Iskren da budem iz mog licnog iskustva zadnje tri generacije grafickih kartica sve sam ih brze menjao. Prvi SLi GTX 650Ti Boost me je kostao 250e i promenio sam ga za godinu dana (mozda i manje) za GTX760 SLi ovo me je kostalo 420e i posle godinu i 3 meseca sam ponovo promenio na GTX970 cenu necu da stavljam ima ih u prodavnicama. Znaci za nepune 3 gonine sam 3 puta promenio VGA katu. Poenta price je da i kada imash pare da dash na skupu kartu nije dosta i mislim da ljudi koji mogu da se nategnu jedva za 150e do 220e za VGA kartu uvek ali uvek sacekaju barem garntni rok da istekne pa menjaju. To mi je neki `vajb` (sorry all for slang) koj sam pokupio ovde na forumu.
@Mirko78
De si drugar :) Drago mi je da si aktivan i da se druzish :)
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
:: Koliko dugo sluze te skupe kartice kad ih uzmete,tjst koliko dugo mozete igrati igre u punom sjaju? Mozda se i predomislim pa opet se vratim o ideji za PC neko rece da vec za godinu dana se sa takvom karticom igra na LOW jel to stvarno istina :: :: :: :: ::
Ovim sarkazmom iznad ja samo razgranicavam hardware entuzijate, koji imaju novaca da priuste dobre komponente od ljudi koji pokusavaju da skrpe masinu da bilo sta pokrenu na njoj. Svi bi voleli da imaju masinu koja tera apsolutno sve na max detaljima itd, ali covek koji je otvorio ovu temu je pitao nesto drugo. On hoce staroj masini da jos koji uzdah da pokrene nove naslove makar i u najkrsh low rezoluciji cisto da ih igra. Ljudi koji kopi pesjtuju ubistoftove min requirments-e bi trebali da znaju da je to vise marketinski i da taj minimum je jako cesto nerealan. Moj kolega igra AC unity sa i3 i gtx750 (bez ti) bez ikakvih problema. Moj licni stav, i jos ponekih, je da moze to da se uradi za 100-150 evra, ostali vicu da mora da se da 100k za masinu da bi uopste igrao nesto. E ne slazem se sa tim.
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
:: @Ikana :: :: Iskren da budem iz mog licnog iskustva zadnje tri generacije grafickih kartica sve sam ih brze menjao. Prvi SLi GTX 650Ti Boost me je kostao 250e i promenio sam ga za godinu dana (mozda i manje) za GTX760 SLi ovo me je kostalo 420e i posle godinu i 3 meseca sam ponovo promenio na GTX970 cenu necu da stavljam ima ih u prodavnicama. Znaci za nepune 3 gonine sam 3 puta promenio VGA katu. Poenta price je da i kada imash pare da dash na skupu kartu nije dosta i mislim da ljudi koji mogu da se nategnu jedva za 150e do 220e za VGA kartu uvek ali uvek sacekaju barem garntni rok da istekne pa menjaju. To mi je neki `vajb` (sorry all for slang) koj sam pokupio ovde na forumu :: :: @Mirko7 :: :: De si drugar :) Drago mi je da si aktivan i da se druzish : :: :: i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120 :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gra :: MSI GTX 97 :: Ausu ROG SWIFT PG278 :: CM Storm Siru :: CM 932 Advanced & Corsair TX750W :: :: :: Koliko dugo sluze te skupe kartice kad ih uzmete,tjst koliko dugo mozete igrati igre u punom sjaju? Mozda se i predomislim pa opet se vratim o ideji za PC neko rece da vec za godinu dana se sa takvom karticom igra na LOW jel to stvarno istina :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
sa i3 i gtx 750 moze da (NE)igra samo na 15-20fps kao ja ako ne i manje, to je neigrivo i to je cinjenica! a covek je napisao da zeli da se igra lezerno DA NE KOCI DA NE SECKA, e zato sluzi recommended settings, nikada ni u jednoj igri nije bilo za minimum settings sa igrivom frame ratom, nego samo da se pokrene i to je to a radice uzasno, za lezerno igranje uzima se HW za recommended, e sad ko hoce 120fps i sve ultra max e za to je jos skuplji HW. A tu je i onaj subjektivni osecaj kako nekom koci na 40+fps nekom treba 50-60+ fps i slicno to ne treba uopste da se komentarise!
@Misko procitaj lepo sta je pisao i bice ti jasno...eh da evo ne mrzi me da ti iskopiram!
`Mozda ipak onda na kraju kupiti PS4?:) Znam da ne bi dugo imao koristi od ovog budzenja kompa ali samo na neko vreme da odigram 2-3 nove igre,tako da ne bi vise dao od sta ja znam 250e max jer znam da nece biti nekog posebnog dozivljaja i ne trazim HIGH grafiku nek grafika bude i LOW ali nek POKRENEM IGRU i DA NE SECKA`
Ti stvarno ne razumes...evo npr instalirao sam Metro Last Light podesio na low detalje smanjio rezoluciju i zadovoljan sam i ne secka i igra je verovao ti ili ne igriva,znaci ne treba mi high detalji uopste.Jeste da je igra starija,ali hocu da ti kazem da je nekim ljudima na low detalje podeseno sasvim ok jer PRE SVEGA ZELE DA IGRAJU TU IGRU. Onaj ko zeli perfekciju i kome nije zao dati 700-800 eura za godinu dana ili par meseci on je izgleda mnogo bogat i pare mu padaju sa neba...stvarno se svima izvinjavam,ali ovde kukate kako je gejming skup,kako je otisao u 3 lepe i slicno a hocete da date tolike pare za konfiguraciju U svakom slucaju pomogli ste mi,tjst tek sam sad video stanje stvari sto se tice kompa i svega s obzirom da sam van toka
nego minimum system requirements, pogledaj minimum req za Witcher 3 a za Dark Knight cemo tek videti, moras da shvatis da MINIMUM REQUIREMENTS ne znaci tecan gameplay sa detaljima na low, nego da se IGRA SAMO POKRENE, a da li ces imati 10 15 20fps to nikog ne interesuje, RECOMMENDED treba da znaci tecan gameplay sa kombinacijom podesavanja!
Taj Metro nije ni prineti ovom zahtevnoscu koja ce biti za Witcher 3, da imas taj HW koji je recommended za Last Light u Witcher 3 imaces ispod 30fps vecim delom vremena sve na LOW!
Ama nema tu sta da se tumaci, pitas lepo koliki je budzet umesto sto se svi igrate pogadjalica. Ps4 kosta nesto manje od 500 evra i meni ne ulazi u glavu kako bese i sta bi on da uradi sa tih 250 evra? Niko nece ni kradenu PS4 da da za te pare! Ako proda tu starudiju za nekih 70 evra i doda tih 500 sto planira za konzolu nesto moze da se zbudzi ali polovno. Fx 6300+ neka ploca za 130-140 evra 50 evra 8Gb rama i mozda neka 750Ti/270/270x/7870/gtx 660 ili ako mu uleti neka 7950 pod uslovom da ima neko ljudsko napajanje za koje vidim niko se nije ni setio da ga priupita.
Ajde sto on ne zna sta hoce, to je jedno ali da se zajebavate i vrtite u krug 50 i kusur postova a da niko nista svrsishodno ne pita i ne kaze? Mislim stvarno...
:: @Misko procitaj lepo sta je pisao i bice ti jasno...eh da evo ne mrzi me da ti iskopiram :: :: `Mozda ipak onda na kraju kupiti PS4?: :: Znam da ne bi dugo imao koristi od ovog budzenja kompa ali samo na neko vreme da odigram 2-3 nove igre,tako da ne bi vise dao od sta ja znam 250e max jer znam da nece biti nekog posebnog dozivljaja i ne trazim HIGH grafiku nek grafika bude i LOW ali nek POKRENEM IGRU i DA NE SECKA :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: :: :: i niko da pita coveka koliki mu je budzet :: :: Svi kao da ste s Marsa pali.. :: ::
Brate mili pa ti i kad si ga kupio pre 4-5 god. to je bilo zastarelo, vidis ovo sto ja imam kupljeno je 2009 sa izuzetkom graficke koju sam uzeo pre 3 god. pa je slabo a ne taj tvoj digitron.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
zna on sta hoce, da se igra povremeno za male pare bez preteranog kvaliteta al takodje i bez nervoze, al ljudi ovde ne priznaju graficke ispod cene golfa dvojke dizela i napajanja ispod kilovat
:: zna on sta hoce, da se igra povremeno za male pare bez preteranog kvaliteta al takodje i bez nervoze, al ljudi ovde ne priznaju graficke ispod cene golfa dvojke dizela i napajanja ispod kilova :: :: https://www.youtube.com/watch?v=EQ9qE5KVAY :: :: ikanac, jel ti ovo iz klipa npr smatras igrivim :: :: ::
Ne znam sta se dzabe prepirete, PS4 je 380e plus neka igra (kojih 500?!) i za taj novac ne postoji konfiguracija koja ce da mu tera nove, stare i buduce igre na tom kvalitetu i o seckanju moze samo da masta. Moze da ga nakaci na neki monitor ili pristojan tv i da uziva.
Moze on da sastavi bedan komp, mozda starije naslove i izvuce 30fps-a na low, ali sta ce na leto, ili na jesen, docice vreme da nece moci da udje u igru koliko ce mu trebati jaka graficka, cpu, ram itd. Jbt do juce smo pricali kako ce karte novije generacije da budu oslonac za neko vreme, a one postase slabe posle par meseci, daj ne zajebavajte.. O cenama koje su otisle gore necu ni da komentarisem.
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647662. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.