Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Hajde da demistifikujemo pojam `potrebno` napajanje!!!
STRANA 3 OD 3
raic Re: raic 04.03.2011. 17:05 #302015

status: user
broj poruka: 9006
Ako sad uzme seasonic od 620W neće ga menajti bar do isteka garancije, znači sledećih 5 godina (i tih 5 godina su jedan od razloga za preporuku) sve dok se bude držao razumnih konfiguracija, mislim, za triple sli GTX570 bi mu ipak preporučio nešto jače.

Pazi ovako, imam ovde silverstone od 500W, prilično masno klokovan i5 i 5850, i to sve radi lepo i krasno, ali da mi padne na um da ubacim tu još jednu 5850 ili možda GTX580 umesto ove morao bi da ga menjam. Sa kvalitetnim napajanjem od 500W prognoziram i u sledećih pet godina da će moći da se teraju procesor i grafička više srednje klase koji će da rade dovoljno dobro, ko oće više nažalost moraće da kupi jače napajanje.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Hajmo ovako, danas se coveku savetuje da kupi primer kvalitet tipa Seasonic 620W od 80 evra u proseku zarad kasnije nadogradnje. O.K. apsolutno se slazem. Zasto menjati napajanje i kuciste, naravno. O.K. ali, tamo, nakon tri godine, neka grafika koja je potrebna da bi se poterala ultra popularna igra ima tri kulera, sest procesora i trosi u full load-u recimo 450W. Procesor od 8-12 jezgara trosi 150W i?!? Sta sad? Savetovali smo liku danas da kupi Seasonic-a od 600W za cenu od 80 evra dok je vec nakon tri godine mora menjati
:: Sport u pitanju valjd
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 04.03.2011. 18:32 #302053

broj poruka: 1673
`Hajmo ovako, danas se coveku savetuje da kupi primer kvalitet tipa Seasonic 620W od 80 evra u proseku zarad kasnije nadogradnje. O.K. apsolutno se slazem. Zasto menjati napajanje i kuciste, naravno. O.K. ali, tamo, nakon tri godine, neka grafika koja je potrebna da bi se poterala ultra popularna igra ima tri kulera, sest procesora i trosi u full load-u recimo 450W. Procesor od 8-12 jezgara trosi 150W i?!? Sta sad? Savetovali smo liku danas da kupi Seasonic-a od 600W za cenu od 80 evra dok je vec nakon tri godine mora menjati?
Sport u pitanju valjda`

Pa sad baš ga i ti pretera, pa niko ne kupuje napajanje za ceo život, pa prodaće ga nekome, neće izgubiti mnogo od uloženog, dodaće malo i kupiće nešto jače. A neko loše napajanje neće niko hteti ni da mu kupi. Dobro napajanje nikada nije bačena para.

bojanmitro odgovor 04.03.2011. 19:08 #302089

broj poruka: 34
Ja sam recimo nakon 7 godina eksploatacije AMD Burton procesora i 1MB DDR RAM-a, dva puta menjao grafiku - krajnja AGP 9600XT, jednom kinesko napajanje koje je crklo firmiranim od 350W, preskocio DDR2 ofanzivu, i onda nakon pojave DDR3 makina doslo je vreme i za mene da promenim PC (i to samo zato sto nije pustao kako treba full HD video i par problema sa drajverima za WIN7), i kupio Phenom-a II X4 955 sa grafikom ATI 6850 (jer manje trosi od NVIDA) i plochu MSI 870A G54, 4GB RAM-a kao osnovu za WIN7 danas, i sve mi to lepo radi primera radi u starom kucistu sa 350W napajanja. Zašto bih i dalje menjao napajanje iz prosle konfiguracije ako radi kako treba na novoj? Zar to nije vasa poenta price o napajanju za buduci upgrade? Ako ste mi preporuchili pre par godina ovo napajanje za buduchi UPGRADE i ja vas poslusao, onda trebate biti srecni a ne da mi tu kenjkate o tome da je ovo malo i da mi treba jache?
Zašto bih kupio jache? To me zanima, a niko da mi odgovori?!?

Ako treba 500W ili 750W, O.K. ali neka bude onda kada crkne ovo od 350W, ili onda kada budem menjao Phenom-a (a to je za 5 godina). Znachi, 2016 godine cu verovatno kupiti noviji PC i tada ce mi sigurno trebati jache napajanje ili bar drugo napajanje.
Verujem korisniku @athlon87 da ce se potrosnja povecavati i da je prica o sve manjoj potrosnji najobicnija sarena laza jer se vidi iz najobicnije `tabele` potrosnje PC uredjaja od prvih DOS masina da se potrosnja rapidno povecava a ne smanjuje.
Ako bi se smanjivala, ne bih imao potrebe da menjam napajanje od 350W do kraja zivota tj. njegovog radnog veka.

Toliko od mene! Vi me ubedjujte drugacije ali ja vam ne mogu verovati jer cifre i cinjenice govore drugacije.
bojanmitro Re: re 04.03.2011. 19:15 #302093

broj poruka: 34
Kome da ga proda kada ce tada to napajanje biti bezvredno jer malo struje isporuchuje? To su mi isto govorili kada sam kupovao firmirano od 350W. Prodaceh ga nekome i kupiti jache. Daj mi jednog ko ce ga danas kupiti za cenu vecu od 10€ i to da je laik? Ops. da je laik nikada i nece, jer ce ga kinez sa `500W` etiketom ocarati.
To o prodaji i povracaju ulozenog novca manite, jer nema nista od toga. Ako sam danas platio 80evra napajanje, za par godina nece vredeti 10 evra. Ala mi je to rachunica. Pazi, imam prijatelja koji me ubedjuje da je najbolje da kupujem integrisane ploche, pa ih za godinu prodam, izvuchem 70% para, i da time najmanje gubim i da jos svake godine osvezavam svoj komp. To je njegova logika `boljeg i jacheg PC-a`. Mislish li da je u pravu?

:: `Hajmo ovako, danas se coveku savetuje da kupi primer kvalitet tipa Seasonic 620W od 80 evra u proseku zarad kasnije nadogradnje. O.K. apsolutno se slazem. Zasto menjati napajanje i kuciste, naravno. O.K. ali, tamo, nakon tri godine, neka grafika koja je potrebna da bi se poterala ultra popularna igra ima tri kulera, sest procesora i trosi u full load-u recimo 450W. Procesor od 8-12 jezgara trosi 150W i?!? Sta sad? Savetovali smo liku danas da kupi Seasonic-a od 600W za cenu od 80 evra dok je vec nakon tri godine mora menjati
:: Sport u pitanju valjda`
:: Pa sad baš ga i ti pretera, pa niko ne kupuje napajanje za ceo život, pa prodaće ga nekome, neće izgubiti mnogo od uloženog, dodaće malo i kupiće nešto jače. A neko loše napajanje neće niko hteti ni da mu kupi. Dobro napajanje nikada nije bačena para
raic Naravno da stvari troše sve manje 04.03.2011. 19:49 #302106

broj poruka: 9006
Poređenja radi Athlon 6400+ imao je tdp 125W, toliko danas imaju quadovi, i to oni zajebaniji, današnji duali troše možda pola od toga a jači su.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

toocool kad @raic pomenu TDP 05.03.2011. 03:18 #302237

broj poruka: 1092
evo slikice ko koliko vuce za AMD (bez X6)

http://postavi.com/hosted/41efe8269aabfbddf3e479ac89924d8d.jpg

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568

Stripy Re 05.03.2011. 05:33 #302244

broj poruka: 4163
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da su napravili lepo da sve komponente rade na 220V~

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs