Ovo samo prica o tvojoj gramazi sive mase,jer nisi shvatio sta sam napisao ili si nepismen pa nisi procitao do kraja...7k+ postova te ne cini hardware guruom,jer decku nisi pomogao i napisao bilo kakav predlog za konfiguraciju nego si samo bzvz zviznuo post...Dodje covek da vidi sta ima da mu ponude i pomognu stalni posetioci foruma,racuna da malo bolje sve pratite,a ti mu bacis kosku bez razloga... To te opisuje kao coveka,a ne ono sto sam ja napisao...
AMD Phenom II 960T@3.6GHz Titan NK35TZ 5GB DDR2 Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB Samsung 320GB Powercolor Radeon HD5750 LG W2240S-PN :)
:: E kad si mi ti rekao da sam zesce iskompleksiran, ja to stvarno moram da prihvatim. Nek` si mi rekao. Otvorio si mi oci. Hvala ti :: :: Ti da imas dva grama mozga, shvatio bi da sam mu mnogo vise pomogao, nego ti time sto si na njegovoj temi opisivao moj karakter . :: :: A forum je bas super.. :: :: PS. Koska je bacena. Ti si se prvi zaleteo. Jos jedan pokazatelj gramaze sive mase.. :: :: El Capita :: ::
Glupane, Kosku nisam ja bacio a ti si se na nju zaleteo. Sada je gotovo, steta je ucinjena, mozes da se povuces sa foruma neko vreme. Kako god zelis. Sto se tice vredjanja, pa glupane, prvi si poceo i iz svoje gluposti, a s` ciljem da ispadnes pametan, nazvao me zesce iskompleksiranim. Tako da, sada cuti, trpi i ostani glup. Ne brini, sve je to za ljude... Ajde...
ja sam sklopio slicnu samo sto sam stavio 8320,msi 970 gaming,hyper 212,raidmax 735 w modularno,12 gb hyper xfury na 1866 Mhz,r9 380 2gb oc(puno je jeftinija od 4 gb) i jos neke dodayne ventilatore
@SAMP Naravno, moze i ta od 2GB :-) Sad, da li uzimati 8320 ili 8300 koji su u sustini isti procesori, ja bih izabrao jeftiniji i kupio sto bolji kuler kako bi racunar bio tisi a i kako bi imao prostora za overkloking procesora.
Realno, za iznos koji si naveo moze da se uzme sasvim pristojna masina, Ovo sto je kolega spasic87 sastavio je takodje odlicno. Sve zavisi od tvojih potreba tj. kako ces koristiti racunar. Danas moze lako da se potrosi i 2000 EUR na racunar pa da opet ne radi sve na high podesavanjima.
Samo da znas sa 2GB VRAM-a se neces mnogo naigrati na HIGHT.. Ni sad a kamoli u buducnosti!
Savet, uzmi Intel CPU (i5 najjeftiniji) i AMD GPU (ne ispod 4GB). Batali HDD uzmi samo veci SSD (recimo 250GB). Batali optiku i sve bespotrebno, za sad ti ne treba vise od 8GB RAM-a za igre (mozes nadograditi posle ako zatreba).
Gledaj sta ima od komponenata na akciji da bi jos vise ustedeo.
Mogu da probam da ti sklopim nesto kao sto sam pisao ako te mrzi da trazis ili sta vec? :D
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/qsxjtg
:: Samo da znas sa 2GB VRAM-a se neces mnogo naigrati na HIGHT.. Ni sad a kamoli u buducnosti :: :: Savet, uzmi Intel CPU (i5 najjeftiniji) i AMD GPU (ne ispod 4GB). Batali HDD uzmi samo veci SSD (recimo 250GB). Batali optiku i sve bespotrebno, za sad ti ne treba vise od 8GB RAM-a za igre (mozes nadograditi posle ako zatreba). :: :: Gledaj sta ima od komponenata na akciji da bi jos vise ustedeo :: :: Mogu da probam da ti sklopim nesto kao sto sam pisao ako te mrzi da trazis ili sta vec? : :: :: Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/qsxjt :: ::
Polecemo pa nek me zapale svi posle ovoga kao nebesku vatru
09.01.2016. 01:12
status: user broj poruka: 587
Dakle u radnji koju si prvo pomenuo
CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz - 24.000 din MBO: B85 Gigabyte GA-P85-D3 - 8.300 din (nize od ovoga ne bih isao) RAM: DDR3 2x4GB 1866MHz GEIL Evo Leggera Green - 5.500 din (na akciji) GPU: AMD Radeon R9 380X Gigabyte G1 4GB DDR5 - 33.700 din SSD: SATA3 240GB Patriot Blast - 8.600 din (na akciji) PSU: 500W Raidmax RX-500XT 4.100 din (mislim da ce gurati bez problema ali ako se ne slazes onda jace) CASE: Thermaltake Versa N21 5.100 din (ili koje ti se dopada ima i jeftinijih)
Sve zajedno 89.300 dinara kod pilicara :D Nadam se da sam malo pomogao. Pozdrav!
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/qsxjtg
Re: Polecemo pa nek me zapale svi posle ovoga kao nebesku vatru
09.01.2016. 02:32
status: user broj poruka: 1661
probio si budzet
inace solidna konfa ali u ukupnoj snazi ( ne single core) gledajuci ono za cega njemu treba komp nista bolja od a10-7870k ali dobro svako ima svoj ukus + duplo manje memorije koja u nekim igrama itekako donosi poboljsanje fps-a i bez storage diska (skine gta v i jos dve igre i moze da se slika sa kapacitetom :)
na kraju krajeva mogao si i taj pentium iz potpisa sa ostatkom konfiguracije da mu ponudis kao dobro resenje (naravno samo drugu grafiku).
:: Dakle u radnji koju si prvo pomenu :: :: CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz - 24.000 di :: MBO: B85 Gigabyte GA-P85-D3 - 8.300 din (nize od ovoga ne bih isao :: RAM: DDR3 2x4GB 1866MHz GEIL Evo Leggera Green - 5.500 din (na akciji :: GPU: AMD Radeon R9 380X Gigabyte G1 4GB DDR5 - 33.700 di :: SSD: SATA3 240GB Patriot Blast - 8.600 din (na akciji :: PSU: 500W Raidmax RX-500XT 4.100 din (mislim da ce gurati bez problema ali ako se ne slazes onda jace :: CASE: Thermaltake Versa N21 5.100 din (ili koje ti se dopada ima i jeftinijih :: :: Sve zajedno 89.300 dinara kod pilicara :D Nadam se da sam malo pomogao. Pozdrav :: :: Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/qsxjt :: ::
Samo razmazena decurlija i botovi pricaju tu dosadnu pricu ``sve na ultra, sve na ultra`` prave glavudze uvek igraju na nekim mid podesavanjima, AA i filteri do kraja naravno. Ovo vazi za multi igre, inace kada se igra neka solo kampanja, onda volim sve na max cisto da uzivam i vidim koliko igrica moze da mi pruzi vizuelni dozivljaj.
Sto se tice teme, verovatno je u pitanju jos jedan trol, jer pazite bas mu treba masina za 86k... Ako sam dobri covece pogresio, onda ti savetujem da vidis nekako i da sastavis masinu sa nekim i5 hasvelom i gtx 970, ako ovo ne mozes da zbudzis, nemoj nista ni da kupujes...
Budziti i dalje fx8xxx u 2016-toj, u masine od skoro sto somica, zaista povrackica...
pa sad je sve povrackica znajuci da dolaze razna jezera i zen i uz vec uveliko prisutnu ddr4 :)
:: Samo razmazena decurlija i botovi pricaju tu dosadnu pricu ``sve na ultra, sve na ultra`` prave glavudze uvek igraju na nekim mid podesavanjima, AA i filteri do kraja naravno. Ovo vazi za multi igre, inace kada se igra neka solo kampanja, onda volim sve na max cisto da uzivam i vidim koliko igrica moze da mi pruzi vizuelni dozivljaj :: :: :: Sto se tice teme, verovatno je u pitanju jos jedan trol, jer pazite bas mu treba masina za 86k.. :: Ako sam dobri covece pogresio, onda ti savetujem da vidis nekako i da sastavis masinu sa nekim i5 hasvelom i gtx 970, ako ovo ne mozes da zbudzis, nemoj nista ni da kupujes... :: :: Budziti i dalje fx8xxx u 2016-toj, u masine od skoro sto somica, zaista povrackica.. ::
Bacanje para uzimati nov ceo kompjuter...Samp, druze,imas na KP polovne konfe ili polukonfiguracije za dosta jeftinije pare i to u garanciji!Imam kompove vise od 10 god i ni jednom mi se nije desilo da je proc i ram riknuo tako da ti je moj savet da kupis PROC i RAM polovan jer ces tu ustedeti 50-100e,sto mozes doati na GPU. Novo mozes da uzmes maticnu,kuciste,napajanje sve ostalo mzes polovno!Takodje imas Polovne konfiguracije u garanciji za mnogo manje pare nego da uzimas sve novo... I nikako AMD,Samo intel!Ja sam presao sa phenomaII na matori i5 2500k i progledao sam .)
treba mu da kupi komp iz jedne firme (e..i) jer kupuje na kredit ..ti mu nudis polovno sa kp..pa jedino ako ce mu neko proda sa KP na kredit :)
da kupuje za kes onda u redu :D
:: Bacanje para uzimati nov ceo kompjuter...Samp, druze,imas na KP polovne konfe ili polukonfiguracije za dosta jeftinije pare i to u garanciji!Imam kompove vise od 10 god i ni jednom mi se nije desilo da je proc i ram riknuo tako da ti je moj savet da kupis PROC i RAM polovan jer ces tu ustedeti 50-100e,sto mozes doati na GPU :: Novo mozes da uzmes maticnu,kuciste,napajanje sve ostalo mzes polovno!Takodje imas Polovne konfiguracije u garanciji za mnogo manje pare nego da uzimas sve novo.. :: I nikako AMD,Samo intel!Ja sam presao sa phenomaII na matori i5 2500k i progledao sam . :: :: saphire 7850 dual-x 1g :: msi z77a-gd6 :: 2x4 exceleram white 1600mh :: i5 2500k 4.0gh :: Hitachi 500g :: SSD SP 120g :: superflower 700w modula :: :: ::
ne mislim ja sve na ultra da bi uzivao u igri,meni nije problem ni medium pa cak i low ali racunam da ako sad moze da pokrene sve igre na ultra za med godina ce moci sve na medium-low a mozda i vose i zelim da se osiguram bar na 5 godina
:: Samo razmazena decurlija i botovi pricaju tu dosadnu pricu ``sve na ultra, sve na ultra`` prave glavudze uvek igraju na nekim mid podesavanjima, AA i filteri do kraja naravno. Ovo vazi za multi igre, inace kada se igra neka solo kampanja, onda volim sve na max cisto da uzivam i vidim koliko igrica moze da mi pruzi vizuelni dozivljaj :: :: :: Sto se tice teme, verovatno je u pitanju jos jedan trol, jer pazite bas mu treba masina za 86k.. :: Ako sam dobri covece pogresio, onda ti savetujem da vidis nekako i da sastavis masinu sa nekim i5 hasvelom i gtx 970, ako ovo ne mozes da zbudzis, nemoj nista ni da kupujes... :: :: Budziti i dalje fx8xxx u 2016-toj, u masine od skoro sto somica, zaista povrackica.. ::
:: jel citate vi sta covek pise : :: :: treba mu da kupi komp iz jedne firme (e..i) jer kupuje na kredit ..ti mu nudis polovno sa kp..pa jedino ako ce mu neko proda sa KP na kredit : :: :: da kupuje za kes onda u redu : :: :: :: :: Bacanje para uzimati nov ceo kompjuter...Samp, druze,imas na KP polovne konfe ili polukonfiguracije za dosta jeftinije pare i to u garanciji!Imam kompove vise od 10 god i ni jednom mi se nije desilo da je proc i ram riknuo tako da ti je moj savet da kupis PROC i RAM polovan jer ces tu ustedeti 50-100e,sto mozes doati na GPU :: :: Novo mozes da uzmes maticnu,kuciste,napajanje sve ostalo mzes polovno!Takodje imas Polovne konfiguracije u garanciji za mnogo manje pare nego da uzimas sve novo.. :: :: I nikako AMD,Samo intel!Ja sam presao sa phenomaII na matori i5 2500k i progledao sam . :: :: :: :: saphire 7850 dual-x 1g :: :: msi z77a-gd6 :: :: 2x4 exceleram white 1600mh :: :: i5 2500k 4.0gh :: :: Hitachi 500g :: :: SSD SP 120g :: :: superflower 700w modula :: :: :: :: :: ::
Zasto odmah moras da napadas coveka koji je konkretno napisao uzimam komp na kedit za 86k din. Tvoj odgovor: Sto se tice teme, verovatno je u pitanju jos jedan trol, jer pazite bas mu treba masina za 86k... Da nisi slucajno u nekom delu tvog mozga pomislio da je mozda toliko kreditno sposoban?
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Svi kod madjara a niko ne kupuje kod madjara, jer ako nesto ne radi, odose mesici sa garancijom, juri lika tamo vamo pa si u njegovoj milosti... Ubite coveka jer ne uzima iz madjarske i to na kredit i ne uzima intel i7 i gtx 970 za taj budzet, ok dodajte mu vi onda iz svog novcanika jer je glup pa hoce amd jer voli...
AMD masina koja ce da tera sve sasvim pristojno i imas mesta da dodas jos rama kasnije i zamenis graficku za jacu + dokupi kasnije ssd po potrebi samo mogu jeftiniji da budu nego sad.
I ja sam mogao iz USA da uzmeg graficku i da ustedim 150e na ruke da mi je donese ortak, i da je crkla kao gtx 470 nisam ustedeo 150e nego sam bacio 200e...
Sve ima svoje.
Za ove pare drugar, ne mozes besan i5 / i7 i extra graficka kao sto te neki savetuju, ali ne brini se nece biti igre u naredne dve godine, gde neces imati prosecnih 45 FPS na jako visokim (ne bas ultra) detaljima ali ce izgledati jako lepo i imaces jako pristojan fps.
A sta znaci to biti kreditno sposoban, na razbiram?
@Dexter013 20 somica skoro taj procesor, cvilim od smeha... Drugo, gtx 970 ekstra graficka? To je samo jaca srednja klasa, ono sto si ti hteo da kazes vezano je za 980ti.
Pa to i jeste problem sto je to sredja klasa a kosta bezmalo 400 evra
:: A sta znaci to biti kreditno sposoban, na razbiram :: :: @Dexter01 :: 20 somica skoro taj procesor, cvilim od smeha... Drugo, gtx 970 ekstra graficka? To je samo jaca srednja klasa, ono sto si ti hteo da kazes vezano je za 980ti ::
Nije bitno koja je klasa racunara i sta je unutra intel,amd,nvidia.Covek lepo napisao sa koliko raspoze para. Adzem to ti papir koji dobijes u prodavnici i moras da ga odneses u firmu na popunjavanje.Vratis ga u prodavnicu das teti ona pogleda i kaze ti da sa tvojim primanjima mozes da uzmes kredit od toliko i toliko para.Ali ti si potpuno u pravu i ja ne bi znao za to da imam soma ipo evra platu. Dexter013 sto se tice robe iz madjarske ja sam sad prvi put kupio na tu foru.Sad kako ce biti dalje sto se tice garancije ne znam,cpu je u pitanju.Moje iskustvo: sve moguce radnje sam zvao u BG-u i u jednoj je bio bez K (koji me nije interesovao) i u jednoj sam nasao ali za 61,5k din.Onda pozoves coveka pitas koliko kosta,uplatis na ziro racun,banka ti uzme 1%,postaru pre sat vemena dao 150din(dosao na vrata) i ustedis vise od 15k dinara.
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647662. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.