Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
AMDOV KOMP DO 86K
STRANA 3 OD 3
Adzem peki22 09.01.2016. 13:39 #611447

status: user
broj poruka: 3797
Opusti se bratijo, znam sve oko banaka i kredita, bez mnogo uzbudjavanja molicu...

Nemam ja platu, niti racun, ma nemam ni licnu kartu. Meni je samo bitno da uvek imam pare(spreman kes), e samo taj papir me zanima, ova ostala papirologija mi nije interesantna...

p.s. Izasao novi 16.1 hotfix za AMD, opet nesto kao satro popravili. Mozda cu konacno taj znati instalirati i mozda ce mi ta verzija znati prepoznati 144hz monitor...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ... 10.01.2016. 00:44 #611479

broj poruka: 18472
Hardver se kupuje vezama iz podzemlja :)))

:: Ko im je kriv kada ne znaju gde se hardver kupuje, Adzema ta karta kosta onoliko koliko i treba jedna jaca srednja klasa oko 220e sa garancijom
::
:: :: Pa to i jeste problem sto je to sredja klasa a kosta bezmalo 400 evr
:: ::
Stefano Re 10.01.2016. 00:57 #611481

broj poruka: 587
AMD? A107870k? FX8320 koji u 2016 košta 150e?

Jebe lud zbunjenog dok začuđen baca peglu.... I tako..

Adzem! xD

Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/qsxjtg

SAMP AMDOV KOMP DO 86K 10.01.2016. 13:11 #611503

broj poruka: 11

Posto vidim da je intel dosta bolji od amda idem na intel i5 4460 i r9 380x.
SAMP AMDOV KOMP DO 86K 10.01.2016. 14:53 #611515

broj poruka: 11

I jos jedno pitanje koji je dobar komplet tastautura i misi do 4 hiljade?
-ShonE- Re: AMDOV KOMP DO 86K 10.01.2016. 18:39 #611521

broj poruka: 3529
To su male pare za nesto sa bas dobrim kvalitetom ali kapiram da neki A4 misonja i tastaturu bi mogao da nadjes, eventualno neki combo kao recimo Cooler Master Devastator pa pogle sam sta ti godi.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-550

:: I jos jedno pitanje koji je dobar komplet tastautura i misi do 4 hiljade?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stefano @SAMP 10.01.2016. 22:37 #611535

broj poruka: 587
CM Devastator ili neki A4Tech Bloddy komplet za te pare.
Možda možeš i odvojeno ali ne verujem.

Srećna kupovina! :-)

Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastator http://valid.x86.fr/qsxjtg

gang1978 Re: AMDOV KOMP DO 86K 11.01.2016. 19:31 #611570

broj poruka: 1661

:: Posto vidim da je intel dosta bolji od amda idem na intel i5 4460 i r9 380x

Da su bolji jesu ali da su mnogo bolji pa i jesu i nisu ali su zato mnogo preskupi.

Optimizacija softvera je mnogo vise prilagodjena Intelu i NV zato sve ovo ovako i deluje.

Do pojave Buldozera AMD je bio itekako konkurentan sa performansama (a pogotovo cenom) ali su onda lose pricenili situaciju i umesto jacine odlucili su se za kolicinu jezgara.

I to je to..kad izadje zen (ko zna kad) onda cemo znati koliko je to Intel stvarno bolji.

Inace ja koristim intel vec 8 godina da ne bude da sam AMD fanboy, jednostavno developeri a i direktni konkurenti na cpu-gpu polju su ispali jako nekorektni prema AMD-u koji je zbog toga izgubio dobar deo trzista i prihoda, a mi dobili preskupi hardver cija se snaga na kasicicu dozira.
-ShonE- Re: Re: AMDOV KOMP DO 86K 11.01.2016. 21:32 #611578

Moze da se diskutuje na tu temu do sutra, ali ono sto je poslednjih godina jako cudno je to sto ili to sto ti pises(developeri) ili jednostavno amd ima problem u razvoju, jer ako se na papiru pogledaju njihove karte, sve pucaju sa tehnologijama, puno tranzistora, memorijske magistrale i po 512 bita, a da ne pricam sada za HBM, pa i procesori, evo FX8350 se pojavio pre vise od dve godine, 8 jezgara, visok klok, ali dzabe, jednostavno kaskaju, tesko je objasniti sve to, na zalost nas korisnika.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

:: :: Posto vidim da je intel dosta bolji od amda idem na intel i5 4460 i r9 380x
:: Da su bolji jesu ali da su mnogo bolji pa i jesu i nisu ali su zato mnogo preskupi
:: Optimizacija softvera je mnogo vise prilagodjena Intelu i NV zato sve ovo ovako i deluje
:: Do pojave Buldozera AMD je bio itekako konkurentan sa performansama (a pogotovo cenom) ali su onda lose pricenili situaciju i umesto jacine odlucili su se za kolicinu jezgara
:: I to je to..kad izadje zen (ko zna kad) onda cemo znati koliko je to Intel stvarno bolji
:: Inace ja koristim intel vec 8 godina da ne bude da sam AMD fanboy, jednostavno developeri a i direktni konkurenti na cpu-gpu polju su ispali jako nekorektni prema AMD-u koji je zbog toga izgubio dobar deo trzista i prihoda, a mi dobili preskupi hardver cija se snaga na kasicicu dozira.
gang1978 Re: Re: Re: AMDOV KOMP DO 86K 11.01.2016. 22:22 #611581

Pa to stoji nema sumnje ali mi je malo cudno da su odjednom tako zastali da evo vec 5.godina nisu uspeli da se priblize a bili su tu negde stalno celu deceniju.

Ima njihove krivice nema tu sta zato je i doveden Jim 2013 da pokusa da uradi nesto i to nesto cemo tek videti kad izadje taj famozni zen da li je nastavak po starom ili cemo dobiti ipak nesto novo (ja licno mislim da ce napraviti veliki skok u performansama jer je covek vise puta dokazao da zna znanje).
Problem AMD-a je izgleda u tome sto nisu u stanju da ga zadrze i da stalno radi na razvoju vec radi ad-hoc (kad zagusti).

Inace ova stara fx serija, sta se moglo od nje i ocekivati kad je u startu Intel na 22 nm a AMD na 32 nm.Dovoljno razog sto im ne mogu nista + ove nebulozne instrukcije kod AMD-a i eto ti razlika.

Videcemo sta ce biti.Mozemo samo da se nadamo da ce nekim cudom biti veci ipc od onog sto su obecali a to je 40% jer sa tih 40% mislim da ce opet biti u zaostatku mozda manjem nego sad ali opet dovoljno da nam oderu kozu ovi `plavi`.

:: Moze da se diskutuje na tu temu do sutra, ali ono sto je poslednjih godina jako cudno je to sto ili to sto ti pises(developeri) ili jednostavno amd ima problem u razvoju, jer ako se na papiru pogledaju njihove karte, sve pucaju sa tehnologijama, puno tranzistora, memorijske magistrale i po 512 bita, a da ne pricam sada za HBM, pa i procesori, evo FX8350 se pojavio pre vise od dve godine, 8 jezgara, visok klok, ali dzabe, jednostavno kaskaju, tesko je objasniti sve to, na zalost nas korisnika
:: i7 6700K + Noctua NH-D1
:: GTX980ti Gigabyte G
:: MSI Z170A Krait Gamin
:: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag
:: Dell U2515H + LG D2343 3
:: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: Creative X-Fi Titanium + Z-55
:: :: ::
:: :: :: Posto vidim da je intel dosta bolji od amda idem na intel i5 4460 i r9 380x
:: :: Da su bolji jesu ali da su mnogo bolji pa i jesu i nisu ali su zato mnogo preskupi
:: :: Optimizacija softvera je mnogo vise prilagodjena Intelu i NV zato sve ovo ovako i deluje
:: :: Do pojave Buldozera AMD je bio itekako konkurentan sa performansama (a pogotovo cenom) ali su onda lose pricenili situaciju i umesto jacine odlucili su se za kolicinu jezgara
:: :: I to je to..kad izadje zen (ko zna kad) onda cemo znati koliko je to Intel stvarno bolji
:: :: Inace ja koristim intel vec 8 godina da ne bude da sam AMD fanboy, jednostavno developeri a i direktni konkurenti na cpu-gpu polju su ispali jako nekorektni prema AMD-u koji je zbog toga izgubio dobar deo trzista i prihoda, a mi dobili preskupi hardver cija se snaga na kasicicu dozira.
-ShonE- Re 11.01.2016. 22:44 #611582

A sto se tice grafika, eh kad se setim samo kada su izbacili HD5850/70 seriju karti, e to je bio fenomenalan skok, i odlicne karte za normalne pare, vrhunske u tom trenutku da tako kazem. Nakon toga nista spec nisu uradili i izbacili, eventualno 7970, koja jeste dobra karta, ali trosi puno za to sto nudi, i brate mili razvukli su je na gotovo tri generacije, bas zalosno.

Moraju nesto da naprave inace ode sve u q sa ovim cenama.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

gang1978 Re: Re 11.01.2016. 22:52 #611584

Jbg...

Sto je nacrnje ja sam ostao na toj HD 5xxx seriji..i dalje imam 5770 vaporx...ali to je vec problem finansija jer imam preca posla ovih par godina od kupovine hardvera

pogotovo je sad to nemoguca misija od kako smo postali `napredni`

:: A sto se tice grafika, eh kad se setim samo kada su izbacili HD5850/70 seriju karti, e to je bio fenomenalan skok, i odlicne karte za normalne pare, vrhunske u tom trenutku da tako kazem. Nakon toga nista spec nisu uradili i izbacili, eventualno 7970, koja jeste dobra karta, ali trosi puno za to sto nudi, i brate mili razvukli su je na gotovo tri generacije, bas zalosno.
:: Moraju nesto da naprave inace ode sve u q sa ovim cenama
:: i7 6700K + Noctua NH-D1
:: GTX980ti Gigabyte G
:: MSI Z170A Krait Gamin
:: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag
:: Dell U2515H + LG D2343 3
:: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: Creative X-Fi Titanium + Z-55
SkyFire ... 12.01.2016. 00:49 #611597

Ja ne znam kako nekima nije jasno da `bili su tu negde` je zato sto je to nVidia-i odgovaralo. Jedini realan skok koji su imali a da ih nVidia nije takoreci pustila jeste sa HD5000 serijom jer su tada zaglavili u 40nm sa GTX4XXX. Od Keplera nVidia rasteze serije, ubijaju se od para prodavajuci chipove srednje klase po ceni premium, visoke a samim tim je bila veca mogucnost AMD-u da im se priblizi.
Sa Pascalom oni apsolutno nemaju nikakve sanse. Kada bi izbacili najjaci Pascal GP100 u momentu bi ih odvalili duploa to mislim da vec sad znaju pa vec kruze price da nece izbacivati cak ni GP104 sa HBM vec sa DDR3X memorijom sto implicira da ce ovaj put osakatiti seriju za performanse vise nego sto sam chip ima potencijala. Sto slabiji AMD, nvidia-i vise odgovara jer ce te chipove srednje klase prodavati po paprenoj ceni. Pilicari stari. Ali kako god okrenes, mi smo to vec i znali, mozemo samo da se pretvaramo i glumimo skromnost, nVidia ima daleko napredniju tehnologiju i taj odnos se nece prakticno nikad promeniti, moze samo biti gori u buducnosti.

MaliAbner Re: ... 12.01.2016. 01:14 #611599

broj poruka: 7779
Dementnost je najveca bolest modernog drustva...

Zato koristim priliku da te podsetim da bi ta nVidia pre godinu i kusur dana propala nacisto da nije od Intela dobila direktnu injekciju u iznosu od 1.6 milijardi $... Naravno izgovor za ovo je bio krsenje patentnih prava...

Smehotresno...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Ja ne znam kako nekima nije jasno da `bili su tu negde` je zato sto je to nVidia-i odgovaralo. Jedini realan skok koji su imali a da ih nVidia nije takoreci pustila jeste sa HD5000 serijom jer su tada zaglavili u 40nm sa GTX4XXX. Od Keplera nVidia rasteze serije, ubijaju se od para prodavajuci chipove srednje klase po ceni premium, visoke a samim tim je bila veca mogucnost AMD-u da im se priblizi
:: Sa Pascalom oni apsolutno nemaju nikakve sanse. Kada bi izbacili najjaci Pascal GP100 u momentu bi ih odvalili duploa to mislim da vec sad znaju pa vec kruze price da nece izbacivati cak ni GP104 sa HBM vec sa DDR3X memorijom sto implicira da ce ovaj put osakatiti seriju za performanse vise nego sto sam chip ima potencijala. Sto slabiji AMD, nvidia-i vise odgovara jer ce te chipove srednje klase prodavati po paprenoj ceni. Pilicari stari. Ali kako god okrenes, mi smo to vec i znali, mozemo samo da se pretvaramo i glumimo skromnost, nVidia ima daleko napredniju tehnologiju i taj odnos se nece prakticno nikad promeniti, moze samo biti gori u buducnosti
SkyFire ... 12.01.2016. 01:30 #611602

Odakle ti to da bi propali? Na psnovu cega tvrdis to? Nemam sad grafikon da ti posaljem od 2002 godine do 2014 da vidis koliki je procenat trzista Nvidia imala. AMD se sve vreme vrteo oko 30%. i to samo za gaming karte, za profi gde Nvidia drzi 90% trzista to da ne pominjem. Te price o propadanju nisu cak ni mit, mislim smesno. Pa AMD koji je jednom nogom u grobu tolike godine opstaje, nije jos propao, mislim neozbiljno je da pises takve stvari.

Ako aludiras na budzet, pa AMD kada je bio tri puta jaci od Nv opet je znatno tehnoloski bio slabiji..
Vrati se malo po datumima, pregledaj statistiku, pogledaj testove tadasnjih generacija,

A evo i jos jedna cinjenica, GTX5xx nije pravi odgovor na HD6xxx vec na HD5xxx, Fermi koji nisu uspeli da razviju u 40nm kako treba na picetku tek je kasnije dobio svoj potpuni oblik. GTX580 je od HD5870 brzi za jedno 50% ako me secanje ne vara. AMD je za to vreme promenio arhitekturu dok je nvidia imala dve serije Fermi kartica. To su cinjenice e sad, mozda se to nekom ne svidja, sta ja znam :-)
DmasteRNo1 `AMD kada je bio tri puta jaci od Nv` 12.01.2016. 09:00 #611612

broj poruka: 6106
Kada i u kom paralelnom univerzumu je AMD bio tri puta jači od nVidije?

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647662.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs