Opet ista situacija kao i sa kartama.. Forsira se nesto zarad navodno ispravnog rezonovanja. Ubiste coveka u pojam samo da vas poslusa ! Hoce covek da se igra,nije zahtevan korisnik,iz njegovog stava se vidi da nece AMD.. Cemu onda ubedjivanje?Svi smo razlozili sta je i kako je ..AMD jeste povoljniji to stoji,i brzi je od i5..Ali zar X6 i i7 nisu platforme za zahtevnije korisnike?Njih vredi uzimati ako se bavis nekim ozbiljnijim stvarima ili ako vec imas para pa prelazis na novu platformu kompletno.. Ja sam situaciju sagledao iz njegovog ugla a sta ce on da uzme mene bas briga,njegov izbor..Da kupi i X6 bio bih zadovoljan pa taman da izbaci i neki test da vidimo kako to radi..Pokusajte da razumete korinika i njegove potrebe..Nekad jeftinije ne znaci i najbolji izbor u datom trenutku i ako opet kazem X6 je fina kupovina samo mislim da ti 6 jezgara teraju promaju dzaba..
Vidis da ovde logika ne igra ulogu vec preferiranja i afiniteti
:: ipak je bolje uzeti taj X6, a vidim i da se odlicno clockuje.. :: :: Ako za iste pare ima obe kombinacije, logicno je uzeti brzu varijantu.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Konvertovanje 200 fotografija iz RAW 1,63 GB u JPEG 267 MB upotrebljavajuci software Bibble. Bolji su Thuban X6 za ~ 35 % od I5 serije Gde god je potreban multithread I5 podbaci.
I meni su pricali da bolje da kupim sa jednim jezgrom nego sa dva, jer drugo nijedan program i igrica ne koristi. Nisam ih poslusao, hvala bogu
:: Opet ista situacija kao i sa kartama. :: Forsira se nesto zarad navodno ispravnog rezonovanja :: Ubiste coveka u pojam samo da vas poslusa :: Hoce covek da se igra,nije zahtevan korisnik,iz njegovog stava se vidi da nece AMD. :: Cemu onda ubedjivanje?Svi smo razlozili sta je i kako je ..AMD jeste povoljniji to stoji,i brzi je od i5..Ali zar X6 i i7 nisu platforme za zahtevnije korisnike?Njih vredi uzimati ako se bavis nekim ozbiljnijim stvarima ili ako vec imas para pa prelazis na novu platformu kompletno. :: Ja sam situaciju sagledao iz njegovog ugla a sta ce on da uzme mene bas briga,njegov izbor..Da kupi i X6 bio bih zadovoljan pa taman da izbaci i neki test da vidimo kako to radi..Pokusajte da razumete korinika i njegove potrebe..Nekad jeftinije ne znaci i najbolji izbor u datom trenutku i ako opet kazem X6 je fina kupovina samo mislim da ti 6 jezgara teraju promaju dzaba. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Nije moje da izaberem..Ja ne mogu ulaziti u druge glave i citati njihove misli.. Covek je sam pomenuo da naginje vise Intelu a da mu komp treba za igrice ..AMD ili Intel meni sve jedno sta ce on da uzme..Ja znam da cu ja taj X6 da uzmem sebi cisto iz radoznalosti kako to radi..Novi bios za moju plocu podrzava CPU ,milina.. Evo procitaj iskustva ljudi koji su ga vec uzeli :
neko je bas prokomentarisao da se lose pokazao u igrama..
Zato je moj komentar i na mestu..Zavisno od namene masina ce biti od koristi..X6 kao i i7 je po meni za malo zahtevnije korisnike..Oni koji ce da se igraju ne doprinosi nista..Ali evo ima onih koji su ga probali pa nisu nesto odusevljeni a koliko sam shvatio AMD su fanovi ..
:: I meni su pricali da bolje da kupim sa jednim jezgrom nego sa dva, jer drugo nijedan program i igrica ne koristi. Nisam ih poslusao, hvala bog :: :: :: :: Opet ista situacija kao i sa kartama. :: :: Forsira se nesto zarad navodno ispravnog rezonovanja :: :: Ubiste coveka u pojam samo da vas poslusa :: :: Hoce covek da se igra,nije zahtevan korisnik,iz njegovog stava se vidi da nece AMD. :: :: Cemu onda ubedjivanje?Svi smo razlozili sta je i kako je ..AMD jeste povoljniji to stoji,i brzi je od i5..Ali zar X6 i i7 nisu platforme za zahtevnije korisnike?Njih vredi uzimati ako se bavis nekim ozbiljnijim stvarima ili ako vec imas para pa prelazis na novu platformu kompletno. :: :: Ja sam situaciju sagledao iz njegovog ugla a sta ce on da uzme mene bas briga,njegov izbor..Da kupi i X6 bio bih zadovoljan pa taman da izbaci i neki test da vidimo kako to radi..Pokusajte da razumete korinika i njegove potrebe..Nekad jeftinije ne znaci i najbolji izbor u datom trenutku i ako opet kazem X6 je fina kupovina samo mislim da ti 6 jezgara teraju promaju dzaba. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Sve to stoji, ali stavi na papir sve: izadje coveka isto i i5 i X6, sta je logicnije da kupi? __________________ Scourge of PCBerza
:: Nije moje da izaberem..Ja ne mogu ulaziti u druge glave i citati njihove misli. :: Covek je sam pomenuo da naginje vise Intelu a da mu komp treba za igrice ..AMD ili Intel meni sve jedno sta ce on da uzme..Ja znam da cu ja taj X6 da uzmem sebi cisto iz radoznalosti kako to radi..Novi bios za moju plocu podrzava CPU ,milina. :: Evo procitaj iskustva ljudi koji su ga vec uzeli :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x6-1055t-2.8ghz-9mb/comp_comp_cpu/47/39 :: :: neko je bas prokomentarisao da se lose pokazao u igrama. :: :: Zato je moj komentar i na mestu..Zavisno od namene masina ce biti od koristi..X6 kao i i7 je po meni za malo zahtevnije korisnike..Oni koji ce da se igraju ne doprinosi nista..Ali evo ima onih koji su ga probali pa nisu nesto odusevljeni a koliko sam shvatio AMD su fanovi .
Jel i ti sedis na usima?Ako stoji to sto sam rekao i sto drugi potvrdjuju sa licnim iskustvima sta ce mu X6 koji se lose pokazao u igrama?Samo zato sto je jeftiniji?Drugo opet napominjem ne bavi se profesionalnim radom da bi mu trebao jedan takav CPU..A trece i najvaznije,nije do mene..Njegova je volja sta ce da kupi za svoje pare..Vrlo prosto..
:: Sve to stoji, ali stavi na papir sve: izadje coveka isto i i5 i X6, sta je logicnije da kupi :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Nije moje da izaberem..Ja ne mogu ulaziti u druge glave i citati njihove misli. :: :: Covek je sam pomenuo da naginje vise Intelu a da mu komp treba za igrice ..AMD ili Intel meni sve jedno sta ce on da uzme..Ja znam da cu ja taj X6 da uzmem sebi cisto iz radoznalosti kako to radi..Novi bios za moju plocu podrzava CPU ,milina. :: :: Evo procitaj iskustva ljudi koji su ga vec uzeli :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x6-1055t-2.8ghz-9mb/comp_comp_cpu/47/39 :: :: :: :: neko je bas prokomentarisao da se lose pokazao u igrama. :: :: :: :: Zato je moj komentar i na mestu..Zavisno od namene masina ce biti od koristi..X6 kao i i7 je po meni za malo zahtevnije korisnike..Oni koji ce da se igraju ne doprinosi nista..Ali evo ima onih koji su ga probali pa nisu nesto odusevljeni a koliko sam shvatio AMD su fanovi . ::
intel I5 parira jako kada se klokne... Svi testovi su na stock vrednostima intela, ali niko ne gleda sta taj procesor radi kada se klokne. Transformise se u zivotinju + ima drugacije algoritme za pristup ramu, tj drugaciju arhitekturu.
@Sky, lepo kazes, ali vise vredi ova prica ako je konstruktivna, a ne subjektivna. Sutra cemo i ti i ja biti u dilemi jbg..
A na sve ovo dodajem da po svim testovima i5 manje trosi, manje greje, sto daje potencijal za clock. Jeste da je skuplji ali pristup ramu mu je skoro duplo brzi..
Kapiram ja tebe, Sky. Ali pazi ovako: Cak iako je to istina da trenutno x6 ne stoji tako dobro u igicama (a to kaze neki XY lik koji tvrdi da ga je probao, a ne zvanicni testovi) ne znaci da nece dobro stajati u igricama koje trebaju da izadju. Kad kupujes nesto treba gledati i tendencije. Kad sam ja kupio dvojezgras prica je bila - sta ce ti 2 jezgra, nemas gde da ih uposlis. Uposlio sam ih veoma brzo. Da X6 kosta 230 e tu bi onda bilo mesta razgovoru, ovako...
Ima istine..Ne mogu ni ja da osporim..Mozda nisam uzeo sve argumente u opticaj pa mi je delovalo drugacije..Ali recimo sta ako se desi da se ta prica oko igara ne obistini..Pa i dalje podbacuje..Ili pogledaj to ovako..Covek hoce da igra recimo sad trenutno aktuelne igre a ima lose performanse ili losije nego sto bi trebao..Onda ce da pogleda recimo i5 platformu pa da uporedi i proradice mu crv pokajanja sto je mozda pogresio..Sve ima svoje.. Istina,bila je prica za Quad Core CPU..Dok su svi govorili da nije potrebno 4 jezgra ja sam ga medju prvima uzeo i nikad se nisam pokajao..Sluzi i dan danas vrhunski.. Kad je ozbiljan posao u pitanju tu multi threading dolazi do izrazaja i tad ovakvi CPU-i zablistaju..Iskreno vise postujem ozbiljan posao nego gaming ali i taj gaming je deo IT sveta,cak najvaznija karika u svetu biznisa kada su u pitanju graficke karte pa cak i delom procesori.. Ja mislim da ni sa jednim a ni sa drugim nebi pogresio ali svaka platforma ima svoje mane kao i svoje prednosti u odnosu jedna na drugu.. AMD je jako pristupacan cenom i stvarno je primamljiv,tu price nema.6 fizickih jezgara za tako relativno male pare..Sve u svemu dobio bi brzu masinu zasnovanu na AMD platformi sa X6 procesorom ali to povlaci i neke druge stvari pa mozda ta razlika u ceni ili manjak u brzini u renderingu nije ni neki hendikep .. Mislim kada je neka individua u pitanju najbolje je da odluci po svojoj volji,zato sam i pomenuo afinitete ..Jer generalno gledano mi mozemo da savetujemo i da usmerimo na pravi put a izbor je samo njihov,mi tu nemamo nikakvog uticaja..Nasa uloga je pruzanje pomoci u vidu saveta a korisnik ce sam da odluci..
Cinebench, Winrar OC CoreI7 870 na 4 Ghz vs 1090 T OC 4 Ghz.Logican je zakljucak ako je 1090 T bolji od Core I 870 na 4 Ghz bolji je i od CoreI 5 750 na 4 Ghz.
Takodje mnogi grese misleci da je ovo Deneb + 2 jezgra ,sto nije tacno iz vise razloga. prvo CPU se izradjivao u Glo FO ultra low K proizvodnom procesu ,koji za rezultat ima bolji OC potencijal od Deneba ,poredjenje je slicno sa Intelovim prelaskom na 32 nm proizvodni proces ,jer su uspeli na 45 nm da smeste 6 jezgara ,sto Intelu nije poslo za rukom ,drugo klok za klok u poredjenu sa Denebom takodje ima testova na net u ,Thuban je brzi za oko 7 % ako gledamo single thread.Druga stvar AMD chipset trenutno ima SATA 3 podrsku sto dolazi do izrazaja na brzim SSD diskovima ,Intel to trenutno nema.Intelova CoreI 7 serija se drzi dobro protiv AMD X 6 serije to je tacno zahvaljujuci trokanalnoj memoriji (opet ko ulaze u Intel treba da racuna i na taj faktor ,da da vise para za memoriju da bi imao optimalne perfomanse i hyper threading (CoreI5 750 nema HT samim tim je hendikepiran u odnosu na AMD X6).Upgrade path platforme CoreI 5 750 je ocajan ,ali ko voli nek izvoli.
imas link na default kloku sa Hexusa ,ako se radi o obradi slika i encodingu ,ali treba se zapitati koliko ce prosecnih korisnika da overklokuje CPU ,mnogo je veci broj prosecnih od entuzijasta.1055 T ima skok u perfomansama u Cinebench taj sam link davao vec
na 4,2 Ghz 7,25 poena ,na 4,3 Ghz 7,51 poen ,ako neko ima slican test sa CoreI5 750 neka postuje pa neka uporedi.
Ja bih isao za toliki novac na i7 920 ne bi ni pod razno uzimao i5 750. Bolje ti j da uzmes 920ticu i recimo 48701gb ili 4890 jer ceti bilo koja od ove 2 grafike dati uz taj procesor izvanredne performanse. Ove koji procaju da menjas chiftec napajanje ne moras bas da slusas jet ta marka je inzvaredna sto se tice cene kvaliteta buke sve pohvale ne trebas bacati pare na cors ili enrmah kada ce ti ovo vrsiti posao pa i vise od toga i to najmanje 3-4 godine jer je ciftek proveren proizvodjac maksimalno. Plocu uzmi gigabajt naj jeftiniju x58 samo da podrzava memorije u tripl kanalu i uzivaj... A od kucista moja preporuka je NXZT M59.... poz *ps Za taj novac ma zasta da se odlucis tesko ces da pogresis pa cak i da uzmes AMD x6 sada imao bi odlicnu kupovinu sa 4870x2 grafom to bi ti bio pun pogodak po meni....
Prvo X58 chipset je skuplja varijanta od P55 chipseta, i to jedino zbog triple channel DDR slotova koji mu realno ne trebaju...
Drugo, nema poente bacati pare na 4870 ili 4890 pored serije 5xxx od ATI-a, a nece sigurno polovnu kartu da kupuje...
Trece, Chieftec radi prosecna napajanja koja iako zavrsavaju posao su daleko ispod kvaliteta jednog Corsaira na koji se dobija 7 godina garancija.
Cetvrto, NZXT su prosecna budzetna kucista, i nijedno ne moze da se poredi sa Cooler Masterom, pogotovo sa CM690II...
I peto, zasto bi bacao pare na 4870x2 koji srche struju??? Polovnih nema, a niti zeli covek polovno, a cene njegove u radnji su nenormalne... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ja bih isao za toliki novac na i7 920 ne bi ni pod razno uzimao i5 750. Bolje ti j da uzmes 920ticu i recimo 48701gb ili 4890 jer ceti bilo koja od ove 2 grafike dati uz taj procesor izvanredne performanse. Ove koji procaju da menjas chiftec napajanje ne moras bas da slusas jet ta marka je inzvaredna sto se tice cene kvaliteta buke sve pohvale ne trebas bacati pare na cors ili enrmah kada ce ti ovo vrsiti posao pa i vise od toga i to najmanje 3-4 godine jer je ciftek proveren proizvodjac maksimalno. Plocu uzmi gigabajt naj jeftiniju x58 samo da podrzava memorije u tripl kanalu i uzivaj... A od kucista moja preporuka je NXZT M59.... poz *ps Za taj novac ma zasta da se odlucis tesko ces da pogresis pa cak i da uzmes AMD x6 sada imao bi odlicnu kupovinu sa 4870x2 grafom to bi ti bio pun pogodak po meni... :: :: ::
Ovako, ovo mi je prvi ozbiljniji kompjuter koji planiram prvenstveno za igre, zeleo bih da krenem da se bavim obradom slika mozda i dizajnom ali nista profesionalno. Naravno tu su internet, muzika, filmovi itd. Bitno mi je samo da znam da cu ovu masinu moci da teram pa nek bude 3 godine. Intel ne forsiram zato sto mislim da je superiorni , skuplji, bolji itd. vec zato sto kada sam krenuo da sklapam konfiguraciju nije bilo modela iz AMD-a koji moze da parira i5-750. Jos jedan razlog zasto bi pre i5 je taj sto hocu da uzmem ceo komp na jednom mestu, kako ne bi mogli kasnije ako mi ne bude radila graficka da me salju do prodavnice gde sam kupio kupio maticnu odatle da me salju do prodavnice gde sam kupio napajanje i tako u krug - ovako odnesem im komp pokazem garancije i cao.
Kada sam otvorio temu bio sam 90% siguran u konfiguraciju (nisam ni znao da je izasao x6) a sada... :)
Broj postavljenih tema: 60437. Broj poslatih odgovora: 647782. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.