Kupovina novog iMac-a (early 2013, da ga tako nazovem)
STRANA 2 OD 3
VMARC
Ako ti nije skupo...
19.01.2013. 03:30
status: user broj poruka: 9435
Kupi E-MU 0404USB i zavrsi sa pricom oko obrade zvuka. Ako zelis, mogao bih i da ti organizujem da vidis kako radi pod OSx-om. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Aj ti nakaci Thunderbolt display na PC (treba ti ploca od 200- 300 evra).
Pozdrav!
:: Sanjariš malo. Nema tu `najkvalitetnijih komponenti`, sve je podjednako kvalitetno i podjednako podložno kvarovima kao kad kupiš odvojeno komponentu u radnji :: :: Zar hoćeš da mi kažeš da je taj i5, Nvidina karta i Kingstonov ram nekako kvalitetniji od ovoga što mi koristimo? Daj ne budi smešan... :: :: Ti i drugar niste baš dobri u matematici ako vas izadje skuplje PC mašina.. :: :: Jedno je da se kupi iMac u USA, a drugo je 30% skuplji ovde. Već je ustanovljeno da za 2000 evra može i7 PC da sklopi i da uzme Apple Thunderbolt displej :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: ma brate nemoj da im se pravdas sto kupujes mac, moj ortak kupuje isti taj i seli smo i napravili racun - PC bi ispao jos skuplje da se stavljaju najkvalitetnije komponente kojih ima u macu (i da platis original windows :: :: kuciste je aluminijumsko, apsolutno bezumno (sto nije mala stvar), ogroman monitor perverzno dobar, stabilan OS, bezicni pederaj tastatura i mis, sve u svemu dizajnersko remek delo + funkcionise besprekorno. :: :: nazalost ne mogu da ti pomognem za ove fusion drive, nisam upucen
Hvala druze! A gde da nadjem tu zvucnu kod nas i koliko kosta? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Kupi E-MU 0404USB i zavrsi sa pricom oko obrade zvuka. Ako zelis, mogao bih i da ti organizujem da vidis kako radi pod OSx-om :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Dell UltraSharp U2312H :: ::
Nema mnogo da se cita, dva kratka pasusa, ali dovoljno.
Sve to lepo zvuci, ali mislim da danasnji hardware bas i nije spreman za takav zalogaj...
I jos jedna stvar... Na Windowsu bar, ne znam za Mac OS X kako fukcionise po tom pitanju, kad bi stavili 4K rezoluciju (3840x2160) ne na 15` monitor nego na neki standardni 23/24`, mislim da bi bilo toliko sve sitno da ne bi moglo ni da se radi na njemu.
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
7970 moze da izbaci 4096x2160 rezoluciju, ne znam sto bi bio problem...
:: :: Sve to lepo zvuci, ali mislim da danasnji hardware bas i nije spreman za takav zalogaj.. :: : :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
U principu, mozes da je juris i polovnu. Kosta ispod 200 eura, (180 pominju na rumskom), moj brat je pre dve godine platio nesto ispod 200. Evo ti link, pa pogledaj sta kazu o njoj.
Uvoznik je bio Computer Dream (rade Creative, koji je vlasnik E-MU), mozda ces morati da sacekas uvoz, mada ti kazem mozes slobodno da juris i polovnu, to je kvalitetan uredjaj.
:: Hvala druze! A gde da nadjem tu zvucnu kod nas i koliko kosta :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: Kupi E-MU 0404USB i zavrsi sa pricom oko obrade zvuka. Ako zelis, mogao bih i da ti organizujem da vidis kako radi pod OSx-om :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Dell UltraSharp U2312H :: :: :: ::
:: :: I jos jedna stvar... Na Windowsu bar, ne znam za Mac OS X kako fukcionise po tom pitanju, kad bi stavili 4K rezoluciju (3840x2160) ne na 15` monitor nego na neki standardni 23/24`, mislim da bi bilo toliko sve sitno da ne bi moglo ni da se radi na njemu :: Na OSX je kompletan gui pruredjen za displeje visoke rezolucije (npr. MBP Retina)
@VMARC Ok... Hvala! Mada dosta mi je 180e na sve ovo... Ova creative extreme X-Fi Audio mi je odradjivala super posao, a kostala 70e... Jel nema bas nista jeftinije od externih zvucnih kartica a da radi na iMac-u? Ne treba mi za sada stvarno nista profi sto se toga tice...
@all Ne zna se kada ce Apple ubaciti 4K resolucije u iMac-ove, ali me cisto zanima da li ce to biti bas nesto revolucionarno kada urade (3840x2160 naspram trenutnih 2560x1440), a u pitanju je ista dijagonala 27`. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Aha... A sta ih sprecava da stave retina display i na iMac? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Sledeci refresh iMaca nece pre kraja godine sigurno, a i tada je pitanje oce li doci Retina u njih :: :: ::
A po nekom vasem misljenju da li ce biti to neka ogromna razlika kada se predje sa 2560x1440 na 3840x2160 rezoluciju? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Koliko se secam pricalo se da ih u aktuelnoj generaciji nema zbog problema sa proizvodnjom iako su bili u planu. :: :: ::
Svaka cast! Pravi izbor. Garantujem ti da ces imati osecaj da nikada u zivotu nisi seo za brzu masinu. To sa fusion drive prosto leti! Ako ti treba nekakav savet, imas moj mail...
:: Narucen je iMac! U pitanju je ovaj model, kao sto je i receno na pocetku, samo sto je umesto obicnog harda narucen `Fusion drive` (SSD+HDD) :: :: http://www.istyle.eu/rs/mac/imac/imac-27-quad-core-i5-2-9ghz-8gb-1tb-11293.htm :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Hvala svima! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Evo da se pohvalim da je konacno (posle nesto vise od dva meseca cekanja) stigao iMac... :)
Pitalo me je par forumasa jel stigao iMac, koliko se ceka, kako sam zadovoljan, da postavim neki review... Prezadovoljan sam, masina je san snova zaista... Kako izgleda, kako radi - nemam reci...
Sto se tice cekanja receno je do 45 radnih dana (dva meseca) i tako je i bilo. Zaista je ogroman broj narudzbina Apple proizvoda u celom svetu i kako je ovo BTO (Build To Order) masina jer sam na najjaci osnovni model dodao 1TB Fusion Drive, cekanje se sa 2-3 nedelje produzilo na 2 meseca. Nisam mogao da verujem kada sam video kolicinu porudzbina Mac racunara u iStyle-u... Ako je toliki broj narudzbina kod jednog od reselera u majusnoj Srbiji mogu misliti koliko je tek porudzbina sirom sveta... Ovih dva meseca cekanja i nije za cudjenje...
Sutra cu postaviti par slika koje sam napravio prilikom unboxinga... :) Sto se tice review-ova toga imate ne netu koliko hocete... :)
Pozz
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.