Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
za neupucene - QUAD core
STRANA 2 OD 2
mighty @djape7777 18.09.2014. 09:30 #563530

status: user
broj poruka: 1670
Da, imam Asrock AM1H-ITX koja koristi 19V adapter, konektor je direktno na ploči.

Mada trenutno prelazim na malo jači ITX - i3-4150 i GA-B85N. Prilikom instalacije i igranja juče, potrošnja je uglavnom bila oko 30-56W i uopšte se ne greje. U konačnoj konfiguraciji bi trebalo da bude 16GB RAM, 250GB SSD.

Razmišljam se da li da ubacim grafiku - nešto tipa 750 ili 750TI. Sve zajedno ne verujem da će preći 100W u load-u, moći će lepezom da se ohladi :) Jedino će kućište ipak biti veće, CM Elite 110 ili LC Power 1500BMi, još nisam odlučio.

Ako ne budem ubacivao grafiku, ići će u Chieftec IX-01B sa 90w adapterom. onda mi ostaju dimenzije koje je imala AM1 konfiguracija, jedino će potrošnja skočiti za 15-20W, doduše i performanse.

Sličica igranja:

http://www.dodaj.rs/f/2B/sS/1q3rc8Tm/itx.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3d/ag/2CXpyUz4/power.jpg

miniITX sistem koji troši 30-60w prikačen na Enermax Revolution X`t 730W :)

Malčice je overkill napajanje, al` jbg, nisam imao drugo napajanje pri ruci. Ako ništa drugo, Enermax je iako mu je to jako mali load skoro efikasan isto kao i pico napajanje preko adaptera, sistem troši 2W više preko njega.

:: takodje zamenio sam e350 sa 5350 i 8gb rama radi svakodnevni posao samo da mi jos stigne pico atx pa me zabole uvce ako zimus budu restrikcije . radi na baterije od ups-a... koliko se secam ti si kupio plocu koja moze na punjac od lapa i bese ima dodatni sata kontroler..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @xenox 18.09.2014. 14:27 #563562

broj poruka: 17098
Snishodljivo obracanje sa primesama vredjanja je glupo da se tolerise,
bar sto se mene tice, pogotovo sto nikome nisam ovde ruznu rec uputio,
sto je i u redu zar ne?

Lepo ti 30 ljudi govori jedno te isto, quad jeste quad,
a da li je isto i7 hasvel ili atom quad, naravno da nije,
opet niko nije prevaren tj. taj tvoj drug je samo neiformisan,
koliko je platio toliko je i dobio.

Nikome ti ne otvaras oci, pogotovo ne na it forumu,
na limundu mozda, ili na kupujem prodajem i slicnim sajtovima, verovatno...

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 re 18.09.2014. 16:17 #563568

broj poruka: 1131
Da vids kada sam ja jednom otisao sa drugom koji zna samo da ukljuci komp i nista vise da vidi da kupi novu gotovu konfu,pre oko mesec i po.

Ja stojim pored njega i pustam da prica sa prodavcem, bukvalno sto sam cuo ispade da sa konfom od oko 35000 mozes opusteno da teras BF4 i Crysis 3 i sve najnovije igre na MAX ortak se odusevio toliko da nisam mogao da verujem,
cim sam prekinuo da cutim i rekao dve prosto prosirene recenice, lik koji prica je promenio pricu za manje od 2 milisekunde pokusavajuci da se izvuce iz situacije a toliko se spetljao u tome da je bio komican da nisam mogao da prestanem da se smejem...

gilopile ... 18.09.2014. 16:56 #563571

broj poruka: 9459
Pa moze za 35k da se igra, ali ako ima kuci sve osim g. kartice, ploce i procesora. Te tri komponente mogu da se uzmu za 300E i da se igra...mozda i 4GB RAM-a se nategne

Inace, single core rules:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

zerocool55 Re: ... 18.09.2014. 17:35 #563580

Ja ti garantujem da ako od mojih 8 GB rama uklonim jedan stik od 4 GB necu moci da igram odmah pola igrica tj upalice se igra ali dobijacu izmedju 8-12 frejmova iako imam 280x FX 8350 4.5GHz i SSD od 240 GB,vec probao ...
I za 300 e te tri komponente pod uslovom sve da ima drugo ne veruejm da moze da igra sve igre na max pod uslovom da mu neko da ili bolje receno pokloni 280x za 130 eura..

:: Pa moze za 35k da se igra, ali ako ima kuci sve osim g. kartice, ploce i procesora. Te tri komponente mogu da se uzmu za 300E i da se igra...mozda i 4GB RAM-a se nategn
::
:: Inace, single core rules:
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 18.09.2014. 18:14 #563585

Ih sad, milion GB... Hoces reci da sa 4GB ne moze da se igra? Jbt, postoji 30,000 dobrih igrica, ne mora tih par da odigra, a i moze ako malo smanji rez/detalje...Poznajem dosta klinaca i starijih koji se igraju na daleko slabijim konfama. Ispodesava se i ide to, ne mora ultra high, a i cemu, kada se realno ni ne primeti kada se igra sa normalne daljine...A i ko gleda, bitno da je igrica ok...

Po meni, postoje prezahtevni ( ili ne znam kako da ih nazovem, a da se neko ne uvredi ) igraci, koji traze dlaku u jajetu dok igraju i gledaju vise FPS, nego samu igricu...Vise cackaju oko OS-a, DX-a, g. drajvera, nego sto igraju

Normalni igraci, uzivaju u igricama, bez obzira na rez/detalje...Obavezno u kompu imaju MAME, emulatore raznih 8bit racunara, sege i ostalih konzola...

Nenormalni, samo cepaju face game + spider solitare...

zerocool55 Re: ... 18.09.2014. 18:24 #563586

Naravno i ja mogu da igram Pekmena,Metal slug x,GTA 1,Zunu i jos milion igrica sa 1 GB na XP -u,predpostavljam da su za tebe to napredne igrice veoma zato, necu da ti rusim koncepciju.

:: Ih sad, milion GB... Hoces reci da sa 4GB ne moze da se igra? Jbt, postoji 30,000 dobrih igrica, ne mora tih par da odigra, a i moze ako malo smanji rez/detalje...Poznajem dosta klinaca i starijih koji se igraju na daleko slabijim konfama. Ispodesava se i ide to, ne mora ultra high, a i cemu, kada se realno ni ne primeti kada se igra sa normalne daljine...A i ko gleda, bitno da je igrica ok..
:: Po meni, postoje prezahtevni igraci, koji traze dlaku u jajetu dok igraju i gledaju vise FPS, nego samu igricu..
:: Normalni igraci, uzivaju u igricama, bez obzira na rez/detalje..
:: Nenormalni, samo cepaju face game + spider solitare..
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 18.09.2014. 18:25 #563587

Preterujes prijatelju...

djape7777 Re: @djape7777 19.09.2014. 06:50 #563616

broj poruka: 928

meni i ovo zavrsava posao,koristim neki matori mustek 800VA kome sam u kuciste od kompa dodao jos 4 baterije od 9Ah tj 45Ah ukupno pod pretpostavkom da komp vuce ~30W ili 2.5A monitor 20W ili1.7A i adsl ruter 0.5A trebalo bi da imam autonomiju od 9h ali neka bude i 6h ja sam zadovoljan e sada ostaje pitanje koliko ce ups-u trebati vremena iste da napuni 100%. Kada dodje pico videcemo tacno na delu...

:: Da, imam Asrock AM1H-ITX koja koristi 19V adapter, konektor je direktno na ploči
:: Mada trenutno prelazim na malo jači ITX - i3-4150 i GA-B85N. Prilikom instalacije i igranja juče, potrošnja je uglavnom bila oko 30-56W i uopšte se ne greje. U konačnoj konfiguraciji bi trebalo da bude 16GB RAM, 250GB SSD
:: Razmišljam se da li da ubacim grafiku - nešto tipa 750 ili 750TI. Sve zajedno ne verujem da će preći 100W u load-u, moći će lepezom da se ohladi :) Jedino će kućište ipak biti veće, CM Elite 110 ili LC Power 1500BMi, još nisam odlučio
:: Ako ne budem ubacivao grafiku, ići će u Chieftec IX-01B sa 90w adapterom. onda mi ostaju dimenzije koje je imala AM1 konfiguracija, jedino će potrošnja skočiti za 15-20W, doduše i performanse
:: Sličica igranja
:: http://www.dodaj.rs/f/2B/sS/1q3rc8Tm/itx.jp
:: http://www.dodaj.rs/f/3d/ag/2CXpyUz4/power.jp
:: miniITX sistem koji troši 30-60w prikačen na Enermax Revolution X`t 730W :
:: Malčice je overkill napajanje, al` jbg, nisam imao drugo napajanje pri ruci. Ako ništa drugo, Enermax je iako mu je to jako mali load skoro efikasan isto kao i pico napajanje preko adaptera, sistem troši 2W više preko njega
:: :: takodje zamenio sam e350 sa 5350 i 8gb rama radi svakodnevni posao samo da mi jos stigne pico atx pa me zabole uvce ako zimus budu restrikcije . radi na baterije od ups-a... koliko se secam ti si kupio plocu koja moze na punjac od lapa i bese ima dodatni sata kontroler..
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647665.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs