Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Napajanje?
STRANA 3 OD 3
Gloc re 05.01.2011. 00:42 #279495

status: user
broj poruka: 57
Zaboravih da kazem da sam platio okruglo 6900din to ti je od prilike 66-67 evra, koliko si i napisao da imas.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 re 05.01.2011. 00:47 #279499

broj poruka: 4187
tu si u pravu...jadno je ovde...nema nikakve konkurencije! sigurno da ima seasonica kod nas...u vecoj ponudi=chieftec bi bio tek na 2.,ma neverujem ni drugom 3.mestu!
mslavko82 Re: re 05.01.2011. 00:49 #279501

broj poruka: 721
Pa npr. LC Power 6650GP3 jede taj tvoj CM za doručak, ručak i večeru. Iako je po specifikaciji slabiji... Silverstone Strider je duplo kvalitetniji od tvog napajanja... Narodski rečeno - zajebo si se. Dobra stvar je 5 godina garancije, može da ti zatreba. Sve ostalo ide protiv tog CM-a. Jednostavno, to napajanje ne vredi 65 evra, vredi 40-45 max. Lepo je tu CM zaračunao tih 5 godina garancije u cenu, kladim se da debelo zarađuju na svakom prodatom primerku, jer takav krš nema šanse da bude skup u proizvodnji.

Jednostavno, kada napajanje od 30 evra ima problema sa naponima i ima visok ripple i loše kondenzatore itd, to je razumljivo i jednostavno neminovno. Razumljivo je i kada ne može da isporuči deklarisanu snagu. Kod napajanja od 65 evra - to je neprihvatljivo, pogotovo kada postoje alternative - čak i kod nas...

:: Ako ne planiras neki Sli tj. crosfire da pravis i tako to, a bitna ti je garancija uzmi lepo CM-a. ima ljudski 5 god. garancije. Ja sam se razmisljao koje da uzmem (da li Silverstone 500 ili CM GX550 i dosao do zakljucka da je to isto samo sto za 800din. vise CM daje 2god duzu garanciju) kada mi je Raic pre 10-ak dana pomago pri izboru. A i lepo ti je rekao da vise ni nema po radnjama svih napajanja. Ja zvao za chiftec jedno 5-6 radnji ima samo preko 600W 2god gar. itd. A o LC-u da ne pricam da mi je svaki od tih prodavaca kao iz topa nudio pa kao znate to su vrhunska napajanja za veoma povoljnu cenu... HAHAHAHAHAHAHAHAHA
raic re 05.01.2011. 01:10 #279511

broj poruka: 9006
Vidiš slavko, ta GX napajanja mogu da se gledaju i na drugačiji način, do 60% svog maksimalnog opterećenja ona su sasvim pristojna i stabilna. Pošto inače nijedno napajanje nije preporučljivo držati na više od 80% znači da mu je korisna zona gde je nestabilno od 60-80%.
S obzirom da na GX napajanjima kao maksimalne cifre pišu neke nešto krupnije stvari ispada da je njihovih 60% približno 80% nekog drugog napajanja iz tog cenovnog ranga što ti onda izađe na isto.

Naravno da nisu kao seasonic, silverstone i ostala bulumenta ali ispada da su i ta napajanja sasvim ok kupovina ako ih kupiš s ovim gore na umu i ni jednog trenutka se ne zanosiš da ćeš na njih da upregneš recimo GTX470 SLI

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Gloc re 05.01.2011. 01:31 #279524

broj poruka: 57
Ma za svoje pare se nisam zajebao jer ce za tih 5 godina nadam se da me sluzi kako valja, a ne da sam uzeo nekog chifteka i posle 2 godina pljuc, kao sto pre neki dan napisase ljudi ovde na forumu cim mu garancija odputovala oni ispustili dusu, a LC u zivotu ne bi uzeo, jer imam neku jebenu odbojnost prema njemu. Lepo ti je Raic odgovorio(i to bukvalno tako i jeste), kao sto je i meni, sto sam ja na kraju i poslusao, mada priznajem da sam se dvoumio izmedju Silverstone-a i CM-a. Bez ljutnje ali ja mislim da CM nije losa kupovina.
PS ostacu gladan posto mi taj tvoj LC pojede sve sto imam...

mslavko82 Re: re 05.01.2011. 01:39 #279527

broj poruka: 721
Pa ono, što jes jes, može i tako da se gleda: 0,6*550 = 330 kod CM GX-a. S druge strane, 0,8 * 450 = 360 kod nekog kvalitetnijeg napajanja. Mućak :) Mada sam debelo uprostio sad i naravno nije baš tako :))
To ne menja činjenicu da CoolerMaster debelo kenja za ta napajanja. Kao ni činjenicu da taj tvoj SilverStone briše pod sa CM GX550, košta manje od njega i u stanju je da da više snage od njega. Kao ni činjenicu da za iste pare možeš da kupiš napajanje koje STVARNO ima 550W (Chief APS 550).

Jednostavno, CM GX je preskup za ono što nudi. Naravno da neću da uprežem SLI u njega (mada se uverih da oni i sa jednom GTX480 neće da rade), ali neko će da pomisli da može u svoje novo, sjajno, 100 evra plaćeno, moćno 750W napajanje da upregne. I dobiće .!. :)
Da CM GX550 košta 50 evra, bio bi super kupovina, i sa kraćom garancijom. Za 70 evra, jednostavno može da se kupi i jače i kvalitetnije napajanje (u praksi, jer papir inače trpi sve). Jedina prednost im je što mogu da se kupe i na trafici...

:: Vidiš slavko, ta GX napajanja mogu da se gledaju i na drugačiji način, do 60% svog maksimalnog opterećenja ona su sasvim pristojna i stabilna. Pošto inače nijedno napajanje nije preporučljivo držati na više od 80% znači da mu je korisna zona gde je nestabilno od 60-80%
:: S obzirom da na GX napajanjima kao maksimalne cifre pišu neke nešto krupnije stvari ispada da je njihovih 60% približno 80% nekog drugog napajanja iz tog cenovnog ranga što ti onda izađe na isto
::
:: Naravno da nisu kao seasonic, silverstone i ostala bulumenta ali ispada da su i ta napajanja sasvim ok kupovina ako ih kupiš s ovim gore na umu i ni jednog trenutka se ne zanosiš da ćeš na njih da upregneš recimo GTX470 SLI
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
Ishmerish Re: re: 05.01.2011. 01:52 #279530

broj poruka: 7285
Matori niko se ovde ne kune, a to je zato sto imamo malo veci mozak od jezika, sto opet nikako nije slucaj na It svetu i vecini domacih site-ova.

Kako ja mogu da se kunem u LC ili Silverstone kad je nedavno Corsair-ova HX serija opustosila kucista sirom Srbije a verujem i sire.

Ovo ti je samo sirovo iskustvo korisnika koji su probali vecinu navedenih proizvoda a u neku ruku bih i sebe ubrojao u tu grupu,mada znajuci kakvih sve ovde ima ja bih bio u B postavi po kolicini isprobanog hardware-a.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Nije da me nece nego sam i ja tako slusao kojekakve price i pricice od ljudi koji su navodno upoznati sa tematikom, koji bi se maltene zakleli u decu da su to super napajanja itd... Slicno kao i ovde... A takvim se poslom bavim da mi je izuzetno bitno da su mi masine stabilne i u funkciji stalno, svakog dana od ujutru do uvece, maltene uvek pod opterecenjem... Da ne duzim, nema nista dok sam ne probas...
djuroue1 xaxaxax 05.01.2011. 03:04 #279544

broj poruka: 1156
Kupi xigmatek :)))))))))))))))
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus
Alphacore .... 05.01.2011. 11:19 #279563

broj poruka: 624
Samo mi preostaje da se zahvalim svima na pomoci i da konstatujem da je izbor pao na Silverstona 500W.

raic Re: Re: re 05.01.2011. 12:11 #279573

broj poruka: 9006
Jes, more. Valjalo bi da je nešto jeftinije.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Da CM GX550 košta 50 evra, bio bi super kupovina, i sa kraćom garancijom. Za 70 evra, jednostavno može da se kupi i jače i kvalitetnije napajanje (u praksi, jer papir inače trpi sve). Jedina prednost im je što mogu da se kupe i na trafici...
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs