e to se baš spominje u ovom linku sa tomsh... kako ljudi uglavnom pljuju celu fx seriju samo zbog x6 jezgara, ali da je 4100 dobar. :D
:: `Elementary, my dear Watson... :: aj da upotrebimo dedukciju, ako je Phenom II x6 prosle generacije jaci (ili jednak) od Fx 810 :: sta mislis kakaj je odnos izmedju quadova te dve generacije ::
Hahahaha :D Ta vaša muška logika.. Mi žene kad kupimo nešto i zajebemo se, posle na sva zvona pričamo o tome da smo se zajebale. :D Ustvari, sad mi je totalno jasno zašto postoji gomila viceva na foru `zašto muškarac vodi ženu sa sobom na put oko sveta? .. pa, kad se izgubi, da ima ko da pita za pravac` :Pp
:: A sta bi ti rekla da das 100 evra i dobijes njesra procesor a za iste pare si imala nesto sto je osetno brze/bolje, sigurno ne bi pisala o tome kako si se za*ebala po forumima, nego ces gledati da na neki nacin opravdas kupovinu, pa eto otud i ta pozitivna Buldozzer misljenja. ::
Lm, doooooobroo... A šta sa tim grejanjem? Hoću li morati odmah da uzimam neki bolji cooler ili ne? I zašto vidim pisanija da je phenomov box cooler glasan u pm.. :/
Btw šta mislite, je l` može za moju (buduću) staru konfiguaricju da se uzme makar 50e ili da ga odmah čim skupim sve za novu, ostavim pored kontejnera?
amd xp2000+ (1.66ghz) sa spire coolerom asus a7v266c, ddr pc2100, socket a, sb dolby 5.1, agp geforce4 mx440 64, ddr, agp, tv out hdd valjda maxtor 60gb, 7200, 2mb neka mrežna 512 kingmax + 256 ncp audigy 2 pioneer dvd rw
zato što je 18k :D veruj mi, krenula sam od njega kad sam sklapala konf :P
:: + :: znam ja sta nju bocka, nervira, to sto je FX noviji procesor u odnosu na Phenom :: Ako je tako, tj. ako hoces novi cpu zasto onda ne bi isla na intel.. i5.. plus nVidia (kad je bal nek je maskenbal :P ::
Ne ulazi nista u tu prastaru kantu, bolje pokloni nekome ko nema nikakav kompjuter, ce se obraduje ko malo dete, a realno nikakve pare neces dobiti za taj stari komp.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ebo ga ti pa necu da se ponavljam sto puta, a i smorilo me malo, sto je mnogo mnogo je , a i bilo bi preterivanje, u skladu sa zdravim razumom sam tako i predlozio, facepalm-back.
:: Zaboravio si dajoj kazes da joj uzme 570gtx !!!! :: Facepalm :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Kad si se vec unapred odlucila za kupovinu FX procesora, zasto pitas nas za misljenje? FX je FAIL procesor i Phenom II X4 ce uvek biti jaci/bolji od tog FX4100. Ako za isti novac mozes da biras izmedju Fiata i Mercedesa, zasto bi kupovala Fiat? :P NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
mozes realno da prodas to za 50eu, sto da ne. ja bih ti najiskrenije preporucio da ili uzmes taj Phenom sto ti ljudi pametno predlazu ili da ides na i5. FX uzimas na svoju odgovornost, sva dalja rasprava je lavirint iz koga ne mozes ni ti kao zena da se iskobeljas, pogotovu ako se sa ovog nivoa predje na mnogo visi nivo graficke
:: zato što je 18k : :: veruj mi, krenula sam od njega kad sam sklapala konf : :: :: :: :: + :: :: znam ja sta nju bocka, nervira, to sto je FX noviji procesor u odnosu na Phenom :: :: Ako je tako, tj. ako hoces novi cpu zasto onda ne bi isla na intel.. i5.. plus nVidia (kad je bal nek je maskenbal :P :: ::
od 20 ljudi ovde 19 ti govori da ides na phenoma II x4 a ne na FX, ona jedna osoba koja je za fx si ti, niko ovde nema nikakve vajde da te prevari ili nasamari, jednostavno bolji brzi jaci je phenom II x4 od buldozera x4, x8 buldozer koji radi na 3.6 je jako malo bolji od x6 phenoma koji radi na 2.8 , pa ti vidi...
1) da sam se unapred totalno odlučila za fx4100 ne bih vas ni konsultovala :P
2) bavim se prirodnim naukama i volim da čujem sve od a do š, to sam i tražila, a ne te `pa ako si već.. onda uzmi.. bla bla bla` priče ili one kratke i (ne)jasne koje kažu `phenom i tačka`. hvala određenima na pojašnjenjima. :)
3) mislila sam da je fx - 4 sigurna jezgra, a ovi phenomi da moraju da se otključavaju i da moliš boga šta ćeš dobiti - to smo RAZJASNILI
4) iste vate vuku - ok
5) ostaje ta temperatura i glasnoća box coolera.. je l` moram odmah da uzimam i onaj kuler što mi je neko preporučio (cm hyper tx3) ili ne?
Dal si normalan? Samo zensko moze da bude ovoliko nedokazano...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Ti si sigurno zensko?! :: :: Ako je to istina ima ovde par ljudi koji bi te 100% zenili , :: samo ako nemas naravno 100 kila jednu ruku ili slicno... :: :: Sto bi uzimala bilo koji original sem ako ne planiras da igras online :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
@annat Probaj Football Manager. :P NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
:: Ti si sigurno zensko?! :: :: Ako je to istina ima ovde par ljudi koji bi te 100% zenili , :: samo ako nemas naravno 100 kila jednu ruku ili slicno... :: :: Sto bi uzimala bilo koji original sem ako ne planiras da igras online :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Žensko. Dve noge, dve ruke, 55kg. Pozovite me kad se okupljate, pa ćete se uveriti :Pp
Obožavam fudbal!!! Bez managera ne živim! Dovukla sam tim iz južne conference lige do premier!! I onda reinstalirala win. Ne moram ni opisati šok kad sam shvatila da nisam prekopirala save folder. Od tad sam pozdravila igranje managera. Doduše, pokušala sam da instaliram 2010 i ćorak. Čak ni onaj što je nastavak championshipa neće da radi na ovom kompu više. A da instaliram opet 2008. ne mogu.. Znam napamet raspored utakmica. :|
A čitam stalno da fifa manager pravi problem sa otpuštanjima posle odigrane sezone (neki patch valjda to menja na dve sezone), bez obzira na uspeh. To mi je shit previše. A i eto... žensko sam, pa bih da držim original u ruci i da original bude prva instalirana igra na novom kompu. :D
:: Ti si sigurno zensko?! :: :: Ako je to istina ima ovde par ljudi koji bi te 100% zenili , :: samo ako nemas naravno 100 kila jednu ruku ili slicno... :: :: Sto bi uzimala bilo koji original sem ako ne planiras da igras online ::
pa dobro, devojka zeli objasnjenje sta, zasto i kako, nema tu niceg loseg, nego vas mrzi da objasnjavate.. mene recimo ne mrzi ali nemam vremena :)
:: Dal si normalan :: Samo zensko moze da bude ovoliko nedokazano.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Ti si sigurno zensko?! :: :: :: :: Ako je to istina ima ovde par ljudi koji bi te 100% zenili , :: :: samo ako nemas naravno 100 kila jednu ruku ili slicno... :: :: :: :: Sto bi uzimala bilo koji original sem ako ne planiras da igras online :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
eto dex, zabelezi tamo u listu jedno zensko.... kukuu a nas 20oro :) salim se, taman, uskoro i ovaj dosadni sneg dok se otopi, ja spremio vec domacu za koleze
:: Žensko. Dve noge, dve ruke, 55kg. Pozovite me kad se okupljate, pa ćete se uveriti :P :: ::
Probala sam milion puta. Još iz doba championship managera. Ne sviđa mi se. Nije mi to to.. jeste da je ovaj EA-ov nalickan, ali sam navikla na njega. Igram ga od.. kad se zvao total club manager. A pre EA sam igrala neki premier manager da l` 98 beše verzija... Bio je mnogo glup. Ali prva ljubav zaborava nema. Baš sam pokušala da ga nađem pre neki dan.. No, ne sećam se ni tačno imena, a ni kompanije koja ga je radila.. Sećam se da je imao neki bug da teren tokom sezone postaje grozan i da to nikako ne možeš da promeniš. I da se kupovala neka hrana, kao ketering za vreme utakmica. :D
LOL
:: :: Dal si normalan :: Samo zensko moze da bude ovoliko nedokazano.. ::
:: Hahahaha Dexi, kakvo pitanje... xD :: :: @annat Probaj Football Manager. : :: :: NZXT Hades modde :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120Px :: Phenom II X6 1600 :: Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MH :: Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MH :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M52 :: http://tinyurl.com/c :: :: :: Ti si sigurno zensko?! :: :: :: :: Ako je to istina ima ovde par ljudi koji bi te 100% zenili , :: :: samo ako nemas naravno 100 kila jednu ruku ili slicno... :: :: :: :: Sto bi uzimala bilo koji original sem ako ne planiras da igras online :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
A sensible soccer (je l` tako beše naziv?) na amigi!! i to sam igrala kao player/manager! :D Vodila Milan! Kad se samo setim... Nakupujem sve igrače koji su igrali u Zvezdi do početka rata, pa imam svoj Red Star Milan :D
Re: `Ajda i ja da se ubacim ponovo u priču...kad se već kačimo. :)
17.02.2012. 16:12
status: user broj poruka: 1029
:: @Annat :: Ako budeš uzimala u Emmiju, možeš da im kažeš i da ti sklope odma` sve ako uzmeš odjednom, mislim da ne naplaćuju ništa(ali proveri ipak).Čisto da ne bude kod ne daj Bože reklamacija neke komponente, da ti ne kake da nisi nešto dobro ugradila
Sklapaju, ne naplaćuju, garancija po komponenti pojedinačno (bez obzira što dobijaš sklopljen komp).
Aj da i ja kažem nešto za procesor amd 4100 fx. Isto ti to sve. Ti testovi koda pa nesto vrede. U igrama ti je sve jedno , u normalnom radu isto. Ja kad bi sad uzimao procesor uzo bi naravno uvek novi cak i da je kako kažu mnogo loš a nije mnogo loš samo nije mnogo dobar.Sa 6850 bice ti podpuno isto uzela njega il fenoma. jedino na neku intel varijantu al je to skuplje osim možda neki 2100 al ce ti i snjim biti isto osim sto bi ipak opet uzo 4100.Mislim sta ces uzimati gtx 580 ili tako nesto pa da ti znaci nesto i to samo za intel jer fenom nema sta da trazi sa intelom kao ni buldozer. E da inace kazu da se brze diže sa 4100, mislim windows :) kao i da je sam rad komotniji sa novim procesorom. Kazu da malo brze reaguje svaki program ili je pak to subjektivna stvar. Mislim da nije.
I vise nego subjektivna. Brzina dizanja Windowsa (kao i pokretanje drugih aplikacija) zavisi iskljucivo od brzine HDD...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: E da inace kazu da se brze diže sa 4100, mislim windows :) kao i da je sam rad komotniji sa novim procesorom. Kazu da malo brze reaguje svaki program ili je pak to subjektivna stvar. Mislim da nije :: ::
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Zaboravio si dajoj kazes da joj uzme 570gtx !!!! :: Facepalm :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Kupujem ja tako deo po deo.. Za kraj ostavim procesor i grafiku. Nađem malo vremena u četvrtak, reko` ajd da odem po procesor, pa sledeće nedelje grafička i kraj.. Kad ono...
NEMA VIŠE 960T!!!!!!
U dve firme koje ga drže ovde na sajtu kao da ga imaju, su mi rekli da ga nemaju, kao i da ga kod dobavljača nema već desetak dana!
Koji sad procesor da uzmem???!! (na raspolaganju 12k)
I da li i dalje da idem na hd6850 ili (ima nešto bolje za istu cifru, 13k)?
Btw sve sam uzela kako ste mi `rekli` (vidite kako sam fina i poslušna), čak sam i ploču uzela pro verziju. :trep:
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.