:: Da sam na njegovom mestu uzeo bih E7400+ ASUS plocu. Lepo OC taj procesor na 3,2GHz i dobijesh E8400. Razlika u svemu izmedju Q6600 i ovog procesora je mala, skoro neprimetna sto se vidi iz ovih testova ( INTEL E8200). Ako vec oce pravi Quad, koji ostavlja Core2Duo procesore nek uzme Q9300 ili Phenom II 920... Ovo ljudi ne vodi nicemu.... Covek nema sanse da se odluci koj procesor da uzme..
Plameni,kazi mi kad overklokujes taj E7400 na 3.2GHz i `pretvoris` ga u E8400,jel mu manuelno dodas jos 3MB kes memorije???
I kako to na 3.2GHz kad E8400 radi na 3.0GHz???
Ako nije problem da mi objasnis...Posto nikako ne mogu da provalim kako se dodaje kes memorija procesorima,a da nije fabricki ugradjena...
Ti onda 100% znas kako da se ugradi jos neko jezgro u procesor,pa da ustedimo coveku kintu i pretvorimo mu odmah taj E7400 u Q9650.
:: Covek nema sanse da se odluci koj procesor da uzme.. bas tako...
evo dogurasmo do 73 000 i mislim da je dosta..ako za te pare ne mogu da sklopim nesto odista lepo, onda jbg....da li vredi sve ovo svaku paru??
a phenom II 920 je za 1000 skuplji od Q6600..pa ako je stvarno bolji uzeo bih njega???? ali uz njega ide i druga ploca valjda ili ne ?
sto se tice klolovanja ja ne znam to da radim i nisam razmisljao o nekim maximalnim rezultatima, al bih svakako dao nekom da mi klokne onda na 3.2, ako osetim potrebu naravno..
e da, to sam hteo ranije da pitam, kad izlazi DX11??? dal uopste ima potrebe da sad `bacam` pare onda na ovu graficku i da sklapam sve ovo da bi bilo `beskorisno` za neko skorije vreme?? mislim ako izlazi za mesec dva, da istrpim toliko... :/ ?
a gile23 mislio sam da uzmem ipak Samsung 20`` 2043NW(15000) ..mnogo mi nesto 22` i tesko da bih se uklopio u cenu (20000) .a ako je preko potreban, mada verujem da nije, onda eventualno da se smanji nesto drugo za 5000 zarad monitora..ovde se vidim samo dize cena tako da je teze gledati u tom smeru...mozda gresim..
:: :: :: Covek nema sanse da se odluci koj procesor da uzme.. :: bas tako.. :: :: evo dogurasmo do 73 000 i mislim da je dosta..ako za te pare ne mogu da sklopim nesto odista lepo, onda jbg....da li vredi sve ovo svaku paru?? Sacekaj do sutra i doguraces od 173000.
:: a phenom II 920 je za 1000 skuplji od Q6600..pa ako je stvarno bolji uzeo bih njega???? ali uz njega ide i druga ploca valjda ili ne Ide ploca koju sam ti prvu naveo ili GA-MA790X-UD4 jeftinija je od ploce za Q6600...Uzmi Phenom 2 920 ispadne ti ista cena,a noviji/bolji procesor...Jeftinija ploca,a nesto skuplji procesor...Tako da ti ispadne ista cena....
Pazi sad kad pocne bura sa foruma:`Nemoj AMD to isto nije pravi Quad dodaj jos 10,20,30,40...150,......350evra i uzmi Intel C2Q...Ma dodaj jos 500 evra i uzmi Ci7 i kraj price....` ...Ovo je sledece.
:: sto se tice klolovanja ja ne znam to da radim i nisam razmisljao o nekim maximalnim rezultatima, al bih svakako dao nekom da mi klokne onda na 3.2, ako osetim potrebu naravno. To sto ti ne znas to je vec tvoj problem....Niko te ne pita da li hoces/znas da klokujes ili ne...Vec je odluceno da hoces jos pre nego sto si postovao ovu temu...
:: e da, to sam hteo ranije da pitam, kad izlazi DX11??? dal uopste ima potrebe da sad `bacam` pare onda na ovu graficku i da sklapam sve ovo da bi bilo `beskorisno` za neko skorije vreme?? mislim ako izlazi za mesec dva, da istrpim toliko... :/ :: :: a gile23 mislio sam da uzmem ipak Samsung 20`` 2043NW(15000) ..mnogo mi nesto 22` i tesko da bih se uklopio u cenu (20000) .a ako je preko potreban, mada verujem da nije, onda eventualno da se smanji nesto drugo za 5000 zarad monitora..ovde se vidim samo dize cena tako da je teze gledati u tom smeru...mozda gresim.
Poslusaj DaSick-a. Uzmi Phenomon II i tu plocu sto ti je on rekao. Q6600 je fenomenalan procesor ali ne moze da se meri sa ovim cudom iz AMD-a. Znao ne znao da kloqjes ovaj proc ti je do jaja. Igre super idu na njemu i to ti je to manje vise... Grafika je OK ali ja bih licno radije uzeo 4850, nije previse sqplja a znacajno je jaca koliko sam ja procitao... Ovo ti je po mom misljenju najbolja opcija. PoZ
========== BLEJA:)))
:: :: :: Covek nema sanse da se odluci koj procesor da uzme.. :: bas tako.. :: :: evo dogurasmo do 73 000 i mislim da je dosta..ako za te pare ne mogu da sklopim nesto odista lepo, onda jbg....da li vredi sve ovo svaku paru?? :: :: a phenom II 920 je za 1000 skuplji od Q6600..pa ako je stvarno bolji uzeo bih njega???? ali uz njega ide i druga ploca valjda ili ne :: :: sto se tice klolovanja ja ne znam to da radim i nisam razmisljao o nekim maximalnim rezultatima, al bih svakako dao nekom da mi klokne onda na 3.2, ako osetim potrebu naravno. :: :: e da, to sam hteo ranije da pitam, kad izlazi DX11??? dal uopste ima potrebe da sad `bacam` pare onda na ovu graficku i da sklapam sve ovo da bi bilo `beskorisno` za neko skorije vreme?? mislim ako izlazi za mesec dva, da istrpim toliko... :/ :: :: a gile23 mislio sam da uzmem ipak Samsung 20`` 2043NW(15000) ..mnogo mi nesto 22` i tesko da bih se uklopio u cenu (20000) .a ako je preko potreban, mada verujem da nije, onda eventualno da se smanji nesto drugo za 5000 zarad monitora..ovde se vidim samo dize cena tako da je teze gledati u tom smeru...mozda gresim. ::
Ovo sto se tice klokovanja E7400 i E8400... Da pojasnim. E8400 ima 6MB cache i radi na 3GHz. E sad kad OC taj E7400 na 3,2 - 3,4GHz on daje iste performanse kao E8400, razliku u cache memoriji on nadoknadjuje vecim taktom (200-400MHz) Moj E7300 OC 3,33GHz u testovima ima isto poena kao i E8400 na 3GHz.... Imash na https://www.bechmark.com i https://www.sk.co.yu pa procitaj tekst.
Covece tolike pare dajesh na masinu koja za 2-3godine nece da vredi ni 150e..... Ja sam ti lepo reko. Uzmi lepo neki AMD X2 ili Core2Duo masinu i gotovo. Za oko 500-600e imash dobar laptop....
:: Ovo sto se tice klokovanja E7400 i E8400... Da pojasnim. E8400 ima 6MB cache i radi na 3GHz. E sad kad OC taj E7400 na 3,2 - 3,4GHz on daje iste performanse kao E8400, razliku u cache memoriji on nadoknadjuje vecim taktom (200-400MHz) Moj E7300 OC 3,33GHz u testovima ima isto poena kao i E8400 na 3GHz.... Imash na https://www.bechmark.com i https://www.sk.co.yu pa procitaj tekst.
U kojim si testovima nadoknadio cache memoriju i cemu ona sluzi??? Ovo je slicno onoj tvojoj `naivnoj` generalizaciji:`Svi mi rekli Intel` ....Da se ne vracam na temu...
Pretpostavljam da si pored cache memorije overklokom odkljucao i Virtualizacionu tehnologiju i TXT ??? Ovo je bilo retoricko pitanje...Molim te,nemoj vise da mi objasnjavas...
::Covece tolike pare dajesh na masinu koja za 2-3godine nece da vredi ni 150e..... Ja sam ti lepo reko. Uzmi lepo neki AMD X2 ili Core2Duo masinu i gotovo. Za oko 500-600e imash dobar laptop... Mislis da je ipak u danasnje vreme X2,C2D ili laptop najbolje resenje... ...Rekoh ja morace na kraju da bude Intel...I to najverovatnije C2D E7400...Ako ne,onda nemoj ni da kupujes nista....Ne isplati se... ...Sta reci?
Prvo malo procitaj cemu sluze TXT i Virtualization Technology... - Trusted Execution Technology (TXT) - način da se zaštite podaci u osetljivim sredinama. TXT je namenjen pre svega velikim poslovnim sistemima i radi samo sa posebno pisanim aplikacijama.... Ovo kao i da ne postoji....
A Virtualization technology je vec nesto drugo... ali ne ubrzava znatno procesor...
E7300 OC ( 333MHz FSB, 1333MHz magistarala, 10 mnozilac, 3330Mhz brzinaca...) Reko sam vec, procitaj na https://www.sk.co.yu i na https://www.benchmark.rs, pise ti sve. Za danasnje aplikacije, vaznija je brzina procesora nego cache memorija. Uporedjivao sam moj E7300 OC 3,33Ghz sa E8400 u 3DMark06, 3DMark Vantage, Real temp... i rezultati su veoma,veoma priblizni a i u nekim i nepostoje....
au covece kucao sam brzo pa sam pogresio.... a gledaj sad ovo, svi mu preporucujete Quad, a u nekoliko tema (ne znam tacno pre koliko) neki decko je isto sklapao masinu i svi mu rekli E8400, bash svi, a ja jedini pametan reko mu Q6600, i to racunar niji koristo za igrice vec za rendering, 3Dmax... ne znam sta vec... E sad je obrnuto, vi Quad a ja Core2Duo. Ae nek stavi lepo covek temu Quad ili Core2Duo ( da stavi da koristi racunar pretezno za igrice i povremeno za ove aplikacije) pa da vidimo ko je pametniji....
Nemam ja nista protiv, ako covek ima pare nek uzme Phenom II ili neki Quad INTEL, samo mislim da je to bacanje pare posto covek koristi masinu za igrice....
Covece, citao sam po raznim casopisima i po netu o Core2Duo seriji E7xxx i svud pise lepo, da ovaj procesor uz veoma mali OC dolazi rame uz rame sa serijom E8xxx... Ja ne znam vise kome da pricam, i + sam testirao moj procesor i daje iste rezultate kao E8400. Toliko od mene a i mozete da pricate sta hocete. Uzmi lepo E8400 i E7400 (Oc 3,2GHz) pa ih testira i sam ces videti vec.
:: Prvo malo procitaj cemu sluze TXT i Virtualization Technology.. :: - Trusted Execution Technology (TXT) - način da se zaštite podaci u osetljivim sredinama. TXT je namenjen pre svega velikim poslovnim sistemima i radi samo sa posebno pisanim aplikacijama.... Ovo kao i da ne postoji... Znaci da napisemo intelu da ne uvaljuju ljudima nesto sto samo par ljudi moze da razume...A cak ni njima ne treba...
:: A Virtualization technology je vec nesto drugo... ali ne ubrzava znatno procesor.. Aha...A sta je to?
:: E7300 OC ( 333MHz FSB, 1333MHz magistarala, 10 mnozilac, 3330Mhz brzinaca...) Aaaa to je znaci overklok!!!! Nije povecavanje sata na desktopu???Ahaaaa..Hvala za informaciju...
Otkud sad E7300?Jos planiras da menjas coveku konfiguraciju? Mislio sam da si zavrsio sa Desktop CPU obrazovanjem forumasa....Sad sledi da vidimo kako si savladao znanje iz notebook racunara...
:: Reko sam vec, procitaj na https://www.sk.co.yu i na https://www.benchmark.rs, pise ti sve Ma citao bi ja to nego ne razumem ih bas najbolje...Ti to stvarno mnogo lepse objasnis...
:: Za danasnje aplikacije, vaznija je brzina procesora nego cache memorija Pa zar brzina procesora ne zavisi i od cache memorije???
:: Uporedjivao sam moj E7300 OC 3,33Ghz sa E8400 u 3DMark06, 3DMark Vantage, Real temp... i rezultati su veoma,veoma priblizni a i u nekim i nepostoje... Daj objasni mi zasto ubacuju vise cache memorije kad to jednostavno moze da se nadoknadi minimalnim povecanjem frekvencije...Mislim skuplja izrada procesora sa vise cache memorije,zasto onda to rade kad se ne dobija na performansama???
Kakav ti je skor u Real temp,cuo sam da je to presudni test za igre,CAD i 3D Studio?
Sine,sad ozbiljno pricam...I ako zanemarimo da mozes da istopis od kloka taj E7300 (ili E7400 sta god) i da ce i dalje debelo kaskati u 3D aplikacijama za Quadom,sve nove igre se optimizuju za 4 jezgra...Pa ti sam izvedi racunucu i pokusaj da registrujes ono sto kaze covek da hoce da mu malo duze traje konfiguracija... Da si pre dva meseca kad si dolazio ovde po savet kupio Phenoma sad bi ga hvalio do neba jer ne bi znao za bolje...Igrom slucja uzeo si C2D i zato ti je on najbolji na svetu...
@Slavuj: Pa Plamen se skoro pojavio na forumu,a ja vec 2+ godine vucem ovaj C2D i vidim da mi se ne menjaju performanse ma koliko da razvucem sat na monitoru...Sreca pa se pojavi decko da mi objasni gde gresim...
Ja mislim da covek koji je napravio post, vise ne zna ni sta je to AMD a kamoli Intel... maze se na `leba mozda...? Salim se. Bre, totalno smo zbunili coveka, neka vidi koji od 2 pomenuta procesora mu dodje jeftiniji u kombinaciji sa odgovarajucom plocom, in neka to i uzme. Kraj price. Nece on primetitii nikakvu razliku ni u programima ni u igrama, da li uzeo `PhenomII X4` ili `Core 2 Quad` _________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Ja mislim da covek koji je napravio post, vise ne zna ni sta je to AMD a kamoli Intel... ......odpilike...
Phenom ll 920 ........17000din ( Q8200 - 15000din ili Q6600 - 16000din ) GA-MA790X-UD4..... 9800din (Asus P5QL-E - 88000din) .............. ja bih zamolio da sto vise vas da neko svoje misljenje(glas) ukratko nakon svega ovoga, bice mi lakse da izaberem..AMD ili Intel u ovom slucaju?
vidim niko nije odg na onaj deo pa da pitam opet kad izlazi DX11??? dal uopste ima potrebe da sad `bacam` pare onda na ovu graficku i da sklapam sve ovo da bi bilo `beskorisno` za neko skorije vreme?? mislim ako izlazi za mesec dva, da istrpim toliko... :/ ? ..ljudi, razumite me..stvarno mi nije svejedno.. (sto se tice mog rada u aplikacijama-rendering,pa,recimo da ce biti intenzivno tek za nekih godinu i po..)
i da ne preterujem vise sa pitanjima, pitao bih samo da li se vredii sve ovo sad uzeti ovako kako je?
Moja preporuka Phenom II zato sto je novije proizvodnje mada Q6600 i Phenom II 920 su skoro isti po performansama. Ja bih ti preporucio da sacekas koji mesec posto ovi Phenom II su tek izasli.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.