U firmi gde radim skratili spisak zaposlenih Pojavio se visak opreme stare 3 godine ja pitao oni rekli moze i to je to...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: A gde si uzeo, kod nas ili :: U cenu uracunato i ta 2 monitora :: Do jajca, to dzabe bre :: Ako hoces da zaradis crvenu, prodaj mi za 37000 :D : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Za kancelarijsku mašinu... Auuu. Ryzen 5 2400G sa Vega 8 tera fortnite bez problema kao i jos dosta igara. 16GB rama je dovoljno i za autocad i slične programe. Za sve to m.2 stvarno je overkill tako da SSD može i klasičan SATA. Razmisli i o Transcend 240GB koji je sada oko 5.500, možda nije brz kao Samsung ali za ono što si napisao završiće odlično posao. Kućište moežeš i neko veće. MS ima solidna kućišta za oko 4-5.000 dinara. Napajanje je filni lepo odabrao. A za 120-130.000 mogu sa pazarite 2 dobre kancelarijske mašine.
Ma tako ce verovatno i biti, uzece se otprilike masina kao sto je filni predlozio, i verovatno monitor i stampac za ostatak para za drugi komp kome je to potrebno.
Dobro bre nije bas MS Office masina vise CAD/CAM radna stanica... Originalna faktura 2000+ evara bez pdv-a...
Sto se memorije tice zeleo bih da je dupliram i nazalost u masini je 4x4 a ne 2x8 sto bi prilicno pojeftinilo proceduru i ne bi mi pokvarilo utisak da sam dobro prosao...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Abnermanka ukakalo : :: 16GB RAM office masina, hehhe. Imalo se para kada su kupovali racunare, a neki yt klinac im verovatno sklapao :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Da se ima para za bacanje - nema se. Lepo sam napisao da je budzet 120 do 130k, i to ne znaci da se sve pare moraju potorositi na konfiguraciju. Temu sam i otvorio jer mi je bila suluda cifra koja je ponudjena, a nisam u toku sa komponentama.
Znaci tip je probao da ih odere, nije mu proslo, i sada gledamo najoptimalniju konf plus monitor, stampac, mis i tastaturu za drugi komp.
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647660. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.