Između ostalih uređaja, Type-C konektor bi trebalo da se nađe i na novim Apple laptopovima.
Inače, specifikacija Type-C konektora omogućava do 100W kroz jedan USB port, što bi omogućilo većini laptopova da se napaja preko USB-a. :: :: i micro usb da naprave simetrican pa da mozes i pijan i nafiksan da guras kako hoces i da upadne kako treba : :: :: nisam siguran gde sam to procitao, i ne, ne mislim na appleovo resenje iste stvari i nisam pomesao : :: :: ::
To i ja kazem ne mogu i necu da se raspravljam sa ljudima koji nisu ni prisli tim uredjajima.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: U strašnoj si zabludi, ali nema veze, vozi svoje... :: :: :: Upari Apple svoj,polu proizvod,nasminka ga,i stavi svoj NAJ NAJ PROSTIJI MOGUCI SISTEM - IOS .. :: :: Proizvod koji ima prost OS,na kom mogu gledati prost sadrzaj,sa svojom JADNOM autonomijom,sa kojim ne mogu upariti vecinu uredjaja,na kom ne radi brdo opcija,ne podrzava vecinu stvari,ne podrzava kabal koji koriste svi uredjaji, moram skinuti zaseban program da bih ga povezao na pc,naravno taj program mora da bude made by APPLE.. :: :: Windows Phone,je daleko vise od toga. Android sve,ali naravno,ne mozes sve imati,polako evoluira u savrsenom pravcu.. :: :: :: :: Lg g2 i g3 su za iPhone 6 i 6 + pojam,nedostiznih razmera... Ne zelim komentarisati buduce modele i modele buducih proizvodjaca.. :: :: :: :: Tvoje poredjenje automobila,je mizerija... inace jebes pravopis,ali makar kompanije lepo navedi, nije Porshe nego Porsche :) Elem Porsche 911 Turbo S,je trenutno nesto najbrze sto postoji, ubrzanje od 0-100 km/h 2.9s,uz launch control 2.6s. Pritom,kod ovog Porsea,ne postoji ogranicenje koliko puta to mozes da odradis,jer su napravili nevidjeno dobro kvacilo,kapa dole za ovaj test...Ovo je ipak `samo` ulicni auto :: :: https://www.youtube.com/watch?v=A5DRCTW-Q7 :: :: :: :: mozes na prste da nabrojis monitore sa 4k,kao i stvari koje ces moci sa Apple 5k za sad. Koju god graficku da mu stave sada,koliko ce ta graficka moci dugo da pokrece,ali bukvalno,pokrece moderne igre.. :: :: :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H50 :: :: :: :: :: Deco polako prvo pricamo o kompletnom proizvodu (drugi pokusavaju to da naprave a ne ide ) :: :: :: drugo pominjete firme koje nisu u stanju mobilni telefon da naprave sa SVOJIM displejima kako treba.... Dobro de Samsung radi za Apple kao i AMD i Nvidia i Intel ali dok Apple to ne doradi upari nije to to. Znas imas Porshe 911 Carerra ali Nisan GTR mu nabio komplekse do te mere da nesme vise da zucne : :: :: :: :: :: :: Sto se ekrana tice na prste modele da nabrojis za 4K monitore a to da li ce iskoristiti potencijal od 5K budi siguran da hoce pa nije ti to Windows smece. Grafike koje budu unutra ce MORATI sve da lepo podmazu da bi korisnici uzivali :: :: :: :: :: :: i za kraj Apple pa svi ostali :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 5K na PC-u Dell Ultrasharp 27` 5K :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.anandtech.com/show/8496/dell-previews-27inch-5k-ultrasharp-monitor-5120x288 :: :: :: :: :: :: :: :: Toliko o `postavljanju standarda` :: :: :: :: :: :: :: :: Standarde za ekrane postavljaju PROIZVOĐAČI EKRANA - LG, Samsung, Sharp.. :: :: :: :: :: :: :: :: Ostali samo implementiraju ono što im proizvođači ekrana ponude :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600 :: :: :: :: PC 7770 GHz Ed. Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB :: :: :: :: CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-B :: :: :: :: Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS650 :: :: :: :: :: :: :: ::
Iako si trolcina, zabavlja me ova tema pa cu odgovoriti: 1) To nije njihov racunar, nego nvidijin, Intelov, Samsungov... i ostalih proizvodjaca koji zapravo PROIZVODE komponente. 2) Taj Mac Pro bilo koji high end(cak ni enthusiast) PC iz 2014-e ce da ostavi u suzama i prasini. 3) Serem im se na OS koji ima connectivity iskljucivo sa drugim Apple precenjenim proizvodima, nikakvu podrsku i flexibilnost ako zelis da koristis nesto drugo. Se seca neko apple OS9? Kakvo je to djubre bilo, pa win98 SE je za to bio mama(tuzan podatak). 4) Ako je neko za siroke narodne mase, to je Apple. Cak tako i prodaju svoje proizvode, i dumbed down je sve za gluplju populaciju.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Sta ce da podrzi 5K REtina ekran ? pa aj sto si supalj nego i sad mu dade pecat :: Pricamo o APPLE alo o najjacoj IT kompaniji na svetu gde njihov racunar Mac Pro iz 2009 saranjuje racunare iz 2014 i sad dobio naslednika koji nece imati konkurenciju do 2025.Telefoni stari po 4 ,5 godina koji lete koji se redovno azuriraju :: Ili reci nesto pametno u vezi teme ili paljba sa te ist :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Nisam ni hteo da spominjem sharp i 8K ekran.. :: :: :: :: Ali tvoja izjava je pobedila... A sta mislis sta ce da podrzi tih 5k iz APple-a ? E decko decko,pucaju te kompleksi na svim nivoima...Sto vise otkrivas,vise pokazujes svoju glupost. BOlje mudro cuti.. :: :: :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H50 :: :: :: :: :: ma moze i od 300 incha i 10 k kad nema sta to da podrzi ....
To što pričaš su neopevane gluposti, i samo dokazuješ koliko nemaš pojma o uredjajima koje pominješ.
Preispitaj se dobro, budi objektivan, probaj sve te uredjaje i pre svega ne budi tako tvrdoglav. Kad neko tako priča, veruj mi niko ko je dugo u svetu IT-a te neće ozbiljno shvatiti. Sam sebe zakopavaš.
@ Kutalion Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali.
Samo, troši 2.5 put više, tri puta je veći, nema ni jedan thuderbolt port, sa dve fire pro grafike je preko 7000e, nema flash storage...itd itd.
Kada ćete shvatiti da nema NAJBOLJE....svako traži svoje NAJBOLJE, ono što mu najiše treba, što njemu najviše odgovara itd. Kad to budete shvatili biće vam bolje.
:: A toliko je glupih primera,na kojih napamet odgovaram... Mrzi me sad da ulazim u jos dublju i detaljniju raspravu.. :: :: U jedno sam siguran,iPhone,i Mac,su preplaceno Americko djubre... Lepo spakovano,nasminkano,i to je to.. :: :: Sta to njihov uredjaj moze,bilo koji,da uradi,sto drugi nemoze ? I na koji nacin.. :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H50 :: :: :: :: :: U strašnoj si zabludi, ali nema veze, vozi svoje....
Ne sluze monitori samo za gledanje filmova, pa ni za igranje, zna se ko je bitna ciljna grupa iMac-a. Nije li apsurd da telefoni imaju toliki ppi u odnosu na monitore, a koriste se iskljucivo za konzumaciju medije?
ovaj zadnji deo je najpametniji, to je poenta price
ja generalno mogu da kazem sad poserem se na nokiu zbog npr nekog xm modela koji su izbacili i razocarao me a imam 3 nokie koje me odusevljavaju, kazem pisam se na samsung a uzeo sam s3 cim je izasao, ajfon je uredjaj kao i svi drugi ali ja necu zaboraviti ono kad si sa bt mogao samo da se ceses po jajima npr, lg je krs zbog nekog kukija koji je drugaru crkao cim ga je izneo iz prodavnice a evo g3 je zverina.
to kad neko uzme da prica e ovo je najbolje, ja to imam na avataru na propalom forumu i to je kraj sad znaci vi ste svi budale a ne seca se npr diskusije o fps u cs cini mi se ili nekih gluposti na nivou deteta od 14god koje je prelistalo prvi tech casopis :)
Znas onu cuvenu nije zvaka za seljaka ? E to ja vidim ovde na forumu. Ovde Asus wooow a EVGA samara do te mere da na zapadu rezervisu primerke a ostatak proizvodjaca puni rafovi....
E sad nazad na raspravu Mac Pro iz 2009 ima performanse da te glava zaboli sada i ovi bezobraznici iz Apple izbacise Mac Pro nove serije i ostale kompanije bacila u depresiju. IOS toliko dobro radi da Iphone 4S koji je star 4 godine radi brze nego bilo koji Lagdroid i win Os da je to strasno i porazavajuce.E sad tu je 6 koji realno ubi u pojam a kad izadje 6S bice zbog zivote...... (to kazu iz narodnih firmi)
A to da je Apple zastupljen za siroku narodnu masu stvarno decko lupio samo tako... ispod 1200 eura nemas Imac jedino Mac Mini od 600 eura..... i neki Mac Book Air od 1000 eura ocu reci SUTRA MALO zastupljen.Da zastupljen je kod onih koji imaju da priuste a takvih je malo
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: To što pričaš su neopevane gluposti, i samo dokazuješ koliko nemaš pojma o uredjajima koje pominješ :: :: Preispitaj se dobro, budi objektivan, probaj sve te uredjaje i pre svega ne budi tako tvrdoglav. Kad neko tako priča, veruj mi niko ko je dugo u svetu IT-a te neće ozbiljno shvatiti. Sam sebe zakopavaš :: :: :: @ Kutalio :: Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali :: :: Samo, troši 2.5 put više, tri puta je veći, nema ni jedan thuderbolt port, sa dve fire pro grafike je preko 7000e, nema flash storage...itd itd :: :: Kada ćete shvatiti da nema NAJBOLJE....svako traži svoje NAJBOLJE, ono što mu najiše treba, što njemu najviše odgovara itd. Kad to budete shvatili biće vam bolje :: :: :: A toliko je glupih primera,na kojih napamet odgovaram... Mrzi me sad da ulazim u jos dublju i detaljniju raspravu.. :: :: :: :: U jedno sam siguran,iPhone,i Mac,su preplaceno Americko djubre... Lepo spakovano,nasminkano,i to je to.. :: :: :: :: Sta to njihov uredjaj moze,bilo koji,da uradi,sto drugi nemoze ? I na koji nacin.. :: :: :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H50 :: :: :: :: :: :: :: :: U strašnoj si zabludi, ali nema veze, vozi svoje....
Imam mac mini 2013 i5, ssd 120gb, 8gb rama i prezadovoljan sa spravicom ( PS i sublime ), i precice su sad vec navika... Stariji brat je proletos uzeo Mac pro ( pepeljara edishn ) koji koristi za 3d modeling, povremeni video editing i PS, naravno malo je reci da je odusevljen sa istim. Mac mini sam otvarao radi ubacivanja SSD-a i rama i prosto sam bio odusevljen nacinom na koji su sve to spakovali, naravno izrada samog uredjaja, kucista, je na vrhunskom nivou sto se za ulozen novac i ocekuje.
Apple brutalno dobro upakuje sve u jednu celinu, naravno i sam OS je jedna od prednosti za poslovne korisnike, ali generalno gledano za sire narodne mase je cista otimacina love. No, ko hoce da ga ima samo da bi njegov bio veci od komsijinog, nek baci pare.
Za igranje i generalno za nesto sto ce da mi se vucara po sobi ipak nije, nema dusu kao custom made PC koji si sam sklopio.
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
ljudi sa platama od 20 soma dinara srljaju u kredite i bez razmisljanja uplacuju neke svemirske aranzmane za leto i uzimaju racunare nevidjenog kapaciteta a bleje na fb
lik je na ugovor uzeo 2xs5 a sluzi za budilnik sms i poziv, KAMERU NIJE ISPROBAO, NA MARKET NIJE USAO, MOBILE DATA I WIFI NIKAD NIJE UPALIO, a tuzna okolnost je da ga vidjam uvek na nekom javnom mestu i ne mogu da mu se ispisam u usta
tako i taj apple mac buk ne znam koji nije nista nedostizno jbg, da poblesavi narod uzimali bi ga samo tako.
Dejzan organizuj neki protest prosiri ljudima vidike sta je to apple pa da se to komercijalizuje po srbiji :)
Meni stvarno nije jasno ovo potenciranje odrenjenih marki i njihovo dizanje u nebesa. To ide toliko daleko, da mislim da bi nekima mnogo lakše palo da im neko govori ružne stvari o porodici ili o drugim ljudima do kojima im je stalo, nego o tim proizvodima. To je naravno globalno najviše izraženo preko Apple-a, a ovde na berzi preko Nvidia-e koja ima svoje dežurne pobornike. To ne bi bilo (toliko) strašno da su oni plaćeni od tih kompanija, ali ne, oni sami biraju da se toliko nerviraju, prepiru i nabeđuju sa drugim ljudima oko tih stvari. Što se Apple-a tiče, ja shvatam kako su zaludeli gomile amera, boli njih uvo, to za njihov standard i nije mnogo skupo, iako bi naravno u 90% slučaja njihove potrebe zadovoljio bilo koji PC ili mobilni, ali kako to sve više prolazi kod nas gde se većina žali kako nemaju para a ovamo svake godine idu na letovanje, menjaju na pola godine telefone itd, e to mi stvarno nije jasno! Apple je obična kompanija za sklapanje kao i većina, samo što je šminkanje podigla na visok nivo i nabedila ogromne količine ljudi da je to izuzetno bitno. 90% delova koje je unutra, ugrađuju i drugi proizvođači ili mogu da se kupe pa da osoba samo sklopi. Ali pošto je, nažalost, većini ljudi bitnija spoljašnost od suštine, to onda prolazi. Opet, ovo mi je donekle i jasno tamo gde za to postoji standard. I pre nego što mi ti Dejzane suprostaviš kako nikada nisam koristio Apple proizvod, zamalo da kupim ali sam odustao. Hteo sam da kupim Ipod nano 2g kada je bio aktuelan. Koštao je oko 16k za 8gb, autonomija baterbaterije je bila 24h, podržani formati svi standardni, a i zvuk sam znao jer ga prijatelj ima. Uzeo sam Sony za 12.5k sa 8gb, autonomija baterbaterije je 40h (što je znatno bolje) i posle 4 god. i dalje drži oko 35-38h a ja ga koristim apsolutno svaki dan. Podržano više formata nego na Nanu, a i zvuk je bolji. I naravno, ne moram da instaliram ubogi iTunes kada hoću da prebacim muziku, nego samo prevučem. Presudila je baterija, normalan način kopiranja, kao i to što daje više za uloženo. Nano od prijatelja je posle godinu dana prestao da se puni i mogla je samo da se zameni baterija za neku paprenu cenu.
Uzmes i sastavis sam custom built za barem 30% manje para. Zasto?
0) Jer mozes bolje da svojim potrebama tailorujes PC. Sam si rekao, svako ima drugacije potrebe. 1) Recimo da neces novu AMD firepro (koja ne koristi ECC ram) Nego nVidiju zbog CUDA jezgara. 2) ili hoces vise od 64gb rama. 3) Mozda hoces 2x Xeon processora, a ne jedan? 4) Comp ti nece liciti na kantu. 5) 1 godina garancije, mrsh. Radije cu sam sastaviti i imati 3+ godina na svaku componentu. 6) Mozda mi treba vise HDD-ova i SSD-ova u raidu? A ne da mi sve stoji napolju van kucista u external skladistima i da se akam s kablovima. 7) Thunderbolt komponente kostaju papreno. Mogao bih jos ali evo ukratko.
@Dejzan, to na zapadu nisu nikakve pare. To je za nas ovde pojam... marketing im i jeste takav da prave uredjaj za mase. Oni sami to kazu, ne moras meni da verujes.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: @ Kutalio :: Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali.
I da ne zaboravim. U to vreme kada je bio Nano 2, Cowon (za koji je retko ko sem Audiofila čuo) je izbacio brutalan model sa autonimijom baterije od 50h, i sa podržanim Flac-om i drugim lossless formatima. Opet, po istoj ili malo većoj ceni. PS: Sony koji posedujem pušta video za razliku od Nano-a 2.
0) Neko neće PC, oće nativnu OS X mašinu, jel možeš to da razumeš ? 1) Razumem, samo možda je nekome OpenCL dovoljan, FC X se oslanja na OCL, a After Effects, Photoshop i Premiere od CC verzije takodje. 2) Tačan i proveren podatak je 128GB RAM-a, to Apple ne nudi, ali čipset i procesori prihvataju i adresiraju normalno. 3) Ako ti treba više od 12-core (24 thread) Xeona, super, nadam se da znaš koja im je cena. 4) Vrlo subjektivno, znaš i sam da se o dizajnu ne raspravlja, eto meni baš simpa izgleda. 5) Apple Care za +250e dobijaš 3 godišnju garanciju i pravo da ih zoveš kad oćeš i besplatan je bilo kakav servis, pitanje, poziv i chat i u pola noći. (Svi brandovi rade doplate za duže garancije, ništa specifično za Apple, neki čak insisitiraju da ima svake godine doneseš uredjaj i platiš servis da ti duže traje garancija). 6) Imaš externih Thunderbolt kutija koje rade šta hoćeš, nije baš mnogo akanja sa jednim naponskim i jednim thunderbolt kablom, ispod 350e su Thunderbolt RAID-5/6 profi kutije. 7) Tačno, još su skupe, kakve veze ima Mac Pro sa tim ? Što više ima Thunderbolt opremeljenih računara to će pre cene pasti i to će veća konkurencija biti. Alo bre 20GB/s u oba smera, pa ko to ne bi voleo...Mac Pro ih ima 6 !
Da podvučemo crtu, svaka minijaturizacija košta, posebno kad neko ima muda i para da napravi ovakvu radnu stanicu. Proizvod je kvalitetan, nečujan i neverovatno brz. Može mu se menjati RAM, CPU i flash storage. Za njegove dimenzije, to je fantastično.
Da li imaš alternativu, naravno. Moraš i da razumeš da na tebe jednog koji hoće da sastavlja custom PC ima bar 5 onih koji ne žele da se bakću. Ne zanima ih to. Žele spakovano i provereno. Sve brandname radne stanice koštaju papreno oko ovoga nema rasprave.
Treba da postoje kompanije koje streme ka budućim tehnologijama. HDD je uvek bila najsporija komponenta u PC/Mac-u. Mehanički disk će polako otići u istoriju. U to nema sumnje.
- Prvi `moderan` računar bez floppy diska - iMac 1998 - Prvi računar bez COM i paralalnih portova - iMac 1998/B&W PowerMac G3 - Prvi računar bez optičkog diska - MacBook Air 2008 - Prvi tablet i phone koji ne želi da implenetira Adobe Flash - iPad i iPhone, a zašto, zato što je Flash golo sranje - Prvi workstation računar bez mogućnosti ugradnje HDD-a - Mac Pro 2013
Vidiš paralelu ? Uvek su pre svih imali muda da kažu zdravo matorim tehnologijama, uvek je bilo ljudi koji su ih mrzeli zbog toga, mnogo iz je zbog toga zabolelo jaje.
Laku noć :) kupujte i pakujte šta hoćete, samo se ne svadjajte.
:: Uzmes i sastavis sam custom built za barem 30% manje para. Zasto? :: :: 0) Jer mozes bolje da svojim potrebama tailorujes PC. Sam si rekao, svako ima drugacije potrebe :: 1) Recimo da neces novu AMD firepro (koja ne koristi ECC ram) Nego nVidiju zbog CUDA jezgara :: 2) ili hoces vise od 64gb rama. :: 3) Mozda hoces 2x Xeon processora, a ne jedan? :: 4) Comp ti nece liciti na kantu. :: 5) 1 godina garancije, mrsh. Radije cu sam sastaviti i imati 3+ godina na svaku componentu. :: 6) Mozda mi treba vise HDD-ova i SSD-ova u raidu? A ne da mi sve stoji napolju van kucista u external skladistima i da se akam s kablovima :: 7) Thunderbolt komponente kostaju papreno :: Mogao bih jos ali evo ukratko :: :: :: @Dejzan, to na zapadu nisu nikakve pare. To je za nas ovde pojam... marketing im i jeste takav da prave uredjaj za mase. Oni sami to kazu, ne moras meni da verujes :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: @ Kutalio :: :: Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali.
e dekice dekice pa koji je ovo post po redu da seres i komentarises o kvalitetu a da to nemas a sumnjam da ces ikad i imati u svom posedu ? da li stvarno mislis da ikog ozbiljnog ovde boli ku*ac sta ti mislis?
dovoljno je da vidim tu bananu iz potpisa sto si sklopio i da se setim onih gluposti koje si pisao jer nisi imao mozga da ubacis proc u socket pa si nosio komp u servis.
priznaj sebi i svima da si obicni fanboy sa plitkim dzepom koji voli da se kurci pred mladjom populacijom na raznim forumima . ako mislis da ce ti 1000-2000e za komp i kupljen neki iPhone dati kredibilitet da serendas ovde onda si se zajebao, nadje se neko ko ima i vise kesha i vise mozga od tebe. stvarno mi te zao ,i tebe i likova koji misle da si neki baja samo zato sto zive u banana drzavi i misle da je uspeh imati i5 i iphone...
Svaka ti cast kapa dole.Ja ovo nikad ne bih mogo da srocim tako sazeto. Ali zaboravio si jednu bitnu stvar ono sto Apple izbaci to konkurencija ne moze ni za 3 godine da obelodani.
:: :: Imam vremena i strpljenja pa evo :: :: 0) Neko neće PC, oće nativnu OS X mašinu, jel možeš to da razumeš :: 1) Razumem, samo možda je nekome OpenCL dovoljan, FC X se oslanja na OCL, a After Effects, Photoshop i Premiere od CC verzije takodje :: 2) Tačan i proveren podatak je 128GB RAM-a, to Apple ne nudi, ali čipset i procesori prihvataju i adresiraju normalno :: 3) Ako ti treba više od 12-core (24 thread) Xeona, super, nadam se da znaš koja im je cena :: 4) Vrlo subjektivno, znaš i sam da se o dizajnu ne raspravlja, eto meni baš simpa izgleda :: 5) Apple Care za +250e dobijaš 3 godišnju garanciju i pravo da ih zoveš kad oćeš i besplatan je bilo kakav servis, pitanje, poziv i chat i u pola noći. (Svi brandovi rade doplate za duže garancije, ništa specifično za Apple, neki čak insisitiraju da ima svake godine doneseš uredjaj i platiš servis da ti duže traje garancija) :: 6) Imaš externih Thunderbolt kutija koje rade šta hoćeš, nije baš mnogo akanja sa jednim naponskim i jednim thunderbolt kablom, ispod 350e su Thunderbolt RAID-5/6 profi kutije. :: 7) Tačno, još su skupe, kakve veze ima Mac Pro sa tim ? Što više ima Thunderbolt opremeljenih računara to će pre cene pasti i to će veća konkurencija biti. Alo bre 20GB/s u oba smera, pa ko to ne bi voleo...Mac Pro ih ima 6 :: :: Da podvučemo crtu, svaka minijaturizacija košta, posebno kad neko ima muda i para da napravi ovakvu radnu stanicu. Proizvod je kvalitetan, nečujan i neverovatno brz. Može mu se menjati RAM, CPU i flash storage. Za njegove dimenzije, to je fantastično. :: :: Da li imaš alternativu, naravno. Moraš i da razumeš da na tebe jednog koji hoće da sastavlja custom PC ima bar 5 onih koji ne žele da se bakću. Ne zanima ih to. Žele spakovano i provereno. Sve brandname radne stanice koštaju papreno oko ovoga nema rasprave :: :: Treba da postoje kompanije koje streme ka budućim tehnologijama. HDD je uvek bila najsporija komponenta u PC/Mac-u. Mehanički disk će polako otići u istoriju. U to nema sumnje :: :: - Prvi `moderan` računar bez floppy diska - iMac 199 :: - Prvi računar bez COM i paralalnih portova - iMac 1998/B&W PowerMac G :: - Prvi računar bez optičkog diska - MacBook Air 200 :: - Prvi tablet i phone koji ne želi da implenetira Adobe Flash - iPad i iPhone, a zašto, zato što je Flash golo sranj :: - Prvi workstation računar bez mogućnosti ugradnje HDD-a - Mac Pro 201 :: :: Vidiš paralelu ? Uvek su pre svih imali muda da kažu zdravo matorim tehnologijama, uvek je bilo ljudi koji su ih mrzeli zbog toga, mnogo iz je zbog toga zabolelo jaje :: :: Laku noć :) kupujte i pakujte šta hoćete, samo se ne svadjajte :: :: :: Uzmes i sastavis sam custom built za barem 30% manje para. Zasto? :: :: :: :: 0) Jer mozes bolje da svojim potrebama tailorujes PC. Sam si rekao, svako ima drugacije potrebe :: :: 1) Recimo da neces novu AMD firepro (koja ne koristi ECC ram) Nego nVidiju zbog CUDA jezgara :: :: 2) ili hoces vise od 64gb rama. :: :: 3) Mozda hoces 2x Xeon processora, a ne jedan? :: :: 4) Comp ti nece liciti na kantu. :: :: 5) 1 godina garancije, mrsh. Radije cu sam sastaviti i imati 3+ godina na svaku componentu. :: :: 6) Mozda mi treba vise HDD-ova i SSD-ova u raidu? A ne da mi sve stoji napolju van kucista u external skladistima i da se akam s kablovima :: :: 7) Thunderbolt komponente kostaju papreno :: :: Mogao bih jos ali evo ukratko :: :: :: :: :: :: @Dejzan, to na zapadu nisu nikakve pare. To je za nas ovde pojam... marketing im i jeste takav da prave uredjaj za mase. Oni sami to kazu, ne moras meni da verujes :: :: :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: :: :: @ Kutalio :: :: :: Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali.
Dimenzije Mac Pro: Height - 25.1 cm Diameter - 16.7 cm Weight - 5 kg
Izvoli ,sastavi i spakuj mašinu te snage i tih performansi u pakovanje tih dimenzija.
`Kanta` je vrhunac industrijskog dizajna i unikatno rešenje za mašinu sa komponentama takve snage. AppleCare je malo više od obične garancije, a može i da se produži na 3 godine.
Što se ostalog tiče, onaj kome treba drugačiji hardver će i kupiti drugačiji hardver, niko nikog puškom ne tera da kupi Mac Pro.
Uzgred, u teškoj si zabludi ako misliš da 1000$ preko nisu nikakve pare. Za najšire narodne mase postoje low-end uređaji, a to ne treba brkati sa stvarima kao što su optimizacija, posvećenost detaljima i prijemčivost GUI-ja, što su prepoznatljive odlike OSX i iOS okruženja i bitne stavke u marketingu koji pominješ.
I kakve veze ima OS9 od pre 15 godina sa bilo čime?
:: Uzmes i sastavis sam custom built za barem 30% manje para. Zasto? :: :: 0) Jer mozes bolje da svojim potrebama tailorujes PC. Sam si rekao, svako ima drugacije potrebe :: 1) Recimo da neces novu AMD firepro (koja ne koristi ECC ram) Nego nVidiju zbog CUDA jezgara :: 2) ili hoces vise od 64gb rama. :: 3) Mozda hoces 2x Xeon processora, a ne jedan? :: 4) Comp ti nece liciti na kantu. :: 5) 1 godina garancije, mrsh. Radije cu sam sastaviti i imati 3+ godina na svaku componentu. :: 6) Mozda mi treba vise HDD-ova i SSD-ova u raidu? A ne da mi sve stoji napolju van kucista u external skladistima i da se akam s kablovima :: 7) Thunderbolt komponente kostaju papreno :: Mogao bih jos ali evo ukratko :: :: :: @Dejzan, to na zapadu nisu nikakve pare. To je za nas ovde pojam... marketing im i jeste takav da prave uredjaj za mase. Oni sami to kazu, ne moras meni da verujes :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: @ Kutalio :: :: Ima brži računar od Mac Pro-a....pa ti si car. Ima, na primer HP Z820....dual 8 core (32 thread), za 6500+ evra. Navali.
Ono za sta imam novca priustim sebi a da nisam zaludjenik za igrama umesto ove konfiguracije koju imam sigurno bi uzeo neki Imac
steta da das pare na Apple ako ih imas jer tvoj kojeficijent intelgencije nije vise od 3310 Nokie ni mrdnuo
U ostalom ovo tema nije za tebe ajde setnja
:: e dekice dekice pa koji je ovo post po redu da seres i komentarises o kvalitetu a da to nemas a sumnjam da ces ikad i imati u svom posedu ? da li stvarno mislis da ikog ozbiljnog ovde boli ku*ac sta ti mislis :: :: dovoljno je da vidim tu bananu iz potpisa sto si sklopio i da se setim onih gluposti koje si pisao jer nisi imao mozga da ubacis proc u socket pa si nosio komp u servis :: :: priznaj sebi i svima da si obicni fanboy sa plitkim dzepom koji voli da se kurci pred mladjom populacijom na raznim forumima . ako mislis da ce ti 1000-2000e za komp i kupljen neki iPhone dati kredibilitet da serendas ovde onda si se zajebao, nadje se neko ko ima i vise kesha i vise mozga od tebe. stvarno mi te zao ,i tebe i likova koji misle da si neki baja samo zato sto zive u banana drzavi i misle da je uspeh imati i5 i iphone.. :: :: poz
Eto upravo sam dokazao da postoji brzi workstation od mac pro-a. Na sta si pre toga rekao pa ti si car... i smejao se.
0) Mozes i da napravis hackintosh ako ti bas treba iOS. Ne znam zasto bi doduse. 1) Mozda je NEKOME. Ti kad pravis custom workstation ili kupujes neki drugi biras sta hoces, nemas limitation. 3) Meni naravno da ne treba, ali ljudima koji daju 5k+ eura na comp, verovatno treba. Sto mac ne nudi mogucnost za to? 4) Jeste subjektivno, ali i dalje lici na kantu. 5) Znaci moras da platis jos 250 dodatno da bi dobio 3 godine garancije, sto natively dobijes kod svih drugih? Cool. 6) Gde ces to da uturis sve, mnogo je zeznutije jer moras da kacis napred pa routujes cable to mesta gde ce ti stajati box (kontam da neces drzati workstation onako na otvorenom) 7) Nema veze, osim sto ako hoces da upgradujes storage ti MORAS da ides na skupe thunderbolt komponente i outside storage, dodatni cost = not cool.
Da podvucemo svuda mozes da menjas CPU, ram i flash storage, nikakva minijaturizacija ne utice na to. Ovde samo imas limitacije. 1 CPU, max 64gb rama.
Ako je neko lud pa hoce da da 30% ako ne i vise para (sto je vise hiljada dolara u ovom slucaju) na gotov apple workstation nek izvoli, zato kazem da je to za ljude koji ne znaju/mrzi ih/zele jabuku da imaju jer misle da je to cool.
Postoje i prebuilt custom workstationi, i to gde hoces i dodatni cost im je znacajno nizi nego Mac Pro-u.
Da se razumemo, jedini razlog sto mrzim Apple jeste sto su govnari. One njihove tuzbe, tipa svi koji prave tablete sa zaobljenim ivicama povredjuju nas patent. Aj leba ti...
Ako iko usporava razvoj, to su tuzbe i njihovi glupavi patenti. Cini mi se da su jednom tuzili nekoga za to sto je napravio scrolling system fotki sa leva na desno...
:: :: Imam vremena i strpljenja pa evo :: :: 0) Neko neće PC, oće nativnu OS X mašinu, jel možeš to da razumeš :: 1) Razumem, samo možda je nekome OpenCL dovoljan, FC X se oslanja na OCL, a After Effects, Photoshop i Premiere od CC verzije takodje :: 2) Tačan i proveren podatak je 128GB RAM-a, to Apple ne nudi, ali čipset i procesori prihvataju i adresiraju normalno :: 3) Ako ti treba više od 12-core (24 thread) Xeona, super, nadam se da znaš koja im je cena :: 4) Vrlo subjektivno, znaš i sam da se o dizajnu ne raspravlja, eto meni baš simpa izgleda :: 5) Apple Care za +250e dobijaš 3 godišnju garanciju i pravo da ih zoveš kad oćeš i besplatan je bilo kakav servis, pitanje, poziv i chat i u pola noći. (Svi brandovi rade doplate za duže garancije, ništa specifično za Apple, neki čak insisitiraju da ima svake godine doneseš uredjaj i platiš servis da ti duže traje garancija) :: 6) Imaš externih Thunderbolt kutija koje rade šta hoćeš, nije baš mnogo akanja sa jednim naponskim i jednim thunderbolt kablom, ispod 350e su Thunderbolt RAID-5/6 profi kutije. :: 7) Tačno, još su skupe, kakve veze ima Mac Pro sa tim ? Što više ima Thunderbolt opremeljenih računara to će pre cene pasti i to će veća konkurencija biti. Alo bre 20GB/s u oba smera, pa ko to ne bi voleo...Mac Pro ih ima 6 :: :: Da podvučemo crtu, svaka minijaturizacija košta, posebno kad neko ima muda i para da napravi ovakvu radnu stanicu. Proizvod je kvalitetan, nečujan i neverovatno brz. Može mu se menjati RAM, CPU i flash storage. Za njegove dimenzije, to je fantastično. :: :: Da li imaš alternativu, naravno. Moraš i da razumeš da na tebe jednog koji hoće da sastavlja custom PC ima bar 5 onih koji ne žele da se bakću. Ne zanima ih to. Žele spakovano i provereno. Sve brandname radne stanice koštaju papreno oko ovoga nema rasprave :: :: Treba da postoje kompanije koje streme ka budućim tehnologijama. HDD je uvek bila najsporija komponenta u PC/Mac-u. Mehanički disk će polako otići u istoriju. U to nema sumnje :: :: - Prvi `moderan` računar bez floppy diska - iMac 199 :: - Prvi računar bez COM i paralalnih portova - iMac 1998/B&W PowerMac G :: - Prvi računar bez optičkog diska - MacBook Air 200 :: - Prvi tablet i phone koji ne želi da implenetira Adobe Flash - iPad i iPhone, a zašto, zato što je Flash golo sranj :: - Prvi workstation računar bez mogućnosti ugradnje HDD-a - Mac Pro 201 :: :: Vidiš paralelu ? Uvek su pre svih imali muda da kažu zdravo matorim tehnologijama, uvek je bilo ljudi koji su ih mrzeli zbog toga, mnogo iz je zbog toga zabolelo jaje :: :: Laku noć :) kupujte i pakujte šta hoćete, samo se ne svadjajte
Jedino što si ti dokazao jeste da uopšte ne čitaš šta ti ljudi pišu, nego pričaš sam sa sobom. Čovek je sam prvi napisao da je HP Z820 brži (doduše samo u najjačoj ponuđenoj verziji), ali uz poprilično višu cenu (6799$ za startnu ponudu na HP sajtu), uz solidno veću potrošnju i neke druge nedostatke. Takođe ti je objasnio da Mac Pro nije limitiran na 64 GB RAM-a (moguće je proširenje do 128) i da AppleCare nije isto što i garancija u firmi gde su tebi uvalili sokoćalo, ali džabe takvima pričati.
Ono što ti i tebi slični koji se rukovode logikom sa buvlje pijace ne mogu da shvate jeste da je Mac Pro na prvom mestu namenjen onima koji se profesionalno bave muzikom, filmom, video obradom, fotografijom i sl., a ne šalabajzerima sa raspalih srbistanskih kvazi IT foruma. Ljudima i kompanijama koji ozbiljne mašine koriste za pravljenje para ne zanima da se zajebavaju sa `hakintošima` i da sklapaju mašine pomoću štapa i kanapa, nego žele da dobiju zaokružen i kvalitetan workstation sa vrhunskom podrškom od strane renomiranih proizvođača kao što su Dell, HP i Apple, i verovao ili ne - spremni su da tako nešto plate.
Idi u Pixar pa njima reci da Mac Pro koriste samo zato što `ne znaju/mrzi ih/zele jabuku da imaju jer misle da je to cool`... :facepalm:
Što se patenata i tužbi tiče, odavno se zna za Samsungov interni dokument iz 2010. na čak 132 strane, gde se preporučuje šta i kako treba iskopirati od ajfona:
Postoji na netu i prevod na engleski pod nazivom `samsung-relative-evaluation-report-on-s1-iphone`, tako da nema potrebe za banalizacijom i nipodaštavanjem očiglednog lopovluka i prljave igre po kojima je Samsung odavno poznat.
Evo i malo naslova iz medija koji govore da niko olako ne shvata patentna prava: `Samsung Sues LG Over OLED Patents` `Microsoft sues Samsung over Android patent fees` `Microsoft Sues Motorola over Android patent infringements` `Google sues BT over patent infringement` `Sony Sues United Airlines over Music Copyright Infringement` ...
:: Eto upravo sam dokazao da postoji brzi workstation od mac pro-a. Na sta si pre toga rekao pa ti si car... i smejao se :: :: 0) Mozes i da napravis hackintosh ako ti bas treba iOS. Ne znam zasto bi doduse. :: 1) Mozda je NEKOME. Ti kad pravis custom workstation ili kupujes neki drugi biras sta hoces, nemas limitation. :: 3) Meni naravno da ne treba, ali ljudima koji daju 5k+ eura na comp, verovatno treba. Sto mac ne nudi mogucnost za to :: 4) Jeste subjektivno, ali i dalje lici na kantu. :: 5) Znaci moras da platis jos 250 dodatno da bi dobio 3 godine garancije, sto natively dobijes kod svih drugih? Cool :: 6) Gde ces to da uturis sve, mnogo je zeznutije jer moras da kacis napred pa routujes cable to mesta gde ce ti stajati box (kontam da neces drzati workstation onako na otvorenom :: 7) Nema veze, osim sto ako hoces da upgradujes storage ti MORAS da ides na skupe thunderbolt komponente i outside storage, dodatni cost = not cool :: :: Da podvucemo svuda mozes da menjas CPU, ram i flash storage, nikakva minijaturizacija ne utice na to. Ovde samo imas limitacije. 1 CPU, max 64gb rama :: :: Ako je neko lud pa hoce da da 30% ako ne i vise para (sto je vise hiljada dolara u ovom slucaju) na gotov apple workstation nek izvoli, zato kazem da je to za ljude koji ne znaju/mrzi ih/zele jabuku da imaju jer misle da je to cool. :: :: Postoje i prebuilt custom workstationi, i to gde hoces i dodatni cost im je znacajno nizi nego Mac Pro-u. :: :: Da se razumemo, jedini razlog sto mrzim Apple jeste sto su govnari. One njihove tuzbe, tipa svi koji prave tablete sa zaobljenim ivicama povredjuju nas patent. Aj leba ti... :: :: Ako iko usporava razvoj, to su tuzbe i njihovi glupavi patenti. Cini mi se da su jednom tuzili nekoga za to sto je napravio scrolling system fotki sa leva na desno.. :: ::
Ovi sa Apple me podsecaju na ovu modnu blogerku sto je izpoizvaljivali u Italiji...
Imate lovu za bacanje, nemojte da nam gazite po jajima. Serem vam se u uredjaje za koje moram da usvinjim PC sa nekim iTunes...
SVE komponente su Intel arhitektura, tako da ko ma para za bacanje moze da sklopi hardware koji ce da presisa to sto je sklopio Apple.
Priznajem da iPhone glatkije vrti sliku od androida, ali mu fali sve ostalo... Da android nije radjen u JAVA-i sipak bi to bilo tako kilavo...
E, i da - moz ga tanjis dok se ne savije :)
P.S. Zna li ko adresu gde se zavrsava za vodoinstalatera. Ovi softveri su postali takvo djubre i smaranje da je vreme da menjam struku... Vidimo se nakon sledeceg update-a... kojie ne donosi nista bitno, ali je izasao na vreme.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647665. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.