Sada sam opet odradio test Bemchmark Lost Platet2 i Resident Evil 5 sve na max i sve je proslo kako treba a temperature su za GPU max 62 stepena a za CPU max 47 stepeni. Hajd` da vidim taj Unigine Heaven i Linx pa se cujemo.
Nisam pri kompu pa ako imas skajp pusti mi na mail pa se kuckamo veceras. Imas Unigine da skines sa njihovog sajta a za Linx guglaj, nije tesko naci. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
All memory i prati temperature ploce i procesora. Imas stock kuler?
@Dexter u pravu si, obicno procitam samo prvi post kada pisem preko dana sa telefona, zbog obaveza na poslu. :D P.S. Fala! br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Stavio sam 25 posto je sledeca 50 krugova, a kako vidim ovo ce da radi 24h. Sporo brate. Ne znam da li cu da imam zivaca toliko da cekam. Inace imam stock cooler. Za sada su temperature sledece: MBO TMPIN0 57 stepeni, TMPIN1 60 stepeni i TMPIN2 33 stepena CPU 62 stepena Tek je prosao prvi krug 20 minuta.
Noup, rekoh All memory. Tu gde ti pise 700 i nesto mb, pored ti pise All, pre pocetka testa klikni tu pa onda izvrti 30 krugova. Ovo sto si vrteo na 700 mb samo ti nije merodavno. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Stanje nepromenjeno nakon 3 kruga temperature su u potpunosti iste. Nisam do sada koristio ovaj program pa me interesuje sta se ovime dobija i cega je pokazatelj? Ovo ce da tera do zore. Mnogo brate.
Najvise se koristi za test stabilnosti sistema nakon overkloka cpu-a, memorije. Tri kruga ti nista ne znaci jer test moze da ti pukne i na 19-tom krugu. Ako ti prodje bar 30 krugova sa all memory, konfa ti je ok, tj plojka, memara i cpu.
Evo posle 17 krugova i skoro 3h i 30min situacija je nesto izmenjena. Maksimalna temperatura CPU-a je verovatno u nekom momentu bila 63 stepena dok je trenutna 62 i dalje a temperature MBO su ostale nepromenjene.
Mada razmisli malo o nekom aftermarket kuleru za cpu jer kad udari leto, tesko da ce ga stock ohladiti. Za grafu rekoh, Unigine, namestis sve na max i puknes Run a temp, klokove itd mozes da pratis preko AB. Da ne bi naklapali ovde, pusti mail. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Evo kondacno je zavrsilo. Do duse ne 30 kako si rekao jer nisam mogao da namestim odnosno nije ponudjeno 30 krugova nego 25 a sledeca je kao sto rekoh 50 sto bi stvaaarno bilo mnogo. Nadam se da je i ovih 25 dovoljno. Radilo skoro 5 sati. Temperature su ostale nepromenjene do kraja i naravno no errors. Da li rezultati ovog test programa govore da su MBO, RAM i CPU dobri i stabilni? Ako je tako, sta onda moze da bude problem?
Ostalo je i dalje da sa ovom mrtvom tastaturom ne mogu da udjem u BIOS bez obzira koji taster (od vec pomenutih) stiskam, dok sa G300 ulazi noramalno. Resenje je dakle da zamenim tastaturu, posto kada sam sa G300 ulazio sve opcije u USB keyboard support su na enabled. Inace da napomenem da sam ceo test u Linx-u uradio sa blago klokovanim procesorom preko OC Genie-a II. Sada je trenutno na 3,94 Ghz. Memoriju sam namestio na 1600 Mhz jer je na def bil na 1333 Mhz a voltazu za nju na 1,652 posto je bila na auto. Nadam se da je to ok, ako ne cu da vratim na default vrednosti.
Je da iskljucis u biosu termal control za CPU, Drugo, procesor je max ful stabilan na 4GHz na 1.332V tako da smanjuj taj napon.
Bila slicna tema na benchu pre mesec dana.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Evo konacno sam uradio testiranje i sa Unigine Heaven 4.0 i evo rezultata: http://www.dodaj.rs/?Z/Mx/t6hKWcl/unigine-heaven.png Pustio sam ga 3 puta za redom. Temperatura GPU-a nije presla 63 stepena. Nadam se da je ti ok. @slashdance Ok druze cu uradim cim udjem u BIOS.
Nadam se da je konacno sve od hardvera u redu posto sam svaku komponentu danas dobro izmaltretirao. Valjda bi se da nesto nije kako treba to manifestovalo kroz silne testove koje sam danas uradio.
Svestan sam toga ali sta je tu je. Na osnovu svih testova trebalo bi da je hardver (MBO, CPU, GPU, RAM, HDD, PSU) ispravan i funkcionalan. E sada, mozda treba da smanjim podesavanja u igrama, videcemo.
:: Evo konacno sam uradio testiranje i sa Unigine Heaven 4.0 i evo rezultata :: http://www.dodaj.rs/?Z/Mx/t6hKWcl/unigine-heaven.pn :: Pustio sam ga 3 puta za redom. Temperatura GPU-a nije presla 63 stepena. Nadam se da je ti ok :: @slashdance Ok druze cu uradim cim udjem u BIOS :: :: :: ::
Ne blokira u svim igrama. Recimo WoT mogu da igram do besvesti i nista se ne desava a sva podesavanja su na max i imam 45-60fps a ako smanjim anisotropic filtering sa high na medium imam od 60-75 fps. Posto sam odradio sve one testove zaigrao sam malo Assassnis Creed Revelations (smanjio sam antialiasing sa X8 na X4) i igra je isla glatko. Do duse par puta se slika na trenutak zaledila ali je igra nastavila da funkcionise. Probacu danas jos neke igre pa cu javiti st se desava. @blender Razmisljao sam i tome. To mi je bara najlakse ali nedavno sam to uradio (kada sam spakovao komp) i ne znam stvarno sta bi softverski moglo da zeza.
Masina ti je dobra, ali tesko da mozes sve igre da teras na maks. Tako da malo iskuliraj sa AA (turis 2x ili 4x), eventualno sa AF, ili nekim drugim efektima i ne bi smelo da bude problema, osim ako neka igra jos nije izlecena od svih decjih bolesti.
Ok druze. Izgleda da sam malo preambiciozno sva podesavanja postavio na max. i da to pravi problem. Do sada sam uvek sklapao vrhunske masine sa najjacim komponentama ili tek stepenik nize pa sam i setovanja u igrama uvek stavljao na High ili Extreme i sve je funkcionisalo besprekorno. Ovoga puta to nije slucaj. Ipak je ova masina osrednja i to moram uzeti u obzir kada podesavam detalje u igrama.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.