-Postavljaju ``pitanja`` na koja onda sami daju odgovore (``sta da uzmem?``...``e, uzeo sam AMD i AMD, jako dobro radi, hladno, jeftino``)... -Olako salju prave clanove Foruma u psihijatriske ustanove, majcine utrobe itd. itd. -Trude sa da u tri-cetiri dana nakupe nekoliko desetina post-ova, da se ne bi previse primecivalo...
:: -zooloo(k :: -luvo :: -profi :: -n00 (WeCejko :: :: Po cemu ih poznati :: :: -Postavljaju ``pitanja`` na koja onda sami daju odgovore (``sta da uzmem?``...``e, uzeo sam AMD i AMD, jako dobro radi, hladno, jeftino``).. :: -Olako salju prave clanove Foruma u psihijatriske ustanove, majcine utrobe itd. itd :: -Trude sa da u tri-cetiri dana nakupe nekoliko desetina post-ova, da se ne bi previse primecivalo..
Nemoj tako Torto, vidiš da je čovek otišao na Intela, razumeo bih te da je rekao AMD.
Jos sam u fazi razmatranja svih opcija ,kao sto sam rekao na pocetku programu treba dobar procesor pa sve ostalo :) ,danas smo odlucili da polako menjamo komp nisam jos poslao winu e mail ....
Ali molim te daj mi predloge koje napajanje kooja ploca z87 ? :)
Zato sam i otvorio temu ne da pogadjam kada mi neko da predlog koji je skrt, nego konkretne stvari kao sto mi je dao (Bobi4ever) jer nema jedna ploca z87,i naravno nema jedna ploca z77 pa ajde sada to je to kada se kaze z77i kao sto ti kazes z 87 :) ...
I sada sam pogledao to nije 1155 soket nego 1150 neznam ni u cemu je razlika raspitacu se ...
:: Je l ti ta graficka toliko neophodna? Ako nije, ja bih isao na 4670k i z87 + neko krsteno napajanje od 600-700W, sve se to fino uklapa do 50k! . :: ::
Super preporuka :) Ali graficka mora neka barem neka nemoze da nema :) ali ok videcu a i moram sutra da se konstatujem sa njima da vidimo sve cu lepo to na papir veceras pa cemo sutra da vidimo :)
:: Ma z87 je samo oznaka za noviji socket 1150, nema preterane razlike u odnosu na 1155! A sto se tice konkretnog predloga, od mene ovako nesto :: :: cpu: http://bit.ly/V8yAU :: mb: http://bit.ly/187wvT :: psu: http://bit.ly/187wAq :: :: Ovo je po meni best buy do 50k! Javi za sta si se odlucio na kraju! .) Poz
Dakle, daje ti, slikom i tekstom uvid u sve foldere i fajlove na skeniranom drajvu....
E, pa to je ono sto sam ti i napisao: pogledaj velicine page-a i hibernate-a: 8GB i 6GB...
Ako ne koristis page (a ne bi trebalo, ako imas 8GB+ RAM-a, iskljuci virtual mem na disku. Iskljuci i hibernate (bilo je o tome dosta reci ovde, na Forumu).
hibernaciju gasimo u ``power options`` (staviti na ``high performance`` u okviru kojeg pod ``HDD hibernation`` odabrati ``never``). Obrisati hiber.sys nakon restarta (ja za brisanje tvrdoglavih fajlova koristim Unlocker).
Imate detaljna objasnjenja sa screenshot-ovima na Internetu...
Darcilo: savetujem ti ``system managed`` opciju (virtual memory). Ili: initial=polovina kolicine fizicke mem, max=2xRAM Probaj, pa ako ne valja, menjaj - povecavaj malo po malo, ili smanjuj, igraj se... - - - - - - - - - - Posle svihovih brisanja i pisanja, jedan temeljita defragmentacija. Preporuka: Ultimate defrag (proizvodjac: DiskTrix). Ima i izlecenih verzija po warez sajtovima... Posao odradjuje i ovaj ``obicni``, win-ov...
A sad ima da se javi trista ljudi i da te ubedjuje da treba dobra graficka (a mozda ti nije potrebna), mozda ti treba prosecan CPU i doooosta memorije... mozda ti treba sjajan CPU i nesto memorije...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Planiramo na poslu da uzmemo nov komp jer je ovaj koji imamo vec krece da brlja i da se gusi.. :: :: Znaci kuciste netreba i imamo HDD i imamo ram memoriju DDR3.. :: :: Za program koji je na kompu on zahteva sto jaci procesor jer kada obradjuje podatke za masinu on jede procesor i treba mu vremena da obradi informacije sto oduzima dosta vremena.. Za sada imamo procesor E8400 Inte :: :: E sada novi pc treba da ima Intel i Nvidiju tako treba tako preporucuju za program. :: :: Budzet 50.000 dinara .. :: :: Pa dajte neke predloge koji je recimo i5 ili mozda neki i7 ali da se Ploca,procesor, graficka i napajanje uklope u budzet..
:: Control panel/system/advanced sys settings/performance - settings - advanced - virtual memory - change=no paging file (set :: :: hibernaciju gasimo u ``power options`` (staviti na ``high performance`` u okviru kojeg pod ``HDD hibernation`` odabrati ``never``). :: Obrisati hiber.sys nakon restarta (ja za brisanje tvrdoglavih fajlova koristim Unlocker) :: :: http://goo.gl/y8u :: :: Imate detaljna objasnjenja sa screenshot-ovima na Internetu.. :: :: Darcilo: savetujem ti ``system managed`` opciju (virtual memory). Ili: initial=polovina kolicine fizicke mem, max=2xRA :: Probaj, pa ako ne valja, menjaj - povecavaj malo po malo, ili smanjuj, igraj se.. :: - - - - - - - - - - :: Posle svihovih brisanja i pisanja, jedan temeljita defragmentacija. Preporuka: Ultimate defrag (proizvodjac: DiskTrix). Ima i izlecenih verzija po warez sajtovima... Posao odradjuje i ovaj ``obicni``, win-ov...
`hibernaciju gasimo u ``power options`` (staviti na ``high performance`` u okviru kojeg pod ``HDD hibernation`` odabrati ``never``). Obrisati hiber.sys nakon restarta (ja za brisanje tvrdoglavih fajlova koristim Unlocker).`
Ja nigde nemogu da nadjem opciju HDD hibernation ima samo ovo :
:: Snasao sm se nego.. :: :: `hibernaciju gasimo u ``power options`` (staviti na ``high performance`` u okviru kojeg pod ``HDD hibernation`` odabrati ``never``) :: Obrisati hiber.sys nakon restarta (ja za brisanje tvrdoglavih fajlova koristim Unlocker). :: :: Ja nigde nemogu da nadjem opciju HDD hibernation ima samo ovo : :: :: http://www.dodaj.rs/f/2V/jf/2Ef6W4Dc/forum-slika-22.png
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.