Forget 4K: Apple is apparently working on a 5K Retina iMac
STRANA 3 OD 3
codeus
...
11.10.2014. 11:58
status: user broj poruka: 4054
koji kurs ?
oces moderan gde se koristi samo budjava plastika, skalperi i lepkovi .. to i baba moze da radi
ili old skul pure pocink cevcine gde ces kao pravo musko koristiti bonsek, nareznice, ureznice , velika kljesta, kudelju :) i gde ces nabildovati podlakticu za jedno prepodne
Sas plastiku... Nisam vise u godinama za razvijanje misica. Ostavih najbolje godinice medju bitovima i bajtovima, pa ih sad preuzese dizajneri i sve se cakli i trci i skace, al da ga jebes dok ga isklikces gde sve treba...
Dakle, ono za babe, a valjda moze i deda... Cisto da covek uzNe neki papir, da moz zvanicno da obilazi usamljene domacice, tj pokvarene instalacije.
A i cini mi se da se za ruke uzme bar jedna 0 viska za te babske poslove, a i ne treba ti telefon za SMS konfirmaciju logovanja...
P.S. Imaju i ono sto se zove pegla - to mi se bas svidelo. Jedno dugme - ko Start u windowsima :)
nadji nekog majstora koji ima posla i vidi da napravis kombinaciju sa njim da ides i ucis neko vreme, vise ces nauciti nego na kursu a i od crteza i zaokruzivanja odgovora neces nauciti da zamenis cesmu ili ugradis wc solju. samo praksa i praksa jbg
:: :: :: :: Priznajem da iPhone glatkije vrti sliku od androida, ali mu fali sve ostalo... .. :: :: :: ::
Šta mu fali? Android treba RUTOVATI da bi se prišlo fajlovima sistema, iPhone treba DŽEILBREJKOVATI - isti Q drugo pakovanje!
3rd Party Softver?!? Android vs iPhone?!? I tu je mrtva trka, ima se svega i svačega za oba OS-a, krekovanog do mile volje.
Rad na PC-u? Instaliraš `iTools` i imaš pristup ajfonu kao i bilo kom drugom telefonu. Nemaš bukvalno potrebe za iTunes. Takodje i Android telefon moraš privezati sa PC-em da bi nešto instalirao u nj. U čemu je razlika? U imenu aplikacije?!? Ma daj.
U čemu je prednost Android telefona OSIM U nižoj CENI usled raznovrsnosti modela? Imaju Widgete? To može i iPhone 4 do mile volje. Ima se widgeta na Cydia koliko hoćeš. Ja kada uporedim iPhone i Android telefon dobijem isto sranje samo drugo pakovanje. Nekako se uvek odlučim za jeftinije. Jedino ne razumem ove `samsungaše` S serije (!) koji plate tel. 400€ i još tvrde kako su mudri i ekonomični, a ovi sa iPhone 4/4S/5xxx kao fora buržuji, sektaši i tako dalje? Ma jelte?!?
Meni je sinonim za pametan mobilni telefon bio SYMBIAN S60v2 i UIQ7 OS. Pravi naslednici PalmOS-a i dostojna konkurencija WM PPC OS-a. Operativni sistem sa tako malo hardverskih resursa a tako blizu PC mogućnostima, to nemaju ni iPhone a ni Androidi a ni šugavi WP OS danas sa sve osmojezgarnim procesorima i gigabajtima RAM-a. Ko nije koristio ne zna o čemu pišem. Jedino nije bilo fensi ekrana na dodir, jer je Symbian UIQ OS radio na REZISTIVNIM ekranima (Sony Ericsson P800 i td.) koji su imali potrebu i za olovčicom i na takvim ekranima je bilo teže raditi nego danas. No opcija u aplikacijama, ponavljam: OPCIJE i MOGUĆNOSTI dodatnih aplikacija su bile daleko veće nego danas na Androidu ili iOS-u. Isto se može reći za WM 5. ALi, kasno paljenje WM 5 OS-a koji na žalost nije potrajao jer ga je Microsoft u `cvetu mladosti` penzionisao nakon 6.5 verzije i zamenio šugom od WP smejurije.
Zato kažem da su nam pojavom Androida, WP i iPhone OS-a, uvalili strašno kontrolisane i zaključane IGRAČKE pod imenom: `smartphone`, a mi naseli kao veverice i još se ovde prepiremo čiji je duži iako svi imamo malu pišu od telefona u džepu koga može da prati bilo koja služba sveta zbog generičkih crva. Jer, od novina jedino imamo non-stop pristup mreži tj. internetu (što nam operateri s osmehom na licu NAPLAĆUJU debelo) i socijalne mreže koje čine 99% softvera. Kada sagledaš, i JAVA modeli su nekada imali sl. opcije.
Citam, citirao sam sta mi pise. Naveo je da je jedan mozda brzi, i kako sam ja u fazonu debil sto sam rekao da nije najbrzi. Mogu da nadjem jos barem 5 brzih u roku od 5 minuta. Na stranu sto sam rekao da drugi proizvodjaci imaju bolju ponudu (jeftiniju i nije limited kao taj mac pro).
Sto lupas, nije moguce prosirenje do 128gb, max je 64gb. Znaci ili dodji s cinjenicama ili nemoj da lupas gluposti. Osim sto prozivas i na licnoj bazi baziras postove, nista pametno nisi rekao.
Za applecare moras da doplatis jos 250 dolara. Basic warranty je 1 year samo.
`Shalabajzerima sa kvazi IT foruma.` Lepo je sto pricas o sebi, neki od nas zapravo zaradjuju radom na racunaru i bave se istim profesionalno.
To sto pixar dizajneri koriste apple mac pro, to je zato sto su dizajneri `IT sfera` koja nema veze sa IT-em. Ozbiljne IT kompanije ce imati admine i tech-savvy ljude koji ce im raditi taj posao, nece sigurno da zovu apple care i pricaju sa Indusima.
Thank you call again. *Apu voice*
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Jedino što si ti dokazao jeste da uopšte ne čitaš šta ti ljudi pišu, nego pričaš sam sa sobom. Čovek je sam prvi napisao da je HP Z820 brži (doduše samo u najjačoj ponuđenoj verziji), ali uz poprilično višu cenu (6799$ za startnu ponudu na HP sajtu), uz solidno veću potrošnju i neke druge nedostatke. Takođe ti je objasnio da Mac Pro nije limitiran na 64 GB RAM-a (moguće je proširenje do 128) i da AppleCare nije isto što i garancija u firmi gde su tebi uvalili sokoćalo, ali džabe takvima pričati :: :: Ono što ti i tebi slični koji se rukovode logikom sa buvlje pijace ne mogu da shvate jeste da je Mac Pro na prvom mestu namenjen onima koji se profesionalno bave muzikom, filmom, video obradom, fotografijom i sl., a ne šalabajzerima sa raspalih srbistanskih kvazi IT foruma. :: Ljudima i kompanijama koji ozbiljne mašine koriste za pravljenje para ne zanima da se zajebavaju sa `hakintošima` i da sklapaju mašine pomoću štapa i kanapa, nego žele da dobiju zaokružen i kvalitetan workstation sa vrhunskom podrškom od strane renomiranih proizvođača kao što su Dell, HP i Apple, i verovao ili ne - spremni su da tako nešto plate. :: :: Idi u Pixar pa njima reci da Mac Pro koriste samo zato što `ne znaju/mrzi ih/zele jabuku da imaju jer misle da je to cool`... :facepalm :: :: Što se patenata i tužbi tiče, odavno se zna za Samsungov interni dokument iz 2010. na čak 132 strane, gde se preporučuje šta i kako treba iskopirati od ajfona :: :: http://article.joins.com/news/article/article.asp?total_id=900901 :: :: Postoji na netu i prevod na engleski pod nazivom `samsung-relative-evaluation-report-on-s1-iphone`, tako da nema potrebe za banalizacijom i nipodaštavanjem očiglednog lopovluka i prljave igre po kojima je Samsung odavno poznat :: :: Evo i malo naslova iz medija koji govore da niko olako ne shvata patentna prava :: `Samsung Sues LG Over OLED Patents :: `Microsoft sues Samsung over Android patent fees :: `Microsoft Sues Motorola over Android patent infringements :: `Google sues BT over patent infringement :: `Sony Sues United Airlines over Music Copyright Infringement
Dalje, ti ne citiraš nego izmišljaš. Čovek uopšte nije rekao da si debil niti zvučao podrugljivo, nego je napisao da ima bržih, naveo primer, ali i napisao da se radi o mnogo višoj ceni i naveo nedostatke, za razliku od tebe koga još čekamo da konkretnim primerima pojasniš sledeći biser:
`Taj Mac Pro bilo koji high end(cak ni enthusiast) PC iz 2014-e ce da ostavi u suzama i prasini.` LOL
Za razliku od tebe, ovi ljudi su bar videli uživo to o čemu pričaju:
Žao mi je što sam povredio tvoja nežna osećanja, ali u poređenju sa ljudima koji ozbiljno zarađuju uz pomoć kompjutera i koji predstavljaju ciljnu grupu za kupovinu nečega kao što je Mac Pro, bar 99% članova ovog foruma su sitna boranija i šalabajzeri, uključujući i tebe i mene. Da ne bude nesporazuma, ovde pričamo o zaradama koje nadmašuju američki godišnji prosek, a ne o bakšišu za instalaciju XP-a preko oglasa i sklapanje konfe komšijinom malom. :)
Apple je poznat po fantastičnoj podršci i sasvim je legitimno što postoji opcija da traje godinu dana ili da se produži uz doplatu po potrebi, jer takav vid podrške svi naplaćuju. Dovoljno je pomenuti HP care pack, s tim što se iskustva korisnika pomalo razlikuju:
Pixar je sasvim dovoljan primer da obori tvoje lupetanje kako je Mac Pro samo `za ljude koji ne znaju/mrzi ih/zele jabuku da imaju jer misle da je to cool`, da ne pominjem ostale bisere u stilu malog Perice, po čijoj `logici` bi svaki muzički studio ili profesionalni fotograf morali da angažuju `admine i tech-savvy ljude`, umesto da se oslone na kvalitetnu personalnu 0-24h podršku. Zato takvi i ne dolaze u situaciju da spale procesor, pa da onda kukaju po forumima i mole se bogu da im uvaže zamenu, nego većinu problema reše telefonom i u roku od nekoliko minuta.
:: Citam, citirao sam sta mi pise. Naveo je da je jedan mozda brzi, i kako sam ja u fazonu debil sto sam rekao da nije najbrzi. Mogu da nadjem jos barem 5 brzih u roku od 5 minuta. Na stranu sto sam rekao da drugi proizvodjaci imaju bolju ponudu (jeftiniju i nije limited kao taj mac pro). :: :: Sto lupas, nije moguce prosirenje do 128gb, max je 64gb. Znaci ili dodji s cinjenicama ili nemoj da lupas gluposti. Osim sto prozivas i na licnoj bazi baziras postove, nista pametno nisi rekao :: :: Za applecare moras da doplatis jos 250 dolara. Basic warranty je 1 year samo. :: :: `Shalabajzerima sa kvazi IT foruma.` Lepo je sto pricas o sebi, neki od nas zapravo zaradjuju radom na racunaru i bave se istim profesionalno :: :: To sto pixar dizajneri koriste apple mac pro, to je zato sto su dizajneri `IT sfera` koja nema veze sa IT-em. Ozbiljne IT kompanije ce imati admine i tech-savvy ljude koji ce im raditi taj posao, nece sigurno da zovu apple care i pricaju sa Indusima :: :: Thank you call again. *Apu voice :: ::
:: :: ne ne nekontas misko, njihov lcd kad pogledas pod mikroskopom , subpixeli nisu pravougaoni vec .. pogadjas ... zagrizene jabuk :: :: :: Onaj njiov od `27 kosta 1000 eura, pa nisu normalni brate... uzmes 3d tv za te pare i to mnogo veci, precenjeni su do zla boga :: :: :: :: :: :: http://www.speedtest.net/my-result/376526861 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028 :: :: :: :: Mikishon :: :: :: ::
Sta ja lupam ? o cemu ti pricas ? Postavio temu predstavio postavljanje standarda masa koja nije videla Apple logo pljuje mali deo se javi i objasni da gresi i da lupeta ali dzabe. Ajde setnja deco i u buduce zaobilazite temu za koju niste dorasli.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: dzejan kao da ima 14 godina, drma pubertet pa ne zna šta priča : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
:: :: ne ne nekontas misko, njihov lcd kad pogledas pod mikroskopom , subpixeli nisu pravougaoni vec .. pogadjas ... zagrizene jabuk :: :: :: Onaj njiov od `27 kosta 1000 eura, pa nisu normalni brate... uzmes 3d tv za te pare i to mnogo veci, precenjeni su do zla boga :: :: :: :: :: :: http://www.speedtest.net/my-result/376526861 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028 :: :: :: :: Mikishon :: :: :: ::
:: Hahahah :: :: :: :: :: ne ne nekontas misko, njihov lcd kad pogledas pod mikroskopom , subpixeli nisu pravougaoni vec .. pogadjas ... zagrizene jabuk :: :: :: :: :: Onaj njiov od `27 kosta 1000 eura, pa nisu normalni brate... uzmes 3d tv za te pare i to mnogo veci, precenjeni su do zla boga :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.speedtest.net/my-result/376526861 :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=246028 :: :: :: :: :: :: Mikishon :: :: :: :: :: ::
Dekice device ja ne mrzim Apple. imam iPhone 5 a imam i s4lte. Ja poštujem sve koji se trude da uvedu nešto novo ali mi se sere od likova koji komp koriste za igre a seru o 5k rezolucijama i izigravaju PRove brendova i nemaju kritičko razmišljanje. Ne budi ograničen ipak dosta mladih ljudi traži savet ovde, bolje da pročitaju nešto korisno i možda nauče nešto novo umesto da čitaju zasto se tebi diže piša na zagrizenu vocku a ne na picke... A i sam si rekao da uzimaš prema mogućnostima zato pomozi omladini koja nema dovoljno kesa da nađe neku pristojnu alternativa a ne da pišaš po drugima jer imaš komp od 1000e i iPhone i zato izigravas nekog brzog lika?! Ima imucnijih i od tebe treba li po tebi neko da sere sad je koristiš osakaceni entry level i7? Ovo je nevezano za temu, već uglavnom za tvoje `manire` na forumu. Poz
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647665. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.