Procena konfiguracije i preporuka za novu do 400 eura..
STRANA 2 OD 2
alrad
13.07.2013. 23:25
status: user broj poruka: 4864
Nisi napisao sve u prvom postu i nije jasno. Napisao si `Koliko vredi polovna kanta:...` Kako iz toga moze da se zna da li tu kantu kupujes ili prodajes?
Nakon toga trazis preporuku za drugu konfiguraciju, zbog cega su mnogi logicno pretpostavili da prvu prodajes. I tu je nastala zabuna.
Nase citanje je moralo da bude povrsno jer dubine u prvom postu nije ni bilo. Ako si kasnije objasnio i pojasnio situaciju, znaj da nema svako vremena da prolazi dvadeset kilometarskih postova i trazi naknadna objasnjenja.
Raspolozeni smo da pomognemo, ali onaj koji trazi pomoc mora to da ceni sadrzajno formulisanim, jezgrovitim i celovitim pitanjem.
Lepo smo reagovali i ukazili na pogresku. Nadam se da ce biti od kasnije pomoci.
Ovakvim ponašanjem samo terate ljude sa ovog foruma.Ako ne želete da pomognete bar ne odmažite.Ko želi da mu odgovori odgovorice ko ne želi nek zaobidje temu.
Jos jedna skromna primedba od moje malenkosti: Kompjuter koji je nedosanjani san nekog uplakanog, slinavog, siromasnog derleta cini se nekako pogresno nazivati kantom.
@Simon Mene si oterao, moram da priznam. Aj cao.
*Sad cu da se najedem, veselo prdim, i legnem sit.*
Pa ima 10-15 koji se vrte na forumu.Kad neko dodje uglavnom ga oterate.Šta sam sad reko neku novost i to radite uvek.Ako neko pogreši ne kaže kako treba ili eto nekom nije dan odma ga spuštaju.Kako sam ja razumeo šta je hteo a drugi nisu.A nije ni bitno dal smo ili nismo razumeli.Ako želite da mu date savet dajte mu ako ne nemojte i tolko.Sve ostalo je nepotrebno.
Kakve veze ima da li ja bilo sta kupujem ili prodajem? Ja sam pitao da procenite.. Greska je u pretpostavkama koje su irelevantne za diskusiju.. Ali `ajde.. :)
Bilo, proslo, trudicu se da budem sto detaljniji...
Da rezimiram sada sve sto sam iz ovog zakljucio :)
1. Najbolje je kupiti u Emmiju 2. Nemam i dalje neki komp za 400 eura sa kojim ste svi saglasni. 3. Kuciste koje mi je nudeno za 450 eura se ne isplati uzimati za te pare.
Zadovoljan sam sa svim i jos kada biste se bar trojica usaglasili sa tackom 2 bilo bi super.. :)
Ne ljutim se ja, niti cu da bezim, samo sto me nervira kada se uvek neko, relativno novi docekuje na noz. Pa mu se gleda sve u sitna crevca.. Ja imam bar 200000 postova na raznim forumima do sada pa nikad nikog nisam tako tretirao.. Opet, nismo svi isti..
Da zatrpamo sve to i da vidimo sta cemo sa tackom 2. :)
Sada da pobam da pomognem i u ovom prakticnijem smislu.
1. Upitno. 2. Za sta bi se koristio taj kompjuter? 3. Verujem.
@Simon U zabludi si. Da je ovako kako pricas onda na Benchu ne bi bilo nikoga jer tamo hapse za bacenu pljugu. A pun je kao oko. Upravo princip po kome svako moze da kaze sve i na bilo koji nacin je razlog sto ovde nema vise ljudi. A ne vapaj za malo reda.
Povladjivackim stavom ka ovom pitanju neces postici nista sem sto ces se poniziti, a ljudi ce biti sve manje . Ja cu pricati ono sto mislim a ako tebi to smeta, zao mi je. Ne radim to iz hira, nego sto mislim da je dobro i ispravno. A ako me eventualno banuju zbog toga, necu praviti drugi nalog nego cu to smatrati definitivnim porazom.
:: :: Bilo, proslo, trudicu se da budem sto detaljniji... ::
Multitasking pre svega jer imam manu da mi je sve uvek otvoreno.. Nisu to neki zahtevni proffesional programi ali eto. Average korisnik.. Od igrica bih hteo samo da igram Assassins Creedove.. Monitor mi je od 27` pa bi trebalo to sve da lepo izgleda.. :-)
Gledaj, sad stvarno necu reci nista novo, ali sta da se radi. Nemoj cekati neko usaglasavanje jer oni ce se uvek prepirati oko atija, vidije, amd-a, intela...
Uzmi nesto kao sto je ono sto si naveo, samo sa 16GB rama zbog multitaskinga i jednim HDD-om, i to je to. To je dovoljno za potrebe koje navodis, ostalo su nebitne nijanse.
Ako uzimas polovno nek ima garanciju, ako je novo nikako ne uzimaj gotovu konfiguraciju nego sve posebno. U suprotnom ce ti oduzeti garanciju cim otvoris kuciste da ocistis prasinu, kao meni. Posebno ako uzmes u Emiju.
idi na amd cpu i jacu graficku jr oces da se igras, rama ti je dosta realno 4 gb lako dokupis jos 4 500 gb hdd kuciste po zelji napajanje ne moras skuplje od 50e da si miran i za kasnije
Da ides na nov intel imaces jos goru graficku kartu i samim tim pozdravi se sa igrama, realno uzmi tu polovnu masinu odlicna je stvarno i vredi 450e po meni, eventualno prodaj graficku i jedan hdd i samo doplati za jacu graficku i bices miran.
Au sine, koliko li tebi placaju da reklamiras ove likove.
I covek je rekao da igra samo AC, nece valjda prolagodjavati konfiguraciju jednoj igri. Ako mu je stvarno tako vazan multitask, onda treba da uzme 16GB. Procesor AMD x4 mu je dovoljan valjda ako je prosecan korisnik, kako kaze.
Prosecan korisnik + natprosecan multitasking. Tako je rekao. Sad ti otvori browser sa 10 tabova, igru, Photoshop sa 30 slika, ne znam ni ja sta... i radi tako grupno.
@Simon Vidis kako se trudim sad kad imam za koga? Izgaram. Očke me bolu. Nagradjujem coveka jer je bar delimicno prihvatio kritiku. Bice nesto od ovog sajta.
Hvala ekipo. Nisam ja sujetan da odbacujem kritike.. :-)
Po mom iskustvu meni je potrebniji ram od grafike.. Ali opet, vi se u to razumete dok ja ne.. Moze li neka jeftinija grafika da izgura Assassins? Za ostalo mi nije bitno.. Pa da uzmem vise rama, jaci procesor i to je to. Kuciste cu uzeti 99% ono raptor, napajanje poslednje predlozeno.. Da uzmem i tih 16gb rama, sta mi ostane za procesor i grafiku? :-) Mozda bih i nogao da prebacim do nekih 50-53000 ali to je da oderem sam sebe.. :-) Suzavamo konfu.. :-)
Kompjuter ti nece biti jaci ako imaš 16 gb ram memorije.Sasvim ti je dovoljan i jedan štap od 4 gb.Kasnije to možeš u svakom slucaju da povecaš tako što ceš dodati još 4 gb a sve na racun onih komponenti koje neceš moci da dodaš nego ceš morati da menjaš. Svaki procesor od 100 evra ti je dovoljan za bilo šta.Najvažnija stavka u kompjuteru su graficka karta a najviše u svakodnevnom radu možeš da primetiš ako imaš ssd disk. Intel za ove pare može samo neki i3 pa ti je u svakom slucaju bolji amd fx 6300.Napajanje ti je sasvim dovoljno ono što sam ti predložio sa onim kucištem ili neko od 3000 dinara a grafika ko što sam i reko ili 7770 ili za nešto više a osetno bolje gtx 650ti boost. Možeš i neku varijantu sa i5 procesorom i najjeftinijom nekom ili b75 ili b85 plocom al to ti je nekih 5000 više novca a ponovo sve ili sa 7770 ili gtx 650ti boost. Imaš jeftiniju grafiku tipa 7750 ali je to vec poprilicno lošija opcija kad vec daješ toliki novac a manje je nekih 1500 dinara samo i totalno neisplativo.
Inace jeste napali ste coveka kao što svako povremeno voli da ispravi da nešto gramaticki nije dobro napisano ili da je pogrešan padež.
Eto, sad mora da ti je sve jasno. Od mene ako treba nesto pisi na mejl, ne mogu vise da...
Naravno da ispravljam, da li si procitao ista od onoga sto sam napisao, i da li si probao nesto od toga da shvatis? I da li govoris u mnozini ili mi mozda persiras? Ne treba ni jedno ni drugo. Prvo sto samo ja stojim iza izgovorenog, a drugo jer prosto ne treba.
Imam 5 gb ram-a i otvoprenih ponekad i dvadesetak stranica ili sve to stoji otvoreno a pritom igram igru. Netreba ti toliko rama nikada za ništa osim za neke stvari koje nisi ni naveo da ti trebaju.Optimum (cak i više nego što ti sad treba za bilo koji ozbiljniji poso) 8 gb, sasvim dovoljno i 4 gb ako si ogranicen novcem a želiš nešto jace recimo procesor uzmeš taj jaci procesor a memoriju uvek možeš da dodaš.Ako hoceš da ti se sistem brže podiže kao i da ti se programi otvaraju momentalno i takve nek slicne stvari ideš na neki ssd disk a on je 9.500 do 10.000 za 120-128 gb tog ssd-a.Ne isplatiti se da štediš na neki procesor sa 4 jezgra ili na slabiju amd 7750 jer je to neka simbolicna cena tipa 1000-1500 dinara.
Ta i msi tf koja je 2 evra skuplja su odlicna kupovina.Taj sistem koji je na gigabajtu je kažu tiši u radu.Imaš za 20 evra skuplju http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-geforce-gtx-660-2gb-gddr5-gv-n660oc-2gd/comp_comp_vga/16/3343 što je isto odlicna kupovina kao i jeftinija hd 7770 za 10.200 dinara. kao i 20 evra skuplja 7790 ali to baš nije tako isplativo.Za 130 evra imaš obicnu gtx 650ti boost sa 1 gb memorije koja je možda i bolja kupovina jer se pokazalo da bar za sad taj 1 gb neznaci ama baš ništa ali doduše ima malo lošije hladjenje i bucnija je.U nekom najjeftinijem segmentu imaš hd 7730 za 5.500 dinara koja je za te novce vise nego dobra.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647670. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.