Instaliram win 10 koji sam dobio od media creation tool. RAM sam ubacio tamo gde je propisao proizvođač: A2 slot Misliš da je ok da ubacim u neki drugi?
Ne mislim ništa. Instaliraj, ako nema problema, onda ok. Ako opet bude problema, običnom tvrdom gumicom obriši kontakte memorije i pogledaj da nema nešto u slotovima za memoriju na ploči. Ako opet budeš imao problem, skini onaj win što sam ti poslao. Sa njim nema problema i ima dosta drajvera unutar njega. Možda u toj instalaciji koju imaš, nema drajvera za tvoju tastaturu i miša, mada mi se osim kod Logitech-a nije deesilo da neće miš i tastatura da rade sa generičkim drajverima za te dvije komponente.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
nema veze... za sad radi kako treba sad mi smeta to sto sistem nije tih kao pre: jedan fan je ranije bio tih (ploca je regulisala broj obrtaja, a meni su temp bile odlicne), a sad je kao jet engine. u BIOS ne mogu da mu podesim broj obrtaja, jer ne reaguje na podesavanja. probao sam i Fan Control
zaboravih da napomenem: instalirao sam, ipak, win10 sa usb fles memorije
u pitanju je chassis fan i prikljucen je 3pin konektorom za maticnu
pomislim da nesto nije u redu samnom?!?! do pre dva sata je win10 prepoznavao Transcend prenosivi HDD. a sada nece poludecu sa windows, sa novom konfiguracijom i sa samim sobom!
U zavisnosti na koji od 3 priključka za dodatne ventilatore si priključio taj ventilator možeš da podesiš do 5 različitih temperatura i 5 različitih brzina okretanja ventilatora.
Ali nisam siguran da to ne važi samo za pwm ventilatore.
Što se Transcend tiče, možda je pokrenut apdejt, pa će se sve vratiti u normalu nakon instalacije istog i restartovanja računara.
Dobrodošao u svet korisnika najnovijeg Majkrosoftovog restarta... sistema...
Pozdrav
Vlada
:: zaboravih da napomenem :: instalirao sam, ipak, win10 sa usb fles memorij :: :: :: u pitanju je chassis fan i prikljucen je 3pin konektorom za maticn :: :: pomislim da nesto nije u redu samnom?!? :: do pre dva sata je win10 prepoynavao Transcend prenosivi HDD. a sada nece :: poludecu sa windows, sa novom konfiguracijom i sa samim sobom!
Slično kao u msi afterburner. U grafikonu podesiš brzinu obrtaja fana u odnosu na temp. Pa biraš temp u odnosu na koju fan određuje brzinu obrtaja (ploča, procesor ili gpu) . U suštini, vrlo lepo napravljeno, ali uopšte ne radi. Od četiri 3pin ventilatora u kućištu nijedan ne menja brzinu u zavisnosti od podešavanja. Nema veze...snaćiću se. Oc sam proc na 3.5mhz na 1.35v Lepo radi. Kasnije ću da idem do 3.8. To bi trebalo da je sweet spot.
BTW, kako da izbrišem fajlove koji nisu deo OS, nalaze se na ne-sistemskim particijama, ali su nekad imali veze sa Win. Vucaram ih nekoliko godina...ne znam kako da ih se otkačim?
Imas adaptere za to. Onda verovatno ploca podrzava samo pwn a ne i regulaciju voltaze. Vidjao sam za oko 600-700 dinara, 3 prikljucka za 7v i 3 za 12v, pa kako volis, ako se ne varam.
Ako nece da ih windows sam brise, imas program unlocker ili kako se vec zove, ali kada sam ja radio tako nesto, bio je uzasno spor i morao sam za svaki fajl posebno, brza varijanta mi je bila da butujem ubuntu sa flesa i obrisem sta smeta.
Ili format, ako nemas nista osim toga na toj particiji :)
Slažem se. Nekad (ali često neće) hoće da ih obriše iz Safe Mode. Na primet, Team Viewer Quick Support koji `nema` nikakvu instalaciju ugnezdi se na UsersKorisnikAppLocalTemp i ne možeš ga nikako obrisati sem podizanjem sistema sa fleša ili optike.
Pozdrav!
Vlada
:: Ako nece da ih windows sam brise, imas program unlocker ili kako se vec zove, ali kada sam ja radio tako nesto, bio je uzasno spor i morao sam za svaki fajl posebno, brza varijanta mi je bila da butujem ubuntu sa flesa i obrisem sta smeta :: :: :: Ili format, ako nemas nista osim toga na toj particiji :)
u svakodnevnom radu nema nikakve vidljive razlike. ali instalirao sam arkham knight i seo sam na dupe koliko dobro radi. na prethodnoj konfiguraciji nije htelo ni da mrdne :) da, zadovoljan sam :)
a za koliko bih mogao da prodam q8300 4gb ddr2 ep35ds3 ?
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647660. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.