nije bas 30% bolji phenom II al je zato malo losiji
:: Mislim da se ovde govori o X4 965 a ne o X2, al` dobro, sve je to isto, zar ne? : :: :: Core i3 2100 vs Phenom II X2 565 [Starcraft II medium/medium 720p :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cKkm0v3RMm :: :: :: :: i3 ima 2 fizicka i 2 logicka jezgra, sije phenoma na skoro svim poljima, a i skuplji je...opravdan :: :: :: ::
izmedju 1100t u igrama i i3 2120, pa da vidimo razliku. Za 2500k znam da je bolji svega par fps-a od 1100t u 1080p. Ove nize rez ni ne gledam. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: moje izvinjenje evo ispravk :: :: http://www.dodaj.rs/f/3J/W1/12aIjWpY/i3vsphen.jp :: :: nije bas 30% bolji phenom II al je zato malo losij :: :: :: Mislim da se ovde govori o X4 965 a ne o X2, al` dobro, sve je to isto, zar ne? : :: :: :: :: Core i3 2100 vs Phenom II X2 565 [Starcraft II medium/medium 720p :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cKkm0v3RMm :: :: :: :: :: :: i3 ima 2 fizicka i 2 logicka jezgra, sije phenoma na skoro svim poljima, a i skuplji je...opravdan :: :: :: :: :: ::
:: Bez ikakve dileme, uzeo bih any day Phenom II x4 ili jos bolje, x6, over any i3 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: ::
Imam phenom II 940. I ja sam mislio da je ovaj moj bolji dok nismo komsiji uzeli i3 2100. U principu su tu negde samo je i3 malo bolji u onim igricama koje meni prave problem. Doduse sa gtx 460.Znaci ok je taj procesor. I ja bi iso na varijantu sa manjim hard diskom a amd 6870. Razlika je ipak primetna.
Stvarno treba biti glup pa uzeti dual core, a sad ce jos malo 2013. god.... Skoro sav danasnji softver iskoriscava redovno vise od dva jezgra. A taj HT kod i3 2100 ne moze ni priblizno da zameni dva fizicka jezgra pa da je ne znam sta...
Nalupase se ljudi za medalju... :) Uzmi taj i3 kad hoces INTEL-a, posto je opravdano cenovno rangiran tako kako jeste... Neka te ne lozi masa, a i bolje ti je po upgrade da uzmes i3, kad dojadi uzmes i5 ili i7 a kod AMD-a ces malo sutra da napravis dostojan upgrade... Nikad.
Po tebi buldozer sa 8 logickih jezgara je trenutno najbolji i najbrzi ???
da ne spominjem sto ga dobija stari phenom II x6....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Stvarno treba biti glup pa uzeti dual core, a sad ce jos malo 2013. god.... Skoro sav danasnji softver iskoriscava redovno vise od dva jezgra. A taj HT kod i3 2100 ne moze ni priblizno da zameni dva fizicka jezgra pa da je ne znam sta.. :: :: ___________________________________________________________ :: dk3d.carbonmade.com/projects/3605665# :: ASUS M5A87 - PhenomII X4 840@3.6 (+6Mb L3 cache) - Gainward 4850 512 DualSlot (650/2200) - Kingston 2x4 Gb DDR3 1333 CL8 - F3 500Gb - LC Power 600W :: ::
Niko ne kaze da je Intel i3-2100 los procesor, i niko ne spori da na stock-u verovatno i jeste bolji od Fenoma II x4/x6.
Opet, u cemu je bolji? Bolji u nekim igricama - u redu, slazem se, ipak je to SB arhitektura, ima HT(koji kao, ponekada, pripomogne)..
Da li je u svemu bolji? Ne, nije. Da li moze da se overklokuje? Ne-ne moze. Da li je bolji od Fenoma II x4 na 4GHz? U najgorem slucaju su tu negde(mene, iskreno, ne zanimaju akademske razlike od 2-3FPS-a) - pa definitivno i mislim da su tu negde.
Cetiri jezgra vs dva. Pricam o fizickim, ne logickim jezgrima. Zasto bi iko isao na i3-2100, kada postoji Fenom, i dalje? Ako covek bas hoce da ide na Intel, neka uzme neku normalnu platformu sa Z77/z68 chipsetom i neki I5-2500k, na primer.
Sklapati budzetnu plocu i imati perspektivu poput: `ja cu kasnije ubosti jaci CPU u tu plocu` - je glupost, najveca.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Da je AMD sranje i da od njih ne uzimash ni cpu ni gpu,ako je moguce intel+nvidia,tako ce raditi kako valja,amd nekad i ne radi. Krace receno,malo se zaneo u raspravu :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Imam amd phenom II X6 1090T vec godinu i sedam meseci mogao sam da uzmem intel ali nisam hteo.... za tih godinu i sedam meseci cpu nikad nije pravio probleme a oc je od prvog dana na 4ghz....
Kupi ono sta ti odgovara i sta zelis da pise kad ukljucis cpu-z
ce i fx4100 da zavrsi posao tako da uzmi ono sto ti mislis da treba,kukaju ljudi los buldozer ,mozda jeste mozda nije zavisi iz koje perspektive gledas, ali ce svakako da zavrsi posao oko igara filmova i fb igrica.samo se opusti spremi parice i pazari sta ti ti odgovara
pozzzzz edit i da zajebi tamo neke benchmarke kad kao obican i prosecan korisnik neces primetiti bitnu razliku,a i sta kao 4019 i 4256 poena je ono kao rzlika nebo i zemlja(brojke sam lupio)
Znam da si stavio smajli, ali ne znam kako da reagujem na ovaj komentar? Ako si citao prosli moj komentar koji ima veze sa temom, poenta je sto se daljnjeg upgrade-a tice, ako uzme i3 imace kasnije otvorenu opciju za cak DVA CPU-a!!! 1. i5 2. i7 Kod AMD-a ce moci da upgradeuje sta? X6 koji globalno nije neki upgrade sa X4 Phenom ili pak BULDOZER FAIL??? Sta je vama ljudi? Hejtovanje poput ovakvih komentara ti ne stoji, nemoj samo tako da skreces paznju na sebe djoko, jer vidis kako biju one dve DEKE, sami sebi lizu ****. ______________________________________________________________________ Ontopic, lol za FX predlog.
:: Da je AMD sranje i da od njih ne uzimash ni cpu ni gpu,ako je moguce intel+nvidia,tako ce raditi kako valja,amd nekad i ne radi :: Krace receno,malo se zaneo u raspravu : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Čekaj, a ti misliš da AMD nikada neće izbaciti ispravljenog Buldožera? Pa i prvi Fenomi nisu bili skoro ni za šta, a Dvojke, iako već prilično matore i dalje su konkurentni u srednjoj klasi, koja se najviše kupuje. Tome je, naravno, kumovao i neuspeh Buldožera, jer u ovom trenutku nama mnogo izbora za apgrejd kada je AMD u pitanju. Ali (valjda) neće ovakvo stanje trajati dugo. S druge strane, ako sad uzme i3 i neku bedu od ploče, napraviće sebi magareću uslugu kad/ako bude hteo da pređe na i5 ili i7. I sam si imao 2500K i znaš da je greota štedeti na ploči za takav procesor.
I ti mislis da je to pametno? Kaciti i5-i7 na nekoj H67 ploci, na primer?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Znam da si stavio smajli, ali ne znam kako da reagujem na ovaj komentar :: Ako si citao prosli moj komentar koji ima veze sa temom, poenta je sto se daljnjeg upgrade-a tice, ako uzme i3 imace kasnije otvorenu opciju za cak DVA CPU-a!!! :: 1. i :: 2. i :: Kod AMD-a ce moci da upgradeuje sta? X6 koji globalno nije neki upgrade sa X4 Phenom ili pak BULDOZER FAIL??? Sta je vama ljudi :: Hejtovanje poput ovakvih komentara ti ne stoji, nemoj samo tako da skreces paznju na sebe djoko, jer vidis kako biju one dve DEKE, sami sebi lizu ****. :: _____________________________________________________________________ :: Ontopic, lol za FX predlog :: :: :: Da je AMD sranje i da od njih ne uzimash ni cpu ni gpu,ako je moguce intel+nvidia,tako ce raditi kako valja,amd nekad i ne radi :: :: Krace receno,malo se zaneo u raspravu : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.