Evo odgovore iz gore pomenute firme na pitanje o specifikaciji komponenti: https://s30.postimg.org/qx8gk8thd/Screenshot_2017_02_08_16_51_43.png Sta reci, kao da kupujem sljunak pa nije bitno iz koje separacije je. Jurio bih ja Madjare momentalno, da je ovo za mene, nego ja za prijatelja, pa ne zelim da bude posle nekih komplikacija. A za sastav konfiguracije sam pitao obde na forumu jer odavno nisam pratio ovu gejmersku scenu da se tako izrazim.
I da je ta GTX 1060 6GB ili da je RX 480 8GB(nekako ajde i 4GB), pa i ajde, bilo bi ok, ali ovako, tanko je to.
Dalje ploca H110, cpu skylake, a oni 2400mhz, sta je s`mozgom? Mislim da je bolje, ako vec moraju domace radnje, da se taj novac znaci oko 100k upotrebi za sastavljanje konfe, samo cim vidim kakva je ponuda napajanja zaboli me glava, npr. navodim napajanja.
Intel i5 6500 Asus H110M-K Seagate Baracuda 1TB Kingston Fury X 2133mhz jedan stap od 8GB Asus Strix RX 480 8GB (STRIX-RX480-O8G-GAMING) Raidmax RX-735AP Modularno
To mu dodje 95k, nek uzme jos kuciste i to mu je to.
SSD jbg, nek doda kasnije i ja bih tu uzeo 256gb model kod madjara 850 Evo Sljamsung ima za ispod 100e. Ili ako hoce da ustedi moze i 120gb model, ili ako opet hoce domace i dovoljno mu je 120gb, znaci tu samo sistem i eventualno neka igra, onda nek uzme isto tamo krecu od 7k dinara pa na vise modeli od 120gb.
E sad postoji opcija da uzme RX 480 4GB konkretno MSI Gaming X za 6k dinara manje nego ovaj Asus ili Sapphire Nitro za 7k i onda mu ostaje 11k ili 12k za SSD i Kuciste neko, to moze da se napravi za 100k, to ako zeli bas odmah sve.
Opet moze i sa SSDom da ubaci i 8GB RX 480 nekako, ali ce morati da ide na Power Color Red Dragon, sta znam, neki ljudi se se zalili(mozda se lose secam), ako se dobro secam, mozda gresim, tada bi ta prica sa ovom kartom i nekim SSD-om od 120gb od 7k dinara, kucistem cisto da se spakuje izasla malo preko 100k, oko 101k ili 102k.
U svakom slucaju, ni pod tackom razno, da ne uzima gotove konfe.
Ako platite 100k dinara u 2017-toj godini, konfu sa grafom od 3GB vram i sa ovakvim napajanjem gde prostora za neki upgrade/zamenu gpu-a koji vise trosi, sta da vam kazem, sem:
Posto prijatelj to kupuje od njega zavisi, ja za sebe ni lud ne bih kupio ovo, mozda uspem da mu promenim misljenje ali ako on misli da mu je tao najbolje sta cu mu ja, tvrda tikva je to :D
:: :: Kovl :: :: Vidim da ces da kupis ovo bez obzira sto pisu ovde da sam ja na tvm mestu nategao bi se jos i dodao jos 8GB rama i to bi bilo to.. ::
Problem je što su sve te komponente slabije ili lošije. Jasno je da mora da uzme kredit i da kupi ovde, ali neka barem uzme nešto što valja.
Ne bavim se gejmerskim konfiguracijama, ali sam mišljenja da je djokosrb jedan od retkih nepristrasnih forumaša čija je preporuka prilično dobro odmerena i sročena.
Ko bi kupovao napajanje koje ima u oznaci cifru 500, a efektivno isporučuje do 200 W snage? Ili je stepen iskorišćenja DO 80%? Onaj ko ne zna. Ali ako zna, pa opet kupuje...? No comment.
Kao sto rekoh, proseacan srbenda.. To su ti oni koji daju 1500e za komp koji sadrzi i7 i 16gb rama, a ostatak komponenti pure kinezi, gpu tipa 80e i onda kao MAX SVE IGRE i onda se zaleti neki prosecan cale ili deda, da obraduju sina ili unuka pa bude prc gevezn.. :D A pilicari samo trljaju sakice..
Sve sam ti napisao gore i ubedljivo najbolje sto si dobio od svih ovde. :D I sto je najgore, potpuno je tacno!
Cetvrta preporuka bi bila mozda da ti ortak saceka, ako ga guza ne svrbi previse da se igra, i uzme novi Ryzen u korist, em bolji cpu, em ploce, em ddr4 ram.. GPU ce svakako da ostane na 470/480 ili 1050 TI/1060, a i one ce biti kurton kada izadje vega i nvidia izbaci pravi pascal ili sta vec, a ne ove probne verzije..
Meni se treca opcija najvise svidja, najisplativija, i imace vece igracko iskustvo, kako po pitanju igara, tako i graficki, PS4 koji god, jesce taj komp iz EMMIJA BRE! :D
:: Kao sto rekoh, proseacan srbenda.. To su ti oni koji daju 1500e za komp koji sadrzi i7 i 16gb rama, a ostatak komponenti pure kinezi, gpu tipa 80e i onda kao MAX SVE IGRE i onda se zaleti neki prosecan cale ili deda, da obraduju sina ili unuka pa bude prc gevezn.. :D A pilicari samo trljaju sakice. :: :: Sve sam ti napisao gore i ubedljivo najbolje sto si dobio od svih ovde. :D I sto je najgore, potpuno je tacno! :: :: Cetvrta preporuka bi bila mozda da ti ortak saceka, ako ga guza ne svrbi previse da se igra, i uzme novi Ryzen u korist, em bolji cpu, em ploce, em ddr4 ram.. GPU ce svakako da ostane na 470/480 ili 1050 TI/1060, a i one ce biti kurton kada izadje vega i nvidia izbaci pravi pascal ili sta vec, a ne ove probne verzije. :: :: Meni se treca opcija najvise svidja, najisplativija, i imace vece igracko iskustvo, kako po pitanju igara, tako i graficki, PS4 koji god, jesce taj komp iz EMMIJA BRE! : :: :: Mmm Games!https://goo.gl/nReEin :: ::
Pokusao sam, ali njemu je to mlacenje da ide od prodavnice do prodavnice ili da se aka sa madjarima i sta kao posle nesto ne radi ili nije kompatibilno u dovoljnoj meri itd itd. Inace danas sam dobio info da stavljaju ovu plocu: MB LGA1151 H110M AsRock H110M-DVS, PCIe/DDR4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.0 Da cujem jos komentar za nju sta kazete, kida ? :D
:: Ma sta vam je ljudi ortak ce da uzme tu konfu pa vi sada ovde palamudite do sutra, :: Ja sam rekoa sta jos da doda.. :: :: Da su moje pare drugacije bi bilo a i monogi bi drugacije postupali ali ok tako je ako je :: :: Odgovi ortaka ako mozes ako ne onda nista nemoj se ni truditi pokusao si i to je to.. :: :: Srecno u svakom slucaju :: :: ::
:: Intel i5 650 :: Asus H110M- :: Seagate Baracuda 1T :: Kingston Fury X 2133mhz jedan stap od 8G :: Asus Strix RX 480 8GB (STRIX-RX480-O8G-GAMING :: Raidmax RX-735AP Modularn :: :: To mu dodje 95k, nek uzme jos kuciste i to mu je to :: :: SSD jbg, nek doda kasnije i ja bih tu uzeo 256gb model kod madjara 850 Evo Sljamsung ima za ispod 100e. Ili ako hoce da ustedi moze i 120gb model, ili ako opet hoce domace i dovoljno mu je 120gb, znaci tu samo sistem i eventualno neka igra, onda nek uzme isto tamo krecu od 7k dinara pa na vise modeli od 120gb :: :: E sad postoji opcija da uzme RX 480 4GB konkretno MSI Gaming X za 6k dinara manje nego ovaj Asus ili Sapphire Nitro za 7k i onda mu ostaje 11k ili 12k za SSD i Kuciste neko, to moze da se napravi za 100k, to ako zeli bas odmah sve :: :: Opet moze i sa SSDom da ubaci i 8GB RX 480 nekako, ali ce morati da ide na Power Color Red Dragon, sta znam, neki ljudi se se zalili(mozda se lose secam), ako se dobro secam, mozda gresim, tada bi ta prica sa ovom kartom i nekim SSD-om od 120gb od 7k dinara, kucistem cisto da se spakuje izasla malo preko 100k, oko 101k ili 102k :: :: U svakom slucaju, ni pod tackom razno, da ne uzima gotove konfe :: :: Dete Partizana :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647660. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.