Onda pazaris dual soket plocu stavis dva xeon procesora. Slazem se potpuno ali da ce za 3000e da prodaju kuciste sa posebnim serverskim procesorim koj je brzi od ovoga sto se prodaje za pc je totalno bezveze. Onda sve server kompanije bi trebale da pazare ovaj mac a ne da pazare server masinu koja kosta djavo ipo. Vise se isplati ovde dobija kompletnu masinu, ovako samo preocesor kosta 2000e.
Znam ja kako radi video montaza na mac i na pc. Sta smatras pod tim leti? Render, sve zavisi kakve su komponente negde je brzi, negde sporiji. Sada da se odusevljavam sto je ovaj odradio nekoliko sec brze posoa od drugog nije mi nesto. Mac ima multitaskin sredjeniji i lakse se prelazi iz programa u program - nekako je laganije sve u jednom prozoru. Ali ako naucis da radis i win je dobar. Radio sam mnoge projekte u win, a radio i ma mecu. Sve je stvar coveka ko sta voli. Neke stvari su samo prestiz.
Neko je naucio win pa mu je lakse, neko OS. Neko voli Canon, neko Nikon. Sve zavisi kako je ko naucio. Nekome je drazi AMD. nekome Nvidia. Brzima u svim tim programima je relativna stvar. Svi ti testovi govore jedno, treba videti gde moze to da se primeni i kako to funkcionise.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Ili se nategni jos 0 i kupi MBP 13` Retina. Oborili su mu cenu za 0.Neprimentno je tezi i deblji od Aira. A ako malo sacekas, sledeca generacija, Late 2013 MBA imace, kao u ostalom i cela Mac linija, Retina ekrane kao standard. Price tag ce verovatno ostati isti... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
::
:: Moj pik je Air 13ica. Sa novim intelom jos vise stedi... a ssd je zmaj :: Nisu puno klepili, tako da cu verovatno da pazarim u buducnosti
Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda.. NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl.. OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA. Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano.
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD-a? Mozda im je nV bila preskupa.. a mozda ih je nV iz nekog razloga odbila.. ili nesto trece.. ali NE, cim je Apple ubacio AMD, znaci da je BOLJI! Cim je intel procesor tu, znaci da je BOLJI! Da A4Tech pravi miseve za njih i za njega bi rekao da je bolji.. ili Genius. :: :: :: :: :: Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu :: :: Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija :: :: Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ??? :: :: Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate... :: :: Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez.... :: :: Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere... :: :: I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor... :: :: :: ::
Kapiram ja tebe sta hoces da kazes ,ovde se prodaje brand ,kao sto imas HP,ACER itd.. sa windowsima to se na zapadu manje sastavlja u privatnom aranzmanu kao sto mi radimo .Imas cak i brendove koji prodaju konf. sa OC CPU-ima. Mozes u privatnom aranzmanu da sastavljas sta hoces i brze i CPU i GPU. Radi se i brandu i oni na to uzimaju lovu ,zato i jesu najbogatiji u IT industriji . Apple ne prodaje posebno OS kao Microsoft.
:: Onda pazaris dual soket plocu stavis dva xeon procesora. Slazem se potpuno ali da ce za 3000e da prodaju kuciste sa posebnim serverskim procesorim koj je brzi od ovoga sto se prodaje za pc je totalno bezveze. Onda sve server kompanije bi trebale da pazare ovaj mac a ne da pazare server masinu koja kosta djavo ipo. Vise se isplati ovde dobija kompletnu masinu, ovako samo preocesor kosta 2000e. :: :: Znam ja kako radi video montaza na mac i na pc. Sta smatras pod tim leti? Render, sve zavisi kakve su komponente negde je brzi, negde sporiji. Sada da se odusevljavam sto je ovaj odradio nekoliko sec brze posoa od drugog nije mi nesto. Mac ima multitaskin sredjeniji i lakse se prelazi iz programa u program - nekako je laganije sve u jednom prozoru. Ali ako naucis da radis i win je dobar. Radio sam mnoge projekte u win, a radio i ma mecu. Sve je stvar coveka ko sta voli. Neke stvari su samo prestiz :: :: Neko je naucio win pa mu je lakse, neko OS. Neko voli Canon, neko Nikon. Sve zavisi kako je ko naucio. Nekome je drazi AMD. nekome Nvidia. Brzima u svim tim programima je relativna stvar. Svi ti testovi govore jedno, treba videti gde moze to da se primeni i kako to funkcionise. :: :: :: :: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: ::
Kod njih je tri puta meri jednom seci ,sve su odmerili i ovo sto su izabrali Firepro nije slucajno.Zato i jesu puni ko brod.
:: :: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD-a? Mozda im je nV bila preskupa.. a mozda ih je nV iz nekog razloga odbila.. ili nesto trece.. ali NE, cim je Apple ubacio AMD, znaci da je BOLJI! Cim je intel procesor tu, znaci da je BOLJI! Da A4Tech pravi miseve za njih i za njega bi rekao da je bolji.. ili Genius. :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu :: :: :: Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija :: :: :: Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ??? :: :: :: Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate... :: :: :: Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez.... :: :: :: Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere... :: :: :: I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor... :: :: :: :: :: ::
Apple nije kralj inovacija. Nije apple napravio i unapredio OpenCL vec Amd. Nije apple unapredio memoriju, procesor i maticnu.
Kazi mi koju inovaciju ima apple i onda mogu da kazem da su najbolji. Apple samo koristi ono sto trenutne frime nude kao svoj najaci brend. Od svakog uze ponesto sklopio i to je to. Od svega toga nista nije njegovo tako da ne mogu da ga svrstavam kao firma koja ima najnoviju inovaciju. Trenutno je sada bum zato sto jedini koristi sve te najace komponente, za sest meseci kada ta tehnologija bude malo vise dostupna nece biti bum.
Ne kazem ja da je los i da ne valja. Ipak tu radi tim ljudi i lepo sklapaju masinu i proveravjau sta sa cim treba da radi. Kada bi i pc kupovali tako, a ne sami sastavljali onda bi bila druga prica. Ako kupujemo plocu, treba u specifikaciji da citamo koja memorija je preporcuena za tu plocu koj model tacno. kada bi sve tako uzmiali i pc bi bio super. Ali kao sto je neko reko pc je buvljak, windows radi i na nekim krs kineskim komponentima, ali kako.
Ja sam mac bookpro uzeo zato sto mi je laganiji za prenos, ima veliku rezoluciju na malom ekranu, a i pored toga u istoj cenovnom rangu dobijam vise nego sto su ostale kompanije nudile, jos ima i izvanrednu bateriju sto je meni bas znacilo. Ima neke nedostatke ali sve je to mizerno.
:: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD-a? Mozda im je nV bila preskupa.. a mozda ih je nV iz nekog razloga odbila.. ili nesto trece.. ali NE, cim je Apple ubacio AMD, znaci da je BOLJI! Cim je intel procesor tu, znaci da je BOLJI! Da A4Tech pravi miseve za njih i za njega bi rekao da je bolji.. ili Genius. :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu :: :: :: Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija :: :: :: Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ??? :: :: :: Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate... :: :: :: Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez.... :: :: :: Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere... :: :: :: I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor... :: :: :: :: :: ::
IPOD IPHONE IPAD RETINA EKRAN Naj tanji celi racunar IMAC naj jaci OS I cloud Siri mogu ovako komotno do zore veruj mi udaras tamo de nisi upucen...Samo si upravu za jednu stvar bace oko na proizvod izmene i ukomponuju da bude perfektan ali to je sastavni deo IT industrije.... Veruj mi Apple i njegove inovacije su fenomenalne... da je tako ko sto ti pricas on bi bio u rame sa Samsung,Dell ,HP, ovako je klasa za sebe...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Apple nije kralj inovacija. Nije apple napravio i unapredio OpenCL vec Amd. Nije apple unapredio memoriju, procesor i maticnu :: :: Kazi mi koju inovaciju ima apple i onda mogu da kazem da su najbolji. Apple samo koristi ono sto trenutne frime nude kao svoj najaci brend. Od svakog uze ponesto sklopio i to je to. Od svega toga nista nije njegovo tako da ne mogu da ga svrstavam kao firma koja ima najnoviju inovaciju. Trenutno je sada bum zato sto jedini koristi sve te najace komponente, za sest meseci kada ta tehnologija bude malo vise dostupna nece biti bum :: :: Ne kazem ja da je los i da ne valja. Ipak tu radi tim ljudi i lepo sklapaju masinu i proveravjau sta sa cim treba da radi. Kada bi i pc kupovali tako, a ne sami sastavljali onda bi bila druga prica. :: Ako kupujemo plocu, treba u specifikaciji da citamo koja memorija je preporcuena za tu plocu koj model tacno. kada bi sve tako uzmiali i pc bi bio super. Ali kao sto je neko reko pc je buvljak, windows radi i na nekim krs kineskim komponentima, ali kako. :: :: Ja sam mac bookpro uzeo zato sto mi je laganiji za prenos, ima veliku rezoluciju na malom ekranu, a i pored toga u istoj cenovnom rangu dobijam vise nego sto su ostale kompanije nudile, jos ima i izvanrednu bateriju sto je meni bas znacilo. Ima neke nedostatke ali sve je to mizerno. :: :: :: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD-a? Mozda im je nV bila preskupa.. a mozda ih je nV iz nekog razloga odbila.. ili nesto trece.. ali NE, cim je Apple ubacio AMD, znaci da je BOLJI! Cim je intel procesor tu, znaci da je BOLJI! Da A4Tech pravi miseve za njih i za njega bi rekao da je bolji.. ili Genius. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako nesto da rascistiomo. Prvo Mac Pro nije za 90% korisnika,cena je nebitna jer ljudi zive od njega i prave pare na njemu :: :: :: :: Pc je kao buvljak stalno nesto novo se nudi a kompatibilnost komponeti lutrija :: :: :: :: Sto se tice procesora reci nemam i opet cu reci TAJ procesor NEMA veze sa PC procesorom....Intel jeste oznaka jeste ali je MODIFIKOVAN I PRILAGODJEN ZA MAC aman vise dokle lupate ??? :: :: :: :: Covek je lepo reko da je serverski procesor BRAVO ali dzabe drzavljani Banana Repubilc nikako da shvate... :: :: :: :: Sto se tice brzine i pouzdanosti .... reci bez.... :: :: :: :: Grafika AMD ? pa naravno da ce nju da uzmu pobogu ...Zasto ? zapitaj te se ... jer Apple bira samo kvalitetne partnere... :: :: :: :: I za kraj PC jeste isplatljiviji za prosecne korisnike a za one koje nece da boli glava a pritom ima onih koji jos zaradjuju novac MAc PRO je izbor... :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovde si zaboravio jedno, ni jedan apple komp nije precenjen! Kad sve te komponente stavis na papir i pri tom osx videces da su cak i jeftiniji... Pa brate 27 inca imac je 1800$ quad i5 8gb rama 1tb itd.... Koliko je dell 27inca i to u kojoj rez? 700e to je vise od pola.... I5 je koliko 200e i ploca i ram nek bude 300 to je 1000e i 660gtx i kuciste i psu to je 1200e tako? To je 130e manje od imac koji je lepsi i lepsi i lepis i lepsi itd pa posle touch pada na macu svaki laptop je smesan.... Necu da kometarisem sa ljudima koji nisu seli za mac i pritom imaju kompleks, ja bi ga odmah kupio da mogu, ali evo vagam da mi ujak donese mac mini on je 420e dual core i5 i 4gb rama u 20x20x5cm i da prodam kantudzu.... Pa sastavi ti i5 dual ili quad za 420e nema sanse..... Jer dobijas osx kome windows nije ni do djona dosao
I jos nesto mac air 13 je 800e, gde imas laptop od aluminiuma sa oankbvim touch padom i baterijom od 12h?..
Izvinjavam se na greskama sa ipada sam kucao pa me razumite.... :-)))))
:: IPO :: IPHONE :: IPAD :: RETINA EKRA :: Naj tanji celi racunar IMA :: naj jaci OS :: I cloud :: Sir :: mogu ovako komotno do zore veruj mi udaras tamo de nisi upucen...Samo si upravu za jednu stvar bace oko na proizvod izmene i ukomponuju da bude perfektan ali to je sastavni deo IT industrije... :: Veruj mi Apple i njegove inovacije su fenomenalne.. :: da je tako ko sto ti pricas on bi bio u rame sa Samsung,Dell ,HP, ovako je klasa za sebe.. :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Apple nije kralj inovacija. Nije apple napravio i unapredio OpenCL vec Amd. Nije apple unapredio memoriju, procesor i maticnu :: :: :: :: Kazi mi koju inovaciju ima apple i onda mogu da kazem da su najbolji. Apple samo koristi ono sto trenutne frime nude kao svoj najaci brend. Od svakog uze ponesto sklopio i to je to. Od svega toga nista nije njegovo tako da ne mogu da ga svrstavam kao firma koja ima najnoviju inovaciju. Trenutno je sada bum zato sto jedini koristi sve te najace komponente, za sest meseci kada ta tehnologija bude malo vise dostupna nece biti bum :: :: :: :: Ne kazem ja da je los i da ne valja. Ipak tu radi tim ljudi i lepo sklapaju masinu i proveravjau sta sa cim treba da radi. Kada bi i pc kupovali tako, a ne sami sastavljali onda bi bila druga prica. :: :: Ako kupujemo plocu, treba u specifikaciji da citamo koja memorija je preporcuena za tu plocu koj model tacno. kada bi sve tako uzmiali i pc bi bio super. Ali kao sto je neko reko pc je buvljak, windows radi i na nekim krs kineskim komponentima, ali kako. :: :: :: :: Ja sam mac bookpro uzeo zato sto mi je laganiji za prenos, ima veliku rezoluciju na malom ekranu, a i pored toga u istoj cenovnom rangu dobijam vise nego sto su ostale kompanije nudile, jos ima i izvanrednu bateriju sto je meni bas znacilo. Ima neke nedostatke ali sve je to mizerno. :: :: :: :: :: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: :: :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: :: :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: :: :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: :: :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD
+1 ovaj izvni nije plus jedan nego zilion :) Potpuno se slazem sa tobom jedino sto mene zeza je to sto volim igre pa se drzim pc mada ako PS4 pokaze da je vredan uzimanja sto da ne :) Mac mini je za kucnu upotrebu vise nego dovoljan a pritom radi ko sat....
:: Ovde si zaboravio jedno, ni jedan apple komp nije precenjen! Kad sve te komponente stavis na papir i pri tom osx videces da su cak i jeftiniji... Pa brate 27 inca imac je 1800$ quad i5 8gb rama 1tb itd.... Koliko je dell 27inca i to u kojoj rez? 700e to je vise od pola.... I5 je koliko 200e i ploca i ram nek bude 300 to je 1000e i 660gtx i kuciste i psu to je 1200e tako? To je 130e manje od imac koji je lepsi i lepsi i lepis i lepsi itd pa posle touch pada na macu svaki laptop je smesan.... Necu da kometarisem sa ljudima koji nisu seli za mac i pritom imaju kompleks, ja bi ga odmah kupio da mogu, ali evo vagam da mi ujak donese mac mini on je 420e dual core i5 i 4gb rama u 20x20x5cm i da prodam kantudzu.... Pa sastavi ti i5 dual ili quad za 420e nema sanse..... Jer dobijas osx kome windows nije ni do djona dosa :: :: I jos nesto mac air 13 je 800e, gde imas laptop od aluminiuma sa oankbvim touch padom i baterijom od 12h?. :: :: Izvinjavam se na greskama sa ipada sam kucao pa me razumite.... :-)))) :: :: :: IPO :: :: IPHONE :: :: IPAD :: :: RETINA EKRA :: :: Naj tanji celi racunar IMA :: :: naj jaci OS :: :: I cloud :: :: Sir :: :: mogu ovako komotno do zore veruj mi udaras tamo de nisi upucen...Samo si upravu za jednu stvar bace oko na proizvod izmene i ukomponuju da bude perfektan ali to je sastavni deo IT industrije... :: :: Veruj mi Apple i njegove inovacije su fenomenalne.. :: :: da je tako ko sto ti pricas on bi bio u rame sa Samsung,Dell ,HP, ovako je klasa za sebe.. :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: Apple nije kralj inovacija. Nije apple napravio i unapredio OpenCL vec Amd. Nije apple unapredio memoriju, procesor i maticnu :: :: :: :: :: :: Kazi mi koju inovaciju ima apple i onda mogu da kazem da su najbolji. Apple samo koristi ono sto trenutne frime nude kao svoj najaci brend. Od svakog uze ponesto sklopio i to je to. Od svega toga nista nije njegovo tako da ne mogu da ga svrstavam kao firma koja ima najnoviju inovaciju. Trenutno je sada bum zato sto jedini koristi sve te najace komponente, za sest meseci kada ta tehnologija bude malo vise dostupna nece biti bum :: :: :: :: :: :: Ne kazem ja da je los i da ne valja. Ipak tu radi tim ljudi i lepo sklapaju masinu i proveravjau sta sa cim treba da radi. Kada bi i pc kupovali tako, a ne sami sastavljali onda bi bila druga prica. :: :: :: Ako kupujemo plocu, treba u specifikaciji da citamo koja memorija je preporcuena za tu plocu koj model tacno. kada bi sve tako uzmiali i pc bi bio super. Ali kao sto je neko reko pc je buvljak, windows radi i na nekim krs kineskim komponentima, ali kako. :: :: :: :: :: :: Ja sam mac bookpro uzeo zato sto mi je laganiji za prenos, ima veliku rezoluciju na malom ekranu, a i pored toga u istoj cenovnom rangu dobijam vise nego sto su ostale kompanije nudile, jos ima i izvanrednu bateriju sto je meni bas znacilo. Ima neke nedostatke ali sve je to mizerno. :: :: :: :: :: :: :: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: :: :: :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: :: :: :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: :: :: :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: :: :: :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD
Izgleda da nista ne kapiras! Sve ovo sto si naveo uglavnom nisu njihovi proizvodi. Ne postoji firma na svetu koja sama sve pravi, ali fanovi se toliko primaju kao da je apple sve izmislio. Ipod, sta su oni tu izmislili, klasican mp3 player. Ipad, samo su staru tehnologilu poboljsali.
Sve u svemu svaka njima cas i neka nastave tako. Ko zna sta ce za 10 god da se pojavi mozda nesto deseto sto ce sve ovo da pokopa. Neka samo radi kako treba i nek ispunjava moje zahteve. Da li ce biti apple, pc ili nesto desto ne zanima me. Da svi ovi programi koje ja koristim rade na linux i njega bi koristio.
Meni moj macbookpro i moj PC racunar iz potpisa isto zavrsavaju posao. Ne vidim u cemu je bolji. Koristim sve sto apple nudi. Nisam ljubitelj njihovog telefona, ostalo je sve sipaticno i lepo. Ko sta voli nek izvoli. Meni dekstop odgovara posto mogu lagano da nadogradim racunar i da mu produzim vek. Ako mi se ukaze prilika i posao krene na bolje i mogu sebi da priustim da na svakih 4 ili 5 godina priustim sebi nov mac pro sto da ne.
PS ova rachunica je sa boljom grafikom, mozda boljim HDD-om (ne znam koji ide u Imac) i pre sveta nadogradiva je po smeshnoj ceni. Sklopite ovakav Imac ali sa 32GB RAM-a i 3TB HDD-om pa da vidimo koliko dodje za `dizajn`. (Imac dodje 2550$ a PC 1765$ ...lepa razlika, sad isti taj dizajn koshta 785$)
Jeste ali racunaj tu i tim ljudi koj ovo sklapaju, makreting i sve sto ide uz to. Odes u radnju kupis racunar dodjes kuci i ukljucis. Kao kancelariski racunar je jako praktican. Za ljude koji ne vole da imaju gomilu stvari na stolu i tako neke zezancije. Moze i ozbiljan posao da se radi na tom racunaru.
Ovako sam pazaris, sam sklapas i sam testiras da li radi sve ok. Drugo taj OS koji oni prezentuju opet neko mora da stoji iza toga i sve to da ispegla kako bi radilo. Sve to kosta.
U tu tvoju konfiguraciju stavi i original win pa ces stici do iste cene.
Ovde imas prednost da ako posle tri godine zelis da nadogradis mozes lepo da stavis jaci procesor i da povecas vek trajanja. Dok apple je zatvoren sistem. Cak i mac pro nema neki veci izbor komponenata. To je zato sto ne dozvoljavaju da se prave drajveri za sve komponente nego oni ogranicavaju sta ce da radi, a sta ne. Sto je po meni mnogo bolje. Ali treba dozvoliti ljudima da sami biraju.
U Nemackoj ili Austriji prosecna plata je 1300e, vec fakultetski obrazovani imaju i preko 2000e tako priustiti sebi jednu od tih igracaka nije toliko strasno, jeda ili dve plate i eto mac.
Ja da radim kao fotograf i graficki dizajner u Becu samo za jedan projekat uzmes mnogo vise novca nego sto se to kod nas placa. To je realno i eto ti mac pro, radis ne razmisljas, kad stigne kraj prodas dodas neke pare uzmes drugi i eto.
Sa nasom a i vecina ovde nije odjednom sve pazarila. Danas monitor, pa eto imace i za sledeci komp koj se planira, kuciste imamo unapred, pa kupimo procesor i plocu, pa kad se sakupi novac stavimo neku graficku i tako.
Ne kazem da svi tako rade, ali vecina tako sklapaju.
:: :: Ovde si zaboravio jedno, ni jedan apple komp nije precenjen! Kad sve te komponente stavis na papir i pri tom osx videces da su cak i jeftiniji... :: :: Ako zelish da budesh objektivan onda je ovo rachunica :: :: Imac 27` iznosi 1800 :: :: pojedinacno komponente :: 65$ 2x4GB DDR3 1600 http://goo.gl/F5d :: 650$ 27` IPS 2560x1440 Ekran http://goo.gl/2nIv :: 70$ 1TB 7200 HDD http://goo.gl/P1Aj :: 197$ i5 2.9Ghz CPU http://goo.gl/Oxc2 :: 210$ gtx660 sa 4x vishe ram-a od Imac-a http://goo.gl/N618 :: 150$ neka ok matichn :: 200$ PSU, kuciste , tast, mish, wireless.. :: 1542$ ukupno :: znaci oko 250$ koshta dizajn :- :: :: PS ova rachunica je sa boljom grafikom, mozda boljim HDD-om (ne znam koji ide u Imac) i pre sveta nadogradiva je po smeshnoj ceni. :: Sklopite ovakav Imac ali sa 32GB RAM-a i 3TB HDD-om pa da vidimo koliko dodje za `dizajn`. (Imac dodje 2550$ a PC 1765$ ...lepa razlika, sad isti taj dizajn koshta 785$ :: ::
E do ... jos jedan koji bi da poredi JABUKE i kruske...
Ama covece ne moze !!!
Prvo cena ploce ti je odokativna, ploce za mobilne CPU su prilicno skuplje od ostalih cca 2.5÷3X, jednostavno ih nema ispod 300E...
GPU je `M` a ne obicni... cena je uglavnom za prvu ugradju a ne za naknadno menjanje sem u slucaju kvara tako da je neuporediva...
Onavo kuciste ne moze da se nadje ispod 500E, da se ne lazemo dobro desktop kuciste je 350E...
Neka malo solidnija Logitech kombinacija tastatura+misonja nema ispod 100E a ne onakva kakva je ugradjena u iMac-a...
DObro napajanje 150E... po nekima diskutabilno ali stvarno dobro je toliko... donekle relativna stavka buduci da ono koje je nekome dobro nekome nije...
Ekran o kome pricas nije taj koji si postovao tj. ovaj koji je ugradjen u iMac je prica za sebe svi ga hvale da je poseban i neponovljiv (za sada)...
Na sve ovo treba dodati inzenjering i licencirani OS koji kod Apple-a stvarno nije skup u poredjenju sa izumirucim MS Win...
Naravno i pored svega ovoga ja sam izabrao Lenovo Y500 FHD zato sto mi je povoljniji (posle odbitka za taksu me je izasao 550E) i zato sto na Apple platformi nema onoga sto ja koristim...
Inace da ima svih AutoDESK-ovih proizvoda na stolu bi mi stajao jedan od 27`...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Ovde si zaboravio jedno, ni jedan apple komp nije precenjen! Kad sve te komponente stavis na papir i pri tom osx videces da su cak i jeftiniji... :: :: Ako zelish da budesh objektivan onda je ovo rachunica :: :: Imac 27` iznosi 1800 :: :: pojedinacno komponente :: 65$ 2x4GB DDR3 1600 http://goo.gl/F5d :: 650$ 27` IPS 2560x1440 Ekran http://goo.gl/2nIv :: 70$ 1TB 7200 HDD http://goo.gl/P1Aj :: 197$ i5 2.9Ghz CPU http://goo.gl/Oxc2 :: 210$ gtx660 sa 4x vishe ram-a od Imac-a http://goo.gl/N618 :: 150$ neka ok matichn :: 200$ PSU, kuciste , tast, mish, wireless.. :: 1542$ ukupno :: znaci oko 250$ koshta dizajn :- :: :: PS ova rachunica je sa boljom grafikom, mozda boljim HDD-om (ne znam koji ide u Imac) i pre sveta nadogradiva je po smeshnoj ceni. :: Sklopite ovakav Imac ali sa 32GB RAM-a i 3TB HDD-om pa da vidimo koliko dodje za `dizajn`. (Imac dodje 2550$ a PC 1765$ ...lepa razlika, sad isti taj dizajn koshta 785$ :: ::
Jeste ali racunaj tu i tim ljudi koj ovo sklapaju, makreting i sve sto ide uz to. Odes u radnju kupis racunar dodjes kuci i ukljucis. Kao kancelariski racunar je jako praktican. Za ljude koji ne vole da imaju gomilu stvari na stolu i tako neke zezancije. Moze i ozbiljan posao da se radi na tom racunaru.
Ovako sam pazaris, sam sklapas i sam testiras da li radi sve ok. Drugo taj OS koji oni prezentuju opet neko mora da stoji iza toga i sve to da ispegla kako bi radilo. Sve to kosta.
U tu tvoju konfiguraciju stavi i original win pa ces stici do iste cene.
Ovde imas prednost da ako posle tri godine zelis da nadogradis mozes lepo da stavis jaci procesor i da povecas vek trajanja. Dok apple je zatvoren sistem. Cak i mac pro nema neki veci izbor komponenata. To je zato sto ne dozvoljavaju da se prave drajveri za sve komponente nego oni ogranicavaju sta ce da radi, a sta ne. Sto je po meni mnogo bolje. Ali treba dozvoliti ljudima da sami biraju.
U Nemackoj ili Austriji prosecna plata je 1300e, vec fakultetski obrazovani imaju i preko 2000e tako priustiti sebi jednu od tih igracaka nije toliko strasno, jeda ili dve plate i eto mac.
Ja da radim kao fotograf i graficki dizajner u Becu samo za jedan projekat uzmes mnogo vise novca nego sto se to kod nas placa. To je realno i eto ti mac pro, radis ne razmisljas, kad stigne kraj prodas dodas neke pare uzmes drugi i eto.
Sa nasom a i vecina ovde nije odjednom sve pazarila. Danas monitor, pa eto imace i za sledeci komp koj se planira, kuciste imamo unapred, pa kupimo procesor i plocu, pa kad se sakupi novac stavimo neku graficku i tako.
Ne kazem da svi tako rade, ali vecina tako sklapaju.
Jedino me nervira ako kod njih pazarim mac pro koj kosta 3000e i zelim da izbacim hdd od 1t i ubacim ssd od 512gb oni to racunaju kao da sam dodao taj od 512 i na tu cenu dodaju 600e.
Malo je to tupavo. Onda bi u toj ceni trebao da imam i taj od 1T + ovaj od 512.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
MaliAbner napisa: :: E do ... jos jedan koji bi da poredi JABUKE i kruske.. :: :: Ama covece ne moze !!!
moze, moze ali ti necesh da se potrudish tj nisi objektivan :-)
Cena ploce jeste odokativna ali je je sasvim na mestu, da sam ponudio konkretan model ploce opet ne bi odgovaralo... To shto su ploce za mobilne cpu skuplje i GPU pravljen za mobilnu verziju to mene mnogo ne tangira jer ja poredim performanse. Stavio sam CPU koji po performansama odgovara, matichnu koja odgovara i GPU koji je bolji. Poredimo performanse a posle poredimo i dizajn (jer valjda su performanse bitnije...). Shto se mene tiche mogli su i su taj `mobilni` CPU da optoche zlatom i platinom i da bude skuplji 100x ali bi opet imao iste performanse. Zato kazem da je poredjenje ok...
Onakvo kucishe ne moze da se nadje ni za ispod ni za iznad 500e. jednostavno nema ga u prodaji (koliko znam). Ovde prichamo o dizajnu ne o performansama. Shto se tiche performasni cenim da prosechan CoolerMaster radi bolji posao od Imac kucishta (nadogradnja spada u performanse, zar ne?!). Koje je to dobro kucishte 350e???? shta je to toliko bolje kod kucishta od 350e u poredjenji sa kucishtem od 70-80e? Molim za kvalitativnu i kvanitativnu razliku a posle i standardizaciju po ceni.
Tastatura i mish , opet ako govorimo o performasama, ne moraju da koshtaju 100e. Te 100e+ kombinacije su proizvod performansi i dizajna. poredimo performase. Ekran o kome pricham je po karakteristikama isti kao u Imac-u. Ako imas neki tehnichki podatak koji dokazuje suprotno molim za dokaz (link). Dobro napajanje ne koshta 150e. Vrhunsko prejako napajanje za ovakav komp mozda koshta 150e... Ali slazem se, to je relativno... BTW koliko je opravdana razlika u ceni izmedju napajanja od 150e i onog od recimo 60e (ako poredimo iste snage naravno)? Za inzenjering me zabole, to ide pod dizajn, inzenjering je ukljucen u cenu kada kupujesh komponente odvojeno. to nije validna razlika. Licencirani OS, super, to je jos minus za njih jer mozda ne zelim njihov OS. Ne racunaj original Win jer postoji besplatan linux koji ako znas da koristish radi bolje od ta dva OS-a zajedno. Ne znam za taj tvoj Lenovo bacicu pogled, sad si me zaintrigirao :-)
Nikako da neko objasni cenu dizajna i tih dzidza-bidza u verziji od 32GB RAM-a i 3TB HDD-om....
Ne kazem nishta tipa Imak je dobar/los samo se trudim da budem objektivan i da lepo razdelim cenu performansi od cene dizajna. Dizajn nemam nameru da platim jer cenim da cu biti srecniji ako razliku u dizajnu nadomestim jos boljim performansama ( za njihov dizajn (785$ razlike) mogu da uzmem jedno 8 SSD-ova od 64GB i sve ih bacim u jedan RAID-O pa da vidish koliko su mi draze performanse od dizajna :-) ) ...ovo je bilo potpuno izdrndavanje sa 8 SSD-ova ali poenta je na mestu.
To sto si srbistanac i sto si prepametan i sto ne moze tamo neki cika Steva da te prejebe ko sto je prejebao pola sveta...
Sa takvima kao sto si ti ne vredi raspravljati posto su sagovornici u startu inferiorni cinjenicom u pasusu broj dva...
Pobedio si... ovi se mnogo ugradjuju... i njihovi proizvodi ne vrede ni ½ para koje traze za njih...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: MaliAbner napisa: :: :: E do ... jos jedan koji bi da poredi JABUKE i kruske.. :: :: :: :: Ama covece ne moze !!! :: :: :: moze, moze ali ti necesh da se potrudish tj nisi objektivan :- :: :: Cena ploce jeste odokativna ali je je sasvim na mestu, da sam ponudio konkretan model ploce opet ne bi odgovaralo.. :: To shto su ploce za mobilne cpu skuplje i GPU pravljen za mobilnu verziju to mene mnogo ne tangira jer ja poredim performanse. Stavio sam CPU koji po performansama odgovara, matichnu koja odgovara i GPU koji je bolji. Poredimo performanse a posle poredimo i dizajn (jer valjda su performanse bitnije...). Shto se mene tiche mogli su i su taj `mobilni` CPU da optoche zlatom i platinom i da bude skuplji 100x ali bi opet imao iste performanse. Zato kazem da je poredjenje ok.. :: :: Onakvo kucishe ne moze da se nadje ni za ispod ni za iznad 500e. jednostavno nema ga u prodaji (koliko znam). Ovde prichamo o dizajnu ne o performansama. Shto se tiche performasni cenim da prosechan CoolerMaster radi bolji posao od Imac kucishta (nadogradnja spada u performanse, zar ne?!) :: Koje je to dobro kucishte 350e???? shta je to toliko bolje kod kucishta od 350e u poredjenji sa kucishtem od 70-80e? Molim za kvalitativnu i kvanitativnu razliku a posle i standardizaciju po ceni :: :: Tastatura i mish , opet ako govorimo o performasama, ne moraju da koshtaju 100e. Te 100e+ kombinacije su proizvod performansi i dizajna. poredimo performase :: Ekran o kome pricham je po karakteristikama isti kao u Imac-u. Ako imas neki tehnichki podatak koji dokazuje suprotno molim za dokaz (link) :: Dobro napajanje ne koshta 150e. Vrhunsko prejako napajanje za ovakav komp mozda koshta 150e... Ali slazem se, to je relativno... BTW koliko je opravdana razlika u ceni izmedju napajanja od 150e i onog od recimo 60e (ako poredimo iste snage naravno) :: Za inzenjering me zabole, to ide pod dizajn, inzenjering je ukljucen u cenu kada kupujesh komponente odvojeno. to nije validna razlika :: Licencirani OS, super, to je jos minus za njih jer mozda ne zelim njihov OS. Ne racunaj original Win jer postoji besplatan linux koji ako znas da koristish radi bolje od ta dva OS-a zajedno :: Ne znam za taj tvoj Lenovo bacicu pogled, sad si me zaintrigirao :- :: :: Nikako da neko objasni cenu dizajna i tih dzidza-bidza u verziji od 32GB RAM-a i 3TB HDD-om... :: :: Ne kazem nishta tipa Imak je dobar/los samo se trudim da budem objektivan i da lepo razdelim cenu performansi od cene dizajna. Dizajn nemam nameru da platim jer cenim da cu biti srecniji ako razliku u dizajnu nadomestim jos boljim performansama ( za njihov dizajn (785$ razlike) mogu da uzmem jedno 8 SSD-ova od 64GB i sve ih bacim u jedan RAID-O pa da vidish koliko su mi draze performanse od dizajna :-) :: ...ovo je bilo potpuno izdrndavanje sa 8 SSD-ova ali poenta je na mestu.
:: Znas sta je tvoj osnovni problem :: :: To sto si srbistanac i sto si prepametan i sto ne moze tamo neki cika Steva da te prejebe ko sto je prejebao pola sveta.. :: :: Sa takvima kao sto si ti ne vredi raspravljati posto su sagovornici u startu inferiorni cinjenicom u pasusu broj dva.. :: :: Pobedio si... ovi se mnogo ugradjuju... i njihovi proizvodi ne vrede ni ½ para koje traze za njih...
Hmmmm...ovo samo potvrdjuje moju procenu da nisi objektivan. Sad odjednom ti poznajes mene pa jos tvrdish da ja imam problem jer nisam Mac fanboy i jer volim da preispitam stvari i razdelim preformanse od dizajna. Time si ti Serbistanac a ja realac. Nisam prepametan, ali obzirom da se ja vodim chinjenicama a ti za argument imas chika Stevu i neke chudne fiks ideje o `prejebavanju pola sveta?!` onda ispada da sam pametniji od tebe - barem kad dodje do analiziranja stvari. Ne volim da se poredim sa drugima ali kad si zapocheo evo da dovrshim. Za raspravu niko nije inferiorniji i ovo je tipichan sindrom Srbistanaca Abneranaca - da zalepe neki ovakav epitet koji nema nikakvu osnovu u napisanom tekstu. Gde se u mom tekstu ukazuje na inferiornost sagovornika?
Pobedio sam? To shto volim da znam koliko placam performanse a koliko dizajn? Jel taboo razdovojiti ta dva ako je Mac u pitanju? Gledate 2 boda na nekom bench testu kada se porede 2 grafichke kartice ali kada je Mac u pitanju onda je to no-no, to su onda jabuke i krushe, jel da? :-) smeshan stav. Btw ako te vec zanima moje mishljenje (koje nisam izneo do sad jer su do sad samo chinjenice napisane) onda lepo pitaj pa cesh znati jer ochigledno nisi kapacitet da prokljuvish osobu preko interneta. Mislim da njihov dizajn mnogo vishe vredi od cene proizvoda a da je njihov uticaj na dizajn svakodnevne tehnike najfiniji spoj ljudskog i tehnike. Njihovi proizvodi definitivno vrede svaku paru - pa to moja rachunica i pokazuje! KAd budes skinuo taj am gde smo mi jadni mali neupuceni Serbistanici a ti veliki iskuski guru Kualanac onda mozemo da prichamo realno i objektivno. Ovako samo blatish zdrav razum.
Ako nisi razumeo shta sam hteo da kazem ili su moje rechenice preduge onda evo ukratko: Jasna rachunica od pre par postova pokazuje da ako zelite spoj ok performansi i dizajna (i palite se na taj dizajn koji fura svaki hipster) onda je Imac mozda prava stvar za vas, a ako vas interesuju samo performanse i `custom` dizajn onda Imac tu nema sta da trazi. Rachunica je dokazala da performanse Imac-a ne vredi te pare ali dizajn Imac-a vredi te pare (barem onima koji cene taj dizajn - `pola sveta koje je chika Steva....`). Kad hocu dizajn da platim mene su vaspitali da odem i pazarim, recimo, sliku Mrdjana Bajica a ne komp u monitoru koji fura svaki hipster i ima ih 3.5 milijardi ljudi (tvoja rachunica sa chika Stevom).
Srbistanac je Srbistanac u dushi a to shto postuje sa egzotichne ip adrese nije pokrice za komentare adekvatne za jednog od ona dva Mapetovca.
moram samo da napomenem ... kada porucuje 1 milion komponenti od proizvodjaca .. cena je 50-70% manja po komadu nego kad kupujes POJEDINACNO ... veoma prosto ..
bilo koji laptop kad kupis nov za 500e i isti dan krenes po netu da porucujes svaku komponentu iz laptopa ponaosob .. taj isti bi te izasao 3000e :)
:: Ovde si zaboravio jedno, ni jedan apple komp nije precenjen! Kad sve te komponente stavis na papir i pri tom osx videces da su cak i jeftiniji... Pa brate 27 inca imac je 1800$ quad i5 8gb rama 1tb itd.... Koliko je dell 27inca i to u kojoj rez? 700e to je vise od pola.... I5 je koliko 200e i ploca i ram nek bude 300 to je 1000e i 660gtx i kuciste i psu to je 1200e tako? To je 130e manje od imac koji je lepsi i lepsi i lepis i lepsi itd pa posle touch pada na macu svaki laptop je smesan.... Necu da kometarisem sa ljudima koji nisu seli za mac i pritom imaju kompleks, ja bi ga odmah kupio da mogu, ali evo vagam da mi ujak donese mac mini on je 420e dual core i5 i 4gb rama u 20x20x5cm i da prodam kantudzu.... Pa sastavi ti i5 dual ili quad za 420e nema sanse..... Jer dobijas osx kome windows nije ni do djona dosa :: :: I jos nesto mac air 13 je 800e, gde imas laptop od aluminiuma sa oankbvim touch padom i baterijom od 12h?. :: :: Izvinjavam se na greskama sa ipada sam kucao pa me razumite.... :-)))) :: :: :: IPO :: :: IPHONE :: :: IPAD :: :: RETINA EKRA :: :: Naj tanji celi racunar IMA :: :: naj jaci OS :: :: I cloud :: :: Sir :: :: mogu ovako komotno do zore veruj mi udaras tamo de nisi upucen...Samo si upravu za jednu stvar bace oko na proizvod izmene i ukomponuju da bude perfektan ali to je sastavni deo IT industrije... :: :: Veruj mi Apple i njegove inovacije su fenomenalne.. :: :: da je tako ko sto ti pricas on bi bio u rame sa Samsung,Dell ,HP, ovako je klasa za sebe.. :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: Apple nije kralj inovacija. Nije apple napravio i unapredio OpenCL vec Amd. Nije apple unapredio memoriju, procesor i maticnu :: :: :: :: :: :: Kazi mi koju inovaciju ima apple i onda mogu da kazem da su najbolji. Apple samo koristi ono sto trenutne frime nude kao svoj najaci brend. Od svakog uze ponesto sklopio i to je to. Od svega toga nista nije njegovo tako da ne mogu da ga svrstavam kao firma koja ima najnoviju inovaciju. Trenutno je sada bum zato sto jedini koristi sve te najace komponente, za sest meseci kada ta tehnologija bude malo vise dostupna nece biti bum :: :: :: :: :: :: Ne kazem ja da je los i da ne valja. Ipak tu radi tim ljudi i lepo sklapaju masinu i proveravjau sta sa cim treba da radi. Kada bi i pc kupovali tako, a ne sami sastavljali onda bi bila druga prica. :: :: :: Ako kupujemo plocu, treba u specifikaciji da citamo koja memorija je preporcuena za tu plocu koj model tacno. kada bi sve tako uzmiali i pc bi bio super. Ali kao sto je neko reko pc je buvljak, windows radi i na nekim krs kineskim komponentima, ali kako. :: :: :: :: :: :: Ja sam mac bookpro uzeo zato sto mi je laganiji za prenos, ima veliku rezoluciju na malom ekranu, a i pored toga u istoj cenovnom rangu dobijam vise nego sto su ostale kompanije nudile, jos ima i izvanrednu bateriju sto je meni bas znacilo. Ima neke nedostatke ali sve je to mizerno. :: :: :: :: :: :: :: Druze moras da shvatis jednu stvar sto se tice apple prozivoda. :: :: :: :: NIKAD ne postavljaju limit ulaganja u svoje masine :: :: :: :: NIKAD ne padaju pod uticaj trzista ili ti ko je jaci i sl. :: :: :: :: OVde je AMD odneo pobedu zbog tehnoloskog napretka OpenCL ,uzgred bice opcija za nadogradnju budi ubedjen...Mozda Nvidia izbaci kartu kao sto su uradili sa 680 GTX EVGA :: :: :: :: Apple je kraj i pocetak tehnologije i inovacija. Shvati sve sto je kod njih ubaceno vredi i dobro je ukoponovano :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sa svim sto si napisao se slazem, sem sa jednom bitnom stavkom.. da je AMD tvojim recima `bolji` po pitanju grafickih kartica.. taj tvoj zakljucak je donesen samo i samo zbog toga sto Apple trpa u svoja kucista AMD umesto nVidia, zar je to merodavno? Mozda su jednostavno dobili bolju ponudu od AMD
Mozes li zamisliti koliko bi te izasla jabukica ako bi primenili tu logiku... 10K...
:: :: moram samo da napomenem ... kada porucuje 1 milion komponenti od proizvodjaca .. cena je 50-70% manja po komadu nego kad kupujes POJEDINACNO ... veoma prosto . :: :: bilo koji laptop kad kupis nov za 500e i isti dan krenes po netu da porucujes svaku komponentu iz laptopa ponaosob .. taj isti bi te izasao 3000e : ::
Ajte molim vas, vi bi da `top notch` tehnologiju kupujete po proizvodjackoj ceni. I najbolja pasteta ima svoju cenu koja sigurno nije iskljucivo odraz cene komponenti u njoj... Idi ti kod Mrdjana Bajica i pitaj ga koliko je para dao na boje i cetkice, pa da mu to isplatis a sliku da nosis kuci.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.