Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko konfigurace zbog otvaranja igraonice
STRANA 2 OD 2
Dexter013 Ok 19.05.2013. 22:17 #493319

status: user
broj poruka: 17098
Ja ne bih ulagao danas ni u ludilu u igraonicu jer svako ima kmp kod kuce i internet, kraj price.
Al ajde ako je covek uporan.

1. najbitnija je graficka karta logicno,
i nek uzme sa 2gb jer polako i full hd postaje zahtevan tj malo vise od 1 gb
2. cpu minimum quad core (moze recimo AMD FX)
3. 8 gb rama jer ce uskoro 4 gb biti relativno malo
4. monitor od 21.5/22 inca je dovoljan
5. napajanje od oko 50e
6. kuciste bilo koje samo da nije najgori kinez
7. mis i tastatura ne najjeftiniji ali ne nista posebno skupi
8. hdd od 500 gb je sasvim dovoljan
9. ssd mu apsolutno ne treba

Graficka: GTX650-Ti MSI TF Boost 2GB - - - > http://goo.gl/ihJlT
Procesor: CPU AM3+ AMD FX-6300 - - - > http://goo.gl/nWweh
Hdd: 500 gb - - - - - - - -> http://goo.gl/6zdjh
Kuciste: Thermaltake Versa II Black - - - - - -> http://goo.gl/qDKYn
Napajanje chiftek 600w - - - - - - - - -> http://goo.gl/XK78k
Ploca: asus m5a97 r.2 - - - - -> http://goo.gl/3rhvs
RAM x2 DDR3 4GB 1600MHz Kingston CL9 blue: http://goo.gl/hCXXT

UKUPNO: 58.209 din = 524 e

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Re: Original windows 19.05.2013. 23:27 #493322

broj poruka: 1017
Pobogu sta si sad reko.

Pa taj windows jeste legalan, ali samo za kucnu upotrebu tog studenta.
Svaki ima pravu na jednu kopiju. A zbog naseg mentaliteta vise Srbiji nije dostupan Win7 i stariji, vec samo Win8

Pruzi vam covek prst a vi ruku do ramena.

Te kopije ne prolaze kod inspekcije kad ti dodje.

najidealnije
idealno

:: Sto se tice originala ,bilo bi dobro da imas nekog poznavaoca iz elektrotehnicke (studenta) oni dobijaju besplatno windows 7,8,xp tu ce ti se znatno smanjiti trosak..
::
:: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul
:: Asus GTX560 Ti DirectCU TO
:: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0
:: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh
:: SSD Intel x25m 80G
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 19.05.2013. 23:27 #493323

broj poruka: 4054

oce da pukne 30k e na igraonicu ..

a radnike da plaati 8e na dan :) ... da bog da mu trebale pare za lekove ..

a doprinosi ?

KalifNS Re: ... 19.05.2013. 23:32 #493325

E brale robovlasnicki sistem.
Dobro nije reko da ce mu rade neki klinci za DZ, da bi mogli da se igraju kad ne rade.

B*m te drz*vo na sta si spala.

najidealnije
idealno

:: oce da pukne 30k e na igraonicu .
:: a radnike da plaati 8e na dan :) ... da bog da mu trebale pare za lekove .
:: a doprinosi
Adzem ... 19.05.2013. 23:35 #493327

broj poruka: 3797
Zivotom se kladim da u svakom trenutku moze naci takve frikove da i to rade!
U Jerkovicu kod mene, gazda placa radnike 700din. a dnevni pazar te igraone je oko 7 somica :DDD Znaci dnevno na radnike ode 1400din. za dve smene, da nije smesno bilo bi tuzno.

:: E brale robovlasnicki sistem
:: Dobro nije reko da ce mu rade neki klinci za DZ, da bi mogli da se igraju kad ne rade
:: B*m te drz*vo na sta si spala
Adzem ... 19.05.2013. 23:44 #493328

KGB koji je na samo 7-8min. od te lokacije ima jednu ogromnu prednost, koju taj novopeceni privatnik nikada nece moci postici, a to su zlatni 120hz monitori...

m1k111 prosta racunica 25 racunar 8 PS3 20.05.2013. 00:20 #493331

broj poruka: 109

Racunajte cena 1 sata 90 dinara za PC onda 200 PS3 i Sokovi i te gluposti 100 dinara prosek
60 sati igranja na pc u toku celog dana da bude od 00 do 24 sto je jako realno to je 90 x60=5400 PS3 30 sati 30x200=6 000 Sokovi 2 soma laganica cak i vise tu moze ali ae 2 000 sve kad se spoji 13 400 oduzmite 4 000 na radnike i 1000 neka svaki dan bude za net i struju i administraciju,ostaje profit od 8400 dinara x 30=252000din=2311 evra mesecno.Ubedjen sam da je realno ostvariti ove gore stavke sto sam napisao
Adzem ... 20.05.2013. 00:30 #493333

Ne moze odmah juriti ovu cifru, budi uveren da prvih meseci ako bude izvlacio 600-700e+ cistog novca, treba da bude srecan... Za kasnije se ne zna, moze da bude svasta.
Kocka je to velika.

:: Racunajte cena 1 sata 90 dinara za PC onda 200 PS3 i Sokovi i te gluposti 100 dinara prose
:: 60 sati igranja na pc u toku celog dana da bude od 00 do 24 sto je jako realno to je 90 x60=5400 PS3 30 sati 30x200=6 000 Sokovi 2 soma laganica cak i vise tu moze ali ae 2 000 sve kad se spoji 13 400 oduzmite 4 000 na radnike i 1000 neka svaki dan bude za net i struju i administraciju,ostaje profit od 8400 dinara x 30=252000din=2311 evra mesecno.Ubedjen sam da je realno ostvariti ove gore stavke sto sam napisao
AcA089 Re: Re: Original windows 20.05.2013. 01:59 #493336

broj poruka: 267
Druze ti dobijes windows sad gde ces instalirati ,kako koristiti,jel bitno??! original je windows ne pise HOME EDITION ili tako nesto niti neka studentska vrsta windows-a vec klasicni windows kao iz prodavnice kupljen ,ne znam sta si pokusao da kazes...
ima windows xp 7 i 8 ne znam sta pricas.imas opciju sve da preuzmes x64 x86 sta god hoces.

Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pull
Asus GTX560 Ti DirectCU TOP
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0)
Kingston ddr3 3x2gb 1600Mhz
SSD Intel x25m 80GB

:: Pobogu sta si sad reko
:: Pa taj windows jeste legalan, ali samo za kucnu upotrebu tog studenta
:: Svaki ima pravu na jednu kopiju. A zbog naseg mentaliteta vise Srbiji nije dostupan Win7 i stariji, vec samo Win
:: Pruzi vam covek prst a vi ruku do ramena
:: Te kopije ne prolaze kod inspekcije kad ti dodje
:: najidealnije
:: idealno
:: :: Sto se tice originala ,bilo bi dobro da imas nekog poznavaoca iz elektrotehnicke (studenta) oni dobijaju besplatno windows 7,8,xp tu ce ti se znatno smanjiti trosak..
:: ::
:: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul
:: :: Asus GTX560 Ti DirectCU TO
:: :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0
:: :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh
:: :: SSD Intel x25m 80G
Dejzan ZIVA LOVA 20.05.2013. 02:05 #493338

broj poruka: 3730

Po meni te igraonice su kao rudnici zlata.Rizik postoji ja licno da imam te pare pre bi otvorio restoran ili kafic :) jel ce teze da propadnu u odnosu na igraonicu..Perionica za kola to je prava stvar...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

AcA089 Re: Re: Original windows 20.05.2013. 02:13 #493339

broj poruka: 267
Druze ti dobijes windows sad gde ces instalirati ,kako koristiti,jel bitno??! original je windows ne pise HOME EDITION ili tako nesto niti neka studentska vrsta windows-a vec klasicni windows kao iz prodavnice kupljen ,ne znam sta si pokusao da kazes...
ima windows xp 7 i 8.imas opciju sve da preuzmes x64 x86 sta god hoces.
Prolaze sve vrste provere inspekcije itd..vecina studenata ne koriste datu opciju sto ne bi pomogli.

Bolest ne bira,bolest uzima.
I u mom postu pise da ako ima drugare koji su voljni da pomognu ,mogu znatno da mu smanje trosak...

Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pull
Asus GTX560 Ti DirectCU TOP
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0)
Kingston ddr3 3x2gb 1600Mhz
SSD Intel x25m 80GB

:: Pobogu sta si sad reko
:: Pa taj windows jeste legalan, ali samo za kucnu upotrebu tog studenta
:: Svaki ima pravu na jednu kopiju. A zbog naseg mentaliteta vise Srbiji nije dostupan Win7 i stariji, vec samo Win
:: Pruzi vam covek prst a vi ruku do ramena
:: Te kopije ne prolaze kod inspekcije kad ti dodje
:: najidealnije
:: idealno
:: :: Sto se tice originala ,bilo bi dobro da imas nekog poznavaoca iz elektrotehnicke (studenta) oni dobijaju besplatno windows 7,8,xp tu ce ti se znatno smanjiti trosak..
:: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul
:: :: Asus GTX560 Ti DirectCU TO
:: :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0
:: :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh
:: :: SSD Intel x25m 80G
MaliAbner Re: ZIVA LOVA 20.05.2013. 03:33 #493340

broj poruka: 7779
Originalno neoriginalan...

U Srbistanu raditi bilo koji posao koji je lako prekopirati je cisto samoubistvo...

Zbog miliona prepametnih Srbistanaca ciji intelekt jedino moze da propa manje/vise uspesno/neuspesno tudju ideju... jednostavno nakon raspada socijalistickog uredjenja niko nije radio na masi radnika da ih intelektualno osposobi da razmisljaju u drugacijem smeru od onoga kako su razmisljali u socijalizmu (da se razumemo nisam ni ja otisao dalje od toga)... kako da mutne zamisli postanu jasnije, da im omoguci mehanizme da krenu u privatnu inicijativu, kako da zapocnu posao, sta treba da ocekuju, sta moze a sta ne moze...

Otvoris trafiku pored tebe otvore sedam novih trafika, otvoris pekaru pored tvoje otvore jos tri nove, otvoris servis za pranje naravno pored tebe otvore jos osam novih... primera uzmite koliko i koji zelite po potrebi su svi isti...

Ako jedna pekara dobro posluje zato sto je jedina u kraju cim se otvori nova zarada prve ce u dogledno vreme pasti na pola i tako progresivno koliko god novih pekara se otvori sve dok svi redom ne propadnu...

Kupis kombi/kamion ili `izadjes na taxi` da kao pravis pare i onda shvatis da se na svakom cosku saplices o sofercinu... koji je takodje prepametan jer je cekajuci sledecu `turu` procitao sve dnevne novine koje mu definitivno nece pomoci da se opismeni...

Ja sam nakon svih moih iskustava sto u srbistanu sto u inostranstvu (tri puta) shvatio da je u srbiji jedini siguran posao onaj gde prodajes pamet, jer to narcisoidni, samoljubivi i nadasve prepametni srbistanac ne moze da prekopira a pri svemu tome ne moras za to da imas nikakvu firmu, niti poslovni prostor... naravno moras se dokazati u nekom poslu i kasnije ga raditi od kuce...

Prednosti:
posao radis outsourcing od kuce, radna soba je kancelarije, ne gubus vreme na putovanje, nema smaranja sa potencijalnim reketasima, niko ne zna cime se bavis, pristojana zarada koja omogucava pristojan zivot...

Mane:
Ima ih ali trenutno ne mogu da se setim...

I sta kaze @m1k111,
Igraonica, pa sine da ti neki nadobudni narcisoidni klinac polupa tri racunara vec se menja ekonomija, pa dodje reketas i kaze vidis ovih deset racunara su moji... a oni su radili sve vreme... sta ovi tvoji nisu ni malo radili... pa onda dozvole za lokal, dozvole za prodavanje prehrambenih proizvoda i sokova... POREZ... ili mozda poreski inspektor... eventualno knjigovodja...
HMMM...

SINKO NEKA TI PRATI SRECA SRBISTANSKO NEBA !!!

SAMO NEMOJ POSLE DA KUKAS DA TI NIKO NIJE SKRENUO PAZNJU !!!

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Po meni te igraonice su kao rudnici zlata.Rizik postoji ja licno da imam te pare pre bi otvorio restoran ili kafic :) jel ce teze da propadnu u odnosu na igraonicu..Perionica za kola to je prava stvar..
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
KalifNS Re: Re: Re: Original windows 20.05.2013. 09:08 #493344

Dobijes li stiker za kuciste i pisan trag da je to legalno za komercijalnu upotrebu?

Imam pristup micr*s*ft portalu odakle su te stvari dostupne studentima i win7 vise nije dostupan za studente u Srbiji.
Sad da l vi imate neke vec diskove sa key koje vam dele na fax-u to vec neznam, ali provereno to ne prolazi inspekciju za komercijalnu upotrebu.

Meni je dostupna professional verzija ali ne u komercijalne svrhe.

I da BITNO je kako ces da koristis, jer ti licenca pokriva samo taj nacin koriscenja.
A ako neznas inspekcije idu po firmama, bio sam prisutan kada je jedna troclana dosla.
I pored win-a proveravaju sav micr*s*ft softver.

najidealnije
idealno

:: Druze ti dobijes windows sad gde ces instalirati ,kako koristiti,jel bitno??! original je windows ne pise HOME EDITION ili tako nesto niti neka studentska vrsta windows-a vec klasicni windows kao iz prodavnice kupljen ,ne znam sta si pokusao da kazes..
:: ima windows xp 7 i 8.imas opciju sve da preuzmes x64 x86 sta god hoces
:: Prolaze sve vrste provere inspekcije itd..vecina studenata ne koriste datu opciju sto ne bi pomogli
:: Bolest ne bira,bolest uzima
:: I u mom postu pise da ako ima drugare koji su voljni da pomognu ,mogu znatno da mu smanje trosak..
:: :: Pobogu sta si sad reko
:: :: Pa taj windows jeste legalan, ali samo za kucnu upotrebu tog studenta
:: :: Svaki ima pravu na jednu kopiju. A zbog naseg mentaliteta vise Srbiji nije dostupan Win7 i stariji, vec samo Win
:: :: Pruzi vam covek prst a vi ruku do ramena
:: :: Te kopije ne prolaze kod inspekcije kad ti dodje
:: :: najidealnije
:: :: idealno
:: :: :: Sto se tice originala ,bilo bi dobro da imas nekog poznavaoca iz elektrotehnicke (studenta) oni dobijaju besplatno windows 7,8,xp tu ce ti se znatno smanjiti trosak..
:: :: ::
:: :: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul
:: :: :: Asus GTX560 Ti DirectCU TO
:: :: :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0
:: :: :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh
:: :: :: SSD Intel x25m 80G
Jamire Re: Re: Re: Original windows 20.05.2013. 11:32 #493357

broj poruka: 1119
Dobro razmisaljanje ali ne die to tako. Bez ugovora da si kupio winodws 7 i to striktno profesional mozes samo da se slikas i to nemozes keshom da platis nego moras sa racuna firme i moras da imas nalepnicu na kcusitu. ZANCI MORA PROFESIONAL nema moze home ili nesto slicno ako hoces kako treba mora tako a moze i bez ako ima nekog da te stiti! 160e ti je po kompu profesional znaci x35 pa ti vidi oko 5600.

Plus ti treba i program za internet klub:
http://www.antamedia.com/buy/cafe/

A ako ces i orignal CS moras da placas mesecno po racuanrau 7e i da kupis min Half Life 1.
Dotu2 ne mroas da kupujes to imas free gift koliko volis.
Ali ako hoces Wow,GW 2 i ostale gluposti moras da kupis ogrinal ali kao sto rekoh bez ugovora i da je placeno preko tvoga racuna nista nisi dobio.

AMD x6 1090T 3.9 OC
Cooler Master 212 EVO
MSI 870A 54G
Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B
Thermatle Purepower 600 Wati

:: Druze ti dobijes windows sad gde ces instalirati ,kako koristiti,jel bitno??! original je windows ne pise HOME EDITION ili tako nesto niti neka studentska vrsta windows-a vec klasicni windows kao iz prodavnice kupljen ,ne znam sta si pokusao da kazes..
:: ima windows xp 7 i 8.imas opciju sve da preuzmes x64 x86 sta god hoces
:: Prolaze sve vrste provere inspekcije itd..vecina studenata ne koriste datu opciju sto ne bi pomogli
:: Bolest ne bira,bolest uzima
:: I u mom postu pise da ako ima drugare koji su voljni da pomognu ,mogu znatno da mu smanje trosak..
:: :: Pobogu sta si sad reko
:: :: Pa taj windows jeste legalan, ali samo za kucnu upotrebu tog studenta
:: :: Svaki ima pravu na jednu kopiju. A zbog naseg mentaliteta vise Srbiji nije dostupan Win7 i stariji, vec samo Win
:: :: Pruzi vam covek prst a vi ruku do ramena
:: :: Te kopije ne prolaze kod inspekcije kad ti dodje
:: :: najidealnije
:: :: idealno
:: :: :: Sto se tice originala ,bilo bi dobro da imas nekog poznavaoca iz elektrotehnicke (studenta) oni dobijaju besplatno windows 7,8,xp tu ce ti se znatno smanjiti trosak..
:: :: :: Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pul
:: :: :: Asus GTX560 Ti DirectCU TO
:: :: :: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0
:: :: :: Kingston ddr3 3x2gb 1600Mh
:: :: :: SSD Intel x25m 80G
saladin ..pa sad.... Windows.. 20.05.2013. 12:12 #493363

broj poruka: 229

Mislim ovo samo kao ideja... STEAM on linux..... cs sljaka bez problema .....a i vecina stvari sa STEAM-a.....

Nije windows bogom dan......

al ako ide na to preporucujem nvidia grafike..... ati malko zeza sa drajverima za Ubuntu....
Jamire Ne bi reko.... 20.05.2013. 13:12 #493368

broj poruka: 1119

Ja mislim da pod linxom dosta stvari ne radi! Sem CS tesko da ce se naigrati i sta drugo moci da igras. Zato zaboravi to odmah.

AMD x6 1090T 3.9 OC
Cooler Master 212 EVO
MSI 870A 54G
Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600
MSI 6850 OC
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B
Thermatle Purepower 600 Wati

ilicstefan @Mali Abner 20.05.2013. 13:34 #493370

broj poruka: 1577
Da ti malo ne živiš u prošlosti? Kakvi crni reketaši u 2013. i to još u igraonici?

Onaj deo za kopiranje jednog od drugoga je tačan. Ali nije za to kriv socijalizam već nešto drugo. Uopšte čim neko vidi da mlatiš pare odmah će svi da se zalete i da rade isto.

@m1k111
Neka proba sa manje računara. Ne mora odmah 35. Tu takođe ima dosta drugih stvari koje mora da pribavi. Mora da pribavi prvo dozvolu, pa da registruje neku firmu pre svega, pa onda napavka kompova, zatim video igre, softver, internet pretplata, nameštaj, struja svakog meseca, klima uređaj itd, itd...

Još jedna stvar koju sam primetio, čovek je u stanju da pojede 3 puta više dok nešto igra. Ubaciš lepo neki friz sa sokovima i nešto sa grickalicama. Tu imaš da ih upecaš samo tako.

Najveće je početno ulaganje, a posle samo ostaje trošak struje i internet pretplata svakog meseca. Prednost je i to što zimi ne moraš da pališ grejanje jer sami kompovi greju sasvim dobro. To već postaje problem leti.

Još jedna stvar na koju mora da se obrati pažnja jeste dobra reklama. Ako je na vidnom mestu ljudi će dolaziti.

Po meni ulaganje je veoma rizično jer svako danas ima to isto čak i bolje kod kuće, tu je i softver koji je po meni veoma skup za naše uslove, pa inspekcija i razne peripetije oko administracije.

Po meni je bolja investicija neki salon lepote, pošto si spomenuo da je tu ekonomska škola. Trčaće kao ćorave da nadograde nokte, frizuru ili da se peku u solarijumu. Još ako nema u blizini takvih radnji, taj tvoj prijatelj je na konju.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

miki069 Lokal 20.05.2013. 18:11 #493405

broj poruka: 1234
Ako je njegov lokal izdaje ga i uzima kiriju.
Pare koje ima stavi u banku koja daje najveću kamatu.
Mislim da Poštanska štedionica daje čistih 4.25% godišnje.

https://www.bambimobil.blogspot.com

ilicstefan Re: Lokal 20.05.2013. 21:14 #493423

broj poruka: 1577
Nije to baš tako jednostavno.

Koga ćeš naći u ovo vreme da ti plaća par stotina evra kiriju za lokal, a ako je na veoma dobrom mestu ta kirija ide čak i do hiljadu do dve. Čista lutrija je naći nekoga sa tim parama i tim prometom.

Banka je takođe veoma riskantna. Može da dođe sutra neki crni petak ili neka ludačka inflacija i da ode sve u propast. Ne samo to, može mnogo drugih stvari da se dogodi. Čak i da stavi na tih 4,25%, na 10.000 evra on godišnje dobije 425 evra što znači da bi trebao da uloži veoma velike pare da to bude nešto za nekoliko godina.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: Ako je njegov lokal izdaje ga i uzima kiriju
:: Pare koje ima stavi u banku koja daje najveću kamatu
:: Mislim da Poštanska štedionica daje čistih 4.25% godišnje
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
miki069 Inflacija? 20.05.2013. 21:56 #493429

Ulaže u evrima. Na 20.000 evra je 850 evra.
Pre nekoliko godina je bilo i 8% godišnje.
Ako ne može nekome da izda lokal za 300 evra, onda neka izda sam sebi.
Grejanje može da istrči i na 200-300 evra mesečno. Zavisi od površine lokala.
Struja sigurno 300 evra.
Voda, smeće...
Radnika mora da ima bar 3 ili 4.
To je još minimalno 1.000 evra mesečno ako ih ne prijavi.
Porez, takse, firmarina, reklama...
Ide leto. Mora da kupi par klima uređaja, ako ih nema.
Bure bez dna.
Mora da ima bar 4-5.000 evra u rezervi da bi mogao da radi.
O kaznama da i ne pričam.
A ima da pljušte. Prijavljivaće ga konkurencija, bez obrzira na lokaciju.

Ja da sam u istoj poziciji, razmišljao bih prvenstveno o kladionici.
Pekara, velika trafika svaštara (cigare, pivo, maramice, dopune i kurtoni).

Witcher Re: štednja 20.05.2013. 23:17 #493445

broj poruka: 491
Sve je to lepo što pričate za štednju, ali niko nije uračunao porez na dobit. Efektivna zarada od oročenih deset hiljada kada se oduzme porez i još neki troškovi daj Bože da bude nešto preko 300 eura na godišnjem nivou.

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

miki069 Čisto 21.05.2013. 07:28 #493459

Efektivna KS je 4.25%.
Već je odbijen porez.
Nema nikakvih dodatnih troškova.

Dexter013 @m1k111 21.05.2013. 09:51 #493474

broj poruka: 17098
Kazi prijatelju nek otvori kladionicu, npr. ovde u Pancevu ima ih na svakom koraku a sto je najcudnije svaka je jebeno puna, kako, ne znam...

Ja inace ne idem nikad po kladionicama ali brate mili svaka ima sad bastu ispred
i za svakim stolom sedi njih dvoje troje sa listom i svako cuga neko pice,
+ ovi sto dolaze da gledaju ovako reda radi utakmice pa popiju par pica za tih 2 sata.

Igraonicu danas , nikad,
Radio sam do pre 3 godine a od svoje zavrsene srednje u svim igraonicama u Pancevu i prelazio u sledecu kako je svaka polako crkavala jer je posla bilo sve manje i manje zbog jeftinoce da se kupi kucni pc za igre i jeftin internet.

Savete za masine monitor i sve ostalo si dobio, pa nek prijatelj izabere,
a ti ako bi samo mogao i ako ne zaboravis naravno,
baci ovde na svakih recimo 2 meseca stanje, priliv novca i troskove
i kako je prijatelj generalno zadovoljan.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 21.05.2013. 10:10 #493479

broj poruka: 4054

a zasto uopste mora da iskeshira kompijutere .. tamo gde sklopi dill sa prodavcem za 30 kompova neka ih uzme na otplatu 24 rate ...

neka sami sebe otplacuju ...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647760.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs