Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Graficka + Napajanje do 25.000 din
STRANA 3 OD 3
tonce Re: Re: temp. i voltaze 02.06.2013. 23:14 #495837

status: user
broj poruka: 412
Kako je kupljen tako i radi (fabricki),nista nisam dirao barem je mislim jer ne znam da klokujem CPU i slicno.Ako je nesto jednostavno u Biosu vratio bi da radi normalno da nije toliko opterecen i slicno :(

i5 2320 3.0MHz
Gigabyte GA-Z77M-DH3
DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600
MSI 7850 Twin Frozr III
Cooler Master 332 Elite
Logitech X-230
Philips 22`

:: Temperature procesora su visoke, Vcore min 0.960 je dobar, medjutim max ide do 1.3V sto je previse, zavisi od primjerka, ali moralo bi nize na def
::
:: Procesor je klokovan, pise 3785MHz, def je 3300 -turbo, treba vratiti na def radi temperatura, u biosu probaj smanjiti napon, nastimaj Offset na -0.100, mozes iz par koraka, moze zezati idle napon, ali ako znas uraditi clear cmos nemas se sta brinuti, nadji napon na kojem je CPU stabilan, pod punim opterecenjem ne treba da ide preko 1.2V
:: U HWinfo spusti klizac jos malo i gledaj ocitanja sa PWM kontrolera, GA na 3 ili 4 faze obicno ugradjuje IR3564, moguce da je taj cip u pitanju, pisace IRF IR3564 pod njim treba citati CPU Vcore
:: :: Slikao sam kakve su mi temperature i voltaze pa ako neko moze da mi kaze dali je sve u normali
:: ::
:: :: http://www.dodaj.rs/?1q/mG/3O3c2Mqb/sshot-1.jp
:: :: i5 2320 3.0MHz
:: :: Gigabyte GA-Z77M-DH3
:: :: DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600
:: :: MSI 7850 Twin Frozr III
:: :: Cooler Master 332 Elite
:: :: Logitech X-230
:: :: Philips 22`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin hm 03.06.2013. 00:03 #495845

broj poruka: 234
Probaj ocitati drugim programom, CPU-z, Aida..., vidi pod opterecenjem na kojoj frekvenciji radi procesor, treba da je 3300MHz, temperature...

Temperature su prilicno visoke, pod sintetikom bi vjerovatno isle preko 80C, provjeri je li dobro namontiran kuler, prljav, na koliko se okrece obrtaja...

Trebas uzeti neki kuler, ako koristis box, recimo 212 EVO ili sl.

Ja koristim matori TX3 i dovoljan je za i5 na def, drzi ispod 60C pod sintetikom.

BIOS je jednostavan, sad ne znam koliko si cackao, mogao bi pogledati da li je klokovan, ako ne smes da cackas voltaze.

tonce Re: hm 03.06.2013. 11:13 #495872

Mislim da sam uspeo,ugasio sam `Turbo Mod` u Biosu i sada radi na def 3000MHz :) umesto 3700 kao do juce,temperatura pala za oko 10c :)

Druga stvar pravi problem sto milion puta sam morao da restartujem PC da bi usao u Bios jer se odma zaledi ekran cim udje u njega,jedva da odradio ovu operaciju gore :/

i5 2320 3.0MHz
Gigabyte GA-Z77M-DH3
MSI 7850 Twin Frozr III
Cooler Master 332 Elite
Logitech X-230
Philips 22`

:: Probaj ocitati drugim programom, CPU-z, Aida..., vidi pod opterecenjem na kojoj frekvenciji radi procesor, treba da je 3300MHz, temperature..
:: Temperature su prilicno visoke, pod sintetikom bi vjerovatno isle preko 80C, provjeri je li dobro namontiran kuler, prljav, na koliko se okrece obrtaja..
:: Trebas uzeti neki kuler, ako koristis box, recimo 212 EVO ili sl
:: Ja koristim matori TX3 i dovoljan je za i5 na def, drzi ispod 60C pod sintetikom
:: BIOS je jednostavan, sad ne znam koliko si cackao, mogao bi pogledati da li je klokovan, ako ne smes da cackas voltaze
Jammin Re 03.06.2013. 12:31 #495886

Turbo bi trebao biti upaljen, ali da ide do 3300.
Desavalo mi se vise puta da prilikom podesavanja Turbo moda BIOS brljavi, nece da prihvati, na auto ne daje uvjek iste rezultate..., uspjevao sam ga natjerati iz vise puta, udjem-izadjem iz BIOS-a..., kad namestis vise nema problema.

Ne sme da zeza prilikom ulaska u BIOS, nesto ne valja, probaj clear cmos i update na najnoviji BIOS (f13, f14), pa podesi sve nanovo.
Ako ne koristis integrisanu grafiku isljuci je, stavi na PEG.

Z77M-DH3 izgleda nema opcije za podesavanje napona, odnosno ima samo za DRAM.
Ukljuci C1E, C3/C6, ThermalMonitor, EIST, Execute Disable Bit.

Provjeri na koliko se obrtaja okrece CPU vent.

Box kuler je dovoljan za normalan rad, da se covek pripomogne, ali za igrice i ozbiljan rad se treba kupiti bolji kuler.

tonce Re: Re 03.06.2013. 13:53 #495904

Oznaka moje poloce je D3H, zamenio sam greskom raspored slova :D

Uradio sam update biosa na (F14) i sada normalno mogu da udjem u podesavanja Biosa :) Ukljucio sam (C1E, C3/C6, ThermalMonitor, EIST, Execute Disable Bit) :)

CPU kuler od 1000 do 2200 obrtaja

i5 2320 3.0MHz
Gigabyte GA-Z77M-D3H
MSI 7850 Twin Frozr III
Cooler Master 332 Elite
Logitech X-230
Philips 22`

:: Turbo bi trebao biti upaljen, ali da ide do 3300
:: Desavalo mi se vise puta da prilikom podesavanja Turbo moda BIOS brljavi, nece da prihvati, na auto ne daje uvjek iste rezultate..., uspjevao sam ga natjerati iz vise puta, udjem-izadjem iz BIOS-a..., kad namestis vise nema problema
:: Ne sme da zeza prilikom ulaska u BIOS, nesto ne valja, probaj clear cmos i update na najnoviji BIOS (f13, f14), pa podesi sve nanovo
:: Ako ne koristis integrisanu grafiku isljuci je, stavi na PEG
:: Z77M-DH3 izgleda nema opcije za podesavanje napona, odnosno ima samo za DRAM
:: Ukljuci C1E, C3/C6, ThermalMonitor, EIST, Execute Disable Bit
:: Provjeri na koliko se obrtaja okrece CPU vent
:: Box kuler je dovoljan za normalan rad, da se covek pripomogne, ali za igrice i ozbiljan rad se treba kupiti bolji kuler
Jammin Re: Re: Re 03.06.2013. 14:16 #495908

Predpostavio sam da je D3H, DH3 mislim da ne postoji.
Ne znam kave su sada temperature, odradio si sta je trebalo?

Moj i5 2400 sa TX3 kulerom ide pod opterecenjem (prime95) do 56-57C, uz to je napon korigovan, kuciste dobro provjetreno... Buduci da je TX3 dosta bolji od box kulera, kod tebe treba ocekivati oko 70C.
Nemas vise sta mnogo cackati, jedino da kupis bolji kuler, ja iskreno ne volim kad mi CPU ide preko 60C.

:: Oznaka moje poloce je D3H, zamenio sam greskom raspored slova :
:: Uradio sam update biosa na (F14) i sada normalno mogu da udjem u podesavanja Biosa :) Ukljucio sam (C1E, C3/C6, ThermalMonitor, EIST, Execute Disable Bit) :)
tonce Re: Re: Re: Re 03.06.2013. 15:49 #495932

Temperatura je 64-65c posle igranja Crysis 3 sto je odlicno u odnosu na 80c pre neki dan,ja sam zadovoljan :)

i5 2320 3.0MHz
Gigabyte GA-Z77M-D3H
MSI 7850 Twin Frozr III
Cooler Master 332 Elite
Logitech X-230
Philips 22`

:: Predpostavio sam da je D3H, DH3 mislim da ne postoji
:: Ne znam kave su sada temperature, odradio si sta je trebalo
:: Moj i5 2400 sa TX3 kulerom ide pod opterecenjem (prime95) do 56-57C, uz to je napon korigovan, kuciste dobro provjetreno... Buduci da je TX3 dosta bolji od box kulera, kod tebe treba ocekivati oko 70C
:: Nemas vise sta mnogo cackati, jedino da kupis bolji kuler, ja iskreno ne volim kad mi CPU ide preko 60C
:: :: Oznaka moje poloce je D3H, zamenio sam greskom raspored slova :
:: :: Uradio sam update biosa na (F14) i sada normalno mogu da udjem u podesavanja Biosa :) Ukljucio sam (C1E, C3/C6, ThermalMonitor, EIST, Execute Disable Bit) :)
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs