Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
konfiguracija CAD+rendering (i po neka igra) 1000-1500e
STRANA 2 OD 2
alumiroi fractal/seasonic 17.07.2013. 16:14 #505100

status: user
broj poruka: 99
definitivno idu. sad sam odgledao onaj klip i jako mi se svidja kuciste. a napajanje seasonic, pa koje nadjem vrv ono od 650W.
Hvala

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst @alumiroi 17.07.2013. 23:37 #505172

broj poruka: 2909

Za CAD aplikacije i rendering nemoj ni da pomišljaš na 3770, jer je 4770 neznatno skuplji a mnogo savremeniji procesor za tu svrhu.

Najbitnija razlika imeđu i7 3770 i 4770 je u novim AVX2 instrukcijama... To ljudima kojima računar ne služi ničemu drugom osim za igranje ne znači baš ništa, ali onima kojima treba za ozbiljan rad to predstavlja najbitniju razliku između Ivy i Haswell procesora....Za rad u aplikacijama tipa CAD, MAX, video obrada, rendering, itd će značiti puno naročito u dolazećim verzijama tih aplikacija koje će biti optimizovane za AVX2 instrukcije.
AVX2 (Advanced Vector Extensions 2) donosi povećanje vektora skoro svih AVX instrukcija sa 128 na 256 bita, što dodatno unapređuje flouting point koji je veoma bitan kod vektorskih 2D, 3D aplikacija i video obrade.
Još 2012. je intel finansirao nove aplikacije tipa Kirbi 3D koja je radila riltajm render koristeći FMA i AVX2 instrukcije. Vrlo brzo će se paleta optimizovanih aplikacija proširiti na komercijalnije aplikacije jer donose značajan napredak...

Pošto ne planiraš OC onda je 3770K, 4770K ili bilo koji procesor sa prefiksom K čisto bacanje para. To su identični procesorti samo što `K` ima otključan množilac, što opet ne znači da procesor bez prefiksa K ne može da se klokuje već da se `K` klokuje jednostavnije i da postiže veći OC... Kao što rekoh tebi totalno nebitna stavka koju bi dodatno platio.... Bolje tih 30ak evra uložiti u nešto korisno.

Preporuka:

- i7 4770... Dobro ga ohladi, razmisli o nekoj Noktui izuzetno su tihe i odlično hlade. Ne moraš da ideš na NH-D14 pošto nećeš da juriš ekstremni OC, a i ograničiće ti paletu RAM memorija zbog veličine samog kulera koji prelazi preko RAM slotova. Preporuka za Noctua U12P-SE... To je 12 ica koja će odlično ohladiti procesor a neće te ograničavati visinom hladnjaka memorije i biće nečujna i za vreme rendera... Takođe možeš da razmisliš o nekom kombo vodenom hlađenju... Završiće ti posao a moći ćeš da uglaviš koji god ram hoćeš, ali su u glavnom malo bučniji...

- Što više rama, lično uzeo bih 32GB i da te ne boli glava jer moraš da smanjuješ broj ploligona 3D modelima ili praviš proksije čim uvezeš više od tri Archmodels drveta ili se ukopaš kad uključiš vlaknaste ili travnate površine u modelu... (4x8GB) 1600MHz Mushkin Blackline CL9 je oko 230 evra što je odlična investicija za 3D modelovanje i render...

- Solidna ploča iz srednjeg segmenta... Ne bacaj pare na gejmerske ploče jer nećeš koristiti ni SLI niti ćeš ekstremno overklokovati procesor.

- SSD 120GB+... Intel, OCZ, Kingston... Gledaj da ima što dužu garanciju i min 120GB kapaciteta. Svi SATA3 SSDovi rade manje više isto... Razliku u performansama ćeš videti u benčmark testovima, dok je razlika u realnom radu između 450 i 550MB/s neprimetna. + neki HDD većeg kapaciteta za skladištenje podataka tipa WD Green.

- Grafika... Lično preferiram nvidia grafike za ovakve konfiguracije... Pošto hoćeš i igre GTX 660ti ili 760 će ti terati sve igrice u 1920 rezoluciji narednih par godina... Preporuka za MSI TF3.

- Napajanje... sa Sisonikom ne možeš da pogrešiš. Naravno nema greške ni sa Enermax, Corasir, Silverstone, pa i sa CoolerMaster napajanjma. Slobodno izaberi neko od 700-750W i miran si.

- Kućište... CM 690 II... Tiho i kvalitetno sa dovoljno dobrim protokom vazduha da spreči pregrevanje procesora za vreme višečasovnog rendera.

- Monitor... Ako možeš da priuštiš uzmi Asus PA246Q sa odličnim P-IPS panelom, izuzetnom reprodukcijom boja za grafiku i 6ms odziva više nego dovoljno za gejming.

Toliko od mene.

DaSickSystem

alumiroi Uh 18.07.2013. 11:14 #505228

Pa to onda menja stvar potpuno.
Onda bih ipak isao na 4770 jer mi je taj upgrade bitan. A mislio sam da je samo grafika unapredjena.
Hvala puno na informacijama DaSickSyst.

Mortificat Re: Uh 18.07.2013. 11:53 #505235

broj poruka: 3519
Slažem se sa svim što je DSS napisao, jedino treba naglasiti da je Intel ukinuo mogućnost overkloka preko bclk-a, kod non K procesora. Drugim rečima, ako uzmeš 4770, nećeš moći da ga podigneš na klokove veće od onih koje diktira turbo mode (3,9 GHz).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ

:: Pa to onda menja stvar potpuno
:: Onda bih ipak isao na 4770 jer mi je taj upgrade bitan. A mislio sam da je samo grafika unapredjena
:: Hvala puno na informacijama DaSickSyst
::
SkyFire Re: Uh 18.07.2013. 15:26 #505274

broj poruka: 18472
Pa to je zato sto kruze tolike dezinformacije ,zato sam i otvorio ovu temu :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=53826&forid=33&katid=1

Mislio sam da si upucen i da si zbog grejanja odustao..
Svakako je Haswell napredak i tebi bi to znacilo..

http://vr-zone.com/articles/haswell-4770k-vs-ivy-bridge-4770k-4-6ghz/32838.html#ixzz2V7AD2QlA

Svakako onda idi na

http://itsvet.com/proizvod/intel-i7-4770k-3.5ghz-8mb/comp_comp_cpu/46/558

Uz ovu plocicu :

http://itsvet.com/proizvod/asus-z87-plus/comp_comp_mboard/20/2552

Ostalo iskoristi sa spiska koji sam ti sastavio + hladjenje,ili Noctua ili vodeno Corsair.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Pa to onda menja stvar potpuno
:: Onda bih ipak isao na 4770 jer mi je taj upgrade bitan. A mislio sam da je samo grafika unapredjena
:: Hvala puno na informacijama DaSickSyst
saxija @ DaSickSyst 18.07.2013. 17:15 #505303

broj poruka: 4016
bravo.

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

alumiroi @Sky 18.07.2013. 19:18 #505323

Za 4770K sam se vec odlucio. Mala je razlika u ceni za mogucnost kloka.
Sto se tice ploce, mislio sam Asus Z87-A. Cini mi se da nije velika razlika a i kupujem vecinu komponenata na jednom mestu i nema PLUSa...
Na zalost, jos nema Fractal kucista. Moracu da sacekam do kraja meseca.
Ali mislim da vredi. Ima sve sto sam ikada hteo od kucista.

gile23 ... 18.07.2013. 20:17 #505328

broj poruka: 9121
@dasick Na sta bi ti isao za softver tipa Solidworks, Inventor, Comsol. I7 haswell ili i5 sandy + quadro/fire pro. Inace koja se bolje ponasa, meni se cini po youtube poredjenjima Fire pro sije Quadro. Klasicne gamer-ske grafe ne pomazu mnogo u ovim softverima.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ...... 18.07.2013. 20:46 #505330

broj poruka: 1541
Ja bi isao na i7 + Quadro. NVidia generalno ima bolju sofversku podrsku/drajvere za 3D, CAD programe...

GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+
Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Type

DaSickSyst 18.07.2013. 22:23 #505373

broj poruka: 2909

@alumiroi
Nema na čemu.

@Mortificat
To za blokadu kod Hasvela nisam znao... Intel najavljue blokadu OCa od Sendija ali nije bilo ništa od toga ista priča je bila i za Ivy, pa od cele priče ostade da `K` ima odključan množilac samo na Z77 pločama... Sad su otišli još jedan korak dalje...

@saxija
Hvala.

@Gile
Gile, redovno mi izbaciš neko pitanje na koje je nemoguće odgovoriti jednom rečenicom. Gde ti pade na pamet izbor između i7 četvrte generacije i i5 druge generacije + render karta?

Teoretski:

- i7 + neka gejmerska ili jeftina kartica = brži render i lošije ponašanje unutar samih 2D/3D aplikacija u odnosu na FirePro ili Quadro.

- i5 + FirePro ili Quadro = sporiji render, bolje ponašanje unutar 2D/3D aplikacija.

Zavisi šta želiš.
Ako hoćeš da se koncentrišeš na kompleksniji render idi na i7, ako hoćeš 2D/3D modeling bez nekog prenaglašenog rendera onda je i5+ FP/Quadro po meni bolje rešenje.
Ali kvaka 22 je i tu i opet zavisi koja je FirePro tj. koja Quadro karta u pitanju... Ako je neka bolja onda definitivno i5+Quadro, ali to će koštati mnogo više od i7 + neka gejmerska karta. Tako da se vrtimo u krug...

Ja bih za sebe izabrao Hasvel u kombinaciji sa nekom osrednjom karticom... Ali meni je brzina rendera sa puno efekata vrlo bitna stavka.

DaSickSystem

gile23 ... 19.07.2013. 18:07 #505546

broj poruka: 9121
Laptopovi su u pitanju, HP EliteBook. Posto ponuda kod nas nije neka ludacka. Trenutno je taj Sandy nestao, pa je dosao Ivy sa M4000 grafama, opet i5 Ivy i M4000. Quadro je los i skuplji za ove programe, FirePro ga own-uje. Inace ovi 4770 su novi lap-ovi sa gamerskim grafama.

Inace Hvala na odgovoru, lepo si mi upotpunio siku.

Pozdrav!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs