Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Hitno pomoc oko konfiguracije... Please
STRANA 2 OD 2
diavolonbg Re: re 05.01.2008. 22:12 #38232

status: user
broj poruka: 316

:: Razlika izmedju BlackDragon-a i Ultre je da Ultra ima Elpida chip-ove, a Black Dragon Micron-e
:: Micron chipovi se bolje klokuju, ali ovo je vazno sam onima koji bas idu na max OC
:: Ploca, Maximus Forula je takodja ploca koja je namenjena za max overclock i za sam maksimum
:: Ukoliko ides na max, ti ces uzeti Q6600, Black Dragon-a, i Formulu
:: A ako ides na high-end komp koji ce da se dobro klokuje a ne na njegov sam max
:: Onda E6750/Q6600 ( mada logicno da sam za Quad ) Ultra, i neka jeftinja ploca ako nista imas P5E za 180e ? valjda...ona je poprilicno dobra ko i Maximus a eto nesto jeftinije
::

E,ovo mi je stvarno pomoglo,jer sam razmisljao o P5E... I hwala za razjashnjenje oko RAM-a... Vrlo koristan post... Hwala...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
diavolonbg Podpitanje 05.01.2008. 22:17 #38233

A da li ce mi za tu mashinu biti dovoljno Antec Sonata III i njeno fabricko napajanje...???

OCz re 05.01.2008. 22:47 #38238

broj poruka: 2900
Ako se uz Sonatu dobije Antec od cirka 500W onda ce biti sasvim ok i bez problema.
Inace svako napajanje od 500W pa na dalje je dovoljno za Quad,4GB,I neku jacu grafiku, samo ne neki kinez nego nesto tipa Thermaltake,Cheiftec,Antec,CoolerMaster,LC Power neki modeli i ta napajanja.

diavolonbg sss 05.01.2008. 22:48 #38239

Ok... Thanks... Sta bi ja bez vas ljudi...
BataCele ... 05.01.2008. 23:01 #38240

broj poruka: 1532
Ako zaista zelis naaaaajbolje, poslusaj moj prvi savet i nista ne menjaj vec pljuni pare na sto i odusevi prodavca.

Ali, prijatelju, ipak poslusaj kako OCz kaze. Ne bacaj pare. Ne treba ti Asus Maximus Formula, niti Black Dragon memorija.

BataCele ... 05.01.2008. 23:02 #38241

Ako zaista zelis naaaaajbolje, poslusaj moj prvi savet i nista ne menjaj vec pljuni pare na sto i odusevi prodavca.

Ali, prijatelju, ipak poslusaj kako OCz kaze. Ne bacaj pare. Ne treba ti Asus Maximus Formula, niti Black Dragon memorija.

diavolonbg Re: ... 05.01.2008. 23:40 #38244

:: Ako zaista zelis naaaaajbolje, poslusaj moj prvi savet i nista ne menjaj vec pljuni pare na sto i odusevi prodavca
:: Ali, prijatelju, ipak poslusaj kako OCz kaze. Ne bacaj pare. Ne treba ti Asus Maximus Formula, niti Black Dragon memorija

Pa koju mi onda plocu preporucujete??? P5E??? A RAM moze Geil 2x1GB Ultra 800MHz 4-4-4-12,ili neki drugi??
OCz re 06.01.2008. 02:12 #38260

broj poruka: 2900
Ako uzimas X38 Plocu, P5E bi ti ja savetovao jer je stvarno dobra ploca i dosta je dobra za clock
Sto se tice memorije ako je razlika u ceni 5e il itako nsto smesno, pa uzmi sta oces, Black Dragon je malo bolji zbog chip-a, ali Ultra je ista ko on samo sto bi da lupim Dragon se klokovo na 1150MHz a Ultra na 1100MHz nesto tako otprilike.
A procesor, pa zar je iko uzeo plocu skuplju od procesora..Q6600 onda a i za duze je staze.
Inace u februaru ce dodji 9 serija nVidie i takodje novi procesori mozda bi ipak sacekao do tada posto ce za iste ili manje pare biti boljih stvari.
Inace sto se tice ploce stvar je ista.
BataCele ... 06.01.2008. 09:44 #38270

E ovde nemoj da poslusas OCz.

Nemoj nista da cekas. Kada se pojavi nova komponenta u high end segmentu trzista, prvih mesec dana je uvek besmisleno skupa (to je za `entuzijaste`), da bi ubrzo usledio pad cene.

Nekoliko puta sam savetovao ljude da sacekaju i mislim da sam bio u pravu (za vrtoglavi pad cena AMD X2 procesora, potom i memorija, pa cekanje na dolazak HD 3850).

Trenutno postoji ravnoteza na trzistu u nizem i srednjem segmentu AMD/Intel i AMD/Nvidia, te je pravi trenutak za kupovinu.

A POSLUSAJ ga za komponente:

Intel Quad 6600 __________________________ 205 e
Asus P5E ________________________________ 175 e
Geil 2x(2x1GB) DDR2 800 MHz Ultra ___________ 100 e
ASUS EN8800GT TOP 512MB DDR3 ____________ 230 e
HD WD5000KS sata2 500 GB 16 MB ____________ 90 e
Antec Sonata III 500W _____________________ 110 e

Ovo je zaista vrhunski komp. Ukupno 910 jevreja.
diavolonbg ssssssssss 06.01.2008. 11:50 #38285

da,da,da... Pa,nista,onda ce ici slabija ploca... A onda mozda da uzmem 2x po 2x1 Geil ultra???
I jos jedno pitanje... Pioneer DVDRW 212D SATA??? Jel se isplati uzeti ga,ili neki drugi SATA???
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs