Nisam rekao da je lose ali kupuje masinu Intel koja nije ni pre Sandy Bridga bila najbolje u ponudi ili najbolje od AMD-a sa mogucnoscu ubacivanja samo Bullodozera. Kupuje procesor od koliko godina star. A memoriju sam pomenuo od 2500Mhz zbog mene. Zasto bi kupio najbolji procesor kada sve ostalo za njega moze da bude srednja klasa. Mozda moze i dobra ploca da se nadje da kazemo ali opet ne vrh ploca kakvih ima. I nabudzim najaci Intel Extreme i stavim Triple Channel od 1800Mhz. Znas kada. Kada budu postojale i memorije i ploce sa zapada e onda mogu da razmisljam o tako skupim stvarima. Ne sumnjam da je i5 bolji od X4. Za X6 ne znam ali je proslost ako nije ovog i sledec meseca proslost na leto ce biti sigurno. A nek kupio sta hoce. Nek uzme za dve godine Intel onaj sto je kosta 105.000 znas kako ce da radi programe za dve godine ali ce biti proslost.Dolazi novo nek saceka Bulldozer ili nek kupi nesto gde ce moci Bulldozer. Ili nek kupuje novu Intel platformu. Ali Intel je u Srbiji ogranicen, zasto je to tako ne znam. To pitajte nekog drugog ali pogledajtye testov e lkjudi koji imaju kod nas najbolje procesore i na zapadu sa tamosnjim plocama i memorijama. A o napajanjima da ne govorim to je prica za sebe. Nek daju ljudi i 2000e za komp i nek stavi to na LC Power od 1000W to jer najpametnije. A ja kada bi se odlucio za Intel onda za tolike pare bi hteo da mi je sve besprekorno do svetleceg Corsair coolera za memoriju. Ne bi zeleo da gledam nikakve strane testove i da mi se place kada vidim benchmark GSkill memorije a ja unutra da imam triple chanel plavi rebrasti kingston od 2100MHz koji daje zadnji atom snage i za to. Pretyerali ste spustyili ste AMD-ove najbolje delove u klasu sa odavno proslim Intelom. Neka uzme. Pa kada izadje Bulldozer nek se slogira ako bude dao eventuualno ludo dobre performanse umesto da samo njega ubaci za sledecu novu godinu. Samo da ga spusti u plocu. A ovako ce biti na i5 prema Bulldozeru.
Ispalo je da sam ja napisao da nece da radi, da ne valja i5. A Intel je nu Srbiji sto i staviti motor od Ferarija u Mercedes ili AUDI. I da se hvalis sa ludackim motorom a da bi radio kako treba sve oce ostalo da se raspadne tj ne radi kako moze da radi. Samo CPU i grafike imamo dostupne od najboljih delova. Ali procesor prate i druge stvari znate bolje i ne znaci da nece da radi 2 puta bolje od AMD-a. Radice ali nece onako kako moze a platio sam ga koliko sam platio. Zato AMD dok EVGA ne otvori predstavnistvo iCorsair na terazijama. A posle ce da mi inzinjeri projektuju kuciste i da se zajebavam. Za Kinezcice i ovo je dosta od mene. A decko nek kupi koji hoce njegove pare i nje3gov komp sta mu ja pricam kada zafali za igrice kupice drugi ili nece igrati i to je to.
Brate, ja ne zanm da li ti nas ovde ložiš ili ...O kojoj staroj platformi Intela govoriš? Preporučen mu je CPU i5 2500K ŠTO JE AKTUELNA INTEL Sandy Bridge platforma, ne znam gde si video da je to starija platforma? Ajd da kažem da nisi video, čitao, šta već. Opet pričaš o memoriji i trokanalnom mem.kontroleru i kako bi ti samo na to išao, a realno ne bi ni znao zašto ga uzimaš. Recimo, aktuelna platforma iako ima dvokanalni mem.kontroler, efikasnija je u većem broju testova/aplikacija i od X58 platforme sa najskupljim procesorima prethodne generacije i7 LGA 1366 triple channel kontrolerom, evo ti testovi: http://goo.gl/32fSa http://goo.gl/98ls6 Obrati pažnju na i5 2500K kakve skorove pravi u odnosu na i7 980, 975, procesore koji su 4-5 puta skuplji. Plus, nova generacija i3,i5, i7 procesora se odlično klokuje(primerci sa sufiksom K imaju i otključan množilac), pa i sa te strane je korisnik obezbeđen u smislu zastarevanja platforme, što je moguće tek kroz dve-tri godine. Evo ti i cena procesora koji mu je preporučen: http://goo.gl/eNC1T
Pred kraj godine izlazi Intelov novi čipset X79 sa lga 2011 podnožjem koji če imati četvorokanalni memorijski kontroler. Eto ti prilike da ostvariš svoje snove A za EVGA i Corsair ćeš se načekati, predstavništva se ne otvaraju tek tako, prvo se nađu distributeri, pa to traje dugo, dugo, dok neko ne odliči da otvori predstavništvo. Kao da smo mi zemlja u kojoj je standard, informatička svest stanovništva i potreba za high-end računarima toliko velika, da bi oni otvorili predstavništva. Da sam čekao da oni otvore predstavništva, nikad ne bih uzeo Corsair kućište, ovako sam se nekoliko meseci cimao, zivkao radnje po BG-u i na kraju ga uzeo. Te stvari ne možeš da promeniš, that`s just the way it is :)
@iraklije Major competitors are Intel Core i7/i5-2000 series processors. Sto znaci da ce biti u rangu sa njima. Amd nema odgovor za intel lga 2011 procesore. Bice prica tresla se gora, rodio se mis. Najverovatnije kao i za kajmak sto je bilo.
To ce biti pozicioniranje po cenama. Dakle najjaci buldozer ce biti u rangu sa i7 2600k po ceni. A po performansama se jos ne zna, jer nije poznat ni radni takt i jacina jezgra. Ali ako sada thuban x6 1100t moze da parira i5 2500k, buldozer od 8 jezgara bi trebao biti znatno jaci od 2600k. Za lga2011 jos ne znam jer nema ni jedna zvanicna informacija o istom, sem da ce biti papreno skupa.
u tehnologiji kod amd-a? nasviraju osam jezgara da bi parirali i7 2600 :s . nekako mi to nije neka novina ubaciti brdo jezgara. trebali su da se potrude da sve to vezano za buldozer stave u cetiri jezgara i onda da pariraju.....
Ljudi nisam provalio da je Sandy Bridge platforma u pitanju. To je vec bolje nego AMD. Ja sam skapirao da i5 postoji za stariji socket Intela pre Sandy Bridga. Nikada nisam imao Intel. Skapirao sam da mu se predlaze procesor star oko 2 godine jel je jos uvek ekstra za igrice. Ako je tako onda OK. Mada za gaming ako je racunar 100% ne za neke obrade opet mi je Intel skuplji nije samo procesor nego i memorija i ploca da isprati to lepo bar 150e vise od AMD-a koji ce u igricama bitti isti. Ja da radim sa racunarima ozzbiljne stvari sigurno bi uzeo Intel. A novi Bulldozer ako bude radio kao Intel a ne verujem, pitanje je koliko ce mu biti blizu. Onda ce imati i istu cenu ili 20e nize. Sta je sada najace od Intela. `Onaj u crnoj kutiji` sa 6 jezgra jel tako??? Od 1000e.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.