Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Sklapam konfiguraciju sad i ko zna kad
STRANA 3 OD 4  
TheBear Re: @Alphacore 18.07.2010. 09:11 #231505

status: user
broj poruka: 6502
Evo ja imam AMD laptop i radi lepo, sem sto se greje malo vise, ali sa podlogom za hladjenje ni to vise nije problem :)

:: Pošto izgleda ipak nisi Skaj, da nisi možda Miodrag Kuzmanović? Vidim pominješ SK, pa rekoh da pitam. On je jedan od retkih debila koji furaju isključivo Intel/nVidija fazon. Ostalo za njega ne postoji. 4 godine `iskustva` je premalo da bi ti tvrdio da znaš nešto više od nekoga sa ovog foruma
::
:: @BazukaJ
:: I ti si mi neki `iskusan` serviser kad kupuješ laptop sa AMD-ovim procesorom. Ja jesam fan AMD-a, ali tako nešto još uvek ne bih radio (mislim na kupovinu AMD laptopa)
:: Zaključak: Previše `ikusnih`, `eksperata` i `entuzijasta` u plavo/zelenom taboru
:: Phenom II X3 720B
:: OCZ Vendetta
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI
:: CM Storm Sniper AMD Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: zagrevanje 18.07.2010. 09:15 #231507

broj poruka: 19075
zasto brate ne uzmes neke nove procesore pa uporedis temperature, a ne te starudije...?
@DmasteR, a sta to fali laptopovima sa AMD procesorima? Zasto mislis da `iskusni serviseri` trebaju da kupuju laptop sa intel procesorom??? e svasta..

:: Ja posedujem i Intela i AMD-a...kao sto rekoh, uskoro kupujem nov komp, pogodi koji CPU cu uzeti...bacio sma pik na i7 930. Ako bude nekog problema sa kesom, uzecu i5, iako za isti kes mogu uzeti boljeg AMD-a sa monstruoznih 6 jezgara..
:: Posto se bavim servisiranjem kompova i jako cesto sam morao da cistim coolere i stavljam termalnu pastu na CPU zbog pregrevanja doticnog...nznm zasto ali uvek su u pitanju super mocni AMD procesori...koji se kao sto rekosmo, ne greju..
:: Bas sam skoro stavljao jednom AMD procesoru pastu koji je pre malo vise od god. dana sisao sa trake (verovatno ga sastavljali kinezi)
:: na svakih god. dana novu pastu da stavljamo...zasto, jer smo bili skrti i ustedeli koji evro
:: Intel CPU koji posedujem je veteran, pentium 4 na 2.8 GHz, jednom u njegovom radnom veku sam mu menjao pastu jer sam mu menjao cooler i evo vec 2.5 god ga nisam skoro uopste ugasio, 24h skidam nesto na tom kompu...
:: A AMD nazalost imam i to u laptop-u...sto je smrt kombinacija, elem, imao sam na popravci jedan isti takav laptop samo sa Intel procesorom...i razliku u zagrevanju bi i laik primetio a ne ja koji se koliko-toliko razumem u neke stvari
:: Jednostavno je kupiti jaci cooler i gotova stvar ali ovde nije rec o tome...zato imajte postovanja prema necijem radu i kranjem rezultatu koji naravno treba i platiti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic Re: Re: Re: Re:Re:Re: 18.07.2010. 10:09 #231508

broj poruka: 2856
a sta da ti kazem jebo me pas...

:: Ne verujem s kim se ti raspravljas uopste...
:: :: daleko si iskusniji od mene...ti mene poznajes? ovo neka fora
:: ::
:: :: Sto imas potrebu da se opravdas? Pricas mi o SK?! me zajebvas
:: :: AMD ima X6 procesor za 180e i5-750 je 180e sine, nemas ti poima..
:: :: aj ti u krevet sine
:: :: :: @tata02 izvoli http://en.wikipedia.org/wiki/CUD
:: :: :: @DaSickSyst hvala sto si nas preslisao istoriju
:: :: :: @Dautovicu iako sam mlad kako mogu da ti kazem da sam daleko iskusniji od tebe
:: :: :: Zadnjih 4 godine susrecem se sa svakojakim racunarima od onih iz 90`s do onih svemirksih
:: :: :: Mnogo ploca,programa,procesora,grafika,i memorija je proslo kroz moje ruke
:: :: :: Tako da mi nikako nemozes govoriti da sam neiskusan i nezreo ili da sam neki fanboy
:: :: :: Ti se pojavljujes samo kada treba da osporis neki Skajevi,tortojedovu a od skora i moju tvrdju.A kada treba da pomognes i da kazes nesto sto je realno,onda te nema
:: :: :: Zabole mene uvo sta ce on uzeti.Neka uzme AMD,voleo bih da se posle 3 godine javi da nam podeli iskustva
:: :: :: Pitaj neke malo starije ljude i iskusnije sta bi oni uzeli.Vecina pravih poznavalaca IT-a bi ti nedvosmisleno rekla Macintosh.Ne znam dali citas SK,pitaj njih sta bi uzeli
:: :: ::
:: :: :: Licno kada bih birao procesor do 150e izabrao bih AMD,a za 150e+ AMD pored Nehalem arhitekture nema sta da trazi
gile23 ... 18.07.2010. 10:20 #231510

broj poruka: 9121
@imarkovic AMD procesor u laptopu = rostilj :).

Pozdrav!
Giftwho finish 18.07.2010. 10:26 #231511

broj poruka: 4
Nije mi dosadno niti pravim duple naloge, jednostavno sam bio postavio pogreshno pitanje kad sam pitao koji hdd da uparim sa ssd i tako sam dobio odgovor da ne mogu da se upare hdd i ssd . a mislio sam da pitam koji hdd da koristim za storage uz ssd... moja greshka.

ovako onda:
proc: Socket AM3 AMD Phenom II™ X6 1055T Box 2800MHz 9MB 64-bit
graf: ATI Radeon HD 5850
maticna: GA-890XA-UD3
napajanje: CORSAIR 650HX 650W
memorija: Mushkin 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 BlackLine
ssd: Intel X25-M Gen2 80GB
hdd storage: WD Caviar 1.5TB WD15EARS Green, 64MB 7200rpm
Cooler: Noctua NH-U12P

to bi bilo to hvala svima na savetima i preporukama, sad krecem u potragu za partovima!
TheBear Re: ... 18.07.2010. 10:29 #231512

broj poruka: 6502
P dobro nije bas rostilj, ali se vise greje nego Intel....

@Giftwo lepa masina :)

:: @imarkovic AMD procesor u laptopu = rostilj :)
:: Pozdrav!
imarkovic Re: ... 18.07.2010. 10:34 #231513

ma daj, ne preteruj, greje se i intel samo tako, radio sam i sa jednim i sa drugim...

:: @imarkovic AMD procesor u laptopu = rostilj :)
:: Pozdrav!
DmasteRNo1 @TheBear & imarkovic 18.07.2010. 11:01 #231514

broj poruka: 6107
Nemam ja ništa protiv laptopova baziranih na AMD-u. Ali, recimo da se pravim `mnogo pametan`, kao neki ovde na forumu i da znam da se AMD-ovi mobilni procesori greju više od Intelovih, i da opet kupim AMD-a, a onda se žalim kako se mnogo greje. To sam u suštini hteo da kažem (mada se možda nisam dovoljno precizno izrazio). `Zajebao` sam sam sebe, pa mi je posle krivo i onda pljujem po AMD-u, kao Tortojed po 5850.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

tata02 Re: finish 18.07.2010. 12:42 #231523

broj poruka: 845
Svaka čast na izboru, bićeš sigurno prezadovoljan. Samo, ubuduće manje veruj `ekspertima` a više zdravom razumu kojeg, očigledno, imaš čim nisi podlegao pritisku pojedinaca kojima su Intel i NVIDIA i tata i mama. Pozdrav i u zdravlju da te služi!

:: Nije mi dosadno niti pravim duple naloge, jednostavno sam bio postavio pogreshno pitanje kad sam pitao koji hdd da uparim sa ssd i tako sam dobio odgovor da ne mogu da se upare hdd i ssd . a mislio sam da pitam koji hdd da koristim za storage uz ssd... moja greshka
:: ovako onda
:: proc: Socket AM3 AMD Phenom II™ X6 1055T Box 2800MHz 9MB 64-bi
:: graf: ATI Radeon HD 5850
:: maticna: GA-890XA-UD
:: napajanje: CORSAIR 650HX 650W
:: memorija: Mushkin 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 BlackLin
:: ssd: Intel X25-M Gen2 80GB
:: hdd storage: WD Caviar 1.5TB WD15EARS Green, 64MB 7200rp
:: Cooler: Noctua NH-U12
:: to bi bilo to hvala svima na savetima i preporukama, sad krecem u potragu za partovima!
raic Jako lepo 18.07.2010. 12:49 #231525

broj poruka: 9006
Ima da radi ko doxa.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Alphacore Re:finish 18.07.2010. 13:41 #231528

broj poruka: 624
Ma samo nek si ti nama izabrao.I to ce da te sluzi veoma dobro.Kad kupis javi se pa prenesi utiske,i uradi neki benchmark cisto da vidim kako se ponasa ta kombinacija.

AcA089 Re: finish 18.07.2010. 14:54 #231533

broj poruka: 267
U svakom sucaju lepa konfiguracija i sluzice te,koji god uzmes ssd nemoj da zaboravis da stavis u AHCI mod,brzi je u odnosu na IDE i daje ti trim funkciju za windows 7,gledao sam Mushkin Callisto 60GB ni on nije los(ali kao sto rekoh ako ti bitan write speed a intel za sve ostalo),ali intel(ako se ne varam x25 je 2010 god proizvod) nudi vece brzine i 20gb vise za iste pare,neces pogresiti ni sa jednim ni sa drugim ssd-om...i nemoj nikada da defragmentujes ssd i iskljuci hybernaciju i system restor opcije radi slobodnog mesta.pozz

:: Nije mi dosadno niti pravim duple naloge, jednostavno sam bio postavio pogreshno pitanje kad sam pitao koji hdd da uparim sa ssd i tako sam dobio odgovor da ne mogu da se upare hdd i ssd . a mislio sam da pitam koji hdd da koristim za storage uz ssd... moja greshka
:: ovako onda
:: proc: Socket AM3 AMD Phenom II™ X6 1055T Box 2800MHz 9MB 64-bi
:: graf: ATI Radeon HD 5850
:: maticna: GA-890XA-UD
:: napajanje: CORSAIR 650HX 650W
:: memorija: Mushkin 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 BlackLin
:: ssd: Intel X25-M Gen2 80GB
:: hdd storage: WD Caviar 1.5TB WD15EARS Green, 64MB 7200rp
:: Cooler: Noctua NH-U12
:: to bi bilo to hvala svima na savetima i preporukama, sad krecem u potragu za partovima!
BazukaJo Elem 18.07.2010. 14:55 #231534

broj poruka: 5

@DmasteRNo1
Posto vidim da si ti `master` i volis da pametujes... nije ti palo na pamet da neko moze nesto npr. da dobije, gde se ti nista ne pitas i ne mozes da biras?
A koliko je AMD dobar znam i pre tog laptopa kojeg sam dobio...
Nikome se ja ovde ne dokazujme niti pokazujem `misice`...ovde je samo sukob misljenja i na tome treba i da ostane. Od ovoga svi mozemo ponesto nauciti, cuti nesto novo. Ne da se vredjamo i podsmevamo se jedni drugima...

I neko je vec rekao da da se ne slaze s nekim mojim teorijama...ali bez obrazlozenja, neke druge teorije koja ce to opovrgnuti al ok, sve ja to razumem: Haters gonna Hate!!!
Svako od nas ima razlicito iskustvo sa razlicitim komponentama...bio on `serviser` ili obicni korisnik kome mozda krivo sto ne moze sebi da priusti Intel CPU pa se zadovoljava sa AMD uz dodatno laganje sebe i ubedjivanja drugih kako ko jen extra i naj na svetu, da bi lecio svoje probleme...
Mnogi od vas bi bili stvarno dobri prodavci racunarske opreme...stvarno, gazda bi vas obozavao...prodali bi ste muda za bubrege!

DaSickSyst @BazukaJo 18.07.2010. 15:36 #231539

broj poruka: 2909
Kazes da ne treba da se vredjamo i podsmevamo jedni drugima,a zavrsavas svoj post recenicom (citiram):`prodali bi ste muda za bubrege!`
Zanimljivo.

Prodavanje muda za bubrege je definitivno tvoja teorija INTEL JE INTEL I NVIDIA JE NVIDIA...E to je shkolski primer znacenja fraze `prodavanje muda za bubrege`.

Svako ko je u IT svetu malo duze i imao i Intel i AMD ne bi mogao da lupi ovako nesto.I jednostavno ne mozes shvatiti ozbiljno nekoga ko kaze tako nesto,jer je to verovatno cuo od nekoga ko zna isto ili jos manje.
Stvari u IT industriji se naglo menjaju.
AMD je do pre nekolimo godina bezao mnogo vise Intelu nego sto je Intel sada ispred AMDa i onda se pojavilo C2D procesor koji je zakopao AMD.
ATI je imao ocajnu OpenGL podrsku i NV je bila neuporedivo bolja na tom polju 3D aplikacija...A onda se pojavila serija ATI 4000 koja je mnogo unapredila OpenGL u odnosu na ranije ATI kartice u,a onda serija 5000 koja sa sada smatra za novi reper za OpenGL akceleraciju...Vrlo brzo su se stvari preokrenule.
Nikada pre serije 5000 ATI nije imao bolju OpenGL podrsku od Nvidie,a baci pogled na testove u aplikacijama gejmerskih kartica (Pro/ENGINEER Benchmark):
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=373&Itemid=72&limit=1&limitstart=11

Ti svoju teoriju baziras na recenici da je Intel UVEK bio bolji od AMDa....Sto jednostavno nema blage veze sa istinom osim ako nemas 16-17 godina i nisi cuo za `doba` Athlona,Thunderbirda,Bartona,itd...
Intel sada ima najbrzi procesor,ali mu je duuuugo duuuugo trebalo da se docepa te krune i SIGURNO nije UVEK bio bolji.

DaSickSystem

imarkovic Re: @BazukaJo 18.07.2010. 15:55 #231541

+1, za sve sto si rekao.

:: Kazes da ne treba da se vredjamo i podsmevamo jedni drugima,a zavrsavas svoj post recenicom (citiram):`prodali bi ste muda za bubrege!`
:: Zanimljivo
:: Prodavanje muda za bubrege je definitivno tvoja teorija INTEL JE INTEL I NVIDIA JE NVIDIA...E to je shkolski primer znacenja fraze `prodavanje muda za bubrege`
:: Svako ko je u IT svetu malo duze i imao i Intel i AMD ne bi mogao da lupi ovako nesto.I jednostavno ne mozes shvatiti ozbiljno nekoga ko kaze tako nesto,jer je to verovatno cuo od nekoga ko zna isto ili jos manje
:: Stvari u IT industriji se naglo menjaju
:: AMD je do pre nekolimo godina bezao mnogo vise Intelu nego sto je Intel sada ispred AMDa i onda se pojavilo C2D procesor koji je zakopao AMD
:: ATI je imao ocajnu OpenGL podrsku i NV je bila neuporedivo bolja na tom polju 3D aplikacija...A onda se pojavila serija ATI 4000 koja je mnogo unapredila OpenGL u odnosu na ranije ATI kartice u,a onda serija 5000 koja sa sada smatra za novi reper za OpenGL akceleraciju...Vrlo brzo su se stvari preokrenule
:: Nikada pre serije 5000 ATI nije imao bolju OpenGL podrsku od Nvidie,a baci pogled na testove u aplikacijama gejmerskih kartica (Pro/ENGINEER Benchmark)
:: http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=373&Itemid=72&limit=1&limitstart=1
:: Ti svoju teoriju baziras na recenici da je Intel UVEK bio bolji od AMDa....Sto jednostavno nema blage veze sa istinom osim ako nemas 16-17 godina i nisi cuo za `doba` Athlona,Thunderbirda,Bartona,itd..
:: Intel sada ima najbrzi procesor,ali mu je duuuugo duuuugo trebalo da se docepa te krune i SIGURNO nije UVEK bio bolji
:: DaSickSystem
SkyFire Izgibenija! 18.07.2010. 16:10 #231544

broj poruka: 18472
Hoce ovo jos da potraje da znam da ostanem online i da se jos nasmejem?
Koja ono bi poenta teme?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Evo moje skromno vidjenje vezano za CPU-ove..
Vec duze vreme AMD nije unapredio svoju arhitekturu i kasni DEBELO za Intelom..
U ovom vasem slucaju gde vam je dilema izmedju sestojezgarnog Turbana i Nehalem i7 ili i5 stvar je jasna kao dan..
U slucaju sa i7 mislim da je to smesno porediti jer AMD i sa svojih fizickih 6 jezgara i dalje nije blizu Nehalem CPU-u sa svojih 4 (bez HT ) ..Sa HT prica se drasticno menja ali drasticno..
Jeste AMD pristupacan ali i sta se dobija sa njim?Nekako ja nemam to glediste u sklopu sa ulozenim novcem..Nekako takav balans iz tog ugla me pokopava na dalje..
AMD je na postojecu arhitekturu dodao jos 2 fizicka jezgra..Znaci na polju tehnologije i napretka nikakav pomak se nije desio..Izbacio je seriju da bi opet imao sta da prodaje..
Setite se sta je bilo sa Phenom II.`Tresla se gora,rodio se mis` Najavljivali su duvanje Intela,veliki pomak u skoku performansi a prvi Phenom II je bio uporedjivan sa Q6600 ..
Nisu mogli ni Yorkfield procesorima da pariraju pa su onda izbacivali one zvucne Black Edition modele i OC verzije sa podignutim taktovima!E to se zove Marketing!
Isti slucaj je sa X6 AMD.Ja kao neko ko gleda u buducnost ,cisto zbog same tehnologije nebi uzimao nesto sto je ustvari potpuno staro..nehalem je novina,potpuno nesto novo i pokazao se fenmomenalno.4 fizicka jezgra + HT cine 8 threadova sto kroz rad nema teorije da nesto ne moze da zavrsi,jednostavno ZMAJ masina..
Takodje videsmo testove gde je ustvari i5 brzi skoro u svakoj aplikaciji od X6 AMD..
Po cemu je onda to bolja kupovina?Zbog manje ulozenog novca?A sta posle?Sta kasnije?Zarobis se sa platformom zarad malo ustedjenog novca tj za mene cepidlacenja..
Intel em je superirornija arhitektura em nivo performansi mozes da dizes kako ti volja (overklok) ..
Sto se tice same istorije tacno je da nije taj koji je vecno vladao bio Intel..
Za vreme Pentium 4 platformi AMD je imao brze procesore sve do pojave prve Core 2 Duo Arhitekture i od tad pa sad na dalje drzi veliku prednost..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ono sto ja predlazem autoru jeste Intel platforma..Jednostavno ce da ga duze sluzi,imace vece mogucnosti kroz rad i bolje performanse..
Za tih 1200 eur moze lepo i7 konfiguraciju da napravi i da bude miran na duze staze kao sto i sam kaze da zeli..
Sta sam odluci na njemu je volja,niko nikog ne ubedjuje,svi iznosimo svoja misljenja i iskustva..User nek sam donese odluku..`Aj pozdrav..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

obradmi BazukaJo mislim da tvoja teorija ne pije vodu 18.07.2010. 16:16 #231545

broj poruka: 7733
jer onaj ko da 300 E za Thuban ili 200 E za PII 965 BE ,sigurno ne trazi C2D,celeron ili C2Q zato sto je to Intel,ako je sada q9550 22000 ,a PII X6 1055 T 21000 ne vidim razlog sto bi neko dao vise para za slabiji CPU,malo ipak smesno.

Sto se tice trzista laptopova Intel je tu bio do skora neprikosnoven ,ipak ovi stariji Turioni nisu mogli da se drze sa Intelom u duzini trajanja baterije,ali koliko vidim Fusion ce da malo izmeni situaciju na trzistu sa vrlo malim TDP.

obradmi .... 18.07.2010. 17:08 #231552

Preko dve trecine oko 65 % Intel trzista CPU drzi Lga 775 DDR2 USB 2.0 Sata 2.
,platforma koja je zastarela u odnosu na AMD-ovu u svakom pogledu DDR3 ,USB 3 ,Sata 3.bolji power menagment itd..

Profi aplikacije

MAXON`s commercial animation software, CINEMA 4D,
3DS Max Design 2010:
POV-Ray is a free raytracing program

http://www.extremeoverclocking.com/reviews/processors/AMD_Phenom_II_X6_1090T_9.html

Kakav crni Core I 5.U profi aplikacijama jedino Thuban i Nehalemi to je jasno valjda svima.

3d creation, h264

http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/12

http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/13
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/12

Ishmerish Re: Re: Re:Re:Re: 18.07.2010. 18:16 #231558

broj poruka: 7285
Imas dobro pamcenje matori,to sam ja spomenuo pre vise od godinu dana,mada nisi me do kraja citirao.Tu izjavu i jos zilion drugih bisera je legendarni Kuzma prosuo,medjutim i svi ostali koji su nekada bili nesto su seli na isti voz sa njim,tako da ih treba uzeti(ako ih uopste razmatrate)sa debelom rezervom.Jer su od profi pionira spali na gosip fan club.

E sada Intel ili AMD,pa naravno Intel-ako ste DSS kojem treba a i moze da iskoristi u potpunosti Nehalem arhitekturu.Za ovo sto je kolega naveo kao osnov za konfu je AMD Tuban vise nego dovoljan i sa sest jezgara,SATA i USB 3,jako lep zalog za buducnost.Visak para moze da ulozi u druge komponente od kojih ce moci da oseti razliku u preformansama.

@Autor:Jos jednom predlog za CPU cooler,zaobidji tu Noctua-u,necu sada da duzim kako i zasto jer ce se odmah neko naci uvredjen,ali srazmerno ceni imas dosta bolja resenja.Vec sam ti naveo Hydro H50,a ima ih jos u tom cenovnom rangu.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Samo da znas ti iz Sveta Kompjutera su rekli coveku zato sto ima ATI karticud da je budala, koliko sam cuo. Inace pita lik izmedju 2 ATI kartice oni mu preporuce nVidia, a obe ATI bolje od nje, a sve 3 isto kostaju. I ko je tu lud ?
BazukaJo ... 18.07.2010. 19:08 #231568

broj poruka: 5
Pa znam i ja da bockam...nisam mutav...

Ako bas hocemo da cipidlacimo, kao sto rekoh UVEk je intel bio bolji od AMD-a. Znam i sam da nije UVEK bio. AMD je bio neprikosnoven kada su bile igrice u pitanje, zasto? Odgovor je jednostavan, zato sto je ugradjivao vise kesa u CPU. Sto ako iko iole malo zna kako funkcionise CPU, kes, ram...cela platforam, razumece sta pricam.

Ako neko ne zna, na faklutetima, skolama...gde se uce racunarski sistemi, raspitajte se cija arhitektura se uci, ciji istorijat, ciji primeri se uce. AMD-a tu nigde nema...verujte mi.
Zasto ljudi vole Intel? Pouzdaniji je, napredniji, inovativniji...sto se mora i platiti, naravno.
Kada je OverClock u pitanju...hmmm... nznm zasto ali vecina kupuje Intel, vecini etuzijaistima platforma je intel. Pogledajte malo po netu s kojom platformom ljuti prave Gamer Rig. Zao mi je ali tu nema AMD-a.

I jos nesto oko OverClocka, nznm dal je neko cuo za jednu firmu, jedan tim, iz bg-a, koji su najaci u Srbiji, Balkanu a mozda i u Evropi u OverClock-u.
Evo vam njihov sajt (nema mnogo informacija) ali ima br. telefona i adresa pa svratite ili pozovite i pitajte sa kojom platformom rade momci, koji svoj posao shvataju vrlo ozbiljno.

http://lithium.rs/
Mozda nesto i naucite od njih .-)

dautovic Re: ... 18.07.2010. 19:26 #231571

broj poruka: 2856

HVALA TI KO BRATU! da ti nisi svratio na ovaj forum i sve ovo rekao mnogi bi ostali u mraku neznanja,

:: Pa znam i ja da bockam...nisam mutav..
:: Ako bas hocemo da cipidlacimo, kao sto rekoh UVEk je intel bio bolji od AMD-a. Znam i sam da nije UVEK bio. AMD je bio neprikosnoven kada su bile igrice u pitanje, zasto? Odgovor je jednostavan, zato sto je ugradjivao vise kesa u CPU. Sto ako iko iole malo zna kako funkcionise CPU, kes, ram...cela platforam, razumece sta pricam
:: Ako neko ne zna, na faklutetima, skolama...gde se uce racunarski sistemi, raspitajte se cija arhitektura se uci, ciji istorijat, ciji primeri se uce. AMD-a tu nigde nema...verujte mi
:: Zasto ljudi vole Intel? Pouzdaniji je, napredniji, inovativniji...sto se mora i platiti, naravno
:: Kada je OverClock u pitanju...hmmm... nznm zasto ali vecina kupuje Intel, vecini etuzijaistima platforma je intel. Pogledajte malo po netu s kojom platformom ljuti prave Gamer Rig. Zao mi je ali tu nema AMD-a
:: I jos nesto oko OverClocka, nznm dal je neko cuo za jednu firmu, jedan tim, iz bg-a, koji su najaci u Srbiji, Balkanu a mozda i u Evropi u OverClock-u
:: Evo vam njihov sajt (nema mnogo informacija) ali ima br. telefona i adresa pa svratite ili pozovite i pitajte sa kojom platformom rade momci, koji svoj posao shvataju vrlo ozbiljno
:: http://lithium.rs
:: Mozda nesto i naucite od njih .-
SkyFire ... 18.07.2010. 19:30 #231572

broj poruka: 18472
@BazukaJo
A koji je to tim?Gde je link od tog sajta/foruma?

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

obradmi Ako ne poznajes materiju 18.07.2010. 19:32 #231574

bolje da ne postujes.Sluzi samo kao mamac za trolove.Kao prvo morao bi da znas
sta je 64 bitno adresiranje i sta su x-86-64 instrukcije ko je to izmislio, bez toga ne bi znao za 4 GB rama.a tek ces da naucis sta je 128 bitno adresiranje
uskoro.

Evo ti link trenutno najbrzeg super kompjutera

http://www.top500.org/system/10184

zasnovan na Cray XT5-HE Opteron Six Core 2.6 GHz taj
super computer se ne nalazi na fakultetu nego u obdanistu koje se zove :
Oak Ridge National Laboratory

DaSickSyst 18.07.2010. 21:42 #231588

broj poruka: 2909
@Ismerish:
Noctua NH-U12P bolje hladi od H50:
http://www.guru3d.com/article/corsair-h50-cpu-cooler-review/6

Ali ako se na H50 stave 2x12cm (push/pull varijanta) onda je H50 bolji izbor:
http://www.legitreviews.com/article/1025/6/

@BazukaJo
Nisi mutav definitivno,ali kazi makar nesto sto ima nekakvog smisla ili sto bi mozda moglo pomoci coveku.

Intel je stabilan,a AMD nije...OK...Kazi mi koja je to oprecija koju ce odraditi Intel,a AMD nece moci pa si zakljucio da je Intel stabilniji?
Molim te da ne okolises sa odgovorom nego da mi odgovoris konkretno i navedes operaciju zbog koje je AMD nestabilan...Znaci nemoj da mi pricas istu pricu koju si do sad vrteo nego te molim da kazes nesto konkretno...Hvala.

Kao sto rekoh takve stvari mogu da pricaju samo neozbiljni ljudi koji nisu radili na obe platfome,vec im je neko nekad rekao `Intel je Intel` i su to shvatili zdravo za gotovo i ponavljaju kao papagaju da bi ispali `pametni` u drustvu,a nemaju pojma zasto je to tako i da li je uopste tacno...Zao mi je sto se primas na takve stvari.

DaSickSystem

gile23 ... 18.07.2010. 21:59 #231589

broj poruka: 9121
@Ish pamtim ja sve zivo :).

@sky i5 i 1055T su prakticno isti u performansama, i5 750 je malo brzi u vecini testova, ali bas malo, ja bih rekao da je to do neoptimizovanosti tih aplikacija za veci broj threadova. 1090T je brzi od i7 920.

Daleko je Intel od inovativnosti mnogo su oni maznuli od AMD-a :). Inace videcemo kako ce da se ponasa ona platforma sto ju je Miki Manojlovic reklamirao.

Pozdrav!
STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs