HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M290
:: Na osnovu cega to ti mozes da tvrdis :: Imao ssd probao par meseci, prodao :: :: Meni za to sto ja radim ne treba i ne igra mi nikakvu ulogu :: Ja se ne lozim sto se windows upali za 5 sekundi umesto za 20 i slicno :: Ljudi koji rade neke druge stvari, apsolutno opravdavam kupovinu :: ali izjaviti za video igre da je potreban ssd radi i ovako kratkog ucitavanja je skroz bezveze...ali naravno za svoj novac kupis slobodno sta god zelis i uzivas :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Momak, poenta je primer podizanje windowsa, ne par sekundi gore dole bukvalno.
Ko je uzeo ssd da bi se kurcio kako se win pali i gasi brze je bukvalno bacio pare, ako me kapiras.
Ja moj komp nikad ne gasim jer se cesto remotujem na njega sa posla, brze ucitavanje u igrama mi ne znaci nista jer je svejedno kratko, brzi sistem, pa meni je sasvim dovoljno brz sa otvaranjima foldera i za rad i za igre. Dakle meni ne treba i zato sam ga i prodao.
A ti ako hoces mene da ubedis da je ssd super stvar i potreban za video igre ne mozes, niti treba da me ubedjujes...
Ok kupuj i prodaj sta oces al dajes ljudima pogresne informacije to je poenta
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M290
:: Momak, poenta je primer podizanje windowsa, :: ne par sekundi gore dole bukvalno :: :: Ko je uzeo ssd da bi se kurcio kako se win pali i gasi brze je bukvalno bacio pare, ako me kapiras :: :: Ja moj komp nikad ne gasim jer se cesto remotujem na njega sa posla, :: brze ucitavanje u igrama mi ne znaci nista jer je svejedno kratko :: brzi sistem, pa meni je sasvim dovoljno brz sa otvaranjima foldera i za rad i za igre :: Dakle meni ne treba i zato sam ga i prodao :: :: A ti ako hoces mene da ubedis da je ssd super stvar i potreban :: za video igre ne mozes, niti treba da me ubedjujes.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
pa nije samo prednost u ucitavanju i gasenju OS-a, to je najmanje bitno, ali nije bas ni da nije bitno, meni recimo znaci da mi se sistem podigne ekstremno brzo bez cekanja zajedno sa svim programima koji se pale u startup-u u sekundi, zar to nije sjajno? Zatim, u RADU ne osecas nikakvu usporenost, pri startovanju bilo kog programa instaliranog na SSD, u toku surfovanja, nema drljanja, oranja hard diska, citaj dugog ucitavanja i cekanja dok zavrsi to sto ima dok gledas u pescani satic, sto je najbitnije ne cuje se nista.. a za igre se slazem da je namanje bitno imati SSD, moze i bez toga, igre se ucitavaju dovoljno brzo, nema potrebe da bude brze.. makar imao 60GB SSD za sistem, meni puno znaci..
:: Momak, poenta je primer podizanje windowsa, :: ne par sekundi gore dole bukvalno :: :: Ko je uzeo ssd da bi se kurcio kako se win pali i gasi brze je bukvalno bacio pare, ako me kapiras :: :: Ja moj komp nikad ne gasim jer se cesto remotujem na njega sa posla, :: brze ucitavanje u igrama mi ne znaci nista jer je svejedno kratko :: brzi sistem, pa meni je sasvim dovoljno brz sa otvaranjima foldera i za rad i za igre :: Dakle meni ne treba i zato sam ga i prodao :: :: A ti ako hoces mene da ubedis da je ssd super stvar i potreban :: za video igre ne mozes, niti treba da me ubedjujes.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
:: pa nije samo prednost u ucitavanju i gasenju OS-a, to je najmanje bitno, ali nije bas ni da nije bitno, meni recimo znaci da mi se sistem podigne ekstremno brzo bez cekanja zajedno sa svim programima koji se pale u startup-u u sekundi, zar to nije sjajno? Zatim, u RADU ne osecas nikakvu usporenost, pri startovanju bilo kog programa instaliranog na SSD, u toku surfovanja, nema drljanja, oranja hard diska, citaj dugog ucitavanja i cekanja dok zavrsi to sto ima dok gledas u pescani satic, sto je najbitnije ne cuje se nista.. a za igre se slazem da je namanje bitno imati SSD, moze i bez toga, igre se ucitavaju dovoljno brzo, nema potrebe da bude brze.. makar imao 60GB SSD za sistem, meni puno znaci.. :: :: :: Momak, poenta je primer podizanje windowsa, :: :: ne par sekundi gore dole bukvalno :: :: :: :: Ko je uzeo ssd da bi se kurcio kako se win pali i gasi brze je bukvalno bacio pare, ako me kapiras :: :: :: :: Ja moj komp nikad ne gasim jer se cesto remotujem na njega sa posla, :: :: brze ucitavanje u igrama mi ne znaci nista jer je svejedno kratko :: :: brzi sistem, pa meni je sasvim dovoljno brz sa otvaranjima foldera i za rad i za igre :: :: Dakle meni ne treba i zato sam ga i prodao :: :: :: :: A ti ako hoces mene da ubedis da je ssd super stvar i potreban :: :: za video igre ne mozes, niti treba da me ubedjujes.. :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: Cooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen: Dell :: :: :: ::
iskreno te nisam probao, probao sam neke druge, ali znam da se ucitava brzo, samo kazem da po meni nije toliko vazno bar za sada imati SSD za igre, meni se stvarno brzo ucitavaju igre. Kasnije kada bude pala cena i kada 500GB ili 256 bude da kazes jeftino, tada je logican prelazak na storage SSD.
:: jel si probao bf3 ili cod na primer? :: :: :: :: :: pa nije samo prednost u ucitavanju i gasenju OS-a, to je najmanje bitno, ali nije bas ni da nije bitno, meni recimo znaci da mi se sistem podigne ekstremno brzo bez cekanja zajedno sa svim programima koji se pale u startup-u u sekundi, zar to nije sjajno? Zatim, u RADU ne osecas nikakvu usporenost, pri startovanju bilo kog programa instaliranog na SSD, u toku surfovanja, nema drljanja, oranja hard diska, citaj dugog ucitavanja i cekanja dok zavrsi to sto ima dok gledas u pescani satic, sto je najbitnije ne cuje se nista.. a za igre se slazem da je namanje bitno imati SSD, moze i bez toga, igre se ucitavaju dovoljno brzo, nema potrebe da bude brze.. makar imao 60GB SSD za sistem, meni puno znaci.. :: :: :: :: : :: :: :: Screen: Dell :: :: :: :: :: ::
Ma nebitno ssd ili hdd ...za igrice ne igra ulogu veliku,bar i ja tako misliM :)
30.07.2013. 15:00
status: user broj poruka: 211
ThermalTake Element V Black Edition i5 2500k 4.5 Ghz Asus P8Z68-V/Gen3 Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit RaidMax 850 W Gold
kad imas dobru masinu,bitno je da igrice rade ,a sad da li ce neka malo brze ucitati loading ili sta vec,ne bitno... sistem kao sistem,ne vidim neki merak. Meni se upali sistem za nekih 20tak sekundi mozda malo jace,pa staa...upali se i onda tek treba da ti bude merak,kako radi .)
Dex nemo` da zezas Pa SSD je nesto najbolje sto nam se desilo u zadnjih par g. sto se PCa konkretno tice. Dzaba 16 core CPU kad gubis vreme da sacekas upis ispis na ubogi HDD kada radis u nekom zahtevnijem programu. Necemo ni da pominjemo ako HDD trenutno drlja, a zadas nesto trece da se pokrene. Ne da ces se nacekati, nego neretko se i sistem ne odaziva na komandu. To ne da nervira, nego mi dodje da ga tresnem od patos. Prvo sto cu uraditi je dva SSDa u RAIDu i uzivancija. Iskreno i mene zabole na to da ce mi se OS podici brze, jer ga dizem jednom godisnje kada nestane struje:) Ja to uporedjujem kao PIO mod VS UDMA 4/5/6...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ljudi, ja ne kazem da je ssd nepotreban, kome jeste i ko ce ga stvarno upregnuti i treba da ga uzme, ko je obican korisnik I NAJZAHTEVNIJE STO RADI NA KOMPJUTERU SU VIDEO IGRE, je realno bacio pare na ssd.
Dakle moja poenta je ne treba ssd za igre, za ostale stvari je koristan, meni licno nije trebao, to je to.
Ucitavanje programa ne zavisi samo od DISK-a nego i od toga kako je program napisan koliko modula se ucitava i sl...
Ja cu se ograditi na upotrebu AutoDESK proizvoda... jednom ga pokrenem i onda fajlove ucitavam po potrebi... razlika izmedju klasicnog HDD-a i SSD-a mizerna...
Sve ostalo ubitacno brze u odnosu na klasicni HDD...
Ucitavanje igara smesno brze snimanje pozcija od igre do igre i velicine save fajla...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Ljudi, ja ne kazem da je ssd nepotreban, kome jeste i ko ce ga stvarno upregnuti i treba da ga uzme, ko je obican korisnik I NAJZAHTEVNIJE STO RADI NA KOMPJUTERU SU VIDEO IGRE, je realno bacio pare na ssd :: :: Dakle moja poenta je :: ne treba ssd za igre, za ostale stvari je koristan :: meni licno nije trebao, to je to :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.