Instalirao sam igru Far Cry 3 i pokrenuo na High podesavanjima sto je neka sredina od 5 nivoa detalja i bez AA i AF. Dva puta u roku od 5-10 minuta mi se desilo da je u trenutnu na kratko zazujalo iz zvucnika i nestalo je slike na monitoru a racunar je nastavio da radi. Nije reagovao na restart dugme nego sam morao da ga ugasim. Nesto ovde nije u redu. Sada cu jos jednom da proverim da li je sve od kablova povezano kako treba pa se javljam da vidimo sta cemo dalje.
Sve sam ponovo proverio i naravno sve je u redu. Sta uopste ili sve moze da bude? Da li je problem hardverske ili softverske prirode. Ako su sve komponenete juce vise puta istestirane i bilo je sve u redu, koji mu je k...c? Ponovo sam pokrenu CoD MW3 i postavio setovanja na `optimal`. Igrao sam nekih 15-20 minuta bez problema (ni da secne) a onda iz cista mira nesta slike, zvuk se i dalje cuje kao i vec pomenuto zujanje iz zvucnika i to je trajalo neko vreme a onda se monitor ugasio a komp i dalje radi. Naravno morao sam da ga ugasim. Pomagajte ako boga znate.
Ali sam odustao, jer su me Berzasi demantovali bez ikakvog argumenta.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Sve sam ponovo proverio i naravno sve je u redu. Sta uopste ili sve moze da bude? Da li je problem hardverske ili softverske prirode. Ako su sve komponenete juce vise puta istestirane i bilo je sve u redu, koji mu je k...c :: Ponovo sam pokrenu CoD MW3 i postavio setovanja na `optimal`. Igrao sam nekih 15-20 minuta bez problema (ni da secne) a onda iz cista mira nesta slike, zvuk se i dalje cuje kao i vec pomenuto zujanje iz zvucnika i to je trajalo neko vreme a onda se monitor ugasio a komp i dalje radi. Naravno morao sam da ga ugasim :: Pomagajte ako boga znate :: :: ::
Druze, ja svacije misljenje uvazavam. Kao sto rekoh juce sam uradio gomilu testova i nijedna komponenta nije pokazala nestabilnost. E sada, da li je moguce da se ploca toliko optereti prilikom igranja igrica da dovede do gasenja monitora. Ako uzmemo da ploca nije u redu, sta mi je ciniti. Uzmem je lepo i odnesem u radnju gde sam je kupio i reklamiram je. Sta da kazem koji je razlog? Oni je istestiraju i naravno utvrde da je sve ok.
nemam zivaca da citam sve postove, ali da li si takodje probao sa drugom grafickom?
:: Druze, ja svacije misljenje uvazavam. Kao sto rekoh juce sam uradio gomilu testova i nijedna komponenta nije pokazala nestabilnost. E sada, da li je moguce da se ploca toliko optereti prilikom igranja igrica da dovede do gasenja monitora. :: Ako uzmemo da ploca nije u redu, sta mi je ciniti. Uzmem je lepo i odnesem u radnju gde sam je kupio i reklamiram je. Sta da kazem koji je razlog? Oni je istestiraju i naravno utvrde da je sve ok :: :: :: ::
Nisam jer sam racunao da sam uradio dovoljno testova za GPU (3DMark 2011, 3DMark Vantage, Unigine Heaven 4.0, Benchmark Lost Planet 2, Resident Evil 5) i da je u nekom valjda morala da pokaze da nesto nije u redu.
Izgleda da si u pravu druze. Upravo sam uzeo MSI HD6850 OC koju sam imao pri ruci i zabo je umesto ovo Sapphire-a HD7870. Evo igram CoD MW3 vec nekih sat vremena i nista. Ni da secne a kamo li da se zaledi, ugasi niti bilo sta slicno. Jedino mi nisu jasne 2 stvari a to je pod jedan:`Kako je 7870 uspela da prodje sve ove silne testove i da nista ne pokaze?` i pod dva kako mi u igri CoD MW3 na optimal daje potpuno ista podesavanja i za 6850 i za 7870?` Sada cu jos 7870 da probam u drugom kompu i da donesem konacan sud?
To sto ti je masina prosla `testove` ne znaci da ce u igrama da bude stabilno. 3D Mark prolazi i kad je i graficka i CPU nestabilna i to nista ne znaci niti je veredostojno.. Imao si ovde upustvo koje sam davno postavio,da si se toga drzao mozda bi dosao do nekog rezultata.. http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=35285&forid=25&katid=6
U krajnjem slucaju igre su uvek merodavne ali se za testiranje uzme igra koje je hardverski najzahtevnija poput danasnjeg Crysis 3.Provrtis 1h bez stucanja i sve je cool ako neces da se baces metodama na drugaciji nacin.
Inace druze ne znam iz kog razloga si uzeo 7xxx jer ova serija ima ogroman broj kvarova,posle Cyaman poluproizvoda 7xxx se jos vise kvari.Ja sam totalno razocaran jer su na pocetku `obecavali` i dao sam pozitivan komentar dok nije doslo do realizacije istine ,curenje napona i gorenje naponskih sekcija i skart chipova.
Okvirno AMD jke za bitcoin tata ali za igre nuzno zlo! Lutrija hoce li raditi ili ne,surova istina ma koliko se fanovi borili da to predstave drugacije.. Uvek treba biti spreman na probleme i biti kreativan u resavanju istog,kidanje zivaca je neminovno! Imao si GTX 660 TF3,davali smo ti savet,nisi poslusao..
Shvatio ovo kao hejt ili shvatio kao dobronamernu sugestiju na tebi je.
Veliki pozdrav i srecno u resavanju problema..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Eh, iz kog razloga sam je uzeo. Jbg u tom momentu mi se ucinila kao najbolja opcija. Ok izgleda da sam pogresio. Nisam sujetan i svaku kritiku primam najnormalnije. Iz gresaka se uci, jel` tako. Medjutim sada sam u rebusu. U onaj problematicni komp sam stavio MSI 6850 i igrao CoD MW3 oko sat vremena i nista. Sve najnormalnije a sa 7870 nisam uspevao ni 15 minuta da sastavim. Nakon toga sam 7870 ubacio u dr. komp: MBO Asus m4A79 Deluxe CPU AMD Phenom II X4 965 RAM KHX DDR 1066BE 2X2GB HDD WD640AAKS TV/TFT LG M237WD PSU LC Power Titan 2 600W i evo cepam Far Cry 3 bez stucanja, zaledjivanja slike i dr. anomalija. U oba slucaj sam podesavanja stavio na optimal. Sada cu da probam da ih pojacam pa cemo da vidimo sta ce da se desi. Neke stvari mi ovde nisu jasne?
a ne ovo sto tvrdi predsednik kojem je poslednja crvena karta bila mamin 4770, pa po obicaju prica price za malu decu. P.S. Evo mom poluproizvodu istekla garancija, a on i dalje radi. Pritom, u ljubavi je sa MSI plocom.
Evo podesih u Far Cry 3 sve na max i malo se poigrah na 30-ak fps i nista sve ide glatko ako se izuzme mali framerate. Nakon ove sesije vracam kartu tamo gde je bila pa da probam. Da li je moguce i kako da se ne slazu ploca i graficka. To mi se do sada nije desavalo.
Pa videceš kad probaš tu grafiku na neko drugo mesto.Ako tamo radi onda se `ne slažu` tj. kad nema drugo objašnjenje zašto nešto ne radi kod tebe a kod drugog oce onda je to to :)
Vec sam to uradio. Na mesto Sapphire 7870 stavio sam MSI 6850 i obrnuto i oba kompa rade bez problema. Po oko sat vremena sam terao igre koje su za 7870 bile problematicne odnosno ledila se slika, gasio se monitor i sl. Sada sam ponovo vratio na staro pa da probam iste igre.
E sada vise ne znam sta se desava odnosno `sta se desavalo`. Vratio sam sve na staro, Sapphire 7870 GE u komp gde je i bila i za sada igre funkcionisu normalno. O cemu se zapravo radi?
Uzeh da igram WoT i nakon nesto vise od sat vremena desilo se isto. Ekran monitora se zacrnio i cuo se isti (zujanje) zvuk iz zvucnika dok je i dalje isao zvuk igre. tako jos nekoliko sekundi a zatim je prestalo zujanje, zvuk igre i monitor se ugasio a komp je i dalje radio.
Nisam pratio temu u kojoj su kolegu f0rever ostali demantovali za komentar za plocu, ako je takve teme bilo...
Koliko god ja cenio MSI, ovo im je jedna od losijih ploca i moram da je ocrnim. Losa regulacija napona, ne ostavlja prostora za overclock...A ni pojava spaljivanja procesora nije strana...Unapred se izvinjavam ponosnim vlasnicima koji imaju ovu plocu koja radi lepo i stabilno, kao i drugaru Bomidu koji ovde muci muku,ni najmanje mi nije namera da uvredim!
Zatim,karta na koju se mnogi zale da hoce da zacrni ekran i izbaci cudne zvuke, ima toga na stranim forumima...black screen, noisy buzzing sound , restart... Uzgred, karta koja pravi probleme na default taktovima zbog nekompatibilnosti, ili... nesavrsenosti, ko ce ga znati....
I na kraju, kazes da ti se gasi racunar, prekines dovod struje da bi ga nakon cekanja mogao upaliti wtf?, a nisi odmah probao sa drugim napajanjem?
Ako imas drugo napajanje, protestiraj masinu par dana sa njim, pa metodom eliminacije kreni dalje.Jako je verovatno da se desi pad napona, problem je sto se ne moze sa sigurnoscu tvrditi sta ga izaziva. Ima dovoljno sumnjivog materijala ovde...
:: Mislim da je ploca problem :: :: A vec sam govorio da je ta ploca problematicna :: :: Ali sam odustao, jer su me Berzasi demantovali bez ikakvog argumenta :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Sve sam ponovo proverio i naravno sve je u redu. Sta uopste ili sve moze da bude? Da li je problem hardverske ili softverske prirode. Ako su sve komponenete juce vise puta istestirane i bilo je sve u redu, koji mu je k...c :: :: Ponovo sam pokrenu CoD MW3 i postavio setovanja na `optimal`. Igrao sam nekih 15-20 minuta bez problema (ni da secne) a onda iz cista mira nesta slike, zvuk se i dalje cuje kao i vec pomenuto zujanje iz zvucnika i to je trajalo neko vreme a onda se monitor ugasio a komp i dalje radi. Naravno morao sam da ga ugasim :: :: Pomagajte ako boga znate :: :: :: :: :: ::
:: Uzeh da igram WoT i nakon nesto vise od sat vremena desilo se isto. Ekran monitora se zacrnio i cuo se isti (zujanje) zvuk iz zvucnika dok je i dalje isao zvuk igre. tako jos nekoliko sekundi a zatim je prestalo zujanje, zvuk igre i monitor se ugasio a komp je i dalje radio.
Nisam radio reinstal Windowsa. Jednostavno sam samo zamenio karte i igrao se po sat vremena na obe masine i nista. Sve bilo u redu. Potom sam vratio karte svaku u svoj komp i ponovo pokrenuo igre. Igrao se jos po oko sat vremena i sve bilo ok. Onda sam napravio malu pauzu a potom pokrenuo WoT na ovoj problematicnoj i nakon sat i 15 minuta se desilo ponovo istim redosledom. Pocrneo je ekran, zvuk igre je i dalje isao a iz zvucnika se culo zujanje. Nakon nekoliko sekundi je sve prestalo, monitor se ugasio a komp i dalje radio. Restart dugme se nije odazivalo tako da sam morao da ugasim komp na Start dugme drzanjem oko 5 sekundi.
Da druze veoma slicna pojava, samo sto kod mene to zujanje traje do 10 sekundi i u tom periodu nekih 5 sekundi se cuje zvuk iz igre naravno svo to vreme je ekran crn. Nakon tog perioda sve prestane, ekran je i dalje crn odnosno monitor je ugasen a kompjuter radi. Hladnjak procesora se vrti, ventilatori u kucistu takodje. Restart dugme ne reaguje nego moram 5 sekundi da drzim power-start dugme da bih ga ugasio. Kada ga ponovo upalim pojavi se ekran sa :start Window normly i pritiskom na `Enter` sistem se najnormalnije podigne i sve funkcionise kao da se nista nije ni desilo. Jako je cudno sto se to desava kada je u igri mirnija situacija. Nikada se nije desilo prilikom nekih eksplozija, dosta pucnjave, borbe, vratolomne voznje nego naprotiv kada recimo u CoD MW3 cucim sa Captain Price-om i Soap-om u zbunju (misija u Africi), U FC 3 takodje cucim u zbunju i bacam kamencice da odvucem paznju strazara, u WoT posle vise od sat igre cucim u zbunju sa SU-100 i trazim metu a oko mene se nista ne desava odnosno daleko sam od borbe. Jako cudno.
Nisam druze. To mi nije palo na pamet a i da jeste ne bih se bas usudio. Jednom sam `pokusao` to da uradim na Asus M3A79T Deluxe pa sam sjebao BIOS. Nakon toga sam morao da nosim racunar kod coveka koji je BIOS ubacio preko `eprom programatora`. Nego ako hoces ti mi reci po redu-po stavkama kako to da uradim. Zlu ne trebalo mozda i to na kraju pokusam. Trenutna verzija je 1.11 od 31.10.2012. Sada sam stavio drugo napajanje pa da malo provrtim igre da vidim sta ce da se desi.
Sad gledam da nove verzije BIOS-a donose podršku za Win8 i poboljšavaju podršku za procesore, tako da je pitanje da li bi time nešto dobio. Inače, skineš fajl BIOS-a, raspakuješ ga, prebaciš na fleš koji mora biti FAT32 formatiran i na njemu ne sme biti ništa osim ` BIOS` fajlova (tu će biti i uputstvo kako se flešuje BIOS koje ne treba da snimiš na fleš). Bocneš fleš, restartuješ komp, uđeš u BIOS i tamo imaš alatku M-Flash. Uđeš u nju, izabereš USB fleš (disk ili kako je već označeno), on će prepoznati BIOS fajl, potvrdiš izbor i sačekaš da odradi posao. Posle sledi restart i to bi trebalo da bude to. Zbog ovog što sam prvo napisao, iskreno ne verujem da bi flešovanjem nešto postigao, tako da sačekaj savet još koga od kolega po tom pitanju.
Ok druze, hvala za savet. Mislim da sam upravo eliminisao napajanje kao moguceg krivca za ovo sto se desava. Naime stavio sam drugo napajanje (LC Power Metatron Prophecy) i igrao se nekih 30-45 minuta (C2D MW3) i naravno u jednom momentu kada je u misiji bilo sve mirno (bez silnih eksplozija, rafala i detonacija) desilo se isto. Mislim da se krug suzava na grafiku ili maticnu. Ne verujem da bi procesor, memorija ili hard pravili ovo sranje.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647758. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.