ok, vidim, skroz je ok ta ploca, ali logicnije je da treba imati poverenja pre u ASUS nego MSi, ali i ovaj MSi je ok svakako. Z77 ili Z68, totalno je svejedno, ali ja bih pre gledao ASUS, dodose vec si se izuo dodatno, malo je skuplji, zavrsava posao i ova, bolje i to nego ASSRock.
:: Pa vec sam izdvojio 100 xD Nego koja bi maticna bolje legla za 100eu uz ovu konfu :: :: Nekako sam vise poverljiv prema MSI, zato jer mi je stari komp sa njom, a do sada nisam imao ni jedan problem sa njom.
:: Bilo bi lepo, ali asus i ne nudi bog zna šta za 100e, bolja mu je ova msi :: :: :: :: moj ti je savet da ne stedis na ploci nikako, izdvoj 100eu i uzmi neku ASUS, zajebi MSi, to se uzima za AMD:) :: :: :: :: ::
Dobro ti je tako, ne bi ja tu ništa više dir`o, na bolje napajanje ne treba žaliti apre a ssd je isto lepo imati, osim što bi možda mogao uzmeš jedan modul memorije od 4gb i uštediš 10e, ta 2x2 ti je malo skupa. Pogledaj malo po forumu i koji ssd-ovi valjaju, ja i ne pratim nešto.
:: Ok, znaci odluceno je! Ovo ce mi biti konfa. Sutra cu je uzeti tako da ako imate neke last minute suggestionse postavite ih x :: :: Hvala svima na pomoci i savetima, srecno i pozz :: :: ::
Najbolji izbor ti je Kingston Hyper X modul od 4GB koji košta oko 20€ i SSD Samsung 830 od 128GB za 100€ ... bolje nema. I da, matičnu ploču možeš jeftinije jer ni na toj od 105€ nećeš overklokovati bolje nego na nekoj ispod 100€. Matične za Intel i overklok su iznad 150€. To UZMI U OBZIR prilikom kupovine. Smanji cenu matične na uštrb dobrog SSD-a ... uzmi tu 4GB memoriju i sve ostalo o.k. GRAFIČKU ne komentarišem ... to je vidim individualna stvar i tu se NE ŠTEDI (!) na žalost
Nije ploča tako loša, ako su dizali na njoj i7 preko 4,5ghz za test može valjda i i5 na 4ghz da izvuče za svaki dan sa solidnim hlađenjem. A i bilo bi malo smešno na procesor od skoro 200e da ide ploča od 50.
Vidiš, kod većine kompjuterske opreme performanse rastu logaritamski u odnosu na pare, možeš i na relativno povoljnim pločama da izvučeš solidan overklok, na onim preko 150e već možeš da ih teraš blizu maksimuma a da bi izvukao sve što se izvući može već moraš da daješ neke blesave cifre o kojima mi normalni korisnici ne volimo mnogo da razmišljamo. Na stranu koliko je takav sport u skladu sa zdravim potrošačkim razumom. Sllična situacija je i kod SSD-ova sad gde za onaj samsung 830 daješ 100e a za neki nešto malo brži moraš i duplo više da se otvoriš, tako je bilo i sa onim ekstra brzim hard diskovima na 10.000rpm, a da ne pominjem fensi memorije na nekim mega giga ultra hercima od kojih imaš sumnjive koristi u realnom radu.
S grafičkim kartama je već dosta povoljnija situacija, nekad se desi da je duplo skuplja karta čak i više nego duplo brža, osobito u nižem segmentu tako da ova investicija ovde i nije tako blesava, dobiće dosta za svoje pare a ako misli da se igra - treba mu solidna grafička. Pored toga, nije dao 400e za kartu, niti mu je najskuplja komponenta u sistemu što se prilično često viđa. A baš ovu sam mu preporučio zato što je jeftina i što je msi izgleda stavio na PE varijantu dobra memorijske čipove koji mogu dosta više da se klokuju od ostalih modela. Time može mnogo da dobije na performansama jer karta ima potencijala za više ali je guši 128-bitna magistrala i ovako će da dobije mnogo lepe performanse koje bi nvidia inače solidno naplatila.
:: :: Kažemo da je RAM skuplji i da je SSD loš izbor :: :: Najbolji izbor ti je Kingston Hyper X modul od 4GB koji košta oko 20€ i SSD Samsung 830 od 128GB za 100€ ... bolje nema :: I da, matičnu ploču možeš jeftinije jer ni na toj od 105€ nećeš overklokovati bolje nego na nekoj ispod 100€. Matične za Intel i overklok su iznad 150€. To UZMI U OBZIR prilikom kupovine. Smanji cenu matične na uštrb dobrog SSD-a ... uzmi tu 4GB memoriju i sve ostalo o.k. GRAFIČKU ne komentarišem ... to je vidim individualna stvar i tu se NE ŠTEDI (!) na žalost
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.