Procitaj sta sam napisao pre no sto lupis glupost, imao je prednost od 15 frejmova sa stock freq, sa overclockom bi dobio razliku od 20-25. (sam OC 5-10fps odokativno bas zato sto je slabiji core per core, a ima dosta jezgara)
Sve je vise igara sto koriste 6+ jezgara, ove godine ih se brdo pojavilo. Tako da u tim igrama kao i vecini novijih koje ne idu unazad sa tehnologijom, ce FX davati daleko bolje rezultate.
@OP - taj pentium je low budget resenje, izbegavaj ga.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: 25 FPS-a da se dobije overklokom CPU-a? U kojoj to dimenziji? :: :: Visina kloka procesora utice na minimalni fps kao i sa druge strane zavisno od arhitekture overklok pomaze da se smanji fenomen uskog grla :: :: Takodje nista ne znaci broj jezgara, to je obican klise koji se stalno provlaci i ljude bez potrebe baca u dilemu :: :: Intel ima daleko visi IPC od AMD-a, sama ucinkovitost po jezgru je opet daleko bolje nego kod AMD-a stoga i pravi tako bolje rezultate. :: Naravno da negde dodje do oscilacije kada broj jezgara u nekim igrama da benefit pa sa te strane AMD da zadovoljavajuce rezultate :: :: Kada je rec o testovima, davno sam kacio i objasnjavao koliko su ovi i3 procesori fenomenalni za gaming :: :: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-ivy-bridge_5.html#sect :: :: Cetvrta generacija bazirana na Haswell jezgru je jos bolja :: ::
Recenica je pre svega veoma konfuzna, trebao si preciznije da se izrazis.
Kako god okrenes hoces reci da sa OC ima ukupan napredak od 10 fps u odnosu na def? I dalje mi nije jasno takvo skaliranje obzirom da ja imam 6 core Intel i da znam kako skalira a moze da se overklokuje veoma visoko, ali ono sto vidim da si se ti kolega debelo okurazio u poslednje vreme.
Kao neko ko ne zna neke elementarne stvari trebao bi da imas malo vise postovanja prema drugim kolegama.
Sto se mene tice over and out.
:: Procitaj sta sam napisao pre no sto lupis glupost, imao je prednost od 15 frejmova sa stock freq, sa overclockom bi dobio razliku od 20-25. (sam OC 5-10fps odokativno bas zato sto je slabiji core per core, a ima dosta jezgara :: :: Sve je vise igara sto koriste 6+ jezgara, ove godine ih se brdo pojavilo. Tako da u tim igrama kao i vecini novijih koje ne idu unazad sa tehnologijom, ce FX davati daleko bolje rezultate. :: :: @OP - taj pentium je low budget resenje, izbegavaj ga :: :: i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: 25 FPS-a da se dobije overklokom CPU-a? U kojoj to dimenziji? :: :: :: :: Visina kloka procesora utice na minimalni fps kao i sa druge strane zavisno od arhitekture overklok pomaze da se smanji fenomen uskog grla :: :: :: :: Takodje nista ne znaci broj jezgara, to je obican klise koji se stalno provlaci i ljude bez potrebe baca u dilemu :: :: :: :: Intel ima daleko visi IPC od AMD-a, sama ucinkovitost po jezgru je opet daleko bolje nego kod AMD-a stoga i pravi tako bolje rezultate. :: :: Naravno da negde dodje do oscilacije kada broj jezgara u nekim igrama da benefit pa sa te strane AMD da zadovoljavajuce rezultate :: :: :: :: Kada je rec o testovima, davno sam kacio i objasnjavao koliko su ovi i3 procesori fenomenalni za gaming :: :: :: :: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i3-ivy-bridge_5.html#sect :: :: :: :: Cetvrta generacija bazirana na Haswell jezgru je jos bolja :: :: :: ::
Kida GTX980. Steta sto ima toliko jaku cenu kod nas. Opet sa druge strane GTX 970 je sweet spot ali opet nedovoljno jaka da i sa OC sustigne GTX980 na def.
:: Call of Duty Advanced Warfare cpu test na r9 290x i gtx 98 :: http://goo.gl/zf0OG :: http://goo.gl/lv327 :: i3 je ocito bolji zar ne pogotovo na amd karti ::
Da dobra je http://goo.gl/veL0g6 ali na vecoj rezoluciji i sa ssaa ne bezi tako puno http://goo.gl/C7iy4Q mada ovde ocito drajveri ima da se doteruju. Videcemo kolko ce se dobiti sa novim drajverima.
Mislim da je bilo ocigledno sta sam mislio. Naravno da ti ne mozes da vidis toliki napredak sa zverom od procesora koji nikako ne moze biti bottleneck. Sa FX-6300 ce daleko veci napredak biti jer je sam procesor mnogo slabiji. Cak nisam ni rekao 10 fps, nego 5-10 odokativno. Okurazio, da postavim coveku lepo test i predlozim mu nesto. Da neces da me bijes zbog toga?
Elementarno ne znam da je nvidia bolja od AMD-a u svakom pogledu i da je celeron bolji od FX-a, u pravu si, nikad necu nauciti.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Recenica je pre svega veoma konfuzna, trebao si preciznije da se izrazis :: :: Kako god okrenes hoces reci da sa OC ima ukupan napredak od 10 fps u odnosu na def? I dalje mi nije jasno takvo skaliranje obzirom da ja imam 6 core Intel i da znam kako skalira a moze da se overklokuje veoma visoko, ali ono sto vidim da si se ti kolega debelo okurazio u poslednje vreme :: :: Kao neko ko ne zna neke elementarne stvari trebao bi da imas malo vise postovanja prema drugim kolegama. :: :: Sto se mene tice over and out :: ::
Jel se to meni cini, ili su se neke stvari promenile?
Sa podizanjem napona i klokovanjem, 470-ica je dostizala 480-icu, isti primer kao i sa 570-icom i 670-icom, gde su uvek te karte bile najbolja kupovina za ulozen novac.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Kida GTX980. Steta sto ima toliko jaku cenu kod nas. Opet sa druge strane GTX 970 je sweet spot ali opet nedovoljno jaka da i sa OC sustigne GTX980 na def. ::
Jeste ali bilo je takvih raskoraka i ranije u odredjenim segmentima.
Ni GTX 770 oc-om nije mogla da dostigne GTX 780 itd..
Pa nisi oni zacenili kartu dzabe 550 eur, skoro 200 eur skuplja od GTX 970. Znaju oni sta rade. Malo pilicare ali dobro. Ko hoce premium performanse nek se isprsi.
Moze tu izmedju da se uglavi jos jedna karta ali nece to sigurno uraditi da ne bi ugrozili prodaju GTX980.
Pogledaj sad GTX970 gde se nalazi. Sacekaj jos par drivera i eto je na poziciji GTX 780 Ti. Ja sam rekao da ce to da se desi .)
Ovu razliku ce optimizacijom da anuliraju veoma brzo.
:: Jel se to meni cini, ili su se neke stvari promenile :: :: Sa podizanjem napona i klokovanjem, 470-ica je dostizala 480-icu, isti primer kao i sa 570-icom i 670-icom, gde su uvek te karte bile najbolja kupovina za ulozen novac :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: Kida GTX980. Steta sto ima toliko jaku cenu kod nas. Opet sa druge strane GTX 970 je sweet spot ali opet nedovoljno jaka da i sa OC sustigne GTX980 na def. :: :: ::
Kakve veze ima vasa prica o GTX 970 i GTX 980 i poredjenja odnosa performansi istih sa performansama prethodnih generacija sa temom koju je covek otvorio?
Ako kolega igra WoT i slicne igre koje su optimizovane za rad sa jednim ili dva jezgra, bolji izbor mu je i3, ako igra sve i svasta i voli da se cacka po biosu i da se igra sa OC-om onda je fx 6300 bolji izbor.
Decko je trazio savet, dobio par dobrih smernica ( preskociti FM2/FM2+ platformu i zasto ) i onda se par dezurnih napacenih dusa pojavilo i odnelo temu u vecna lovista.
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Slazem se u potpunosti, samo sto ti je primer sa cenom bezveze. Zato sto je razlika izmedju 570-ice i 580-ice bila citavih 220/230e. Tako da je Nvidia pokazala i pre da moze toliko podici cenu, a ko je zeleo da se malo poigra sa klokovima i naponom, dobio bi identicne rezultate. Mada posle toga ide i ona prica, a onda isto tako mozemo klokovati full otkljucani cip i da dobijemo sasvim drugu pricu i tako blize i tako dalje. Dosta elemenata je u igri i treba ih uzeti u obzir, a ne biti konzervativan i terati tvrdoglavo samo jednu pricu...
Jedina stvar oko koje se svi valjda slazemo jeste da bi mozda ta razlika(cenovna jelte) izmedju dva najjaca modela u ovom slucaju 970-ice i 980-ice trebala da bude za nekih 50-ak jevreja manja...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Jeste ali bilo je takvih raskoraka i ranije u odredjenim segmentima :: :: Ni GTX 770 oc-om nije mogla da dostigne GTX 780 itd. :: :: Pa nisi oni zacenili kartu dzabe 550 eur, skoro 200 eur skuplja od GTX 970 :: Znaju oni sta rade. Malo pilicare ali dobro. Ko hoce premium performanse nek se isprsi :: :: Moze tu izmedju da se uglavi jos jedna karta ali nece to sigurno uraditi da ne bi ugrozili prodaju GTX980 ::
Drukaj nas kod cika admina, nemoj ovako javno. Dobio je mnogo saveta, pisemo posle toga sta ocemo.
:: Kakve veze ima vasa prica o GTX 970 i GTX 980 i poredjenja odnosa performansi istih sa performansama prethodnih generacija sa temom koju je covek otvorio :: :: Ako kolega igra WoT i slicne igre koje su optimizovane za rad sa jednim ili dva jezgra, bolji izbor mu je i3, ako igra sve i svasta i voli da se cacka po biosu i da se igra sa OC-om onda je fx 6300 bolji izbor :: :: Decko je trazio savet, dobio par dobrih smernica ( preskociti FM2/FM2+ platformu i zasto ) i onda se par dezurnih napacenih dusa pojavilo i odnelo temu u vecna lovista :: :: AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Da ali sad je situacija malo drugacija. Ranije si za manji raskorak u performansama placao vise a sada placas malte ne isto ali za veci raskorak u performansama. Sa te strane kad covek pogleda ova sad situacija je logicnija.
U svakom slucaju slazem se, bar 50 jevreja nize da je bilo bi da kazem `prihvatljivo` jer smo u eri od 500 eur pa na dalje za single GPU. Prosla su vremena kada su cene za single GPU bile korektne.
:: Slazem se u potpunosti, samo sto ti je primer sa cenom bezveze. Zato sto je razlika izmedju 570-ice i 580-ice bila citavih 220/230e. Tako da je Nvidia pokazala i pre da moze toliko podici cenu, a ko je zeleo da se malo poigra sa klokovima i naponom, dobio bi identicne rezultate. Mada posle toga ide i ona prica, a onda isto tako mozemo klokovati full otkljucani cip i da dobijemo sasvim drugu pricu i tako blize i tako dalje. Dosta elemenata je u igri i treba ih uzeti u obzir, a ne biti konzervativan i terati tvrdoglavo samo jednu pricu.. :: :: Jedina stvar oko koje se svi valjda slazemo jeste da bi mozda ta razlika(cenovna jelte) izmedju dva najjaca modela u ovom slucaju 970-ice i 980-ice trebala da bude za nekih 50-ak jevreja manja.. :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h ::
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647665. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.