Izgleda da sam pogrsio forum ja sam mislio da je ovo it forum! Sad mi i jos i pretis?Da ti posaljem broj telefona pa da se dogovrimo gde da se nadjemo pa da me odrobijas?Deca se kurce preko tastarure...
Nema ništa ni da se komentariše, karta je solidna, mali potrošač, tiha, hladna i odličan oc potencijal, sigurno vredi 130e ako već nemaš za 7850 1GB.
:: I5 3570k,odlicno :: :: Gtx 650 ti necu komentarisati,ali dobro ocigledno je dzifors DZIFORS :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Za 130e a da je novo i nema baš, 7770 je jeftinija ali slabija i loše se klokuje, 6870 je slično nešto ali ako se negde i nađe većina izvedbi je bučna a klokuje se skoro pa nikako, gtx560 više troši a klok isto nije ništa posebno jer je već fabrički dignuta.
Ovo da u gaming konfiguraciju u principu ne ide skuplji cpu nego gpu se slažem osim ako je neka investicija za budućnost sa apgrejdom u planu.
:: Da ima mnogo boljih resenja od nje :: :: To je pod 1,a pod 2,gaming konfa za 60k a u srcu nje gtx 650ti?Bar hd 7850 1gb, da namakne :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
ALi opet ta prica o OC,mislis da ce lik da klokuje?Koliko ljudi klokuje GPU?
Iz tog razloga msm da su gtx 560(non ti)i hd 6870(ima powercolor,ubacio sam u nekoliko modela)i dosta je hladnija i tisa,cak nije ni referento sranje,nego kao neki njihov hladnjak.
Jesu one starije generacije i trose vise,ali prosto brze su karte i napajanje ce biti ok(koje definitivno nije komponenta na kojoj treba da se stedi).
Nzm pre bih uzeo i hd 6870 i gtx 560(non ti).
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Naravno da nema konkurenciju i licno ispod toga stvarno ne bih isao.Ako bi nekako mogao 3570k i nju to bi bilo odlicno,ovako daje 20e za osetno manje performanse,sta god uzeo bilo gtx 650 ti ili hd 6870(gtx 560).
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Slazem se, zato bih licno kopao i nogama i rukama na njegovom mestu, za kombinaciju 3570k i 7850.
:: Naravno da nema konkurenciju i licno ispod toga stvarno ne bih isao.Ako bi nekako mogao 3570k i nju to bi bilo odlicno,ovako daje 20e za osetno manje performanse,sta god uzeo bilo gtx 650 ti ili hd 6870(gtx 560)
Pričamo koja karta je bolje rešenje, ako se sve uzme u obzir 650Ti je bolje rešenje.
Al ajde čak i da ne uzmemo oc u obzir, da li su 6870 i gtx560 brže karte? Osetno nisu, osim u par naslova gde sumnjam da je do drajvera i očekujem da se situacija popravi Da li su efikasnije? Nisu, 650Ti trenutno ima najbolji odnos fps/watt na tržištu. Da li su hladnije i tiše? S osvrtom na prethodno - taman posla.
I ti bi i dalje uzeo referentni Powercolor sa godinom garancije manje umesto tradicionalno dobro odrađene MSI PE zbog uštede od tri evra i u najboljem slučaju isto toliko fps više? Izvini, ali to meni nije baš najlogičnije.
Proteklih par dana čitam reviews za sve komponente koje ste naveli i sledeća konfiguracija mi pada na pamet:
Intel i5 3570K - Kapiram da je korektan odnos cene/kvaliteta, a i na testovima dere FX 4170, 6100 i slične, tako da kapiram da vredi tih para, jer su 955/965 prevaziđeni, a FX serija isti po performansama.
Gigabyte GA-B75M-D3v - Cenim da mi ne treba ništa bolje od ovoga, korektna entry level matična.
8 GB Kingston DDR3 1600 MHz - Default RAM
Radeon 7850 MSI OC 1GB DDR5 - Deluje mi kao apsolutni best buy atm, teraće WoW i SC2 lagano, a i jače igre.
Bilo koji HDD od 500gb, jer mi ne treba mnogo prostora, pa bih tu uštedeo, a možda ne bih ni uzimao HDD.
Samsung DVD RW za 1700 din.
Chieftec BM-01B-OP - Već imam isto za stari komp, prezadovoljan sam izgledom.
Što se napajanja tiče, pojma nemam. Mislio sam nešto tipa: 650W LC Power.
Molim vas, ukratko mi recite šta mislite o ovome, i recite ako nešto ne valja. Cena malo premašuje ono što sam u startu mislio da odvojim, al` bih se otvorio za tih nekoliko hiljada jer mi deluje da dobijam mnogo više na performansama.
Best Buy ili ne ja nebih isao na tu varijantu a druga stvar nije dzabe ta cena,mamac za kupce,imas na benchu temu ,procitaj o cemu se radi.. Ja samo mogu da ti kazem koliko para toliko muzike u svakom pogledu (performanse,kvalitet,stabilnost,podrska)
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Znači 660GTX, ako već neću uzimati 7850? Mada uzeo bih je, pa ako pravi problem sa black screen-om, lako ću je zameniti za ispravnu ili doplatiti za neku drugu.
Ne znam, kao što kažeš, koliko para - toliko muzike. Na kraju umesto 60.000 pucam 70k+ :)
Btw, jel ok ovo napajanje koje sam spomenuo, ili da ipak uzimam neki cooler master/chieftec?
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Twin frizerska 660 je skroz ok, hladna , tiha i ima odlicne performanse. Fabricki je OC i nema mesta za vise (to je to sto kupis) ali je osetno jaka da ne shvatis pogresno. To su moji utisci ukratko.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Znači 660GTX, ako već neću uzimati 7850 :: Mada uzeo bih je, pa ako pravi problem sa black screen-om, lako ću je zameniti za ispravnu ili doplatiti za neku drugu :: :: Ne znam, kao što kažeš, koliko para - toliko muzike :: Na kraju umesto 60.000 pucam 70k+ : :: :: Btw, jel ok ovo napajanje koje sam spomenuo, ili da ipak uzimam neki cooler master/chieftec?
Ajde ne seri vise majke ti, dosadan si kao proliv...
:: Da dodjem licno kod tebe, da se uverim u sta? Pa druze, jel si ti normalan :: Jos trebam nekog da odrobijam zbog hardvera, poznavajuci sebe.. :: :: :: :: Sto raspravo o hardveru sustas na licni nivo `Iz tvojih postova zakljucujem da ne znas da predjes ulicu, ne pada mi napamet nesto sire da ti vise objasnjavam :: :: Cemu prozivanje?Dodji slobodno kod mene pa se uveri da je dota2 zakucana na 60.. :: :: Pa mi onda reci kako se prelazi ulica licno a ne da se kurcis i vredjas preko it foruma jadno.. :: ::
Imaj na umu da se taj msi 7850 1gb trenutno prodaje kao alva jer stvarno nudi daleko najbolje performanse za 150e, tako da nije ni čudo da ima ljudi sa problemima, pogotovo što je to običan model a ne neki twin hawk power edition trte-mrte. Probaš kartu, pa čak i u slučaju da bude nekih problema zameniće ti je odmah, a ako ne budeš hteo više da se cimaš sigurno možeš i da im doplatiš za gtx660 pa opet ništa ne gubiš.
jeste brza karta od 7850...ali ne zaboravi da je ova koja se trenutno prodaje najbolje oc edition,i ne zaostaje previse za gtx660,iako je nvidia napominjem nesto brza....ali sa druge strane i skuplja je 60-tak evra,tako da sam proceni sta ti je najbolje ciniti...ova 7850 je hladna,ne cuje se i ne trosi mnogo,a i ova twin frozr isto tako hladna i ne cuje se,doduse nesto malko vise trosi od radeona...ti lepo saberi,oduzmi,proceni da li imas novca za nvidia-u koja je malo boljih performansi,pa uradi kako mislis...
Ova gotova konfiguracija na akciji dana mislim da ima sve što si ti hteo da uzmeš. Zovni pa proveri samo koja je tačno ploča i napajanje unutra pa izračunaj da li te jeftinije izađe.
Duplo skuplji procesor i duplo skuplja ploca u ostalim intel + nvidija predlozima a to se ustedi na grafickoj karti?!
Karta radi 65 -70% svega sto se tice igara, procesor ram i sve ostalo zajedno je 30-35% , sem u slucaju kad je igra naglaseno procesorski zahtevna, kao strategije i slicne igre koje cine 5% svih igara na trzistu...
Dobio si dosta predloga u raznim varijantama pa sam izeberi i presudi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sutra idem po kompjuter, pa me zanima jedna stvar: koliko je bučan Intel i5 3570K sa stock coolerom?
Znam da se npr. Phenom 965 BE čuje kao avion sa stock coolerom (čak i sa Cool n Quiet), i to mi je jako iritantno. Naravno, uvek postoji varijanta da menjam stock cooler, što bih i uradio, pitam iz čiste radoznalosti.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.