoje namene totalno bespotrebno parče hardvera.
Molim te da ovo ne protumačiš kao podsmevanje tvom poznavanju rendera/modelovanja... Veruj mi da mnoooogo više cenim ljude koji rade nešto korisno sa računarom i imaju želju da nauče nešto nego one koji po ceo dan vrte 3D markove i od toga ili overkloka izmišljaju neku nauku... Svaka ti čast za trud i želju za znanjem.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.