Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nova konfiguracija-help!
STRANA 3 OD 3
Demetra Re: I pojavi se zena... 02.06.2007. 15:43 #20834

status: user
broj poruka: 38

:: I odmah blizu 50 odgovara... Dzentlmenski, nema sta..
:: Mrzelo me sve da citamn, jel stigao neko i da se posvadja...
::
da se posvadja neee, bili su svi predivni, davali dobre savete uspeli za jedan dan da mi preporuce dobru stvarcicu i nisu bili englezi, nego cisto su bili ono sto jesu

e sada izvestaj :
kuciste i napajanje je na sred sobe i gledam ih kao da su bebe :) maticna je narucena, jer je nigde nema da se kupi na licu mesta. ipak je ona po preporuci dyca P5K i cena ce biti 149,60 evra. u ponedeljak posle 15 idem da uzmem moje luche. to je za sada toliko, a ja odoh da nastavim maziti ovog lepotana (kuciste). predivno je crno samo ispred izmedju vrata ima malo plave providne plastike. kazem ja lepotan
a napajanje...pa koliko je tesko, mozda treba za njega dozvola ,kao za hladno oruzje :))))

caos drugari i pisemo se :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca Re: Re: I pojavi se zena... 02.06.2007. 19:51 #20849

broj poruka: 1574
:: :: Mrzelo me sve da citamn, jel stigao neko i da se posvadja...
:: NE.SVI SU BILI PRAVI ENGLEZI..
:: IZGLEDA DA NAM TREBA VISE DEVOJAKA NA FORUMU....NEKA I OVO IDE KAO JOS JEDAN PREDLOG ZA ADMINA:)))
:: DaSickSyste

Bolje da nista vise ne predlazemo adminima jer ako se oni budu pozabavili time izgubicemo i one devojke(devojku) koje imamo na forumu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Demetra pozdrav svima 02.06.2007. 22:07 #20856

mene necete izgubiti, jer ste prema meni bili zaista fer i divni. pomogli ste mi dosta a ima jos mnogo da treba da naucim i usavrsim, pa cemo se druziti mi jos dugo. eto iako sada cekam ponedeljak za plocu, pa da vidimo sta dalje da stavim na nju, ja ipak dodjem da barem pozdravim sve vas koji ste me savetovali. nadam se da ce doci jos zenskih koje vole racunare i kojima treba pomoc, jer od svih foruma na kojima se mogu naci saveti ovakve vrste ovo je jedini na koji sam se ja uclanila i na koji sam videla da se ta pomoc (savet) moze i pronaci.

i sta da vam kazem drugo, a da se ne ponavljam i zahvaljujem stalno i pricam o mom lepotanu, ali prosto ne mogu da izdrzim. imam kuciste master crn sa plavim oketimaaaaaaaaaaaaaaaaaa i mazim i pazim i drzim u kutiji jos uvek dok ga ne napunimo ko sipak :)))))))))

caos dragi moji i pisemo se

p.s.
dyca hvala za ono devojka. mislim ja sam dete u dushi, ali sam ozbiljna dama sa grozno detinjastim ponasanjem :)))))))))) dakle ness ti dugujem, a moze i pivce :)

Demetra sta dalje? 05.06.2007. 14:57 #21011

dobar dan svima :)
ja sam sinoc zelala da vam se javim, ali nije moglo da se udje na forum. tek imam jednu lepu vest. maticna P5K je kod mene. jupiiiiiiii

i sta dalje...mislim koji procesor sada da kupim za tu maticnu? posto su predlozi bili za neke druge maticne, pa mozda one ne bi isle na ovu plocu...

pozdrav i zelim vam svima lep i uspesan dan

Dyca re 05.06.2007. 19:29 #21028

Najbolje bi ti bilo da uzmes e4300 i da ga malo klokujes sto nije tesko..Nijedan drugi core2duo nije vredan davanja vise para jer neces primemtiti neku veliku razliku..

Demetra Re: re 05.06.2007. 20:41 #21034

:: Najbolje bi ti bilo da uzmes e4300 i da ga malo klokujes sto nije tesko..Nijedan drugi core2duo nije vredan davanja vise para jer neces primemtiti neku veliku razliku.

dyca da ne bih pogresila jel to ovaj procesor?

Proizvođač : Intel
Model : Core 2 Duo E4300 1.8GHz 2MB Box FSB800 S775
Serija : Intel Core 2 Duo
Izrada : 65 nm
Podnožje : Socket 775
Ostalo : Dual-core, 64-bit,
Radni takt : 1.8 GHz
Magistrala : 800 MHz,
L2 keš : 2048 KB

Dyca re 05.06.2007. 21:02 #21036

Da,bas taj..Sumnjam da ces naci neki Intel c2d za koji vredi dodati jos para jer su veoma male razlike u performansama..Uzmi ovaj i bices mirna(pogotovu ako clockujes..)

Demetra Re: re 05.06.2007. 21:07 #21037

:: Da,bas taj..Sumnjam da ces naci neki Intel c2d za koji vredi dodati jos para jer su veoma male razlike u performansama..Uzmi ovaj i bices mirna(pogotovu ako clockujes..
jeste kad bih ja znala kako se to radi. moracu na kraci kurs o clockovanju
ali u svakom slucaju ovaj procesor je sledece sto uzimam :)
Dyca re 05.06.2007. 21:30 #21040

Pogledaj malo po forumu,dosta je pisano o klokovanju ovog procesora..U slucaju da ne uspes da se snadjes postavi temu o njegovom klokovanju pa ce ti neko objasniti...

Demetra pozdrav svima :) 11.06.2007. 01:27 #21481

pozdravljam vas sve puuuuno :)
jos uvek skupljam parice za procesor :(
nadam se da se cujemo krajem meseca najdalje.
Demetra evo me napokon :) 11.09.2007. 20:09 #27328

posle duzeg vremena sam uspela da sakupim potreban novac za komp nazvan normalno Dyca :)

elem ploca je kao sto se zna P5K da li ostaje sve ostalo kao sto je na pocetku predlozeno ili ima izmena... Dycaaaaaa help!!! sto pre dok mi se neotvore prsti i iskliznu pare :)) salim se ove su definitivno skupljane za komp i sada samo cekam odgovor i pravac radnje i kupovina ostalih komponenti.

pozdrav svima i nadam se da ste barem vi odmarali, posto je ovo leto za mene bilo radno :(

Dyca re 11.09.2007. 22:32 #27354

Jel mozes samo da mi kazes koliko trenutno imas para na raspolaganju da bi ti predlozio nesto,i ako nije problem da mi kazes sta ti trenutno sve treba od komponenti jer sam totalno zaboravio..pa da se ne cimam po postovima..pozz

Demetra Demetra 12.09.2007. 21:49 #27442

trenutno raspolazem sa 500 evrica, mislim ako moze manje da se potrosi ok, ako ne eto to je cifra. inace kupila sam onomad kuciste mastex, p5k plocu i napajanje 550W, a komp mi je trebao za obradu fotografija. nadam se da sam bila od pomoci sa ovim informacijama. dakle nista muzika, nista igrice,samo ce biti za net i programe tipa photoshop i slicni, ali potrebna mi je brzina.

pozdrav dyca i hvala sto si se javio :)
Dyca re 12.09.2007. 22:35 #27448

Moram samo jos da te pitam da li si raspolozena za klokovanje tog kompjutera ili zelis da ga drzis na defaultu??Takodje mi nabroji sve komponente koje ti trebaju da ne bi doslo do zabune..mislim da li ti trebaju i tast i mis,monitor..i sl...pozz

Demetra Pozdrav 13.09.2007. 11:41 #27477

sto se tice misha, tastature,stampaca, skenera i ostalog sve imam. dakle potrebno je koliko se ja razumem .) procesor, ram memorija, hard disk, graficka, modem (ukoliko nije integrisan na ploci P5K i zvucna). e sto se tice klokovanja ja to ne znam uraditi, pa cu ako ne nadjem ko da mi to uradi kako treba, verovatno ga drzati na defaultu.
Dyca re 13.09.2007. 12:40 #27481

Evo ovako..trenutno najbolje za te pare sto moze da se uzme je..

Intel e6550-odlican procesor koj ces moci dugo da guras na defaultu,ima 4mb l2 kesa sto je vazno kod 3d programa i program za fotografiju..Kosta 150 eura..

Seagate 250GB,16mb-odlican hard disk..Ja ga imam pa mogu slobodno da ti ga preporucim..Mislim da trenutno neces imati potrebe za vecim,a ako se ikada jave,hard disk uvek mozes da dokupis i nisu skupi..Ovaj model kosta 60 eura

Modem bilo koj jer ce ti svi odraditi posao..oni su ti oko 5-10 eura..

Gainward 8600gt Golden Sample Goes Like Hell kartica..malo skuplja od ostalih,ali je fabricki klokovana..tako da ces sa njom moci i da odigras nesto ako budes htela..Mislim,za posao za koj ti treba komp bila bi ti dovoljna i neka slabija kartica,ali je ovo ipak moj predlog..Kosta oko 130 eura..

I na kraju memorija...Moj predlog je da kupis 2x1GB Geil 800MHz Ultra koja kosta 95 eura..ako ikad budes osetila potrebu za vise ti dokupi jos jedan par..ali mislim da je ovo za sada dovoljno..

Ovo ti je sve oko 450 eura...i odlicno je..sada ako mislim da ti ne treba tako jaka graficka,ti reci pa cu da vidim nesto drugo da ti predlozim..takodje ako zelis za ovih 50 eura sto ti ostanu mozes da dokupis veci hard..naravno ako ti treba..Ako te jos nesto zanima,pitaj..pozz
njosra Pozz... 14.09.2007. 11:47 #27558

broj poruka: 6
...za pocetak!!!
A onda da probam da olaksam situaciju...
Tako sam i ja kupovao svoj novi racunar...pa skoro tri meseca kako bi odabrao najboju i najpovoljniju konfiguraciju za moje potrebe.Ispostavilo se da sam za 550€ kupio highend kucni racunar,idem redom

CPU: Core2 Duo E6750 2.66 GHz 4MB FSB1333
(skuplji je od E6550 za 20€ a lakse se kolkuje na 3GHz)

Poča:Gigabyte GA-P35-DS3L
(i moj izbor je u pocetku bio Asus P5K ali ovaj Gigabyte je znatno znatno jeftiniji,dugotrajniji zbog čvrstih alu polimera.Performanse manje više iste LGA 775, P35 chipset, FSB 1333,DDR2 do 1066 4 kom-do 8GB,jedan PCIe x16,3 PCI,3PCIe slota.Moje mišljenje je da je za tvoje ptrebe bolje rešenje!)

GPU:Gigabyte 8600gt silent,GPU 570MHz memorija GDDR3 256MB 1.4GHz
(isto tako sam hteo Asus ili Gainward ali Gigabyte sam nasao povoljniju,isto tako ima alu polimere,dobio sam i igricu uz nju.Za te pare dobijam dosta slabiji Gainward ili Asus,precenjeni su.)

RAM: Transcend 1GB 800 x 2 u dual chanel-u

HDD: WD KS 320GB jeftin mainsteam ali vrh vrh vrh

DVD: Pioneer DVR 112D
(klasika)

Napajanje: Ms industrial 550W
(Pa da potera zverčinu...

Kuciste: Codegen Briz-A 6099
(vrh za te pare)

I sve to za 550€...
Isplati se kupovati tako dugo i tražiti to je očigledno pošto sam uštedeo...pa čista računica 150€!!! Malo li je!!!

Još ga nisam sklopio u gužvi sam nekoj ovo hoću na tenane da odradim. Javiću se sa utiscima!

Nadam se da sam malko pomogao iznoseći svoje iskustvo...traži i naćićeš

Pošto već imaš ploču i kućište za ostatak se raspitaj ili piši pa da te uputim!!!

Nemoj plaćati više kad ne moraš!!!
Dyca re 14.09.2007. 12:00 #27559

Slazem se da ne mora sve da preplati tako sto ce ga kupiti na jednom mestu..Neka vidi koja je prodavnica povoljnija od drugih za svaku komponentu i tako neka kupi..Ako ima love moze da kupi isti proc kao tvoj..ali mislim da joj to nije potrebno,i ovaj e6550 moze lako da se klokuje i onda nema vece razlike..samo u novcaniku..Sto se tice ploce,to je vec nabavila i nema dalje rasprave sta je bolje..btw i ja sam kupio p5k i prezadovoljan sam,tako da ne vidim razlog zbog koga ona ne bi bila..Transcend memorija je jedna on losijih na nasem trzistu i ne predlazem da je kupi..Geil je vrhunska memorija i ako joj se ne kupuje ultra serija..slobodno moze da uzme i value seriju jer su jeftine i u rangu su ostalih memorija value serija(tu bas i nema neke razlike,ali..)..Znaci nikako Transcend..Sto se tice hard,moj predlog su WD i Seagate..bilo koj da uzme nema greske..Imam po jedan hard od oba proizvodjaca i odlicni su..znaci rade non stop bez greske...DVD rezac bolje da uzme NEC ili LiteON,jer je 112d dosta losiji od njih..Pioneer nije vise toliko kvalitetan kao sto je bio..ako je ikad bio..Zna se da je sam vrh rezaca Plextor,ali mislim da nema potrebe za bacanjem para..Napajanje ima i bolje je od tvog,stavise mislim da bi trebao da ga zamenis za barem neki LC od 550w..ali to su tvoje pare,pa vidi jel vredi da se kockas sa MS-om??..Kuciste je odlicno i slazem se sa tobom da je vrh za tu lovu..ali je ona vec kupila kuciste tako da..Pozz..i nadam se da sam pomogao..

njosra RE 14.09.2007. 12:53 #27561

Procesor...pa šta znam neka odluči,razlika je 20€ sa PDV a izmedju 6750 i 6850 60€ bez PDVa.I 6550 i 6750 su odlični tako da...
Vidi stvarno ploču nabavila...e pa ako si!!!
Ja imam Asus ploču na ovom sempronu sa koga pišem sada i radi sa MS indastrijal napajanjem već 3 godine bez ikakvih problema pa čak ni najmanjeg zujanja a napajanje je sa dve osmice potpuno nečujno.U eri kada i Chifteci sa Tajvana i Anteci iz Kine crkavaju teško je reći koje je zapravo pravo i dobro napajanje i mislim da se u ovoj klasi o kojoj razgovaramo za veće pare od 40€-50€ plaća samo nalepnica gore pomenutih firmi.
Mislim da kod memorija to nije slučaj.Skuplje skoro uvek znači bolje ali sigurno ne i potrebnije.
Recimo,PQI su generalno jako jeftine memorije ali sasvim zadovoljavajuće i u praksi su se pokazale odlično za većinu korisnika.Znam slučajeve gde kompovi rade i više godina sa PQI memorijom bez ikakvih problema.Drugar na jednom od računara ima Transcend memoriju i isto tako kaže da nije primetio bilo kakve probleme u radu dok je sa ,po mom mišljenju precenjenim Kingstonom imao problem nekompatibilnosti sa Asus A7N8 pločom(##$#&#&loš modul)znači nije uvek sve kao na papiru i kako definišu proizvođači.A pogotovo što photoshop ne primećuje i prosto ostaje imun na razlike u brzini memorije...800 VS 533 po testovima 1.2% poboljšanja u performansama a bitnije mu je količina dragocenih MB na istim modulima...ne znam šta dalje reći Geil je vrh zaista ali za razliku u ceni od 20€ u odnosu na Transcend ili više za PQI recimo može se kupiti bolja grafika ili još ponešto u konfiguraciji.
111D imam godinu dana i prezadovoljan sam...manje para a mnooogooo više muzike,ovaj model je postao mainstream DVD rezača,LiteON je u klasi,bukvalno su isti a NEC radi na staru slavu zar ne?
A i kućište je uzela...koji sam ja slepac...
A ako imaš p5k onda uzmi neku Asus grafiku...šta ja znam reci koliko para???...grafika moj izbor ili Gigabyte ili Asus!
Ja sam ponet svojim iskustvom ako ima koristi,odlično!
Dyca re 14.09.2007. 13:06 #27563

Jedino ne mogu da se slozim sa tobom da su Transcend i PQI memorije ok..to su jedne od najlosijih memorija na trzistu..Kod PQI-ja mozes da zabodes ili dobar ili los cip..tako da je to cista sreca..Mozda je Geil skuplji,ali je i bolji..Za ovu konstataciju sa Kinstonom se slaze,jer se meni te memorije uopste ne svidjaju iako imam jednu u starom kompu i radi odlicno vec 3 godine..Sto se tice grafe..najbolji je izbor ova 8600gt glh koju sam preporucio jer je hardverski klokovana..a ako zeli obican 8600gt onda je manje0vise sve jedno kojeg ce proizvodjaca izabrati..ali naravno ne MSI i sl. vec XFX,eVGA,Leadtek,Asus,Gainward ili Gigabyte..pozz

njosra re 14.09.2007. 23:56 #27608

Geilov model koji si predložio jeste dosta skuplji ali i dosta bolji ali nije u tome stvar!!!
Treba li joj tako dobra memorija za tako veliki novac?-to je glavno pitanje!!!
Jeftinije memorije su po mom mišljenju bolje rešenje za računar te namene,savršeno rade posao,i više nego savršeno a ostavljaju novac za neku drugu komponentu u konfiguraciji.

Pazite ovo!!!
Sve vreme jurimo nVidia grafiku a ovo je Crossfire ploča?!?!?!
Dyca re 15.09.2007. 09:06 #27621

Ja sam sam hto da ti kazem da je Geil dosta bolji od ostalih i da vredi uloziti malo vise novca u njega..Naravno,ako je ne nezanima takva memorija(mislim na cenu)..najbolje bi bilo da uzme Super Talent memroriju koja je,ali daleko ispred PQI,Apacer i Transcend memorija..Sto se tice ploce..mislim da ona nece koristiti crossfire,a trnutno nVidia ima bolju dx10 ponudu,pa sam joj zato preporucio 8600gt..I ja imam istu plocu i 8800gts i sve radi ok..

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs