@Gile Pa eto,i sam potvrdjujes ono sto ja i sam govorim..Cak je i i5 superiorniji od Turbana..U cemu je onda greska ici na Intel? Da li je Intel neki patent prisvojio ili ne u svakom slucaju doneo je inovacije na polju svojih procesora sto se viidi i u velikom skoku performansi..Kod AMD-a vec dugi niz godina nista novo..Peglaju staru arhitekturu jos od Phenom I CPU-a koji je izasao da te podsetim 2007-me godine dok je tad uveliko vladao Kentsfield a ubrzo dosao i Yorkfield da bi tek kasnije izasao Phenom II koji opet nije mogao da parira ni Yorkfieldu vec je uporedjivan upravo sa Kentsfield-om.. Vrlo prosto..Kad se vec kupuje masina treba pratiti korak sa vremenom a ici korak unazad.Gledati sta takva platforma nudi.. Ja sam iskreno i za jedno i drugo zbog proucavanja ali kod danas ima para za dve platforme i to da budu grubo receno top?
Nema intel nista inovativno od c2d serije...sve je to cisto baljezganje, moze se reci da performanse rastu ali nema tu nisat novo i revolucionarno...
ja preferiram intel licno, ali posto nisam burzuj i ne volim da bacam pare idem na AMD jer je bolji za upgrade...intel je otishao u kruac sa socketima a tek ce da ode u pizdu materinu - ne znam koliko ste upoznati sa novim chipsetovima i socketima...
Ja sam smrtinik i ne zanima me i7-960 ASUS ARES ili MARS2 itd...sad je extra kupovina neka 890 ploca X6 za 180e ...to je stvarno lepa kombinacija i mozda to i padne u neko skorije vreme jer nisam jako dugo bio na AMD-u
:: @Gil :: Pa eto,i sam potvrdjujes ono sto ja i sam govorim..Cak je i i5 superiorniji od Turbana..U cemu je onda greska ici na Intel :: Da li je Intel neki patent prisvojio ili ne u svakom slucaju doneo je inovacije na polju svojih procesora sto se viidi i u velikom skoku performansi..Kod AMD-a vec dugi niz godina nista novo..Peglaju staru arhitekturu jos od Phenom I CPU-a koji je izasao da te podsetim 2007-me godine dok je tad uveliko vladao Kentsfield a ubrzo dosao i Yorkfield da bi tek kasnije izasao Phenom II koji opet nije mogao da parira ni Yorkfieldu vec je uporedjivan upravo sa Kentsfield-om. :: Vrlo prosto..Kad se vec kupuje masina treba pratiti korak sa vremenom a ici korak unazad.Gledati sta takva platforma nudi. :: Ja sam iskreno i za jedno i drugo zbog proucavanja ali kod danas ima para za dve platforme i to da budu grubo receno top :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
@dautovic Da li si ti od mene mozda cuo da je Nehalem revolucija?Koliko se secam prvi sam bio GLASNOGOVORNIK kada su se pominjale performanse da u odnosu na yorkfield nije neki specijalni pomak izuzevsi HT tehnologiju i ostale sporedne detalje.. A ja govorim o serijama ,sama promena arhitekture je inovacija,unapredjene u tehnoloskom smislu je inovacija..Revolucija i novitet na polju tehnologije nije isto.brkas pojmove.. Inace kad vec pominjes smrtnike jos nigde nisam pomenuo do sad Gulftown-a sa 6 fizickih jezgara i 12 threadova!Sta cemo tek onda sa njim..Daleko je Intel od AMD-a.. Za te pare pre bih isao na i5 i opet svoju masinu ustelovao da radi brze od svakog AMD Turbana!A da o Nehalem za malo dodatu svotu noca i ne pominjem..Jasno kao dan.. Smrtnik ili ne,Intel je vladar na polju performansi i realno to mora i da se plati malo vise.. Ako hoces performanse,sigurnost i stabilnost to od Intel-a mozes da ocekujes.. Evo do pre par godina svi su govorili kako ce retko ko da podize nivo performansi a danas svaki drugi user klokuje CPU.Koliko ce moci da se klokuje AMD a koliko intel? Sve farme za ozbiljan rad su radjene na Intel platformama,ja nevideh ni jednog AMD-a a pricate non stop o tih 6 jezgara koji opet u odnosu na 4 fizicka kod intela kasne.. Meni je u glavi cista racunica i nema kompromisa..Intel je zakoracio u buducnost dok AMD jos uvek stoji u mestu,stara arhitektura sa po kojom novom revizijom chipa,mozda 2 fizicka jezgra i to je sve?Za mene tu price nema ali to je opet moje misljenje.. Kome je AMD dobar postujem,nasao je sebi racunicu i nek vozi i nek ga u zdravlje sluzi..
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.