Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Moja konfiguracija
STRANA 2 OD 2
alrad 28.03.2013. 00:20 #484756

status: user
broj poruka: 4864
@djoko
Ako nikoga ne branis, zasto imas potrebu da reagujes odmah na taj nacin?
Ja navedem sta su mi radili, a ti odmah skocis s tim stavom `ma ne, super su`.
Ako ti nisi imao problema, lepo za tebe, ali pusti nas koji smo imali da kazemo sta imamo. Sto ti smeta istina?

Drugo, to s njihove strane nije samo glupo i bezobrazno, nego i striktno protivzakonito, i zbog toga ce neko ici u zatvor.

@Prasinar
Skocio si par meseci u proslost i u moju kantu za djubre...?
Uostalom nije ni bitno. Za takve stvari mora da se zna PRE kupovine, ili ide ono sto rekoh gore.
Da sam znao odmah ne bih ni kupio, a ovako je to prevara teska 400 eur. I to je sustina.

@pokretac
slobodno naruci u Emiju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin Zaostali 28.03.2013. 01:09 #484763

broj poruka: 234
Trebate shvatiti gde zivimo, kakva prava imaju kupci...
U normalnim zemljama kupac je glavni, mozes da vratis, menjas, radis sta hoces, samo nemoj da unistis, ostetis..., a kod nas se ne zna ni sta je garancija.

Ako se uredjaj pokvario u garantnom roku, nije dovoljno samo otkloniti kvar, vec treba i ispostovati kupca, covek se mozda nervirao radi kvara, izgubio dragoceno vreme, trpio mu posao..., na posletku slagali ste ga, garantovali ste kupcu da ce uredjaj raditi bez greske... Za poslodavca je dobro ako prodje samo sa popravkom i iskrenim izvinjenjem.

Medjutim kod nas kad kazes da trebas reklamaciju, gleda te `kiselo`, cekas danima na poravku ili odgovor, a uredjaj ti je mozda potreban odmah..., daju ti nekakvu zamjenu koja ti se mozda ne svidja, ubedjuju te kako ventilator nije bucan ili ce to ulje resiti..., na posletku ne uvazvaju ljudima garanciju radi nekave nalepnice.

Dantes verovatno si ti robu narucio u emmiju 28.03.2013. 01:19 #484764

broj poruka: 492
a winwin ti stigao racun tj i sama roba je samim tim iz winwin magacina? ako je tako ja sam isto lose imao sa winwinom iskustvo a emmi i winwin su ti dve strane istog novcica
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition
Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel
Miskonius Re: hehe 28.03.2013. 01:35 #484766

broj poruka: 4420
Probao Win Win?

http://goo.gl/AWkfF

:: U svakoj prodavnici su mi rekli da nema te Sapphire 7870 karte, a to mi je bio prvobitan izbor
::
Simon72 ... 28.03.2013. 02:03 #484768

broj poruka: 2799
Alrad bio sam u istim sutacijama ali sa nekim drugim, no svejedno dajem podrsku.
Evo jedino što mogu, iako ja nikad nisam imo probleme s njim , je da necu više ništa uzimati od njih dok ti ne reše to što su ti napravili.
Pozz.

alrad 28.03.2013. 02:59 #484769

Win, Emmi, Uspon, Practic, Alti, sve je to isto.
Kupim u Emiju, zovem info telefon, jave se Dragana ili Biljana iz Altija.
Zovem PC Practic, kaze dobar dan, izvolite, ovde Dragana ili Biljana.

Ali nisu one krive, one jos i rade svoj posao. Kriv je tamo neki vlasnik ili direktor, ili odbor, ili sta vec imaju.

Zato je ovo sto kaze Jammin veoma tacno. Nije problem u imenu, nego u mentalitetu.

I nije to samo zelja da se neko prevari. To je i neka neobjasnjiva neprofesionalnost koja je na obostranu stetu.

Evo jedan primer:
Narucio sam univerzalni Spire kuler u Win-u. Kad su mi javili da je stigao odem da pokupim i imam sta da vidim -
nije to taj, nego neki sto moze samo za Intela. Kazem ja to njima, i oni mi vrate pare odmah, tu na licu mesta.
I pitam, ima li svrhe da pitam u Emiju, a covek mi `ladno kaze da nema jer je isti uvoznik i da sigurno i tamo imaju pogresan kuler.
Vratim se kuci, posaljem mejl u vezi problema, sve lepo i fino objasnim, i sta? Nista. Nema odgovora.

Zaboravim ja tu pricu sa kulerom na par meseci, i trpim buku, verujucu u ono sto sam cuo.
I onda jednog dana, ne da mi nesto mira, zovem Emi i pitam. I vec pretpostavljate...
Svo to vreme su imali pravi kuler i ono sa pogresnim je bila izolovana greska.

Ali takvih izolovanih gresaka ima jako mnogo. Ovo je samo jedan delic.
Sta sam sve video dok bijem bitke oko ovih stvari koje treba da vratim, to je toliko neverovatno da me uopste ne cudi ako mi neko i ne veruje.
Koliko amaterizma, indeferentnosti, nedostatka volje i zelje, bezobrazluka, i cega sve ne, ima, to je strasno.

Eto, na primer, uz tu nesrecnu tastaturu mi nisu poslali ni garantni list, ni fiskalni racun.
Pa sta jos treba kad izostaju tako osnovne stvari?

Sta su mi samo za nju radili, muka mi je i da pricam.
Uzeo je kurir, odneo negde, prolaze dani, nedelje, niko nista ne javlja. Zovem info, daju mi telefon valjda servisa u Bg, tu se niko nikad ne javlja, zovem opet ove, tako pet puta. Ovi kazu (Dragana i Biljana) da su pitali servis pet puta ali da nemaju odgovor. Onda jednog dana nekim cudom dobijem nekog u tom servisu. Kaze, mi smo vama slali tastaturu ali niko nije upisao vas broj telefona a niste bili kuci pa vas kurir nije nasao, i nalazi se kod Aks-a. (A i broj licne karte mi imaju, a kamoli telefon, jer sve narucujem preko sajta).
Zovem ja AKS u Bg-u, kaze nije to kod nas, to je u centrali u Novom Sadu. I dobro, sta cu, zovem ja Novi Sad, kaze ma jok, kakvi, to je bilo kod nas na proveri i vraceno je u Beograd. I zovem opet Aks ovde, i (tek) ovaj put mi kaze da je vraceno u Zemun, u Alti servis. Opet ja servis, ali sad opet nema nikog. I opet zovem drage mi Bilju i Dragu (pozdravljam vas drage moje), i opet sve ispocetka. I vise ne znam ni sta je bilo, tek jednog dana mi jedna od njih dve javi da ce da mi vrate pare i da posaljem broj racuna Emiju u Novom Sadu(?), i tamo su mi najzad uplatili. To je sve trajalo oko mesec i po. Sto je najgore, tu tastaturu nisam ni hteo da menjam nego da je vratim po prekidu ugovora na 14 dana, samo sto to nisam uspeo nikome ni da objasnim u celom ovom kosmaru.
Eto. I to prica o samo jednoj tastaturi od 700 din. Koliko puta treba ovo pomnoziti da bi se dobilo ukupno stanje?

Zato ne verujem ovima sto pricaju da su narucili tonu robe, a nisu imali nikakav problem. To je prosto nemoguce.

I nemojte da ispadne da sam samo Altomrzac, i iz nekog posebnog razloga.
Ne znam ko je uvoznik za Monitor, ali nema ni veze, jer sam ih danas ispljuvao zbog razloga koji nemaju veze sa uvozom. Ljudi su jednostavno bezobrazni. Ili im je svejedno, sto je meni dodje nekako isto.

Fali vam dusa, gospodo. Fali vam znanje. Fali vam postenje i moral. Fali vam mozak.

@Simon
Hvala ti. Samo jedan opsti bojkot bi mogao da resi ovu krizu.
Dantes ne znam brate 28.03.2013. 04:07 #484772

ja licno nisam imao velikih problema sa emmijem,istina je sto kazes za info servis mada sam ja samo mejlom sa njima pricao,a roba mi je iskljucivo stizala preko city expressa tako da ne znam kako je tvoje zaglavilo kod aks kurirske,mogu samo da ti potvrdim da su i meni spucali za tastaturu posto su mi poslali iz winwina i stigla je puna prasine i verovatno je pakovanje bilo otvoreno i na displeju,nisam posle toga nista narucivao al ti mogu reci da cu im u komentaru kod porudzbine poruciti da mi ne salju iz winwin jer mi od njih ne treba ni ladne vode,ako ne ucine ja cu im il vratiti il vise necu kod njih porucivati,jbg brate oni prakticno drze monopol posto je alti glavni svima u mom gradu za robu,tako da mi nemamo puno izbora osim da tu pazarimo,bar dok nam ne omoguci paypal da odemo u svet,do tad smo nazalost robovi nuzde. a za servis necu ni da trosim reci imam svog privatnog majstora kome jedino verujem i za koga znam da me nece zajebati,tako da dok sam ja ziv moj komp nece videti servisa u bilo kom servisu u srbiji,i da kolko znam ako nema fiskalnog racuna na pakovanju u kome ti stize roba nemas zakonske osnove da platis tu robu a ni on ne sme da ti je preda
Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition
prashinar Re: 28.03.2013. 06:27 #484773

broj poruka: 517

Izvini, ali moram da pitam. Raspitaš li se ti o tom i tom proizvodu koji i kad kupuješ ili očekuješ da ti u ovoj državi (ne zemlji, nego državi) svako pročita sva prava prilikom kupovine i celu garanciju? O toj prokletoj nalepnici se brujalo i kada sam ja kupovao komp, a to je bilo pre skoro 4 godine. I šta je prevara? To što si ti skidao nalepnicu ionako pošto na njoj piše da se ne skida? A pomenuo si da si ih zvao i da bi ti to oni sredili,a li je tebe mrzelo da ideš tamo? Jesi to napisao? Drugo, meni su u Emmiju lepo zamenili dve grafike i dali mi treću isto. Nikakvih problema. A evo, ovi iz WIn Win-a me zavlačili jer sam preko njihovog sajta u outlet delu našao grafike 8600 za 300 dinara, pa su se vadili kako je to greška i kako je sistem izbacio stare cene(?!) grafika. I onda su mi nudili nešto drugo po, kao, povoljnoj ceni u zamenu. Dalje, sastavih drugarici komp, uzeto sve u Emmiju, a onda se setih da nemam ventove za kućište. Pošto je bila subota uveče, a emmi tada ne radi, skoknem do win win-a u komšiluku, uzmem dva venta, i rezultat je da jedan od tih ventova sada brljavi... Da sam ga uzeo u emmiju sada bi mi ga zamenili. možda :D

I da, čak i samo ljudi koji rade u emmiju imaju problema sa sopstvenims ervisom jer sam zvao emmi da se raspitam oko kupovine kulera za grafiku, neki twin frozr ako ga imaju. I lepo mi ljudi kažu da od servisa ne mogu da očekuju ni pastu za procesora.

Svaka emmi prodavnica ima mail i telefon. To što si ti zvao info liniju je druga stvar.

Svako dobro. Zop

:: @djok
:: Ako nikoga ne branis, zasto imas potrebu da reagujes odmah na taj nacin
:: Ja navedem sta su mi radili, a ti odmah skocis s tim stavom `ma ne, super su`
:: Ako ti nisi imao problema, lepo za tebe, ali pusti nas koji smo imali da kazemo sta imamo. Sto ti smeta istina
:: Drugo, to s njihove strane nije samo glupo i bezobrazno, nego i striktno protivzakonito, i zbog toga ce neko ici u zatvor
:: @Prasina
:: Skocio si par meseci u proslost i u moju kantu za djubre...
:: Uostalom nije ni bitno. Za takve stvari mora da se zna PRE kupovine, ili ide ono sto rekoh gore
:: Da sam znao odmah ne bih ni kupio, a ovako je to prevara teska 400 eur. I to je sustina
:: @pokreta
:: slobodno naruci u Emiju.
Dexter013 EMMI , moja iskustva 28.03.2013. 10:19 #484790

broj poruka: 17098
Svugde moze da se desi da zapne, ali realno cela pc berza kupuje u emmiju,
ja licno vec eto skoro 3 godine,
uzeo ceo svoj komp sem grafike, kao i dunjin i jos jedno 5-6 masna za prijatelje i rodbinu sklopio i kupio iz emija, nikad nijedan problem se nije desio za eto neke recimo 3 godine.

Cak sam imao i jednu reklamaciju gtx 460 se pregrevala ali je radila ok,
zamenili mi za nedelju dana o njihovom trosku i postarina i sve za 6870 bez ikakve doplate.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Alrad 28.03.2013. 10:23 #484791

broj poruka: 6876
Ja uopste skocio nisam,nego sam u tom trenutku usao na berzu video odgovor i odgovorio,niti sam sedeo i cekao tebe kao zapeta puska ni ti sta.

Ako si imao problem,jbg desava se ima kretena svugde,sto se tice gotove konfiguracije ti si kriv.
A lik jos poziva na opsti bojkot :)
Nazalost,od toga nema nista.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

alrad 28.03.2013. 16:33 #484872

O tom konkretnom proizvodu nisam se raspitao iz tri razloga.
Prvi je sto sam mislio da su mracna vremena ucenjivanja neotvaranjem kucista iza nas. Pre toga sam bio na sajtu BC Group gde je jasno receno da racunar kupljen kod njih moze da se otvara bez ikakvih posledica po garanciju.

Drugi razlog je sto sam naleteo na tu naizgled povoljnu ponudu, koja se kasnije pretvorila u veoma nepovoljnu, i pozurio da uzmem dok se ne proda.

I da, ocekujem da mi svako procita prava. I jednoga dana ce se ljudima u ovoj zemlji citati njihova prava.
To nece biti toliko skoro dok god je vas koji ste na strani prevaranata a ne pevarenih, ali ce biti.

To sto sam skidao nalepnicu kada je vec bilo kasno, naravno da sam je skidao. Nego, sta cu? Nije me mrzelo da nosim, nego nisam mogao da im dajem raunar sa diskom tada vec punim vaznih podataka da ih neka budala obrise, da im dajem racunar da mi vezu zvucnu kartu koju nisu vezali, da im dajem da mi ubace drugu zvucnu i drugu grafiku, da im dajem da ciste prasinu, da im dajem da vise bude kod njih nego kod mene. I znali su da necu moci, to im je modus operandi.

Poslali su mi pokvareno kuciste. Javio sam im to. Nisu se udostojili ni da odgovore. Uzeli su mi novac za nista.

Sta ocekujete od mene? Da ih volim? Da cenim lopove? Da ih hvalim na internet portalima? Da im dignem spomenik?

Citate vi ovo, gospodo iz Emija, znam. Sto se ne javite ako mislite da lupam? Sto ne kazete nesto? Zato sto znate sta ste uradili. Zato sto vam nije bitno sta radite. Zato sto mislite da cete tako uvek moci da radite. Videcemo.

Raywen Kuciste 28.03.2013. 16:42 #484873

broj poruka: 14
A kakvo bi mi vi kuciste preporucili? Neko obicno jer ne zelim da potrosim puno za njega.
Dexter013 Jeftinija ali skroz ok 28.03.2013. 17:01 #484877

broj poruka: 17098
1. http://goo.gl/m1sd8 -> http://goo.gl/Mg2li
2. http://goo.gl/aI1CH -> http://goo.gl/YyGNY
3. http://goo.gl/cq27O -> http://goo.gl/vALfj
4. http://goo.gl/YBIu8 -> http://goo.gl/3LJXk
5. http://goo.gl/nHKhL -> http://goo.gl/6wSf9

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dantes Lepa ova kucista 28.03.2013. 22:21 #484962

ja licno glasam za zadnje,nego raywen hoces ti to sam sklopiti il ces emmi da ti sklapa ? moj savet ti je ako znas sastavi sam jer tako ces sigurno dobiti sve delove koje si platio sa svim papirima kablovima etc..
xbane @Raywen 29.03.2013. 01:09 #484984

broj poruka: 299
Sto se tice BUS-a,mozes ti da trazis i komponente koje si odabrao u Emmi-ju da ti poruce po istoj ceni koju si dobio u Emmi-ju (bar u Kikindi to mozes),samo prvo proveri te cene.
Imam tu gigabyte HD7870.....ledena karta(nije videla 56 stepeni,a uglavnom je u igrama 45-51 stepen....verovatno i najbolja pitcairn 7870-ka.Nisam slucajno uzeo bas nju).
Ako slucajno nadjes TahitiLE,nemoj da je stavljas na 6650gp3 ko boga te molim.Ta karta jeste jaca od obicne 7870-ke,ali trosi kao 7950-ka i `malo` ko bi je stavio na to napajanje.Uzmi neko 600-650w krsteno napajanje(tj neko koje ce ti dati stvarnih 500+w na 12v)
To da prodavci u doticnoj firmi veze nemaju sto se tice preporuka i hardvera...u tome se slazem

Raywen deo po deo 29.03.2013. 11:41 #485031

Kupovacu komponentu po komponentu, tako je sigurnije a Imam poznanika koji mi moze sastaviti komp. Uostalom, mogao bih I sam da ga sastavim ali ne zelim da rizikujem

A moze mi neko objasniti sta je ovo thermal paste, za sta to sluzi i zasto ga mnogi preporucuju?

Dantes termalna pasta 29.03.2013. 14:38 #485072

ti sluzi za prenos toplote sa kucista procesora na hladnjak procesora,al ako ces koristiti box cooler onda imas pastu vec nanesenu na hladnjaku i samo je potrebno da montiras kuler,ako budes koristio drugi cooler koristi tu pastu koju dobijes sa njim,a za to se vec mozemo dogovortit kako da stavis ako ti ortak sam ne odluci,ja kontam nakon vise istrazivanja da je malo kao zrno graska dosta da stavis u sredinu,posto bi sam cip trebao da se najvise greje pri sredini proceosora zbog strukture kakva je unutra,a i kolko se secam manja je sansa da se formiraju baloncici sto ustice lose na hladjenje,barem tako citao po netu,ima sigurno ovde neko vise iskustva od mene(ja sam za sada radio samo sa 4 procesora amd duron,amd athlon x2,amd phenom II x3 i sad intelov i5-3570k kod sebe, druge racunare koje sam sredjivao vise se ni ne secam kakve sam sve procesore sretao),pa sacekaj jos inputa za ovaj konkretan problem.
@xbane licno mislim da mu je bolje da preko neta naruci sam nego da koristi bus kao posrednika,ja sam u xeon uvek dobijao ponudu koja je veca od emmijeve ako mi naruce jer oce i oni isto da zarade,a u bus kolko znam od prijatelja jedino ako radis tamo mozes da sredis da dobijes za tu cenu koja je u emmiju,u svakom drugom slucaju gledaju da zarade sto je i njihovo pravo jer oni ne rade za dzabe .
Raywen narucivanje 29.03.2013. 18:38 #485130

Evo ja sam narucio sada Samsungov monitor, i sad mi se on nalazi kad udjem u porudzbenice. Da li to znaci da stize? Posto kad sam ga porucio malo su mi bagovali oni prozorcici.
xbane @Dantes 29.03.2013. 20:02 #485157

broj poruka: 299
Ne veruj `prijateljima` nego idi pa pitaj (naravno ne pitas onog prodavca u radnji nego u centrali....tamo gde je nekad bila radnja).Meni je to rekla menadzerka.I po ceni iz emmi zarade oni lepo.Pozdrav

Dantes verujem da ti je to rekla menadzerka iz moje ulice 29.03.2013. 22:22 #485179

al cisto sumnjam da moze ,eto pitacu opet druga koji tamo radi al s obrzirom da je isporuka besplatna nema logike da oni ne pokusaju bar malo da uzmu para,reci mi samo jesi ti nesto tako vec uradio tj jesi porucio preko njih i da ti je stiglo za istu cenu kao u emmiju? i ako znas molim te reci mi kako oni zarade ako ti ne naplate vise nego sto vredi? meni je ortak koji radi u bus rekao da oni mogu da poruce u alti i da onda to moze da se zaradi,jer ti kazu da je iz emmija a u stvari roba stigne od altija i samim tim profit ode njima a ti ostanes u uverenju da su oni u emmiju porucili i mislis da ti cine uslugu,mozda gresim al ako znas nesto vise reci mi jel zelim da znam kako je stvarno stanje kod nasih prodavaca.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs