Bolje i to nego da kuka po svima forumima kako u Srbiju ne stizu njemu odgovarajuci lekovi, koji blokiraju zelju za konzumiranje pajda. Ovo mu dodje kao terapija direktno od EVGE. Smorio je sve forume, znaju ga napamet i svi ga gledaju kao slucaj. Takvi uvek nastradaju, jer se vidi iz aviona da je u pitanju podvodljiv, ogranicen, iskren i veoma dobar covek. Njemu sta je na umu to je i na drumu, sve pise sto bi zeleo reci, to je siguran znak da se ne radi o mutnom i zatvorenom tipu.
Gotivim te ja Vlado, bas zbog svega sto sam naveo, nemoj pogresno da me shvatis...
Ah, ta psihologija... imam je u malom prstu...
:: Al je tebi lepo u zivotu, izlezavas se ceo dan, ne radis nista, ko parazit :: igras igre po 6 sati dnevno, dizes u nebesa neke firme i proizvode :: I oko svega toga ti se ceo zivot vrti i to ti je najbitnije :: Veselo, veselo..
Ma ko bi ostao normalan posle toliko heroina... Ostetio mu je mozak, zato i ne moze nekada misao da iskaze na pravilan nacin, pa se pogubi i napravi silne greske u izrazavanju...
Voleo bih da ga upoznam, osecam da mozes da ga mazes na `leb.
:: Vidi se da je ok lik, da nije pokvaren ili smrda, :: barem iz ovih njegovih postova :: ali da je malo vise blesav, to stoji..
:: Ma ko bi ostao normalan posle toliko heroina... Ostetio mu je mozak, zato i ne moze nekada misao da iskaze na pravilan nacin, pa se pogubi i napravi silne greske u izrazavanju... :: :: :: Voleo bih da ga upoznam, osecam da mozes da ga mazes na `leb :: :: :: :: :: :: Vidi se da je ok lik, da nije pokvaren ili smrda, :: :: barem iz ovih njegovih postova :: :: ali da je malo vise blesav, to stoji.. ::
:: Druze dobar je i5 2500k al pogledaj benchmark testove koji su izbaceni skoro gde je rangiran i5 2500k dosta zaostaje za i7 procesorima...nemoj tako...pa ne moze 2500k da bude bolji ni u jednom pogledu od i7 u bilo kom smislu,da li su u pitanju igrice ili bilo sta . :: :: :: ThermalTake Element V Black Editio :: i5 2500k 4.5 Gh :: Asus P8Z68-V/Gen :: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz :: caviar green av-gp 500 G :: SSD Kingston V+ 120G :: Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bi :: RaidMax 850 W Gold :: ::
Ja sam gledao u nekim igricama gde je i5-2500K imao vise fps za 1-2 od 3930K. E sada da li je statisticka greska ili sta je ne znam ali verovatno da se radi o vecoj brzini sto je u jednom trenutku presudilo nad vise jezgra. Inace ja koliko znam HT Link nema funkciju u igrama. Meni je licno bolja kupovina recimo i5-3570K od 4670. Ne volim zakljucane procesore i gotovo zato sto se kod Intela bas mnogo dobija klokovanjem. Tipa ako je 7.5pt u CINEBENCH klokovanjem dobijes 10pt. To je znacajna razlika u brzini rada i verujte kada sa 3900MHz klokujes na 4500MHz oseti se brzina. Bar ja osetim malecko ubrzanje. Kapiram da bi vise osetio ubrzanje da 3570k klokujes na 4.5-4.6GHz nego da sa sa default napravis upgrade na 4670 koji ne mozes da klokujes.
To ubrzanje sto osetis, to ti je u stvari veci minimalni framerate. I automatski dobijas na fluidnosti, igra bolje radi.
:: Ja sam gledao u nekim igricama gde je i5-2500K imao vise fps za 1-2 od 3930K :: E sada da li je statisticka greska ili sta je ne znam ali verovatno da se radi o vecoj brzini sto je u jednom trenutku presudilo nad vise jezgra. Inace ja koliko znam HT Link nema funkciju u igrama. Meni je licno bolja kupovina recimo i5-3570K od 4670 :: Ne volim zakljucane procesore i gotovo zato sto se kod Intela bas mnogo dobija klokovanjem :: Tipa ako je 7.5pt u CINEBENCH klokovanjem dobijes 10pt. :: To je znacajna razlika u brzini rada i verujte kada sa 3900MHz klokujes na 4500MHz oseti se brzina. Bar ja osetim malecko ubrzanje :: Kapiram da bi vise osetio ubrzanje da 3570k klokujes na 4.5-4.6GHz nego da sa sa default napravis upgrade na 4670 koji ne mozes da klokujes :: :: ::
Ma ne osetim ja to u igrama, na desktopu mi se cini da osetim. Mozda je samo tripi ali pokusajte sedite pred i7-3770k i klokujte na 4.5GHz pa cete videti kada udjete u desktop posle setovanja u BIOSu. U igrama ne vidim nista. Procesor radi sa 10% snage. do 60C u igrama na 4.5GHz a najcesce na 51-52C u 70% igara.
:: Ma ne osetim ja to u igrama, na desktopu mi se cini da osetim. Mozda je samo tripi ali pokusajte sedite pred i7-3770k i klokujte na 4.5GHz pa cete videti kada udjete u desktop posle setovanja u BIOSu. U igrama ne vidim nista. Procesor radi sa 10% snage. do 60C u igrama na 4.5GHz a najcesce na 51-52C u 70% igara :: ::
ja sam recimo osetio u biosu znatno fluoidniji rad, ima istine
:: Ma ne osetim ja to u igrama, na desktopu mi se cini da osetim. Mozda je samo tripi ali pokusajte sedite pred i7-3770k i klokujte na 4.5GHz pa cete videti kada udjete u desktop posle setovanja u BIOSu. U igrama ne vidim nista. Procesor radi sa 10% snage. do 60C u igrama na 4.5GHz a najcesce na 51-52C u 70% igara :: ::
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Kolega/clan foruma: bleach4 je postavio pitenja u vezi ploce i procesora, sta da uzme :: :: Ja na poslednje 2 strane ne vidim neki konkretan predlog, a kamo li da se taj predlog dopao vlasniku teme :: :: Ili ovde neko potpaljuje vatru na relaciji AMD->NVIDIA->INTEL ili je ovaj forum postao golo prepucavanje na doticnu relaciju :: :: Cast izuzetcima :: :: I sta je covek na kraju odlucio/kupio :: :: ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK ::
Dodjite kod mene pa sedite za komp pa cete da vidite. Jel osetite recimo cudno brzi rad procesora neposredno po zavrstetku dugackih stability testova. Da to traje par minuta. Isto sam sa nekim ljudima pricao i ono osete isto, posle Prima95, LinX, itd. Kada zavrse test pa nastave da rade na kompu. E takav slican je filing kada sa stock prebacim na 4.5GHz samo se non stop oseca to. Ja nema razloga da vas lazem, drugo kod mene procesor ne obara klok, on radi ili na 3.9GHz ili na 4.5GHz zavisi kako ga namestim uvek na high performanse. Inace u igrama nisam ni blizu da se osetim neko poboljsanje kada se klokuje. I fabricki je dovoljan za maksimalno kako moze igrica. Sve koje igram su uglavnom 70-80fps a preko 60 sta se dogadja ne mogu da ocenim.
Zamislite odjednom imate 30% brzi procesor u kompu. Udjete u BIOS i namestite i kao da ste stavili unutra 30% brzi CPU. Pa Haswell je pola od toga kada ubacis posle Sandya. Ovo su cisti megaherzi i brzina a ne obara klok na 1.6GHz pa kao da je isto na koliko je klokovan.
Radite Prime95 jedno pola sata pa onda odmah krenite da cackate po racunaru da otvarate foldere i ostalo ulazite u foldere kopirate videcete kako kao da je zivnuo odjedanput CPU. Nece trajati dugo smirice se ali slicno je kada ga klokujes a kada si navikao da dugo drzis na fabrickom kloku, znas sve kako radi i onda ga ubrzas. E vi to bacate tu brzinu pricanjem ljudima da uzmu procesore bez K. Naravno ja osetim samo delic a sinteticki testovi pokazuju koliko je brzi stvarno.
Mislim kako hoce ljudi neka kupe sta oni hoce. Ja necu dozvoliti nikada da me Intelovo govno natera da kupujem zakljucan procesor. Kada vidim svojim ocima da 3770k postize na fabrickom kloku neki broj 46.500 u AIDA64 CPU Queen a klokovan na bezbednih 1000MHz 4.5GHz vise sa malo vecom za njega neznatnom voltazom neki broj 56.500 i dole pise overlock 28%. To nije malo znajuci da se nema unutra Athlon nego jedan od najbrzih procesora sadasnjice 30% brzi za 20e vise. Izvinite ali ako je vreo toliko da te tera da kupis bez K onda to i nije procesor i arhitektura koju hocu. Ljudi su napadali Ivy Bridge koji je bio dobar overkloker ali ne i hladan kao Sandy. Ljudi su pljuvali na 30% pod uslovom da se stavi samo na 4.5GHz. Ajde da kazemo da ga neko iscedi na 4.7-4.8GHz kako vecina voli to je skoro 40% ubrzanja, nesto ispod. Zato osecam da je Intel rekao Nije vam dosta, Jel??? E sada cete videti kada vam 500MHz u Prime95 bude uspeh, kada budete danima trazili ko na 4.5GHz moze da izdrzi da ne trotluje i ne pukne Prime95.Gore ne moze, malo gore od ovoga odredjeni broj primeraka na Turbo bi failovao pod Prime95 zbog temp. Zato po meni 3770, 4670, 2600 treba da kostaju tacno 40-50e manje od K verzije.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647666. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.