@toothless: Bojim se da se to cekanje ne razvuce. Procesor izlazi tek krajem sep. (ako bude tako) pa onda dok dodje do nas, pa onda dok se uopste potvrdi da je dobar, stabilan, pouzdan itd. treba da prodje jos nekoliko meseci, pa onda ce intel da pravi odgovor, pa onda sacekati da se vidi to ... Ne znam, mozda je to i pametno al sad me nekako vuce da kupim :) . Videcu jos.
@imarkovic: Lepsu kutiju ima intel, realno, tako da ... :)
@Pisko: Naravno , ne ocekujem da ce masina biti tu za vjek vjekova, ali da za neko `krace` buduce vreme od 3 god mogu sasvim lepo da se nosim sa stvarima, tj. da moze da izvuce i neke novije graf karte koje budu ili vec jesu izasle. Upravo se bojim da 955 posle god-dve ne bude `rupa`. Mada opet ako 2012 bude smak sveta onda me bas briga :).
@andrejnp: Slazem se sa tobom i jos nekim korisnicima koji govore da cena/performane stoje na amd strani(za gaming masine), tj. bar sam se slagao do sada. Ponavljam ovaj intel i5 nije toliko skuplji od amd-a, samo 20e, tako da ako je i u praksi bolji od amd, a ne samo na testovima i ako ce biti dugotrajniji onda treba razmisljati u tom pravcu.
@Miskonius: Pa zar amd moze sa nVidiom u sli varijantu?
Kad smo vec kod toga, kako se slazu intel sa atijevim karticama i amd sa nVidijinim? Trenutno imam nVidia-u ali cu verovatno u buducnosti uzimati ati-eve, pa me zanima da li je kombinacija amd-ati bolja (moze vise da izvuce) od intel-ati?
Da ga je*em ako se još više razvuče od ovoga do sada.Videće se odma` šta je i kako je, i stićiće kod nas brzo.Nemaš šta da izgubiš, znam da jedva čekapš da pokreneš novu mašinu, ali daj lufta sebi metar-dva ako treba, ne više od toga.Istestiraće njega pre nego što izađe 100 puta, jer ne smeju da dozvole da se zajebu sa ovim.Čak iako se pokaže kao blago poboljšanje, umesto buldožera kupićeš Phenom ili Sandy po nižoj ceni nego što je sada, taman će i grafikama malo pasti cena, pa ćeš imati stvarno best-buy za te pare, a možda uleti još koji evro za to vreme.Znači, ako ti treba samo za igre, sačekaj, iznajmi konzolu kad si u krizi, i iskuliraj, vredeće sigurno, možeš samo bolj proći. Evo, nek` kažu kolege sa foruma da li sam u pravu ili ne po pitanju čekanja još metar-dva, ne gori ti baš toliko...
:: @toothless: Bojim se da se to cekanje ne razvuce. Procesor izlazi tek krajem sep. (ako bude tako) pa onda dok dodje do nas, pa onda dok se uopste potvrdi da je dobar, stabilan, pouzdan itd. treba da prodje jos nekoliko meseci, pa onda ce intel da pravi odgovor, pa onda sacekati da se vidi to ... Ne znam, mozda je to i pametno al sad me nekako vuce da kupim :) . Videcu jos
Ako ne gledas cenu najbolja kombinacija jeste Intel - nVidia, a druga opcija je Intel-Ati na zalost AMD uvek zaostaje, zato drzim palceve da Buldozer slomi sve... Neka bude izlazi retko ali kvalitetno .)
Ati /AMD kartice, su bolje iz nekoliko razloga !. Manje trose 2. Daju vise za ulozene pare 3. Bolje skaliranje u CF 4. KOd AMD-a nema low gpu usage (pravac google ako ne znas sta je to) Vidi ovp kad sam kod sebe isprobavao CF http://goo.gl/zoJcM Da se razumemo, ti ces sa i5 2500k (CF,SLI, sigle)imati vise fps (zavisi od igre video si kako se proveo 2600k) ali taj visak u fps ne opravdava novac koji si dao za njega. Za iste pare imas odlicnu AMD platformu i jos jednu graficku ili napajanje. Eh da uopste ne veriuj da je 955 usko grlo za bilo sta (a pri tom najvise mislim na igre) nije on bottleneck ni za CF a kamoli u single varijanti. Na kraju krajeva vidi onu temu.
1) Ako mozes da platis i5 2500K, malo bolju P67/Z68 plocu i ram, uzmi to i miran si duze vreme i sto se tice igara a i sto se tice bilo cega drugog. Da ne napominjemo da se i5 2500K zverski klokuje (4.5-5GHz) tako da ces imati vrlo jak cpu na duze staze.
2) Ako ne mozes da platis gore navedeno, uzmi sad 955BE (X6 ti nije potreban za igre), plocu sa 970-990 chipsetom i ram, i bices takodje miran sto se tice igara i ostalog, i imaces spremnu platformu za kasniju nadogradnju, ako budes hteo brzi cpu, tj. Buldozer.
Kad sve sagledas, sve se svodi na cifru kojom raspolazes...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: @toothless: Bojim se da se to cekanje ne razvuce. Procesor izlazi tek krajem sep. (ako bude tako) pa onda dok dodje do nas, pa onda dok se uopste potvrdi da je dobar, stabilan, pouzdan itd. treba da prodje jos nekoliko meseci, pa onda ce intel da pravi odgovor, pa onda sacekati da se vidi to ... Ne znam, mozda je to i pametno al sad me nekako vuce da kupim :) . Videcu jos :: :: @imarkovic: Lepsu kutiju ima intel, realno, tako da ... : :: :: @Pisko: Naravno , ne ocekujem da ce masina biti tu za vjek vjekova, ali da za neko `krace` buduce vreme od 3 god mogu sasvim lepo da se nosim sa stvarima, tj. da moze da izvuce i neke novije graf karte koje budu ili vec jesu izasle. Upravo se bojim da 955 posle god-dve ne bude `rupa`. Mada opet ako 2012 bude smak sveta onda me bas briga :). :: :: @andrejnp: Slazem se sa tobom i jos nekim korisnicima koji govore da cena/performane stoje na amd strani(za gaming masine), tj. bar sam se slagao do sada. Ponavljam ovaj intel i5 nije toliko skuplji od amd-a, samo 20e, tako da ako je i u praksi bolji od amd, a ne samo na testovima i ako ce biti dugotrajniji onda treba razmisljati u tom pravcu :: :: @Miskonius: Pa zar amd moze sa nVidiom u sli varijantu :: :: Kad smo vec kod toga, kako se slazu intel sa atijevim karticama i amd sa nVidijinim :: Trenutno imam nVidi-u ali cu verovatno u buducnosti uzimati ati-eve, pa me zanima da li je kombinacija amd-ati bolja (moze vise da izvuce) od intel-ati :: :: :: :: ::
Intel se odlično slaže sa amd-ati karticama, a i obratno. To je za sada, sumnja bez podloge, jedino što ljudi ponekad pate da `upare`.. iako se uparuju memorije za višekanalni rad, matična sa odgovarajućim cpu, itd.. To ne treba da te muči. S obzirom da kombinacija intel košta samo 20€ više od amd (ali, ne znam od kog amd-a, ti tvoji su precenjeni, mi ti predlažemo 955) - uzmi nju. Mada mi nekako sumnjiva tvoja računica. Inače, kao amd ljubitelj, primetih da ti ni intelovci ni amdovci ne otkriše dve tajne: prva je da ćeš morati da zameniš box cooler ako odabereš amd, možda ne odmah, ali za godinu-godinu i po sigurno, na bilo kom modelu. To znači da ćeš dati još 20-tak ili nešto manje eura za dovoljno kvalitetan npr Hyper TX ili tako nešto, kojim će se navedeni 955 sasvim lepo ponašati kao i 980... koga za to ne vredi kupovati, jer i njegov cooler ima isti kvalitet. Kod overkloka, isto važi i za Intel, mora drugi kuler. Inače, druga tajna, pogotovo nvidija funbojeva je da je tvoja 460 pomalo prljavi igrač... dobar deo svog grafičkog posla prebacuje na cpu, pa rad cpu i same sebe prikazuje u benčmarovima kao svoj rezultat, da bi mogla da se meri sa konkuretnskom 6850 iz amd tabora... Drugim rečima, traži jak procesor i napajanje, a onda je stvarno korektna... ali da se zna.
Sve magistri a coveka ste zabunili vise nego da mu je Sale grandma phucker uvalio pitona...
@Mishko: Decko ti se nesto gubis lately , ili tripujes da sa tim intenzivnim koriscenjem google-a postizes nesto? Kao prvo nikad u zivotu nisi video low GPU usage a jos manje bottleneck, pa kako onda mozes da polemises o tome?????
A ova stavka pod brojem 3 (skaliranje CF-a) sve govori ! ATI nikada nije a nece ni skoro bolje skalirati od SLI-ija, jesu se popravili sto je utesno ali i dalje je nV na tom polju bolja.
I sto je najvaznije nekako uvek nV bolje radi u igrama, kad ovo kazem nikako ne mislim samo na FPS, e sad zasto je to tako i da li su stvarno igre malko vise optimizovane za zelene e to je vec druga tema.
@Autor: Ako imas kesha za 2500 i dostojnu plocu pa jos da na sve to uklopis i odgovarajucu memoriju, koji moj djoku presipas iz supljeg u prazno i lozis tamo gde vec treba da se gasi?????????????????????????????????????
:: Sve magistri a coveka ste zabunili vise nego da mu je Sale grandma phucker uvalio pitona.. :: :: :: :: @Mishko: Decko ti se nesto gubis lately , ili tripujes da sa tim intenzivnim koriscenjem google-a postizes nesto? :: Kao prvo nikad u zivotu nisi video low GPU usage a jos manje bottleneck, pa kako onda mozes da polemises o tome???? :: :: A ova stavka pod brojem 3 (skaliranje CF-a) sve govori :: ATI nikada nije a nece ni skoro bolje skalirati od SLI-ija, jesu se popravili sto je utesno ali i dalje je nV na tom polju bolja :: :: I sto je najvaznije nekako uvek nV bolje radi u igrama, kad ovo kazem nikako ne mislim samo na FPS, e sad zasto je to tako i da li su stvarno igre malko vise optimizovane za zelene e to je vec druga tema :: :: :: @Autor: Ako imas kesha za 2500 i dostojnu plocu pa jos da na sve to uklopis i odgovarajucu memoriju, koji moj djoku presipas iz supljeg u prazno i lozis tamo gde vec treba da se gasi???????????????????????????????????? :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Jel ti dobro covece? Sta je s tobom? Smiri se. Jel ti to hoces da kazes da Low gpu Usage kod Nvidie ne postoji? Low gpu usage nije nista novo, bar ne onima koji koliko toliko prate nesto. Pitaj Mixera kako se proveo s njegovom bivsom 460 gtx A nisam video nijedan (bar ne licno) zato sto ne kupujem shit Inace Google je za svaku preporuku, probaj ga ponekad. To koliko ti sve znas i grafike i performanse pokazao si pre neki dan u ovoj temi http://goo.gl/pybTC kada si mesao 560gtx i 560Ti, pa jos krenuo da se svadjas oko toga... Inace, ja sam super, a ti mani da se bodes sa tim testosteronom, valjda vidis kakav si nagao i nepromisljen sa njim :-D
Nista nisam citao niti planiram. Konkretno ti oces da igras igre, trenutno ti je best buy x4 955. Retko koja igra trenutno podrzava 4 jezgra tako da taj procesor tu nece sigurno zastariti, za gaming ti je bitnija jaka graficka nego proc.
E sada ako si navalio za jaci proc sacekaj malo uskoro ce buldozer koji ce sigurno sto sta ponuditi za iste / malo vece pare.
Dakle trenutno ti je najbolji izbor x4 955 sa nekom Buldozer plocom da bi kasnije mogao da upgrade, 4 GB rama i nVidia grafa. To da li ide jedna grafa uz drugu nema nikakve veze, tu moze da dobije max 1 % u performansama.
Intel je trenutno za nekoga ko radi nesto pametno na racunaru pa mu treba mnogo procesorske snage, mada sada u tu pricu ulazi i GPU computing. Za tebe konkretno u ovom slucaju i5 2500k je overkill kao i skoro bilo koji intel, mozda i3 ali mislim nisam 100% sigran da je upgrade jadan. Po pitanju kasnijeg upgrade-a AMD se mnogo bolje kotira.
Sto se tice grafe juri GTX 560Ti kako se vec zove jaca, mada uskoro ce nova generacija grafi tako da bih ti i tu preporucio da sacekas malo.
Zakljucak : Ako sada kupis komp neces se zajebati, ali kroz par meseci ces imati mnogo jaci komp za iste pare jer ce izaci Buldozer + nova generacija grafickih, a ako se tada pak odlucis i za full AMD konfiguraciju, procesor + grafa sve ces to moci da uparis sa AMD memorijom koja ce uskoro kod nas :).
@Pisko: Hvala za odgovor i otkrivanje tajni ! Sto se tice cena i ovde na pcberzi mozes da vidis da je adm 980 oko 15000 din a intel 2500k oko 17000 din. @Miskonius: Video sam temu i bas sam iznenadjen kako su slabi rezultati 6850 u singl varijanti. @Ishmerish: Hahahaha, nije mi bila namera da bas podgrevam, najveca dilema mi je bila 6-to jezgarni vs 4-ro jezgarni procesor, a za to se bar svi slazu da 6 ne uzimam. @toothless: Hahahaa. `` iznajmi konzolu kad si u krizi, i iskuliraj`` A vec neko vreme cekam da igram Witcher II, Metro 2033, Crysis 2. Jao bre ima da se upucam ko siroce Evo i da gasim malo ... Najverovatnije cu da pokusam da poslusam toothles-ov i gile23 savet i da probam da sacekam pojavljivanje tog cuvenog Bulldozer procesora. Ako ne uspem jbg, mozda odem sa intelom kuci, a opet mozda i ... Jos jednom hvala za odgovore.
Jebo te kakav forum!Wou znaci ne verujem. Radije ce te coveka da ubedite da kupi vremesnu platformu samo zato sto je AMD. Znaci ne verujem koja bolest a o neznanju necu ni da pricam!
@sstteeffke cisto da ti bacim jedan hint. Ovde kad postujes i trazis savet,znaj da ce ce jedini ispravan put biti ako se opredelis za AMD cpu i ATI kartu.Sve mimo toga je jeres,retardnost,zaglupivanje,idiotizam itd. Ako se slucajno zeznes i uzmes nesto sto je eonima bolje da kazem noviju tehnologiju i savremeniju arhitekturu (ma koliko to tebi znacilo) istog momenta ces dobiti pecat fanboya jer kao sto rekoh jedini isrpavan put je AMD/ATI i ako je daleko od najbolje kombinacije..
Ovaj forum je odavno trebao da se zove AMD/ATI berza ,to sam davnih dana vec govorio.
P.S.Poslao sam ti mail jos odavno pa pogledaj.Objasnio sam ti to sto te muci oko broja jezgara!
Bulldozer kasni i kasni sa razlogom a bice daleko od neke revolucije. Ako uspeju ostace na nivou Sandy Bridge tako da i sad da kupis Intel neces pogresiti ni kad Bulldozer izadje!
Stvar je veoma jednostavna: Problem je sto velika vecina ljudi-korisnika PC-a u ovoj siromasnoj zemlji (a i slicnim zemljama) jednostavno nema para za Intela i zato naginje ka AMD-u. Niko ne osporava da je Intel trenutno i tehnoloski i brzinski dosta dalje od AMD-a, to bi i slep video, ali jednostavno ovde ce uvek biti da je za odredjenu (manju) sumu novca, bolji izbor AMD. Ne zato sto je brzi, jer nije, vec zato sto nudi vise za tu (manju) sumu novca. Ja sam npr. imao na raspolaganju nekih 17000din max, i da za to uzmem cpu, plocu i ram. Uzeo sam Phenom II X4 840, ASUS M4A87TD i 4Gb DDR3 ram-a, i mislim da za te pare nema nista ekvivalentno i po performansama i po kvalitetu, a da je Intel platforma. Da sam imao vise para na raspolaganju, ne bi razmisljao ni sekund sta da uzmem (npr. i5 2500K, ploca od 100-130e i RAM).... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Jebo te kakav forum!Wou znaci ne verujem :: Radije ce te coveka da ubedite da kupi vremesnu platformu samo zato sto je AMD :: Znaci ne verujem koja bolest a o neznanju necu ni da pricam :: :: @sstteeffke :: cisto da ti bacim jedan hint :: Ovde kad postujes i trazis savet,znaj da ce ce jedini ispravan put bit :: ako se opredelis za AMD cpu i ATI kartu.Sve mimo toga je jeres,retardnost,zaglupivanje,idiotizam itd :: Ako se slucajno zeznes i uzmes nesto sto je eonima bolje da kaze :: noviju tehnologiju i savremeniju arhitekturu (ma koliko to tebi znacilo) istog momenta :: ces dobiti pecat fanboya jer kao sto rekoh jedini isrpavan put je AMD/ATI i ako je daleko od najbolje kombinacije. :: :: Ovaj forum je odavno trebao da se zove AMD/ATI berza ,to sam davnih dana vec govorio :: :: P.S.Poslao sam ti mail jos odavno pa pogledaj.Objasnio sam ti to sto te muci oko broja jezgara :: :: Bulldozer kasni i kasni sa razlogom a bice daleko od neke revolucije :: Ako uspeju ostace na nivou Sandy Bridge tako da i sad da kupis Intel neces pogresiti ni kad Bulldozer izadje :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
ali sada je situacija drugacija,covek ima citavih 350e na raspolaganju i onda ovde ljudi imaju srca da mu preporuce x6 ili taj 980 (3.7ghz) boze me sacuvaj...amd se opasnom psihologijom bavi,mislim da je sky nesto slicno pomenuo..vole izgleda ljudi da vide tih 6 jezgara ili u ovom drugom slucaju deff. takt 3.7 ghz..i to su spremni da plate isto kao 2500k (2 crvene razlika)
Ne bavi se AMD psihologijom vec trenutno nema tehnologiju da parira Intelu, zato mora da smislja kako da ostvari profit. U ovom slucaju, smislili su X6 cpu jer Phenom II arhitektura ne moze da parira intelu kad se gleda klok za klok, tako da im je jedino preostalo dodavanje jos jezgara, kako bi kompenzovali sporiju arhitekturu cpu-a. Al opet s druge strane, to nama ide u korist,mislim nama koji nemaju neku vecu sumu novca na raspolaganju (a takvih je mnogo), jer ti mozes danas za ~115e da uzmes X6 1055T, gde Intel za iste pare nema jednako brz, il isti cpu. i3 2100 kosta tu negde kao i X6, a daleko je sporiji (kad se sve sagleda-igre,multimedija,rendering,video obrada i ostalo, znaci generalna upotreba). Ne `uvaljuje` AMD nikom nista, ne prodaje maglu, i slicne stvari, jednostavno je primoran da se bori za svoj profit. Bolje da se zapitamo sta bi bilo da AMD nema ponudu u nasoj zemlji, sta bi onda kupovali? Intela sigurno, ali ne i5, i7 i ostale....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: ali sada je situacija drugacija,covek ima citavih 350e na raspolaganju i onda ovde ljudi imaju srca da mu preporuce x6 ili taj 980 (3.7ghz) boze me sacuvaj...amd se opasnom psihologijom bavi,mislim da je sky nesto slicno pomenuo..vole izgleda ljudi da vide tih 6 jezgara ili u ovom drugom slucaju deff. takt 3.7 ghz..i to su spremni da plate isto kao 2500k (2 crvene razlika) :: :: ::
niko mu ovde nije rekao da ide na x4 980 li x6 (sto je stvarno bacanje para, i to je on sebi postavio ne mi) ZA gaming mu od 955 be i ne treba vise, a da misli da radi nesto s tim kompom mirne duse bih mu predlozio i7-2600k (koji mu se sa nekom osrednjom plocom uklapa u budzet) Covek je jednostavno u situaciji da dobije vise na AMD platformi... A vi pricajte sta vam je volja...
Ajde sada ti objasni kada furas tu filozofiju zasto da uzme i5 2500k, a ne x4 955 za gaming. Naravno razlika novca se ulaze u jacu grafu :).
Trenutno se ide na trend da CPU ima sto manju ulogu, vec da sve radi GPU.
Svo to uparivanje razlicitih brendova (Intel, AMD i nVidia) moze da proizvede max razliku od 3% - 5% u performansama.
Mozes ti da dizes u nebesa Intel koji realno jeste bolji od AMD-a, ali njemu posao vrsi super AMD po skoro duplo nizoj ceni :). AMD je trenutno bio, a kako stoje stvari i bice bolji u tom nekom nizem segmentu. Sada treba da izbace Buldozer koji ce biti CPU+GPU proizvod po ok ceni, CPU nije los, ali je GPU mnogo mocniji od onog u konkurentskom Intel proizvodu.
Da ne bude posle nesto, ja samo realno pricam :).
Pozdrav!
:: Jebo te kakav forum!Wou znaci ne verujem :: Radije ce te coveka da ubedite da kupi vremesnu platformu samo zato sto je AMD :: Znaci ne verujem koja bolest a o neznanju necu ni da pricam :: :: @sstteeffke :: cisto da ti bacim jedan hint :: Ovde kad postujes i trazis savet,znaj da ce ce jedini ispravan put bit :: ako se opredelis za AMD cpu i ATI kartu.Sve mimo toga je jeres,retardnost,zaglupivanje,idiotizam itd :: Ako se slucajno zeznes i uzmes nesto sto je eonima bolje da kaze :: noviju tehnologiju i savremeniju arhitekturu (ma koliko to tebi znacilo) istog momenta :: ces dobiti pecat fanboya jer kao sto rekoh jedini isrpavan put je AMD/ATI i ako je daleko od najbolje kombinacije. :: :: Ovaj forum je odavno trebao da se zove AMD/ATI berza ,to sam davnih dana vec govorio :: :: P.S.Poslao sam ti mail jos odavno pa pogledaj.Objasnio sam ti to sto te muci oko broja jezgara :: :: Bulldozer kasni i kasni sa razlogom a bice daleko od neke revolucije :: Ako uspeju ostace na nivou Sandy Bridge tako da i sad da kupis Intel neces pogresiti ni kad Bulldozer izadje :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Verujem da sam jedini user(u ovoj temi) koji je imao Phenom X6 i Sandy Bridge, te iz tog razloga moram da budem objektivan. X6 koji sam terao na 4.2 GHz nije ni približno dobar kao Sandy na nekom većem kloku, čak kažem da se X6 OC jedva nosi sa Sandy Bridge(i5 2500k, 2600k) na default.
@gogi1
Brate, reci da ne smeš da se obračunaš, nemoj mi tu poturati te šuplje priče. Evo još jednom, ako želiš, isključiću HT na svom CPU-u, downklovaću ga na 3.3Ghz kako bi simulirali uslove i5 2500K vs tvoj Phenom na 4.1 Ghz.
I ima da obriše pod sa tvojim Phenomom na 4.1GHz. Nije stvar kloka, već stvar instrukcija i arhitekture, jer SB je konceptualno prerađen Nehalem(sa kojim Phenom nije mogao da se nosi), ali je dorađeno dosta toga, kao npr. Out of order izvršavanje, novi set instukcija SIMD koji koristi proširene 256-bitne registre za rad nad 256-bitnim vektorima, novi turbo boost, pojačan memorijski kontroler i još dosta toga, što bi ti kao `renderaš` trebao da shvatiš a ne da veličaš svoj P II jer si ga namestio na 4.1GHz.
Da me ostali pogrešno ne `interpretiraju`, Phenom II nije loš CPU, daleko od toga, ali sa današnjeg, aktuelnog aspekta, besmisleno je ulagati u tu platformu, još kad pričamo o budućnosti...Trenutno je najbolji izbor SB, Bulldozer može biti konkurentan, ali koliko sam izučio AMD, Bulldožder će biti na nivo SB-a, osim što će imati prednost u mulithread aplikacijama, što je logično, s obzirom na broj raspoloživih cell unita i Intelov HT.
covek je rekao budzet 350e naravno da je prva asocijacija sb platforma.. ako je razmislio i dosao do zakljucka da mu je mnogo dati 350e za cpu,mb,ram.. neka uzme 955 + m5a97 (pro) + ram (neka vatijanta 2x4 na duze staze..oko 50e) za 2 godine otprilike ubaciti neki buldozer,rama ima na pretek i cisto mu ostaje 120-130e ovu sumu iskoristiti na graficko resenje..rekao je da ima gtx460 dal` ce prodavati to,pa dodati ovu sumu i uzeti neku gtx570 ili ce samo dokupiti jos jednu gtx460 njegov je izbor..
:: 350e=i5 2500K + ASUS P8P67 Pro + 2x4Gb DDR3 1600... :: :: Evo, da ne razmisljas vise sta moze da se uzme za 350e. Zverina koja ce samleti sta god da joj zadas..... : :: :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: ____________________________________________ :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647773. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.