Na vazduh ide opusteno 4.0 Ghz sa 8 threadova a na vodu mozes da doguras i do 4.4 Ghz sa 8 Threadova.4.2-.4.3 ide na vazduh bez HT-a.Po meni ako vec uzimam Nehalem,ebo sve to ako ga ne drzim sa HT-om.Koji ce mi onda djavo.I ovako po arhitekturi bez HT-a nije brzi ili je mala razlika izmedju Nehalem-a i Yorkfield-a.Sa HT-om otkida.Poenta je ta.Bar ja tako gledam.
Ja sam gledao nesto i bolji primerci D0 idu na vazduhu (normalno high-end hladnjenja) 4.2GHz sa HT on sa pomenutom voltazom. I da su tokom LinX-a temp. jezgara < 80c
Mada su male sanse da si dobio neki stariji primerak sa batch-om 08xx.Ovaj na slici se dosta dobro otkljucava(procentualno oko 40%),dok je moj primerak 0912 i on ti je najbolji za tu rabotu.
U vezi otkljucavanja dali si ukljucio ACC i iskljucio CNQ?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Probao sam da otkljucam jezgra.Nece ni da mrdne.Imao sam bios F2 update-ovao sam ga na F4,nece ni tad.Na CPU mi pise Patch ID 0095,revizija chipseta ploce je 00 :: Steta :: :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Core i7 930 is in the D0 stepping SLBEU or s-Spec is in line to become SLBKP!
21.09.2009. 18:38
status: user broj poruka: 18472
The processor core i 7-930 (2.8 GHz) was noted in our news many time in this case references were from unofficial sources. We could only assume that the model will appear simultaneously with Core i 7-960 (3.2 GHz), whose announcement is planned on 19 October present year.
Ukljucio,iskljucio.Skinucu cooler da proverim koji je batch!
Green Green Grass Of Home
:: Treba da proveris sledece :: :: http://img297.imageshack.us/img297/9430/amdathlon7850be.jp :: :: Mada su male sanse da si dobio neki stariji primerak sa batch-om 08xx.Ovaj na slici se dosta dobro otkljucava(procentualno oko 40%),dok je moj primerak 0912 i on ti je najbolji za tu rabotu :: :: U vezi otkljucavanja dali si ukljucio ACC i iskljucio CNQ :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Probao sam da otkljucam jezgra.Nece ni da mrdne.Imao sam bios F2 update-ovao sam ga na F4,nece ni tad.Na CPU mi pise Patch ID 0095,revizija chipseta ploce je 00 :: :: Steta :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Jos uvek nista posle mnogo pokusaja da ga otkljucam.Jedino sto sam uspeo da ga OC-ujem,da mu nadjem stabilan clock na stock cooler-u.Radi na 3.1 Ghz bez dizanja voltaze - testirano orthosom!
Nema potrebe za shoot-ovima,bar tebi verujem.Samo mnogo je to slabo,ja sam to indenticno uradio sa 5000+ na stock-u.Mora taj vise,sa dizanjem napona i do 3.6/7
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
PS:dobar je orthos ali mi je nekako draza perestrojka
Probao sam i sa dizanjem napona.Puca najverovatnije zbog temperature.Dizao sa za vcore i 1.40-1.42v i puca,ne prolazi nista preko 3.1 Ghz.Kad stavim drugi cooler onda cu da probam dalje.Ko zna,mozda sam ubo los primerak mada mi se to jos nije desilo .
:: Nema potrebe za shoot-ovima,bar tebi verujem.Samo mnogo je to slabo,ja sam to indenticno uradio sa 5000+ na stock-u.Mora taj vise,sa dizanjem napona i do 3.6/ :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: PS:dobar je orthos ali mi je nekako draza perestrojka :: :: :: 3.1 Ghz bez dizanja napona,stock cooler :: :: :: :: http://img246.imageshack.us/i/amdkumaorthosoc.png :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
dirao HT,i jesi dizao samo fsb ili si cackao i mnozilac?Ako ti je memara dobra HT nespustaj.
:: Probao sam i sa dizanjem napona.Puca najverovatnije zbog temperature.Dizao sa za vcore i 1.40-1.42v i puca,ne prolazi nista preko 3.1 Ghz.Kad stavim drugi cooler onda cu da probam dalje.Ko zna,mozda sam ubo los primerak mada mi se to jos nije desilo :: :: Green Green Grass Of Home ::
Samo sam dirao mnozlilac zato sto sam multiplier memorije ostavio na 4 da bi mi bilo na 800 Mhz.HT takodje nisam dirao i FSB!
:: dirao HT,i jesi dizao samo fsb ili si cackao i mnozilac?Ako ti je memara dobra HT nespustaj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: Probao sam i sa dizanjem napona.Puca najverovatnije zbog temperature.Dizao sa za vcore i 1.40-1.42v i puca,ne prolazi nista preko 3.1 Ghz.Kad stavim drugi cooler onda cu da probam dalje.Ko zna,mozda sam ubo los primerak mada mi se to jos nije desilo :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: ::
Pa ne tako sine Mitre.Memoriju slobodno pusti da se dize sa HT-om a baziraj se na povecanje magistrale.Za pocetak je picni na 220(x14),pa je posle postepeno dizi.
:: Samo sam dirao mnozlilac zato sto sam multiplier memorije ostavio na 4 da bi mi bilo na 800 Mhz.HT takodje nisam dirao i FSB ::
Ma jasno je to meni ali tako gubim clock memorije.I plus memorija je defaultno na 800 Mhz.Kad idem tako postepeno onda ide preko 800 Mhz i puca na memoriji.Jedino da smanjim multiplier pa da probam tako.
:: Pa ne tako sine Mitre.Memoriju slobodno pusti da se dize sa HT-om a baziraj se na povecanje magistrale.Za pocetak je picni na 220(x14),pa je posle postepeno dizi :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: Samo sam dirao mnozlilac zato sto sam multiplier memorije ostavio na 4 da bi mi bilo na 800 Mhz.HT takodje nisam dirao i FSB :: :: ::
Memorija bi ti trbalo da bude oko 960MHz na kloku od 3.0/1 ako je ostavis na ovim postavkama koje sam spomenuo.E sada nemoguce da ti je toliko slaba da nemoze da izvuce 1000+MHz.Jedini nacin da uspesno klokujes AMD je preko magistrale i ako memorija nemoze da izdrzi spusti je na 333 i pici.
Ajde javljaj hocu da se obeznanim sljakam od 7.
:: Ma jasno je to meni ali tako gubim clock memorije.I plus memorija je defaultno na 800 Mhz.Kad idem tako postepeno onda ide preko 800 Mhz i puca na memoriji.Jedino da smanjim multiplier pa da probam tako :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Pa ne tako sine Mitre.Memoriju slobodno pusti da se dize sa HT-om a baziraj se na povecanje magistrale.Za pocetak je picni na 220(x14),pa je posle postepeno dizi :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Samo sam dirao mnozlilac zato sto sam multiplier memorije ostavio na 4 da bi mi bilo na 800 Mhz.HT takodje nisam dirao i FSB :: :: :: :: ::
Pa kazem ti ja.Ne verujem da bas moze toliki clock da postigne mada je to Corsair XMS2,trebalo bi.Nisam imao prilike ranije da probam ovu memoriju,imao sam Corsair ali neke druge verzije i klokovale su se kao lude.Keva zaspala,komp kod nje.Sutra nastavljam sesiju a ti spavaj.Laku noc my friend i hvala za savete.Pozdrav.
:: Memorija bi ti trbalo da bude oko 960MHz na kloku od 3.0/1 ako je ostavis na ovim postavkama koje sam spomenuo.E sada nemoguce da ti je toliko slaba da nemoze da izvuce 1000+MHz.Jedini nacin da uspesno klokujes AMD je preko magistrale i ako memorija nemoze da izdrzi spusti je na 333 i pici :: :: Ajde javljaj hocu da se obeznanim sljakam od 7 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ma jasno je to meni ali tako gubim clock memorije.I plus memorija je defaultno na 800 Mhz.Kad idem tako postepeno onda ide preko 800 Mhz i puca na memoriji.Jedino da smanjim multiplier pa da probam tako :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Pa ne tako sine Mitre.Memoriju slobodno pusti da se dize sa HT-om a baziraj se na povecanje magistrale.Za pocetak je picni na 220(x14),pa je posle postepeno dizi :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Samo sam dirao mnozlilac zato sto sam multiplier memorije ostavio na 4 da bi mi bilo na 800 Mhz.HT takodje nisam dirao i FSB :: :: :: :: :: :: ::
Nemoj samo da sutra keva uzme stvar u svoje ruke pa ga natera na 4
Nema na cemu,buenas noces amigo.
:: Pa kazem ti ja.Ne verujem da bas moze toliki clock da postigne mada je to Corsair XMS2,trebalo bi.Nisam imao prilike ranije da probam ovu memoriju,imao sam Corsair ali neke druge verzije i klokovale su se kao lude.Keva zaspala,komp kod nje.Sutra nastavljam sesiju a ti spavaj.Laku noc my friend i hvala za savete.Pozdrav ::
Nebi me cudilo da se pravi da spava a ovamo OC-uje celu noc i sutra me iznenadi..Hahahahahaha.Ja dodjem kad ono otkljucana jezgra,CPU radi na 4.0 Ghz stabilno.Ludilo.Hahahahahaah.
:: Nemoj samo da sutra keva uzme stvar u svoje ruke pa ga natera na 4 :: :: Nema na cemu,buenas noces amigo :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647682. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.